Kaş Doldurma Hakkında || Uygun Fiyatlı Alternatifler



Günaydın! Bugün, kaş doldurmayla ilgili deneyimlerim üzerine bir şeyler yazacağım. Kaş konusunda bilir kişi değilim ve mükemmel kaşlarım yok ancak kendimce deneyimlediğim birkaç ürünü burada paylaşmak isterim.

Yukarıdaki kolajda gördüğünüz gibi, çizilmişcesine ya da yüze sonradan monte edilmişcesine koyu ve keskin bir biçimde doldurmuyorum kaşlarımı. Kimisine öylesi de yakışıyor gerçi ama bence çok sert görünümlü kaşlar için kusursuz orantıya sahip bir yüz gerekiyor. Benim zayıf yüzüm bunu kaldırmadığı için yine doğal ama biraz daha tanımlanmış görünecek şekilde boşlukları dolduruyorum. Bu arada herkes kaşlarını doldurmak zorunda değil. Videolarda ve bloglarda gördüğümüz çoğu şeyi uygulamak 'zorunda' hissediyoruz ya kendimizi…

Kullandığım ürünlere geçmeden önce kaşlarımı aldırmadığımın da altını çizeyim. 16 yaşında, ergenliğimin doruklarındayken, komşumuzun kızının eline cımbızı vererek hayatımın hatasını yapmıştım. Aynanın karşısına geçip, kaşlarımın beni 35 yaşında gösterecek incelikte alındığını görünce nasıl mutlu olmuştum. Şimdi o fotoğrafları bir bir yakmaktayım. Buradan kardeşim yaşındaki okuyucularıma da seslenmiş olayım; her şeyin bir yaşı var. Anneninizin sözünden çıkmayın. Ben ne zaman çıksam bin pişman oldum… (Mesaj da verildiğine göre yazıya dönüyorum.)




Kaşlarımı düzeltmeye, onları yukarı doğru tarayarak başlıyorum. Bunun için yaklaşık 3 senedir Sephora'nın kaş/kirpik fırçasını kullanıyorum. Yukarıdaki görseldeki, Sephora'nın yeni fırça serisinden. Eskisini anneme verdim.




Bu, çift taraflı bir fırça. Üst kısmındaki metal tüyler, topaklanan maskarayı kirpiklerinizden temizlemek için, alt kısmındaki sık ve sert tüyler ise benimkiler gibi çabuk karışan ve düşen kaşları tarayıp düzeltmek için kullanılıyor. İlla bu tarz bir ürüne para vermek zorunda değilsiniz. Bitmiş maskaranızın fırçasını iyice yıkayıp temizleyerek kaş tarağı olarak kullanabilirsiniz.




Sıra geliyor doldurma işlemine. Dediğim gibi herkes kaşlarını doldurmak zorunda değil ancak şöyle bir gerçek var ki; kaşlar, yüzü çerçeveleyen ve en az doğru makyaj kadar önem taşıyan öğeler ve doğru doldurulan kaşlar, hem fotoğraflarda güzel çıkmanıza, hem de yüzünüze ifade katmanıza yardımcı olur.

Ben bu işlem için yaklaşık 3 senedir aynı farı kullanıyorum. MAC Omega, kaşlarıma neredeyse birebir uyan küllü bir tona sahip. Fotoğraflarda açık göründüğüne bakmayın. Benimkiler gibi küllü kumral kaşlarınız ya da açık kumral/koyu sarı kaşlarınız varsa yüksek ihtimalle size de uyacaktır. MAC'e para vermek istemezseniz de, kaş renginize en yakın ve tabi ki mat, uygun fiyatlı bir far da iş görecektir. The Balm'ın yeni kaş kiti, Wet N Wild ve Flormar'a bakılabilir. Bir de ülkemize yeni gelen Gosh markasının kaş ürünleri epey meşhur.

