Aydınlatıcılarla Barışmak || MAC Lightscapade



Günaydın! Teknik bilgimin sınırlı olması ve yeniliklere çok da açık bir insan olmamam sebebiyle makyajımda da radikal değişiklikler yapabilen biri değilimdir. Farklı ürünlerle dön dolaş aynı makyajları yapıyorum desem yeridir. (Bkz Youtube kanalımdaki trilyon tane siyah kalemli video.) Ancak hepimiz biliyoruz ki; zamanla zevkler değişebiliyor, bir süre önce 'yok, kalsın' dediğimiz şeyler iştah kabartmaya başlayabiliyor. Aydınlatıcı pudralar da benim için tam bu kategoriye giriyor.

Birkaç sene önceye kadar ten makyajımı tamamen mat tutmaya bayılırdım. Fırçamda en ufak bir ışıltı/sim görsem gider yıkardım. Aydınlatıcıların yanından bile geçmezdim. Sonra makyaja merakım arttıkça, koleksiyonum genişlemeye başladıkça 'neden olmasın?' dedim ve hayatıma makyaj altına kullanılan likit aydınlatıcıları kattım. Bir de pudra formdakileri deneyeyim derken tam aradığım toz aydınlatıcıyı buldum.




MAC Lightscapade; benim gibi yüzünde sim sevmeyen ama yan döndüğünde, güneş vurduğunda ya da fotoğraflarda o 'Serenay Sarıkaya' (bkz: Medcezir Mira) ışıltısını elmacık kemiklerinde görmek isteyenler için idealdi çünkü çok pigmentli değildi, altın sarısı değildi, simli hiç değildi. Tam bir günlük aydınlatıcıydı. Yüzümdeki duruşunu görmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Dönüyorum günümüze. Son zamanlarda Lightscapade'in ışıltısı bana yetmemeye başladı. MAC'in değişen ambalajlarıyla birlikte MSF'lerinin (pudra ve aydınlatıcı pudralarının) pigmentasyonlarının da değiştiğini öğrendim. Mağazaya gidip denediğimde ikna oldum. Gerçekten yeni ambalajlı Lightscapade, benim elimdeki eski paketlemeli Lightscapade'den 3 kat daha pigmentli. Elimdeki ürünün aynısına, sırf daha iyi ışıltı veriyor diye para vermek istemedim ve elimdeki aydınlatıcıyı daha yoğun uygulamaya karar verdim. Bunun için hepimizin bildiği bir taktiği uygulamaya başladım. Belki bilmeyenler vardır ya da bu yazıyı okuduktan sonra canınız aydınlatıcı çeker diye de sizlerle paylaşmak istedim.




Öncelikle aydınlatıcı uyguladığım fırçamı değiştirdim. Daha önce, minimal uygulama yapmak için; Sigma F35 (yazısı burada) ve Real Techniques Setting Brush gibi orta boy fırçaları kullanırken, MAC 224 ve Sedona Lace'in far karıştırma fırçası gibi küçük, sık tüylü ve yoğun uygulama yapan fırçalara yöneldim.

Fırçamı, uygulama yapmadan önce MAC Fix Plus'la ıslatmaya başladım. Bu tarz spreyler, far ya da aydınlatıcı uygulaması öncesi fırçaları ıslatmak için kullanıldığında, uygulamada çok daha metalik ve ışıltılı bir görünüm elde ediyorsunuz. İlla Fix Plus kullanmak zorunda değilsiniz. Bir damla musluk suyuyla bile fırçanızı ıslatabilirsiniz.




Islattığım fırçama aydınlatıcıyı alıp, elmacık kemiklerimin tam üstüne, kaş kemiğime doğru bir 'C' çizerek uyguladım.






Böylece elimdeki aydınlatıcıyı biraz daha yoğun ve ıslak bitişli göstermeyi başardım. Ne düşünüyorsunuz? Sizin favori aydınlatıcınız hangisi?



Görkem Karman

11 yorum:

  1. Cok mantıklı baska ihtiyacini karsilarsin sonucta dünya para :) ♥♥

    YanıtlaSil
  2. The balm ın balmjovi paletindeki disco disco aydınlatıcısı kesinlikle favori aydınlatıcım. Mary lou dan birazcık daha doğal <3

    YanıtlaSil
  3. Yves rochernin loose powderını aydınlatıcı olarak kullanıyorum, benim matlığı terk etme durumlarım da yeni başladığından, henüz tüm yüzüme yayacak cesaretim yok :) yves rochernin ürünlerinden de denemelisin Görkem, denersen yorumlarını bekliyorum mutlaka :)

    YanıtlaSil
  4. o değilde ben aydınlatıcının üzerindeki o oyuğa takıldım. o nasıl oldu ki öyle?

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Görkem Hanım, ben bir şeyi merak ettim, aydınlatıcı pudrayı kullanırken altına normal pudra da kullanıyor musunuz ? yani fondoten-pudra daha sonrada üstüne allık mantığıyla aydınlatıcı pudrayı kullansak yine doğal bir görünüm elde edebilir miyiz? şimdiden teşekkürler (:

    YanıtlaSil
  6. Çok mantıklı olmuş kesinlikle denicem tesekkürler

    YanıtlaSil
  7. Wishlistimde olan bir ürün bu yazıdan sonra ilk 3'e yerleşti.:)

    YanıtlaSil
  8. mary-cindy lou kardeşlerle güzel anlaşıyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, ben esmer bi tene sahibim ve elimdeki mary lou bitince bende mac'in bu ürününü istiyordum lakin beyaz tenliler için yazmışsınız esmer tende bir fark yaratırmı acaba...

    YanıtlaSil
  10. Gorkem abla seni cok seviyorum

    YanıtlaSil