Pure Beauty BB Krem



Günaydın! Bugün sizlere, son dönemde deneyimlediğim en iyi ten ürünlerinden birini anlatacağım. Epeydir kullanıyorum, çok cümle biriktirdim, dilerseniz hemen yazıya geçelim.

Watson's mağazalarında satılan Pure Beauty markasıyla ilgili ilk deneyimim, CC kremi üzerineydi. Kendisini aşırı simli bulduğum için kullanmayı sürdürememiştim.

Neyse, bundan birkaç ay önce, sanıyorum taşınma dönemindeydik, aynı markanın BB kremini alasım geldi. (İlgili vlog için buraya tıklayabilirsiniz.)




Ürünün ambalajından başlayalım incelemeye. Pembe bir tüp düşünün, içerisinde 30 ML ürün var. Tüpün %70'i hava, anca %30'u ürün. Çocukken büyük boy diye satın aldığımız, içi hava dolu olan cips paketleri gibi. Biraz hayal kırıklığı. 5-6 kullanımdan sonra tüpten ürün çıkarmak için zorlanmaya başladığımı söyleyebilirim. Ürünle ilgili söyleyebileceğim tek olumsuz şey de bu sanırım.

SPF 42 içeriyor, ki bu oldukça güçlü bir güneş koruma faktörü. Altına ekstra bir SPF kullanmıyorum. Paraben, alkol ve lanolin içermiyor. Dermatolojik olarak test edilmiş ve paketinin arkasında, tüm cilt tiplerine uygun olduğu belirtiliyor.

Yine paketin altında kocaman üretim ve son tüketim tarihi yazıyor. Keşke tüm kozmetik ürünlerinde yazsa.

Düzenli kullanımda; cildi aydınlatmayı, nemlendirmeyi, beslemeyi, donuk görünümden kurtarmayı ve gözenekleri küçültmeyi vaat ediyor. 

Şimdi, ürünü yaklaşık 3,5 aydır kullanıp bitirmek üzere olan birisi olarak kendi deneyimlerimden de bahsedeyim sizlere.




Açıkçası ürünün tek renk seçeneği olduğu için başta biraz tedirgin oldum ancak klasik Kore menşeili BB kremler gibi gri/yeşilimtrak olmasına rağmen, parmaklarımla yüzüme masaj yaparak yaydığımda sanki iyice oturuyor ve ten rengime yakın bir ton alıyor. Boynumla birebir aynı olmuyor ancak ten rengine adapte olabilirliği yüksek diyebilirim. Buna rağmen çok çok beyaz tenlilere koyu, esmerlere ise açık kalacağını düşünmekteyim.

Ne fırça, ne de sünger. Bu ürünü yüze yaymanın en güzel yolu parmaklarla uygulamak. Zaten ambalajında da, 'cilt bakım rutininizi gerçekleştirdikten sonra parmaklarla yüze masaj yaparak uygulayınız' yazıyor. 

Yapısı bildiğiniz krem gibi. Akışkan değil, ince hiç değil. Bir BB kreme göre fazlasıyla örtücü. Öyle ki; bu kapatıcılığı 10 üzerinden 7,5-8 şeklinde değerlendirebilirim. Buna rağmen iyice nemlendirilmiş cilde masaj yapılarak uygulandığında kalıp gibi durmuyor. En güzeli; sim ya da ışıltı içermiyor.




Bitişi ışıl ışıl, nemli ancak yapış yapış değil. Çok kullanıldığında yüzdeki duruşu barizken, fındık büyüklüğünde ürünü yüzüme iyice yedirdiğimde bitişi oldukça naturel.

Ben kuru ciltten muzdarip bir insan olarak, uygulama sonrasında pudra kullanmıyorum. Gün içerisinde burnumda parlama yapıyor. Buradan yağlı ciltlilerin bu ürünle çok iyi anlaşamayacağını çıkarabiliriz aslında ancak Twitter'da bundan birkaç ay önce yaptığım anket sonuçlarına bakılırsa, karma ve yağlı cilde sahip olmalarına rağmen sivilce problemi yaşamayan ve bu üründen çok memnun kalan kadınlar çoğunlukta. 

