Make Up For Ever Beauty Kit




Günaydın! Haftayı, geçenlerde edindiğim Make Up For Ever makyaj seti incelemesiyle başlatmak istedim. Bu set sınırlı sayıda olduğu için bir an önce yazısını yazmam gerektiğini düşündüm. Markayla tanışmak ya da benim gibi daha da kaynaşmak isteyenler için mükemmel bir set bu. Gelin, yakından bakalım.




Kitten toplamda 6 parça çıkıyor. Bunlar sırasıyla; HD Primer (makyaj bazı), HD pudra, Smoky Extravagant maskara, Rouge Artist Intense 43 numaralı ruj, Aqua Lip 8C dudak kalemi ve Aqua Eyes 0L göz kalemi.



HD PRIMER (MAKYAJ BAZI) 5 ML

İlk olarak, denemeyi uzun zamandır istediğim HD Primer'la başlıyorum. Bilmeyenler için; Make Up For Ever'ın yüksek çözünürlüklü kameralar için üretilmiş HD ten ürünleri serisi var. HD fondoten, pudra, baz, allık ve kapatıcı şeklinde. Bu serideki her ürün, teninizi fotoğraflarda kusursuz gösteriyor. Bu yüzden de HD serisi genellikle TV çekimlerinde, gelin ve mezuniyet makyajlarında tercih ediliyor. 

Bu serinin fondotenini uzun süre kullanıp memnun kalmış biri olarak makyaj bazını da çok merak ediyordum ancak tam boyuna yüklü para verip risk alamazdım. Denemek istediğim farklı ürünlerin de bu setin içinde bulunduğunu görünce dayanamayıp aldım. İlk test ettiğim ürün de bu baz oldu.

Satın aldığım günden beri her gün, fondotenimin altına uyguluyorum. Mis gibi bir kokusu ve jelimsi, hafif bir yapısı var. Uyguladığımda ya da sonrasında yüzümü germiyor, ağırlık yapmıyor, kurutmuyor. Buna rağmen yüzümü mat tutuyor. En sevdiğim kısma gelirsek, fondotenimin kalıcılığını gözle görülür bir biçimde arttırıyor. Çok ama çok sevdim. Biter bitmez tam boyunu alacağım.





HD PUDRA (1 GR)

Geliyorum şu meşhur HD pudraya. Bunu da denemek istiyordum ama kocaman bir pudraya daha ihtiyacım yoktu. O yüzden bu 1 gramlık mini boyunu edinmem iyi oldu. Evet, setteki kutu tam 1 gram pudra içeriyor. Kendisini biraz önce bahsettiğim baz gibi elime geçtiği günden beri kullanıyorum. Sevdiğim ve sevmediğim birkaç nokta buldum bile.

Yapısı gerçekten incecik. Öyle ki, şu ana kadar kullandığım en ince pudra kesinlikle bu fakat uygulama esnasında inanılmaz tozutuyor. Daha önce farklı markaların transparan toz pudralarını kullandım ancak ilk defa uygulama sırasında bu kadar uçuşan bir ürün görüyorum.

Bir eksi daha duymak ister misiniz? Ben bu pudrayı göz altlarımda hiç sevmedim. Göz çevremi çok ama çok kuruttu. Bitişi çok mat olduğu için sadece yağlanan T bölgeme kullanmaya karar verdim. Alnımı ve burnumu ciddi anlamda mat tuttu. Bitince almayacağım çünkü hayatımın pudrasını bulalı epey oldu. (Yazısı burada. <3) 





SMOKY EXTRAVAGANT MASKARA (4ML)

Yine denemek istediğim ürünlerden biri olan bu maskara, ne alt ne de üst kirpiklerimden hiç akmadı ancak kirpiklerime pek bir etkisi de olmadı. Tek tek ayırsa da ne uzunluk, ne de hacim vermedi. Sadece daha seyrek görünmelerine sebep oldu. Fırçasının farklı olması hoşuma gitse de fazla büyük olması sebebiyle uygulama sırasında sağa sola bulaştırmama neden oldu. Ziyan olmasın diye alt kirpiklerime kullanacağım ama bitince bir daha almam.






AQUA EYES 0L GÖZ KALEMİ (0,5 GR)

Siyah göz kalemi demişler ama bu bildiğimiz 'koyu gri' yahu! Hiç renk vermiyor. Ben de benim sevdiğim seri sanıp sevinmiştim. Meğer karıştırmışım. Benim daha önce kullanıp bitirdiğim Aqua Eyes Kohl serisinin siyahıymış. Neyse, bu da akmıyor ama renk vermeyiş olması can sıkıcı.






AQUA LIP 8C DUDAK KALEMİ (0,5 GR)

MUFE markasına ait ilk dudak kalemim. Kofrenin, daha doğal tonlarda bir dudak kalemi ve ruj içermesini isterdim açıkçası. Renk benlik olmasa da kalemin yapısını sevdim. Çok sert değil, çok yumuşak da değil. Daha doğal tonlarda bir renk olsaydı tüm dudağıma ruj gibi kullanabilirdim.










ROUGE ARTIST INTENSE 43 RUJ (3,5 GR)

Setin son parçası, parlak bitişli, iddialı mı iddialı kırmızı bir ruj. Aynı zamanda setteki tek tam boy ürün. Yine beni aşan bir renk olsa da özel günler için güzel olabileceğini düşünüyorum. Bitişi ıslak, sürümü kolay. Dudakları kurutmuyor. Biraz önce bahsettiğim dudak kaleminin üstüne uygulandığında 2-3 saat kadar kalıcı oluyor. 

İşte böyle. MUFE markasına ait en popüler ürünleri deneme şansı yakalamak isterseniz elinizi çabuk tutun derim. Ben Palladium Sephora'dan aldım. Kasanın yanında birkaç tane daha vardı. Setin sınırlı sayıda olduğunu ve satış fiyatının 70 Lira olduğunu hatırlatıp gidiyorum. Mutlu günler. <3



Görkem Karman

5 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. bebeğim ojenin rengini söylermisin ;) bu arada dudak kalemi ve ruj çok güzelll :)

    YanıtlaSil
  3. Senin deneyimlerine bakılırsa tek tek olarak alınabilcek bir set olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle merhaba Görkem Abla
    Bu seri bence super. Ben boyle mini minnacik şeyleri çok seviyorum. Tam bana gore bir set. Bir doğum oluvak çekilişne zaman açıklanacak

    YanıtlaSil
  5. Yaziyi iyiki okudum yoksa kafaya koymustum almayi sirf goz kalemi ve maskara sevdasina.ama sanirim kitin icinde en iyi olan urun baz.su andan itibaren yine emin oldum:ben bu blogu her gun İYİKi kontrol ediyorum,harikasın...

    YanıtlaSil