3 senedir kullanmama rağmen hala bitiremediğim Omega'yı kaşlarıma uygulamak için severek kullandığım 3 ayrı fırça var. İlki, Real Techniques'in kaş fırçası. Bu fırça ne yazık ki tek olarak satılmıyor. Kendisine sahip olmanız için Eye Starter Kit isimli göz fırçası setini almanız gerekiyor. Yumuşacık tüyleri, ideal açısı ve kalın kesimiyle kaşlarımı en hızlı şekilde doldurmama olanak veren fırça bu.

Bir diğeri ise yine Omega farla yaşıt MAC 266 fırçam. 266'nın kılları epey sert ve yoğun. Bu sebeple, kaşlarımı biraz daha güçlü doldurmak istediğimde elim hep ona gidiyor.

Son favorim de, yazısını şurada yazdığım Flormar setten çıkan minik açılı fırça. Kaşlarımı inanılmaz doğal bir biçimde dolduruyor. (*)




Herkes doldurma işlemi için far kullanmak istemeyebilir. Kaş kalemleri, diğer yöntemlere göre çok daha pratiktir. Benim de acelem olduğunda ya da biraz daha belirgin kaşlar istediğimde tercihim, ülkemizde bulunmayan Anastasia Perfect Brow Pencil'dan yana oluyor. Bendeki rengi Soft Brown. Kaşlarıma bir tık koyu geliyor ama kaleme minimum baskı uygulayarak kaşlarımı doldurduğumda çok hoş görünüyor ve renk farkı göz tırmalamıyor.

Omega farla tanışmadan önce kullandığım kaş kalemi ise Flormar'a aitti. Hatta annem hala Flormar'ın kaş kalemini kullanıyor. Gerçekten başarılı. Ne kaşlara zarar verecek kadar sert, ne de kaşların arasında eriyip birikme yapacak kadar yumuşak. Uygun fiyatlı kaş kalemi arayanlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.




Geliyoruz sabitlemeye, yani benim için en önemli kısma. Kaşlarımı doldurmasam, o gün hiç makyaj yapmasam bile mutlaka MAC'in şeffaf kaş maskarasıyla kaşlarımı yukarı doğru tarıyorum. Bu ürün, kaşlarınızı kaskatı yapmadan sabitliyor. Benimkiler gibi gün içinde kıpırdayan düşük kaşlarınız varsa MAC'in bu ürününe bayılacaksınız. Ben 3. tüpümdeyim. İsterseniz renk seçenekleri de mevcut ancak ben şeffafla başladım, yoluma da öyle devam edeceğim.

Daha önce deneyimlediğim bir diğer kaş maskarası da Benefit'in Gimme Brow isimli ürünü. Kumral, içinde kızıllık barındırmayan kaş maskarası arayanlar bu ürüne bayılacaklar. Üstelik uzun vadede kaşlardaki boşlukları dolduruyor. Benim sol kaşımın üst kısmında, yanlış alımdan dolayı küsen kaşlarımı tekrar çıkarttı. Bu yüzden minnettarım kendisine. Detaylı yazısı burada. Hatta kendime yeni yıl hediyesi bir Gimme Brow alayım ben…

Kullanmadığım ama methini duyduğum uygun fiyatlı kaş maskaralarından bazıları ise; Wet N Wild ve Essence'e ait. Bir de Rimmel London'ın yeni çıkardığı renkli kaş maskaraları var. Onlara da bir bakmak gerek. 

İşte böyle. Siz kaşlarınızı nasıl dolduruyorsunuz? <3


(*) ile işaretlenmiş ürünler firma gönderisidir.


Görkem Karman

13 yorum:

  1. Görkemcim, renkli kaş maskaraları bana göre değil derken Rimmel London'ın kaş maskarasını aldım ve bence gayet güzel. Acelem olduğu günlerde elim ona gidiyor ve bence gayet. Tek sıkıntısı fırçası bi tık kalın geldi bana ilk zamanlar. Kaşlarım çok ince değil ama o fırçaya göre kalın kaldı sonra da elim alıştı zaten :)

    YanıtlaSil
  2. Arayış içinde olanlar için rimmel london ın kaş maskarasını şiddetle tavsiye edebilirim. Hem çok iyi dolduruyor, hem kalıcı, hem de iyi sabitliyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Güzel oluyor ya böyle uzun uzun yazilarini tekrar okumak :)