Ten bu gerçi. Her ürün herkeste farklılık gösterebiliyor ancak ben sivilce problemi yaşamadım bu ürünle. 

Sanırım anlatmam gereken her şeyi tek tek yazdım. Ah bir de fiyatını hatırlasaydım. Sanıyorum ki indirimsiz 25-26 Lira'ya almıştım. 

Ne düşünüyorsunuz? Sizin uygun fiyatlı favori ten ürünleriniz neler? Sevgiler!


Görkem Karman

79 yorum:

  1. Çok kararsız kalmıştım ama alıcam galiba bu arada dakikliğine hayranım seni seviyorum görkitoo❤️❤️

    YanıtlaSil
  2. Evet, yüze ilk sürüldüğünde grimsi bir renk alıyor. Ancak bir süre sonra cildinizle bütünleşiyor.
    Kapatıcılığı da oldukça iyi diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar bb kremin uzernd eivory veya naturel seklinde bir yazi bulunmuyor tonlarini nerden anladnz ivory mi naturel mj

      Sil
  3. Görkitooo kalp ben ya valla harika olmuş bayıldım

    YanıtlaSil
  4. Yağlı ciltliyim. Alıp almamakta kararsızım bu yüzden..

    YanıtlaSil
  5. Benim cildim yağlı bir cilt ve birkaç ay önce sizden görüp aldım. Ten rengim çok koyu olmamasına rağmen bende çok açık duruyor. Ve gün içerisinde fazlasıyla parlama yapıyır. Hatta ürünü kusuyor diyebilirim. Üzülerek kullanamıyorum :(

    YanıtlaSil
  6. Karma ciltte pudralayarak kullanabilirsiniz ama yine de çok uzun bir süre yüzde kalınca burun kenarlarından falan kusma yapabiliyor. Buna rağmen sivilce yapmadı. Ayrıca bence biraz yapısı ağır. Yani sürünce yüzünüzde bişey olduğunu hissediyorsunuz, bu his sizi de rahatsız ediyorsa almayın derim. Ben de bitene kadar kullanıyorum ama tekrar alacağım bir ürün değil malesef.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir BB krem ama kesinlikle renk seçenekleri olmalı bana açık kalıyor mesela :) Teşekkürler paylaşımın için sevgiler ♥
    Kızsal Şeyler

    YanıtlaSil
  9. 2 senedir tek kullandığım bb krem püre beauty. Çok çok kuru cildimde sürdükten sonra pul pul göstermeyen tek şey :)

    YanıtlaSil
  10. 2 senedir tek kullandığım bb krem püre beauty. Çok çok kuru cildimde sürdükten sonra pul pul göstermeyen tek şey :)

    YanıtlaSil
  11. Kuru cildim var ve cok memnunum bu üründen sivilce gibi olumsuzluk yaratmadı bende bittikten alınacak ürünler arasında :)

    YanıtlaSil
  12. Ben de yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Yağlı bir cilde sahip olmama rağmen sivilcelenme yapmadı. Yüzümde makyajın 12 saat kadar kaldığını düşünürsem 5-6 saatin sonrasında parlama yapmasını kabul edebiliyorum. Bittiğinde yeniden alacağım ürünler arasındadır.

