2014 Favorilerim



Günaydın! Bugün sizlerle, 2014 yılının makyaj özetini paylaşacağım. Bu sene gerçekten fazlaca ürün denedim. Çok beğendiklerim de oldu, alıp da pişman olduklarım da ama yılın geneline baktığımda, koleksiyonumdan hiç eksilmeyecek, hep noksan olan ve arayışında olduğum bir çok ürün keşfettim. Beni uzun zamandır takip ediyorsanız zaten bugün paylaşacaklarımı tahmin ediyorsunuzdur ama gelin, 2014'ün favori makyaj ürünlerine hep birlikte bir kez daha göz gezdirelim.




CİLT BAKIMI

Yılın son diliminde hayatıma ve koleksiyonuma katılan iki ürün. İlki, detaylı yazısını şurada yazdığım Clarins One Step Gentle Exfoliating Cleanser, yani tek adımda ölü deriden arındıran hassas temizleyici. Sayesinde yüzümde pürüz, pütür, çıkıntı vesaire kalmadı. Bittikçe alınacak. Diğeri de Moshos Garden'ın %100 doğal kil maskesi. Bu kadar uygun fiyata, tertemiz bir içerik ve cildi yumuşacık yaparak derinlemesine temizleyen bir maske. Daha ne isterim? Detaylı yazısı burada.

Nemlendiricim ise geçen yıldan beri aynı. Cildim değişmedikçe kremim de değişmeyecek. 1,5 sene önce kadar cildim kuruluktan çatlarken, düzenli kullanım sonrası yüzümü karmaya çeviren krem. Missha Near Skin Nutritive Cream. Bitti, aldım. Bitsin, yine alacağım. 

Cilt bakımı kategorisinin son favorisi de, geçen ay 2. kutuya başladığım Kiehl's Avokadolu Göz Kremi. Detaylı yazısı burada. Yoğun nem istiyorsanız daha iyisi yok.




TEN ÜRÜNLERİ

Benefit Porefessional, yine 2. tüpünde olduğum ve çok severek kullandığım bir makyaj bazı. Benim gibi gözenekleriniz genişse ve makyajınızı biraz daha kalıcı kılmak istiyorsanız bu ürünü seveceksiniz. 

Fondotenimi zaten biliyorsunuz. Yine birkaç ay içerisinde 2. tüpüme geçtiğim MAC Face&Body. Bunun hakkında sabaha kadar konuşabilirim, yazabilirim. İyisi mi ben susayım, siz şuradaki inceleme yazısını okuyun. 

Makyajımın en önemli adımı, olmazsa olmazım, kapatıcılar. Bobbi Brown Corrector'ımı bu görsele eklemedim çünkü 3 senedir aynı favori, bıktınız biliyorum. Yine correctorımın üzerine kullandığım iki favori kapatıcım var. İkisinden de vazgeçemem. İlki NARS Radiant Creamy kapatıcı. Hem sivilceleri, hem izleri, hem kızarıklıkları, hem de göz altlarını bu denli güzel örtüp, bu kadar doğal duran başka bir ürün daha var mı, bilemedim. Bu yanılmıyorsam 3 ya da 4. kutum. Su gibi içiyorum adeta.

Ah, MAC Pro Longwear. İki sene önce tanıştım ve vazgeçemiyorum. Detaylı bilgisi ve nasıl kullandığım şurada mevcut. Bir tek rengini değiştirdim. NW15 alıyorum artık. Kaçıncı şişe, inanın bilemiyorum.




YANAKLAR

Bu seneye, en azından benim çekmecelerimde damgasını vuran allık, tabi ki Chanel'in Inspiration krem allığı oldu. Yapış yapış olmayan, kalıcı ve yağlı ciltlere bile uygun bir krem allık düşünün. İşte o burada. <3

MAC Pink Swoon, yine 2013'ün ortalarından beri severek kullandığım ve ne yazık ki birkaç ay önce MAC tarafından üretimi durdurulan joker pembe allığım. Bitince ne yaparım, bilemiyorum. 

Pudra. Yine ben susayım. Aradığım her şeyi sende buldum Chanel Poudre Universelle Libre. <3 Buraya tıklayarak incelemesine ulaşabilirsiniz.




