Fırça Dosyası || Fondoten ve BB Krem



Günaydın! Günün yazısı, benden çok istenen ve nihayet yazmaya başlayabildiğim fırça serimin ilk kısmı üzerine olacak. Yani bugün, elimdeki fondoten fırçalarını inceleyeceğim. 

Beni uzun süredir takip edenler, koleksiyonumu ne kadar daralttığımı ve artık gereksiz (neredeyse) hiçbir şey almadığımı bilirler. Makyaj malzemelerimi bu kadar azaltmışken, elimdeki fırçalara da şöyle bir göz gezdirip kullanmadıklarımı uygun fiyata satmıştım. Şu an elimde kalanlar, vazgeçemediğim has fırçalar ve tabi ki yalnızca fondoten uygulamak için değil, bb krem, renkli nemlendirici ve benzeri baz ürünler için de kullanılabilirler.

Bloga yazdığım ilk yazıdan beri her fırçayla her fondotenin uyuşamayacağını savunuyorum. Gerçekten de böyle. Zaten fırçaların detayına indiğimde, en çok hangi fondotenle yakıştıklarını da belirteceğim. Son olarak, bu yazıda gördüğünüz fırçaları, serinin diğer yazılarında da görebilirsiniz çünkü bazı fırçalar çok amaçlı; yani hem fondoten, hem allık, hem de bronzer için kullanılabiliyorlar. Haydi başlayalım.




MAC 187, benim ilk MAC fırçalarımdan. Senelerdir kullanıyorum ve bir tane bile tüy dökmedi, yazısı silinmedi. Hem dayanıklı ve MAC'in her kuruşu hakeden nadir fırçalarından biri olduğu için, hem de ben fırçalarımı çok temiz kullandığım için bu kadar sağlam. 

Duo fibre tüylere sahip 187, ürünleri minimal bir şekile uyguluyor. Ben kendisini senelerdir bronzer ve koyu renk allıklar için kullansam da, son 1-2 aydır fondotenimi uygulamak için kullanıyorum ve sonuç inanılmaz doğal oluyor. Korktuğum gibi fırçanın tüyleri yüzümde iz bırakmıyor, aksine aşırı pürüzsüz bir görünüm elde ediyorum.

Real Techniques, Flormar ve Sedona Lace başta olmak üzere birçok duo fiber fırça denedim ama söz konusu fondoten olunca hiçbirinden MAC 187'deki verimi alamadım. Bronzerı hepsi güzel yayıyor ama fondoten konusunda bence bu fırça bir adım daha önde. Benim bu fırçaya en çok yakıştırdığım iki fondoten ise; MAC Face&Body ve Make Up For Ever HD. Bu fırçanın ömrü dolduğunda Sigma'daki muadilini denemeyi düşünüyorum. 

Satış fiyatı: 114 TL. MAC mağazalarından ve şuradan satın alabilirsiniz.




Real Techniques Buffing Brush ise bende yedeği olan fırçalardan. Acelem varsa ve fondotenimin yüzümde kaybolmasını istiyorsam bu fırçayı kullanıyorum. Sentetik ve sık tüyleri ile toz, likit ve krem tüm ten ürünlerini harika bir şekilde yayıyor. Tüy izi kalmıyor ve bu fırça çok kolay yıkanıp, çok çabuk kuruyor. En sevdiğim fondoten fırçam diyebilirim. Hele yazısını şurada yazdığım MAC Face&Body fondotenimle birleşince tadından yenmiyor. 

Bu fırça ne yazık ki tek başına satılmıyor. Real Techniques Core Collection isimli setin içinden çıkıyor. Bu seti de Gratis, Watson's, Macro Center ve Kozmela'dan satın alabiliyorsunuz. Setin satış fiyatı her yerde değişiyor ancak bildiğim kadarıyla 60-70 Lira civarı. İçinden çıkan her bir fırçayı severek kullanıyorum. Zaten sevmesem yedeklemezdim, değil mi? :)




Sigma F80 Flat Kabuki ise, en tok tüylere sahip fondoten fırçam. Düz kesimi ve yumuşacık tüyleri sayesinde likit ve krem her fondoteni pürüzsüzce yayıyor ancak bence sadece yoğun yapılı fondotenleri uygularken 'mükemmel' sonuç veriyor. Yani Face&Body gibi akışkan bir fondoteni uygularken harikalar yaratmıyor.

Tüylerinin sık oluşu sebebiyle likit ürünleri birazcık emiyor. Bu yüzden yoğun ve çok örtücü fondotenleri uygulamak ve daha naturel göstermek için de çok ideal. Mesela Estee Lauder Double Wear.

Bir de bu yazıdaki fırçalar arasında en zor temizlenen ve en geç kuruyan fırça bu ama YSL Touche Eclat, L'oreal Lumi Magique ve NARS Sheer Glow fondotenleri uygulamada o kadar başarılı ki, koleksiyonumdan çıkarmaya kıyamıyorum.