    YanıtlaSil
  13. Ben bu markanin cc mi yoksa bb kremini mi alsam diye karar veremiyodum. Ama cc kremde sim var dedigin icin kesinlikle bb kremi almaya karar verdim. Guzel önerilerin icin çok tesekkur ediyorum

    YanıtlaSil
  14. Ben bu markanin cc mi yoksa bb kremini mi alsam diye karar veremiyodum. Ama cc kremde sim var dedigin icin kesinlikle bb kremi almaya karar verdim. Guzel önerilerin icin çok tesekkur ediyorum

    YanıtlaSil
  15. Bitmek uzere oldugunu dusundugum urunun kalanini baska bir kutuya bosaltayim dedim yaklasik 3 aydir onu kullaniyorum. Sıkarken azalmis gibi geliyor ama enteresan bir sekilde bitmedi :)

    YanıtlaSil
  16. Bitmek uzere oldugunu dusundugum urunun kalanini baska bir kutuya bosaltayim dedim yaklasik 3 aydir onu kullaniyorum. Sıkarken azalmis gibi geliyor ama enteresan bir sekilde bitmedi :)

    YanıtlaSil
  17. Görkitom almak istiyordum denk gelmemişti teşekkür ederimm kesin deniycemm :))

    YanıtlaSil
  18. Harika bir yazı olmuş, ellerinize sağlık �� Ben cc kremini kullanıyorum. Cildim karmadan yağlıya dönük olmasına rağmen çok fazla parlamıyor ve çok simli durmuyor bende. Tabi pudraliyorum sabahtan. Ama sıradaki alinacak ürünüm bb kremi. Şuan farmasi bb kullanıyorum ondan da çok memnunum :)

    YanıtlaSil
  19. 2 aydır kullanıyorum çokda memnunummm ;)

    YanıtlaSil
  20. Yine senin önerinle aldığım bir üründür kendisi.😊 fakat renk konusu bence hayal kırıklığı sende bahsetmissin zaten çok fazla gri pigment barındırıyor ve cildim karma bir cilt olduğu icin sanirim gün içinde olur olmaz yerlerde birikme, haddinden fazla yağlanma yapıyor. Ama tabii öyle kullanmamak olmaz o ürün biticek bir de dediğin gibi ellerimle uygulamayı deneyecegim 😘

    YanıtlaSil
  21. Cc kremi dediğin gibi çok simli fakat bb kremi oldukça başarılı. Aylık donemlerim hariç herhangi bi sivilcelenme yaşamadım. Ürün oldukça iyi hep fiyatıyla hemde yapısıyla :)

    YanıtlaSil
  22. Ben senin sayende aldım Görkitocum ve arkandan çok dua ettim :) ama ben süngerle uyguluyodum şimdi bide elimle uygulamayı deniycem :)) Bi tanesin seviyorum senii <3

    YanıtlaSil
  23. Bende almak istiyorum tek tereddütüm süt beyaz tenimde koyu durup durmayacağı bugün gidip testerı varsa deniycem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tenimde fazlasıyla beyaz nasıl durduğunu merak ediyorum sende koyu mu oldu cevap verirsen sevinirim

      Sil
    2. Bende bugün aldım beyaz tenliyim.gayet uygun rengi

      Sil
  24. Beybi bunu yazdığın çok iyi oldu missha nın bb sini almayı düşünüyodum ama bir türlü indirime girmiyordu. Peki ben sana bişey sorcam hemen hemen ml si missha nın 20 ml siyle aynımı oluyo ve sence hangisini alıyım benim çillerim var kapatıcılığı en fazla olandan değerlendirirsen sevinirim. XOXO.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Ben deneyimledigim için cevap vermek istedim. İkisinı de kullandım çok fazla farkları yok. İkisi de kapatıcı. Zaten pure beautynin gramajina Aldanmamak lazım çok az ürün var içinde. İkisini de tercih edebilirsin. Yine de pure beauty kolay ulaşılabilir olduğu için tercih edilebilir.

