Kendime Yılbaşı Hediyesi



Günaydın! 2014'ün bitmesine sayılı günler kala, yeni yılın gelişini kutlamak adına kendime her sene olduğu gibi minik bir hediye almak istedim. Biten Bobbi Brown correctorımı yenilerken, yanına uzun zamandır aklımı çelen bir fırçayı da ekleyiverdim.






Corrector üzerine iki farklı yazım olduğu için detayına girmeyeceğim. Yazılara buradan ve şuradan ulaşabilirsiniz. Bobbi Brown ürünlerini; Bobbi Brown mağazaları, Boyner'ler ve Boyner Online'da bulabilirsiniz. 




Fırça ise Eye Blender, yani göz karıştırma fırçası olarak geçiyor. Bu fırçayı ilk Vivianna Does Makeup'ta görmüştüm. Anna, bu fırçanın en zorlu farları bile çok kolay dağıttığını söylemişti. Göz makyajı konusunda en beceriksiz insanın bile kurtarıcısı olduğunu da ekleyince Eye Blender'ı aklıma yazmıştım.

Yakından baktığımda ve göz çukurumda denediğimde, gözümün soket kısmına, yani farı dağıttığım yere göre epey büyük kaldığını farkettim. Benim bu fırçayı asıl alma amacım da o anda değişti. Elmacık kemiklerimi aydınlatmak için kullanacaktım.


Hani ülkemizden çekilen şu meşhur Inglot'nun bir fırçası vardı. MAC 217'den ve 224'ten büyük ama Real Techniques Setting Brush'tan da küçük. Hani şu vloggerların aydınlatıcı pudra uyguladıkları cinsten bir fırça. Anımsadınız mı? Ben Eye Blender'ı ona benzettim. Yumuşak ve çok sık olmayan uzun tüyleriyle ışıltılı pudraları harika uygulayacağına inanıyorum.




Benim alışverişim bu kadardı. Yalnızca corrector ve fırça, ancak Bobbi Brown çalışanları çok nazikti ve poşetime bir göz kremi, bir de siyah göz kalemi eklediler. İkisi de deneme boyu. Birkaç gündür kullanıyorum ve ilk izlenimlerimi paylaşabilirim.

Hydrating Eye Cream, şu an kullandığım Kiehl's Avokadolu Göz Kremi'nden çok daha ince ve hafif yapıda bir ürün. Ne yazık ki verdiği nem anlık ve benim kurutucu kapatıcılarımla başa çıkamayacak cinsten. Göz çevresi kuru olmayanlar sevebilir belki.

Long-Wear Eye Pencil (uzun süre kalıcı göz kalemi) ise ilk sürdüğümde gözümün içinden dahi pek akmayarak, 'vay be, hakikaten kalıcıymış' dedirten ancak dün gözümün iç, üst kısmından deliler gibi akıp beni pandaya çeviren bir kalem. Hakkında gel gitlerim var. Kesin kararımı biraz daha kullandıktan sonra paylaşabilirim.

İşte böyle. Kendimi ödüllendirmeyi, motive etmeyi çok seviyorum. Bu küçük siyah poşet de benim kendime 2015 armağanımdı. Sizler de kendinize böyle ufak jestler yapıyor musunuz? Sevgiler. <3



Görkem Karman

12 yorum:

  1. Ben bu fırçayı uzun zamandır far karıştırma fırçası olarak kullanıyorum ve çok memnunum.Inglot'un aydınlatıcı için kullanılan 6ss fırçasından baya küçük.Inglot 4ss ile aynı büyüklükte ve birbirlerine çok benziyorlar.Bende üçü de var üçünden de çok menunum.Her gün kullandığım fırçalar.Yıllardır yıka yıka hiçbirşey olmadı.

    YanıtlaSil
  2. Günaydın Görkem :) Kiehl's göz çevresi kremini çok merak ettim doğrusu. Benim göz çevrem aşırı ince ve kuru,büzüş büzüş duruyor resmen :) nasıl tutsan öyle kalıyor bir süre. L'occitane İmmortalle göz çevresi kremini kullanıyorum çok uzun zamandır. psikolojik midir nedir göz çevremin rengini açtığını bile hissediyorum,bitkisel diye tercih etmiştim bir de. Kiehl'si çok övdüğün için merak ettim,internet ve kendi mağazaları dışında bulabilir miyim? İstanbul'da olsam herşey elimin altında olur tabi :/ Teşekkür eder mutlu seneler dilerim :)

    YanıtlaSil
  3. Tabi ki görkem 💃 Ben de senden kaş maskarası önerisi istemiştim. Watsons ve gratislerde bulamadım. Flormarın kendi mağazasına gittim ve bir kaş maskarası aldım. Fırçası çok küçük ama iş görüyor. İşk sürdüğümde baya ıslak oluyor ve kuruduğunda ilk bi saat kaşlarımı kalıp gibi hissediyorum. Ama sonrasında bu his geçiyor. Daha iyisini alana kadar bununla idare ediceğim. Mutlu seneleeer 😘💃

    YanıtlaSil
  4. Guzel gunlerde saglıkla kullan ikisini de sevgili Gorkem :)
    Şimdiden mutlu seneler diliyorum☺️

    YanıtlaSil
  5. Ben de bugun yapsam mi minik supriz kendime diye dusunuyorum:)

    YanıtlaSil
  6. bana da sürprizi eşim Clarisonic mia 2 ile yaptı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdide Braun face cıktı. bende kararsız kaldım hangısı daha kullanışlı acaba diye. ürünle ılgılı yorumlarınızı paylaşırmısınız?

      Sil
  7. İyi günlerde kullan;) bende ufacık bi hediye aldım nikond5100 :) heyecanlıyım hepimize mutlu yıllar sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Görkem fotoğrafların üzerine yazı yazmak için kullandığım programın adı nedir ? :D

    YanıtlaSil
  9. mac 224 mü bobbi brown eye blender brush mı?

    YanıtlaSil
  10. mac 224 mü bobbi brown eye blender brush mı?

    YanıtlaSil