Wet N Wild Brulee Far || MAC Brule Karşılaştırması



Günaydın! Nihayet Wet N Wild'ın en çok satan farı Brulee'yi yorumlama sırası bende. Ten rengi farlar benim günlük makyajımın kurtarıcıları. Yaklaşık 2,5 senedir neredeyse her gün, tüm göz kapağıma ve kaş altıma uyguladığım far olan MAC Brule'nin dibini göreli çok oldu. Sonra hayatıma Lorac Pro Palet girdi. Lorac paletteki Cream renginin yapısını daha çok sevdiğim için onu da tüketmem çok uzun sürmedi.




Derken Gratis, Wet N Wild'ı ülkemize getirdi. Bir ruj, bir de far rafını bir türlü dolu göremedim. Neyse ki markayla tanışma furyası bitti. Ben de geç de olsa birkaç parça bir şey alabildim. Hatta Brulee'yi alalı birkaç ay oldu ancak anca yazabiliyorum. 

Öncelikle 1,7 gramdan ibaret olduğunu belirterek başlayayım. Renk ise tamamen mat bir kemik rengi. Kaş kemiğine, göz pınarlarına ve göz kapağına kullanılabildiği gibi göz altı kapatıcısı sabitlemek için de kullanılıyormuş. Ben denemedim ama 6,5 Lira'lık bir farın çok amaçlı olması güzel tabi ancak çok da abartılacak bir şey yok yani. Alt tarafı ten rengi bir far.




Parmaklara da fırçaya da epey kolay geliyor. Yapısı çok kremsi ve pigmentli. Real Techniques Base Shadow Brush kullanarak uyguladığımda istediğim örtücülüğü elde ediyorum. Göz kapağımdaki damarlı görünümü alıp eyelinerım için daha temiz bir zemin oluşturmamı sağlıyor. Far bazı üzerine kullandığımda 8-9 saat kadar kalıcı oluyor. Bir olumsuz yanı var; tozutuyor.




WET N WILD BRULEE & MAC BRULE KARŞILAŞTIRMASI

Gelelim en çok sorulan soruya. 'MAC Brule'ye muadil (dupe) gösterilebilir mi?' Hem evet, hem hayır. Gelin, kısaca karşılaştıralım.

MAC Brule'nin yapısı Wet N Wild'a göre daha ince. Wet N Wild tek fırça darbesiyle tüm göz kapağımı kaplarken MAC'ten 2-3 kez uyguladığımda istediğim örtücülüğe anca ulaşabiliyorum. Dolayısıyla Wet N Wild'ın Brulee'sinin MAC Brule'den daha pigmentli olduğunu söyleyebiliriz. 

Ton olarak da aralarında çok minik bir fark var. Wet N Wild daha sarımsı, MAC daha pembemsi. Yine de uygulandıklarında aynı aydınlık görünümü veriyorlar. Bir de işin ambalaj kısmı var tabi.

MAC tekli farlar gayet dayanıklı ve tam kapanan paketlerde geliyor. İsterseniz benim gibi palet için olan (refill) versiyonlarını da alabiliyorsunuz. Wet N Wild'ın far ambalajları ise ne yazık ki çok kullanışsız ama tek kusuru bu olduğu için çok da takılmamak lazım. 

Aynı işi yapan iki üründen bahsettik. Biri 40 küsür, diğeri 6,5 TL. Seçim sizin, seçim bizim. Wet N Wild ürünlerini Gratis'lerde bulabilirsiniz. Yarınki yazıda görüşürüz. Sevgiler. <3






Görkem Karman

17 yorum:

  1. Bende wet n wild severek kullanıyorum ♥

    YanıtlaSil
  2. süper bir yazı olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ben de bayılıyorum bu fara, göz kapağımdaki renk tonu farklılıklarını kapatmak için kullanıyorum. gerçekten yapısı ve pigmentli olması çok güzel.

    YanıtlaSil
  4. seçimimi 2 e' li olandan yana kullanıyorum ehehe

    YanıtlaSil
  5. Paylaşım için Teşekkürler. http://www.pendikbizim.com

    YanıtlaSil
  6. Ben de brulee yi seviyorum ancak yapısı mac a göre kalın oldugundan ben de kaymak gibi durmuyor:) göz kapagım kırısık gibi duruyor:( bunu engellemek için ne yapmalı acepp??

    YanıtlaSil
  7. Bende Mac Brule yi sürekli kullananlardanim, bittikce aliyorum cok dogal duruyor. WetnWild inkini hic denemedim, ama Mac refilleri alip paletin icine koydugum icin onlar daha kullanisli geliyor :)

    YanıtlaSil
  8. Brulee'yi iki aydır çantamda taşıyorum bir kere bile kapağı açılıp dağılmadı. Tabiki kabı fiyatına göre, plastik, dandik denebilir ama kapağı açılmıyor en azından.

    YanıtlaSil
  9. Ben de çok sevdim brulee yi :) iyi ki geldin wet'n wild :)

    YanıtlaSil
  10. Ahh elimde ten rengi farlar oldugu icin almıyorum ama merak da etmiyor değilim :)

    YanıtlaSil
  11. Görkemcim wetn wild rujlarıyla ilgili de bi post hazırlar mısın açıkçası rujda mac i bile beğenmeyen ben bu kadar canlı renkleri nasıl yakalıyor bu marka şaşırıyorum ama gün boyu dudakta kalıcılık dudaga verdiği hasarı falan da merak etmiyor değilim

    YanıtlaSil
  12. wetn wild buraya geldiğinde resmen bayram ettim özellikle farları süper :)

    YanıtlaSil
  13. Bide bizim buraya gratis açsalar çok iyi olucak offf :(

    YanıtlaSil
  14. Wetn wild i bende deneyemedim henüz ama ruj için notumu aldım sayende :) Benim uygun fiyatlı mat ten rengim flormarın M06 sı :) Tozutmuyor, göz kapağında çizgi de oluşturmuyor. Denenebilir ;) sevgiler

    YanıtlaSil
  15. wet n wıld farlarını beğeniyorum ama bunu görmeme rağmen almamıştım iyice merak ettim gözaltı yağlı olanlara alt kirpiklere kalem sürüp taşıranlara gözlatına bu tarz far sürmeyi öneriyor makyözler genelde

    YanıtlaSil
  16. Far kısmını bir dolu göremedim. Bekliyorum bakalım bulduğum gibi alacağım.

    YanıtlaSil
  17. Far kısmını bir dolu göremedim. Bekliyorum bakalım bulduğum gibi alacağım.

    YanıtlaSil