      Sil
  25. Ben loreal'in bb'sini kullanıyorum çok memnunum, senin önerin üzerine bunun tester'ına baktım watsonsta ama loreal'e göre pek başarılı bulmadım, loreal bb hakkında da görüşlerini paylaşabilir misin :) @gorkemkarman

    YanıtlaSil
  26. Ben sizin tavsiyenizle lumi magic kullanıyorum. Çokta memnunum. Bunu da çok merak ediyordum. Yazıyı okuduktan sonra alınacaklar arasına girdi. Benim tek memnun kalmadığım rimel london wakeme uup fondeten. Çok yapay geliyor ve içindeki simden hiç hoşnut değilim. Teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Ben indirimdeyken gördüm 30 tlydi ah bu watsons

    YanıtlaSil
  28. Kore ürünlerini genelde hiç beğenmem ama bu BB kremi çok merak ettim. Kısa zamanda deneyeceğim bakalım. SPF 42 olması da dikkatimi çekti

    YanıtlaSil
  29. Indirimdeyken 21.99 indirimsiz 29.99 fiyatı iyi baya ben çok memnunum fiyatıda uygun güneş koruması olduğu halde severek kullandığım tek ürünleri arasında

    YanıtlaSil
  30. Tek renk sećenegi olusu benim icin dezavantaj sanirim çünkü ben bugday tenliyim tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar

    YanıtlaSil
  31. Yaklaşık 3yıldır kullaniyorum. Vazgecilmez cilt ürünü benim icin. Esmerim ama yinede rengi uyuyor 😊 spf 42 oldugu icin bunu kullanmaya baslamistim.gunesten cok iyi koruyor 😊

    YanıtlaSil
  32. CC kreminden çok memnunum bende. fiyat performans olarak ta çok başarılı kesinlikle. En kısa zamanda bb kremini de deneyeceğim :) Bu arada görkem harika birisin 👍

    YanıtlaSil
  33. bende cok beyazim ama gördügüm yerde tester varsa denerim mutlaka :)

    YanıtlaSil
  34. 3 ya da 4 kutu kullandım pure beauty bb Kremden. Gerçekten bb krem. Yani öyle inceltilmiş, pigmenti azaltılıp nemlendirici kremle karıştırılmış fondoten gibi değil. Renk ile çok problem yaşadım başta ancak shiseido güneş kremim sağolsun o kadar koyu ve beyaz ki ikisini karıştırınca rengi açıldı :)) Güneş koruma faktörüne çok güvenmeyin derim. Bunun dışında gözü kapalı tavsiye ederim. Harika bir ürün .

    YanıtlaSil
  35. Çok çok beyaz tenli oldugum için CC kullanmayı tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
  36. CC kremini bende aldım, cok memnun kaldım. Bunu da almak istiyorum ama cildim karma oldugu icin cesaret edemedim :/

    YanıtlaSil
  37. Ben alalı yaklaşık bir ay oldu. Cildim kuru o yüzden ben memnunum ve her kullandığımda herkes bana ne var yüzünde diye sordu. Çok doğal ve güzel bi ışıltı veriyor. Sadece şöyle ufak bir şey varki o da benden kaynaklanıyor. Benim cildim çok hassas çok alerjik. Nerdeyse tüm ten ürünleri irritasyon yapıyor bende. Bunda da oldu o irrite. Hani böyle abartılacak gibi bişi değl ama eve gelir gelmez yüzümü yıkama isteği oluyor. Alerjik olanlar için dipnot diyeyim

    YanıtlaSil
  38. Watsons indirimlerinde hep bu urun icin giriyorum hep baska bir bb krem ile cikiyorum. Indirim olur olmaz gercekten bu urunu almanin vakti geldi sanirim :)

    YanıtlaSil
  39. Kryolan TV stick ve MUFE Stick fondeten karsilastirmasi bekliyoruzz Gorkemciimm, eline saglik yazin harika sevgilerr💕

    YanıtlaSil
  40. Bendeki ürün çok bereketli çıktı. Aylarca hemen hemen her gün kullandım. Anca bitti. Ancak ince yapısı nedeniyle dik tutulduğunda ağzından kapağına akma yapabiliyor. Bu çok kötü :(