Sigma fırçaları ülkemizde yalnızca Kozmela'dan satın alabilirsiniz. (Direkt link burada.) Ben 1-2 sene önce Cloud 10 Beauty'den almıştım.




Real Techniques Expert Face fırça ise gerçekten adı gibi uzman bir ürün. Aynı zamanda kendisi benim ilk Real Techniques fırçam. 3 sene önce İrlanda'dan sipariş verip her gün camda kargo beklediğimi çok net hatırlıyorum. Şimdilerde ise Gratis, Watson's gibi büyük kozmetik mağazalarında satılıyor.

Buffing Brush'a göre daha sık, Sigma F80'e göre daha seyrek tüyleri olan bu fırça, garip şekli sayesinde; göz altı, burun kenarı, kaş altı gibi dar alanlara da uygulama yapmanıza olanak sağlıyor. Yine çok kolay yıkanıp, çabuk kuruyan bu fırça tek olarak satılıyor. Bence pudra bitişli olmayan (Chanel Mat Lumiere, NARS Sheer Matte, L'oreal True Match gibi) her fondotene çok yakışıyor.




Beauty BlenderŞuradaki yazımda söylediklerim hala geçerli. Bu, tüm fırçaları bir kenara attıran sünger. Muadilleri var ama hiçbiri orjinal Beauty Blender gibi değil. İnceleme yazısında gördüğünüz pembe olan Beauty Blender'ım, 1,5 senelik kullanım sonrası epey yumuşadı ve parçalandı. Bir de kedim Üzüm'e oyuncak olunca yenisini almak şart oldu. Bu kez siyah olsun dedim ve blogger arkadaşım Aytül'ün Instagram satışından hiç kullanılmamış olan bu süngeri kaptım. 

Her ama her türlü fondotene uyum sağlayan, gerçekten yüzümde bir şey yokmuşçasına doğal bir biçimde uygulayan ve asla vazgeçemeyeceğim bir ürün olan bu sünger bildiğim kadarıyla yavaş yavaş Douglas mağazalarında görülmeye başlamış. Bu süngere ulaşmanın bir diğer yolu da instagram.com/ludoshemakeup 'tan sipariş etmek ya da Amerika'ya giden hayırsever bir arkadaşınızdan rica etmek. :) Bu arada özellikle pudra formüllü fondotenleri uygulamada zorluk çekenler bu süngere bayılacaklar. Nemli kullanıldığı için, dağıtması en zor fondotenleri bile yumuşatıp harika uyguluyor.

İşte böyle. Sizin favori fondoten fırçalarınız hangileri? Pudra, allık, kapatıcı ve göz makyajı fırçalarıyla ilgili yazıları hazırlamaya devam. Görüşmek üzere! <3



Görkem Karman

13 yorum:

  1. Ben buffing Brushu mineral pudra fondatane cok yakistiriyorum. Ama bb kremlerimi beuty blender ile uyguluyorum

    YanıtlaSil
  2. Benim allık favorim MAC 187, fondöten vazgeçilmezim ise Real Techniques Buffing Brush, cidden vazgeçemiyorum! :)

    YanıtlaSil
  3. id bare minerals sıvı fondoten için yeni bir fırça çıkartmış. Hafta sonu aldım ve kullandım. Kesinlikle kullandığım en iyi fondoten fırçası...

    YanıtlaSil
  4. RT Expert Face benim en en sevdiğim... Çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş emeğine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Douglas bb sungeri sordugumda dogruladi.su anda instagram ve internet uzerinden calisma yapiyoruz 2015te satilacak dediler.ozetle bekleyelim gorelim

    YanıtlaSil
  6. merhaba,yazınızı okudum en nihayetinde fırça dosyalarına başladınız dört gözle bekliyordum,elinize dilinize sağlık.ama bir hata olmuş onu düzeltmek istiyorum sadece benim cildim yağlı olduğu için chanel mat lumiere kullanıyorum,yağlı ciltlere göre olduğu için pudra bitişli bir fondoten..
    sevgilerr :)

    YanıtlaSil
  7. Bende real techniques buffing fırçadan vazgeçemiyorum fondöten için :) Bir dönem sünger de kullandım ancak bana hiç hijyenik gelmemesinden dolayı 1-2 ay içinde çöpe alttım :( detaylı temizliği için püf noktalardan bahsedersen çok sevinirim canım, real techniques süngerde çok gözüm varr! :**

    YanıtlaSil
  8. Expert face toz bronzerla da kullanılabilir mi?

    YanıtlaSil
  9. favori anlık fırçam MAC 187 benim için harika bir fırça

    YanıtlaSil
  10. Benim hiç fırçam yok bana ucuz fırça önerirmisin görkem abla

    YanıtlaSil
  11. kozmetik ürünler  fırçalar çok iyi marka olarak bir çok markaya bakılabilir makale güzel tebrik ederim

    YanıtlaSil
  12. kozmetikçim ,
    mükemmel bir kozmetik malzemeleri

    YanıtlaSil