Manikür Yardımcıları



Günün ikinci yazısından merhabalar! Manikürümü hem hijyenik sebeplerden, hem de takıntılarım yüzünden yaklaşık bir yıldır evde kendim yapıyorum. Hatta daha önce, manikürümü nasıl yaptığımı anlattığım bir video yayınlamıştım. İzlemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. 

Tırnak etlerim çok ince ve kuru olduğu için etlerim biraz uzasa çok çirkin bir görüntü oluyor ve 3-4 güne bir maniküre gidecek vaktim de olmadığı için kendi yöntemlerimle halletmek durumunda kalıyorum. Ayrıca böyle çok daha ekonomik ve keyifli oluyor.

Bu işlemi kolaylaştırmak için de birkaç üründen destek alıyorum. Bu yazıda sizleri kendileriyle tanıştırmak isterim. 




Bahsedeceğim ilk ürün Sally Hansen Instant Cuticle Remover, yani pratik kütikül temizleyici. Gerçekten de bahsedeceğim ürünler arasındaki en pratik ürün bu. Bu temizleyiciyle, Kozmela işbirliğinde çektiğimiz bir tanıtım videosu sayesinde tanışmıştım. Sonrasında bir tane kendime, bir tane de en yakın arkadaşım için satın aldım. Gerçekten çok pratik bir ürün. 

Jel kıvamındaki temizleyiciyi tırnağımın etrafına, ölü etlere değecek şekilde uyguluyor, 35-40 saniye sonra pamuklu çubuk ile ölü derileri temizliyorum. İsterseniz ittirme çubukları ya da yine pamuklu çubukla etlerinizi geriye doğru ittirebilirsiniz ancak ben çubuğu sağa sola oynatarak ölü derilerin %70'inden arınıyor, geri kalanları da kesiyorum.

Bu ürünle ilgili sıkıntı yaşayanlar da oluyormuş ancak ben 10-15 güne bir kullandığım için ve sanırım tırnaklarıma değmemesine özen gösterdiğim için tırnaklarımda incelme ve soyulma problemi yaşamadım. Severek kullanıyorum. 




Bir diğer ürün ise yaklaşık 2-3 aydır neredeyse her manikürümde kullandığım, Burt's Bees Limon Yağı İçeren Tırnak Bakım Kremi*. Ben bu ürünü doğru şekilde kullanıp kullanmadığımdan pek emin değilim ama yine de size anlatayım. Manikür öncesi törpüyle belirginleştirdiğim kütiküllerimin üzerine bu katı yağı sürüyorum ve ellerimi manikür suyumda bekletiyorum. Etlerim bu yağ sayesinde yumuşamış oluyor ve bu işlem manikürümü inanılmaz kolaylaştırıyor. Zaten yukarıda paylaştığım videoda da nasıl kullandığımı detaylı bir biçimde görebilirsiniz.

Bu ürünü manikür sonrası besleyici krem olarak kullananlar da oluyormuş ancak manikür esnasında kullanmak benim daha çok işime geliyor. Bu arada memnun olsam da bence yeri doldurulamayacak bir ürün değil. Marketlerden 2 Lira'ya aldığımız vazelin de aynı işlemi görür diye düşünüyorum. Firma göndermeseydi büyük ihtimalle satın almazdım ve bittiğinde de yoluma vazelinle devam ederim diye düşünüyorum. 

(*)Firma gönderisidir.





Manikür sepetime en son katılan ürün ise Sephora Instant Nail & Cuticle Care. Sünger aparatlı pratik asetonlara benzeyen bu kutu, parmaklarınızı içine sokup döndürdüğünüzde, içindeki özel yağlarla tırnak etlerinizi yumuşatmayı ve tırnaklarınıza bakım yapmayı vaat ediyor. Ben de uzun uzun manikür suyu hazırlayacak vaktim olmadığında tırnak etlerimi bu ürünün içindeki süngere sürtüp biraz bekleterek etlerimi yumuşatıyorum. İçindeki yağlar sayesinde ölü etlerim kolayca kesilecek kıvama geliyor ve 3-4 dakika içinde iki elimin de manikürünü halletmiş oluyorum.




Kullandığım aplikatörler ise sırasıyla; Flormar kütikül çubuğu, Solingen törpü ve Solingen et makası. Solingen ürünlerini Gratis ve Watsons'larda, hatta büyük Migros'larda bulabilirsiniz. Sizler manikürünüzü nasıl yapıyorsunuz? Sevgiler. <3




Görkem Karman

6 yorum:

  1. Benim çok işime yarayacak bir yazı oldu. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Seni okumak cok buyuk bir zevk 😄

    YanıtlaSil
  3. Benim de her zaman dışarıda yaptıracak zamanım olmuyor. Bu ayrıtılı yazı çok iyi oldu. Burt's Bees'in tırnak eti bakım kreminin en büyük farkı, içinde vazelinde olduğu gibi petrol hammaddesi olmaması. Vazelin=petrol. Ben bu kremi unutmazsam geceleri sürüyorum tırnak etlerime ve düzenli kullandığımda tırnak etlerim eskisi gibi sert olmuyor.

    YanıtlaSil
  4. Bilgi dolu yazıdizisi ✏️sally hansen çok kullanışlı bir ürün öneririm ❤️

    YanıtlaSil
  5. Manikürümü ben de kendim yapiyorum ve bu durumdan her acidan memnunum.ben vazelin kullaniyorum dedigin gibi ama nurts bees bakim kremini de merak ediyorum acikcasi.bensadece ittirme islemi yapiyorm bu aa,kesince bikac gun iritasyon oluyo parmaklarimda nedense

    YanıtlaSil
  6. Görkem abla ben hiç tırnak etlerimi kesmedim sence kesmeli miyim yani çok ince eğer kesersem sertleşir mi yani kalınlaşır mi? Şimdiden cevabın için teşekkür ederim 😊😊 Kendine iyi bak öpüyorum

    YanıtlaSil