    YanıtlaSil
  41. Bende ilk aldığımda içinde çok hava vardı. Birkaç kullanımda bitecek sandım hatta hemen yedeğini de almıştım ama tüpü dik tutmaya başladığımdan beri hala ilkini kullanıyorum, bereketliymiş. BB'den önce CCsini kullanış biri olarak BB olan çok daha güzel ;)

    YanıtlaSil
  42. bende bugday tenliyim bende de rengi açık kaldı en azından light ve medium olarak iki renk seceneği olmalı avon bb den memnun kaldım ben kuru ciltliyim

    YanıtlaSil
  43. Mükemmel otesi bi ürün senin tavsiyenle aldım cok ama cok memnunum cildim tedavi sürecinde zoretanin kullaniyorum gunes koruyucu özelliğinin olmasi benim icin cok büyük bur arti teşekkürler gerkememim😘😘

    YanıtlaSil
  44. Açıkçası oldukça çok beğendim bu ürünü en kısa zamanda alıp denemek istiyorum bizimle daha böyle bir çok bilgiyi paylaştığın için çok teşekkürler öptüm seni kocaman ❤😉

    YanıtlaSil
  45. görkem yorumun harika kafamdaki soru işaretleri kalktı çok teşekkürler sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  46. Bence gerek icerigi gerek ambalajiyla albenisi cok yuksek bir urun. 😍 ben de kuru ciltliyim ve cok memnunum. Uzun suredir kullaniyorum. Ben bir de pudrayla sabitleyerek kullanmama ragmen herhangi bir kurutma problemi yasamadim. Fiyati da cok makul! Ben cok beyaz tenli oldugum icin biraz koyu kaldi ama sorun etmiyorum. Anormal gorunmuyor. Etrafimdski insanlsr da bu konu da benimle hemfikir. Fsydali bir paylasim olmus emegine saglik. Ayrica senin blogunda en sevdigim seylerden biri paylasimlarindaki goruntu kalitesi cok guzel olan fotograflar!☺ eminim seveceginiz bir seyler bulursunuz diyerek benim bloguma da beklerim. ☺

    YanıtlaSil
  47. Sadece Watsons larda mı satılıyor acaba? :/

    YanıtlaSil
  48. Yaklaşık 2 yıl önce roaccutane tedavisi aldım ve o günden beri cildimde hiçbir yağlanma sorunu yaşamadım hatta kuru cilde sahip oldum. 1 kere bile sivilce çıkmayan yüzümde bu bb krem sayesinde 4 tane kafam kadar sivilceyle karşılaştım. Şuan cildimi düzeltmeye çalışıyorum. Sivilce riski olan bence almamalı.

    YanıtlaSil
  49. Bugün indirimden 19 liraya aldım umarım güzeldir çok çok beyaz tenliyim ama umarım rengi absürd durmaz

    YanıtlaSil
  50. Bu ay indirimde, 18.90'a düşmüş. Elimde birkaç tane BB krem var ama bunu da mı alayım. Yahu şeytan dürtüyor... :)

    YanıtlaSil
  51. Benim cildim için gerçeken çok uygun severek kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
  52. Alsam mı almasam mı diye kararsızlık içindeydim, bu yazıyı okuduktan sonra vazgeçtim. Objektif yorumlarınız için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  53. Ben yaklaşık 1 senedir kullanıyorum oldukça memnunum sivilce tarzı problem yapmıyor ve açıkçası hemen de bitmiyor ya ben az kullanıyorum yà da benim aldıklarımin içinde bolca var :D ben kullanılmasını oneririm

    YanıtlaSil
  54. Bu bb kremlerin en iyisi !!! Yagli ciltte biraz parlama yapsada yagli gibi durmuyor asla. Fiyati biraz pahali ama degecek bir ürün:) CC Kremde mükemmel fakat simli :)

    YanıtlaSil
  55. Merhaba görkem abla ben 16 yasindayim ben de bu bb krem ve farmasi nin bb kremi arasında kaldım hangisini alsam diye. Farmasi nin bb kremini kullandin mi sence hangisini alayim? bb krem altına baz kullanmak gerekiyor mu? Birde cildim kuru ve hassas sence zarar verir mi cildime ? Cevap verirsen çok mutlu olurum 😊

    YanıtlaSil
  56. Görkem missha nın bb kremine benziyor mu,öneriyor musun?