RUJLAR VE DUDAK KALEMLERİ

Son dakikada keşfettiğim Wet N Wild Just Peachy; içindeki mercanımsı pembe ve şeftali tonu ve uygun fiyatıyla kalbimi fethetti. Wet N Wild'ın bütün rujlarını almak istiyorum. Yazısı burada.

MAC Kinda Sexy. Sevmeyeni yok ki. Mat bir şeftali. Her makyaja yakışıyor.

Son olarak yine hayatımın ruju diyebileceğim, çok hızlı tükettiğim MAC Faux. Leylak ve kahve yansımalı bir pembe. En sevdiklerimden. Bu sene tanıştıklarımdan. Yazısı burada.

Dudak kalemlerini fotoğraflayamadım ancak ikisi de belli. Kinda Sexy rujla kullandığım MAC Boldly Bare ve Faux'la kullandığım Essence Satin Mauve. Satin Mauve ufacık kaldı çünkü 2 yıldır kullanıyorum. Gratis'lere bakındım yenisini almak için göremedim. Bulamazsam çok üzülürüm.




FIRÇALAR

Bu sene en sık kullandığım fondoten fırçam şüphesiz Real Techniques Buffing Brush oldu. Far dağıtma ve elmacık kemiklerimi aydınlatmada ise MAC 224'e elim çok sık gitti. Göz altı kapatıcımı tek bir fırçayla sabitledim, o da bayılarak kullandığım Sigma F35'di. Allıklarımı en yumuşak fırçam olan Elite Cosmetics Blush Brush (Londra'da yaşayan takipçim Cansu'nun hediyesiydi.) ile sürdüm. Alt kirpik dibime kızıl kahve farları MAC 212 Flat Definer fırçamla dağıttım ve pudrayı belli belirsiz uygulayan Bobbi Brown Sheer Powder Brush'ı her gün kullandım. Bir de Beauty Blender'ım var ama onu da fotoğraflamadım. 2012'nin sonunda beri favorim. Şimdi Türkiye'ye de geldi, ömrü doldukça yenisini alırım. <3




KAŞ VE GÖZLER

Gözümün içinden bile akmayan tek siyah eyelinerım MAC Blacktrack, bu sene seni epey güzel kullandım. Öyle ki, dibin göründü. Canım arkadaşım Gözde'nin (blogu burada) hediyesi Too Faced Shadow Insurance Primer'ı çok sevdim. İçinde 10 kullanımlık ya var ya yok. İncecik yapısı, göz kapaklarımda ağırlık yapmaması ve göz makyajımı saatlerce sabit tutan bir far bazı olması onu sevmeme yetti de arttı bile.

Emrah kaşlarımı tüm gün sabit tutan MAC şeffaf kaş jeli. Yine çok çabuk tükettiğim ve bitirdikçe aldığım ürünlerden.

Son olarak, aradığım her şeyi bulduğum maskara, Chanel Le Volume. Bu kadar pahalı olmasaydın keşke. Yazısı ve uygun fiyatlı alternatifi burada.

Farları özellikle fotoğraflamadım çünkü elimde çok fazla farım kalmadı. (Koleksiyonumu küçülttüğüm için.) Kalanların da hepsi zaten favorilerim ancak birkaç ay önce tanışıp formülüne ve dokusuna hayran olduğum Burberry farları hatırlatmadan edemeyeceğim. Yazısı burada.

İşte böyle. Benim için gerçekten huzurlu bir yıldı. Hayatımdaki birçok şeye tick attığım, yeni sayfalar açtığım, aradıklarımı bulduğum bir yıldı. Siz bu sene en çok hangi ürünleri sevdiniz? Sevgiler! <3


*Bu sene en çok sevdiğim şarkıyı paylaşmadan yapamazdım. Benim için Photomaton; belirsizlik, kararsızlık, umut, sevgi, arkadaşlık, yaz, fotoğraf ve huzur. Her şeyi ifade ediyor. Bu şarkıdan bu kadar derin anlamlar nasıl çıktı, ben de anlamadım. :) Dinlemek isterseniz linkini şuraya koyuyorum. Bu yazıyı sonuna kadar okuma sabrını gösteren herkesi seviyorum. Mutlu haftasonları!