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. kaşımı doldurmak için gosh un farlarını kullanıyorum kış aylarında,
    yazın mac brow gel kullanıyorum (gel liner gibi olan) .
    sabitleme için ise wet n wild in şeffaf gelini kullanıyorum ve gerçekten çok başarılı ,
    essence'den olanı pek sevemedim, eğer elimdeki biterse goshun renkli gelini denemek isterim =)

    YanıtlaSil
  6. The balmın balm voyage paletindeki B3 isimli farını kullanıyorum bu işlem çok doğal duruyor üzerinden essence in şeffaf kaş maskarasıyla sabitliyorum ancak sunu belirtmekte fayda var uygun fiyatlı harika bir ürün olmasına rağmen ıslak bitişi olduğu için herkes beğenmeyebilir.

    YanıtlaSil
  7. Ben direkt MAC Brow Set ama şeffaf değil, renkli olanlarıyla çok pratik yapıldığını düşünüyorum bu işin. Ben Bold Brunette kullanıyorum. Çok açık tenliyim ama koyu kaşlarım var, ve doldurduğumdaki görüntüsünü çok seviyorum. Başta çok yükleme yapıyor ama dümdüz uçlu kısa kıllı bir fırçasını almıştım geçen yıl MAC'in -numarasını hatırlamıyorum- onunla çok güzel ve kontrollü doldurabiliyorum. Hem çok uzun süre aynen kalıyor hem kaş kıllarını toparlıyor falan. Senin blogunu takip ede ede merak edip denemiştim. Çok memnunum. Bittikçe alacağım bir şey :)

    YanıtlaSil
  8. Bende de Anastasia'nın bu serisinden kaş kalemi var ancak fazla sert geliyor bana, pek alışamadım. Birçok farklı ürün de kullanıyorum ama her zaman elimin altında bulundurduğum ve en pratik olanı Benefit Gimme Brow!

    YanıtlaSil
  9. Doğal kaş rengim , doğal saç rengimden bariz biçimde koyu. Bu yuzden ben renkli kaş maskaları ile kaşlarımı boyamayı tercih ediyorum. Yoğun boşluk sorunum olmadıgı icin kas maskaraları yeterli geliyor. Mac'ın Brow Setlerinden Beguile işini gerçektne harika yapıyor ve kaş ile saç rengimi eşitliyor. E.L.F ve Mua'nın da kas maskarlarını aldım. Mua'yı hangi akla hizmet acık renk aldım bilmiyorum ama elf ile kullanınca işimi goruyor. Rimmel London maskaralardan ben de alacagım:))

    YanıtlaSil
  10. Son günlerde sevgili Nimo'nun hediyesi Mufe ile dolduruyorum, ama Flormar kaş kalemi ve Oriflame kaş kitinden çok memnunum. Hatta Oriflame 'in kaş farını denemeni öneririim. 15 lira gibi bir fiyata ne akma yapıyor ne birikme.. Elf, Maybelline ve Rimmel'in kaş maskaralarını denemek var aklımda.

    YanıtlaSil
  11. Benim favorim loreal kas kalemi, doldurmasindan memnunum, kaliciligi da idare eder, indirim donemlerinde alinabilir

    YanıtlaSil
  12. @pinarsastyle yazdı: ben genelde flormarın kahverengi tekli koyu renk farı var,mat onunla dolduruyorum ancak elime yeni bir ürün geçti, mavala'nın eye-lite kaş kalemi, bir tarafı kalem bir tarafı fırça,rengi roux ve ben kumralım,çok doğal dolduruyor, varla yok arası,çok yapılı kaş görüntüsü sevmeyenlere önerebilirim

    YanıtlaSil
  13. gorkitocum mac brow set şeffaf kas maskarasına muadil ne önerirsin? wet in wild essence vs gibi bunun kadar kalıcı değilmiş o yüzden bakmicam onlara, mac e muadil???

    YanıtlaSil