    YanıtlaSil
  57. yağlı bir cildim olduğundan birde renk olarak şu ana kadar her bb kremin açık tonlarının bile bana koyu gelmesinden dolayı bb krem almaya cesaretim kalmadı

    YanıtlaSil
  58. İste o çok çok beyaz tenli grubuna giriyorum su sıralar (maalesef) bronzlastigimdan mi bilmem tam anlayamadım ama sanırım bana biraz koyu kaldı alırken ten rengime uyacağını söylediler ama biraz tereddütte kaldım açıkçası acaba diyorum koyu olduğuna tam olarak kanaat getirirsem güneş kremi ile rengini biraz açsam mı

    YanıtlaSil
  59. Elimdeki BB kremler bitince deneyeceğim ilk ürün. Kimileri vazgeçemeyeceğimi söylüyor. Bakalım göreceğiz :)
    Bloguma beklerim. Sevgiler. Destek verirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  60. benim bloğuma da beklerim, pure beauty incelemesi için:)

    YanıtlaSil
  61. Benim yüzümde gül hastalığı var yani damarlarim yuzelsel ve yanak bolgem kırmızı. Oldukça da hassas tavsiye eder misiniz ?

    YanıtlaSil
  62. canım benim bu ürünü bir daha kullanırsan eğer boş sandığın kutunun içinden bir şişe kadar daha çıkıyor kestiğinde kesip içindeki ürünü farklı bir kaba almayı dene o zaman çok daha bol bereketli olduğunu göreceksin :):)

    YanıtlaSil
  63. Merhaba arkadaşlar bu ürünü bende çok severek kullanıyorum. ve ciltte bıraktığı hafif pırıltı gerçekten güzel görünüyor. :) Bence blogger söylediği gibi denenmeye değer bir ürün. Bu arada bende yeni bir blogger olarak sizleri bloguma davet etmek isterim. :) Tuğba'nın kozmetik merakı... İsminde de anlaşılacağı üzere tam bir kozmetik delisiyim diyebilirim. :) yeni ürünleri denemeyi ve sizlerle paylaşmayı isterim. Takip ederseniz çok mutlu olurum arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  64. benim de yüzüm bembeyaz, koyu durdu mu acaba yoksa bütünleşti mi?

    YanıtlaSil
  65. Bende çok teredütlü ürünü aldım ve çok memnun kaldım. Kapatıcılığı yüzdeki duruşunun naturelliği harika. 2-3 aydır kullanıyorum ancak sivilcelenme yaptı cildim çok kuru. ürüne alıştıkça geçer diye düşündüm devam ettim ancak geçmedi.

    YanıtlaSil
  66. bende bu ürünü kullanıyorum henüz yeni ama sivilce yapmadı bende karma cilt benimkisi. kapatıcılıgı diger bb kremlerden kat kat iyi ben beyaz tenliyim tenime de uyum sağlıyor kokusu ve dokusu çok hoş tek sorun kapagı kapalı oldugu halde kapagın içine ve dışına dökülmesi dik tutmaya uğraşıyorum sadece

    YanıtlaSil
  67. Bu bb kremin yağlı ciltlerde parlamasını önlemek için hangi pudrayı kullanılabilir?

    YanıtlaSil
  68. Essence All About Matt Fixing Compact Powder kullanabilirsiniz

    YanıtlaSil
  69. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  70. Yağlı cilt olarak yıllardır en severek kullandığım ürün💕

    YanıtlaSil