Görkem Karman

21 yorum:

  1. böyle bir yazı bekliyordum :)) pek mutlu oldum :)) teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Gorkem, Moshos Garden'in sitesinde nemlendirici gördüm tüm ürünlerin içeriği çok temiz oldugu için ilgimi çekti ama emin de olamadım. Sen denedin mi? Ayrıca bu yazın çok işe yarayacak eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Tişikkirler sipirmin 😄 gorkemcigim once cok seker oldugunu soyliyim sonra da sana bir soru sorayim 😊 goz kremi olarak bahsettigin krem bakim da yapiyor mu malum yaş 26 oldu ufak cizgilerim var artık ve ne kullanmam gerekiyor bilmiyorum 😳

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazıyı teşekkürler. Şarkı benimde bu sene favorimdi ;)

    YanıtlaSil
  5. Valla pek bir mutlu oldum 😊 Herşeyin cevabını almış oldum. Çok yararlı bir yazı olmuş teşekkür ederiz 😀😊

    YanıtlaSil
  6. En yakın zamanda clarins temizleyici ve moshos kil maskesi alınacak:) böyke temiz,net postlar hazırladığın için asıl ben teşekkür ediyorum herkes adına.zevkle hergün kahvem eşliğinde açıp okuyorum..

    YanıtlaSil
  7. merhabaaa,çok güzel bir yazı olmuş eline koluna sağlık :) chanel in bu ünlü pudrasını nerede bulabilirim? istanbul'da yaşıyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Sana da mutlu haftasonları 💃 görkem acaba mac dışında bize kaş maskarası önerebilir misin ? Onun muadili ne olabilir ?

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Güzel bir kapatıcı arayışındayken bu post çok iyi oldu! :)

    YanıtlaSil
  11. Ellerine, emeğine sağlık görki. Senin sayende tanıştığım Sosyopix alisverisimin kargosu şimdi geldi. Yılbaşı hediyelerim hazir :) tüm orijinal, yaratıcı şeyler sende var. Teşekkür ederizzzz :))

    YanıtlaSil
  12. yazı güzeldi cidden ama makyaj tarzımız benzemediği içn ben faydalanamadm :( ama şarkıyı dinledimde görkem çokk merak ettim klip ne anlatmak istyordu ben hiç bşy çıkaramadm ve kafama takldı

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel çok faydalı bi yazı olmuş ellerin dert görmesin :))

    YanıtlaSil
  14. Görkemcim karma bi cildim var sivilceye müsait aynı zamanda nemsiz yanak :))fondöten olarak ne önerebilirsin?bu arada faydalı bi yazı olmuş..

    YanıtlaSil
  15. Favori kremlerin deneyeceğim cildim çok kuru peeling yapsam bile hergün krem sürsem bile 1 saat sonra aynı hale geliyor kesinlikle fondoten süremiyorum. Favorilerim güzelmiş imkanım olsa hepsini birlikte alsam güzel olurdu:)

    YanıtlaSil
  16. Merhaba, oncelikle yazi icin tesekkurler urun bazinda cok zengin bir icerik olmus emegine saglik:) kiehls avocado eye treatment ile ilgili yakin zamanda instagramda bir paylasimda bulundun, yapisi degismis incelmis vb seyler yaziyordu bir sorum olacak nemlendirmesi hala iyi mi, eski kalitesinde mi? Bu konu hakkindaki dusuncelerini soyleyebilirsen cok sevinirim:)

    YanıtlaSil
  17. Görkem sen ürün fotoğrafçısı falan olmalıymışsın bence :)) bakış açını çok seviyorum !! :D

    YanıtlaSil
  18. Görkem ısrarla vlog cekmeyip blog yazmakta o kadar haklısın ki. Gözlemlerine, fikirlerine en önem verdiğim bloggersın şimdiye kadar hiç şaşmadı. Bir ürün almadan önce ya blogunda aratırım ya da sana sorarım. Şimdiye kadar hiç yanıtsız bıraktığın olmadı. Duruşun duruş hanii :))

    YanıtlaSil
  19. Umarım 2015'te de her daim huzurlu olursun canım :) favorilerin de senin gibi çok tatlıı, bir çok üründe aklıma giriyorsun ısırıcam yanaklarını! <3

    YanıtlaSil
  20. Beauty Blender Türkiye'ye geldi mi?

    YanıtlaSil
  21. merhaba :)

    Mac in studio finish concealer ı da çok seviyordunuz onu artık kullanmıyormusunuz?

    YanıtlaSil