İlk İzlenim: Glam Glow Supermud Maske



Günaydın! Bugün bu yazıda, şu meşhur Glam Glow Supermud maske üzerine ilk izlenimlerimi paylaşacağım. 

Glam Glow üzerine birkaç video, bolca blog yazısı. Yok, kararımı bir türlü netleştiremedim. Almalı mı, almamalı mı? Cildimi derinlemesine temizleyecek bir maske istediğimi biliyordum ama bu, Glam Glow mu olmalıydı? Bir maskeye, üstelik cildime iyi gelip gelmeyeceğini kestiremediğim bir maskeye, bu kadar para vermek doğru olur muydu?

 Derken Moshos Garden isimli, ürünleri tamamen bitkisel içerikli marka bana iki farklı kil maskesi gönderdi. Cildim gerçekten güzelce temizlendi ve yumuşacık oldu ama burnum ve çenemdeki siyah noktalar hala duruyordu. Bunun sebebinin; Moshos'un hiç kimyasal içermemesi ve piyasadaki uçuk fiyatlı maskelerin daha etkili olmasının nedeninin; içerdikleri agresif kimyasallar olduğunu öğrendim ve riski göze alarak, içim yana yana 175 Lira'mı Glam Glow Supermud'a yatırdım. Şimdilik yalnızca bir kez kullandım ve sizlere ilk izlenimlerimi açmaya hazırım. Maskeyi kullanmaya devam edeceğim ve 5-6 hafta sonra detaylı yorumlarım yine blogda olacak. Haydi başlıyoruz.




Yazının başındaki görselde gördüğünüz ana paketin üzerinde bu maskenin nelere iyi geldiği yazıyor. Nelermiş bunlar derseniz; gözenekler, problemli ciltler, lekeler, kabartılar, sivilceler, siyah noktalar, beyaz noktalar (minik yağ bezelerini kastettiğini düşünüyorum), batık tüyler… Aynı zamanda ürünün, hem kadın hem erkeklerin ve tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olduğu ve maskenin paraben içermediği de belirtilmiş.

Bu bilgilendirici kapağı kaldırdığımızda karşımıza 'Merhaba seksi' yazılı bir koruyucu karton daha çıkıyor. Bu koruyucuyu kaldırdığımızda da...




…karşımıza, karton kutunun yalnızca 1/4'i kadar olan maske kavanozu çıkıyor. 'Ben bu parayı 34 gramlık çamura mı verdim?' diyorsunuz ve silkelenip kavanozu kutudan ayırıyorsunuz.






Kavanozun kapağını açtığınızda yine alüminyum bir koruyucu çıkıyor. Koruyucuyu sıyırdığınızda burnunuza buram buram mentol kokusu geliyor. Koku epey keskin.




 Bu arada, içinden çıkan minik kılavuzda Türkçe dil seçeneğinin olması çok hoş. 




Sıra geliyor talimatları okumaya ve temiz cildime maskeyi uygulamaya. Ben yönergelerde belirtildiği gibi, ince bir tabaka halinde burnuma, alnıma, çeneme ve gözeneklerimin olduğu bölgelere ellerimle yaydım. Yeri gelmişken belirteyim, ben kullanmaya bu şekilde bölgesel uygulamayla devam etmeyi düşünüyorum çünkü tüm yüze uygulandığında 17, bölgesel uygulandığında 1000 kullanıma yetecek kadar gramajı olduğu iddia ediliyor. 1000? Baya bir güldüm. :)

Neyse, dönüyorum maskeye, bendeki etkisine. Uyguladığım anda yüzümün gerilmeye başladığını hissettim. Maske anında kurumaya başlıyor ve yeni uygulandığında, yani ıslakken rengi koyu gri görünüyor ancak kurumaya başladıkça daha açık ve mavimsi bir griye dönüşüyor.








Fotoğraflardan da görüldüğü gibi, kurudukça cildin yağını emerek rengi tamamen griye dönüyor ve siyah nokta ve gözeneklerin olduğu yerler epey belirginleşiyor. Siz de bu görüntüye bakıp 'vay canına, işe yarıyor galiba' diyorsunuz. Bu esnada da yüzünüzde hafif bir yanma hissediyorsunuz. Yani, en azından ben hissettim ama bunun mentolün etkisinden öte bir şey olduğunu düşünmüyorum. Gözlerimin altındaki kırmızı kabarcıkları merak edenler olmuştur belki. Onlar alerji. Son birkaç gündür kendileriyle boğuşuyorum.




Maskeyi yüzümüzde 5-20 dakika bekletebileceğimiz yazıyor ancak ben toplamda 12 dakika bekletip ılık suyla duruladım. Durularken yine o koyu gri renge dönüştü ve yüzümden kolayca temizlendi. Peki sonuçtan tatmin oldun mu diye sorarsanız...

Cevabım koca bir 'hayır'. Bu tarz ürünlerin ancak ve ancak düzenli kullanımda etki ettiklerini ve 3 günün, yorum yapmak için yeterli bir zaman dilimi olmadığının çok iyi farkındayım ancak bu maske için 'ilk izlenim' yazısı yazmamın sebebi çok basit. İzlediğim videolarda ve okuduğum blog yazılarında 'tek kullanımda bile etki ediyor', 'cildimi adam eden maske' şeklinde beni bu maskeye resmen iteleyen yorumlar duymam. Dikkat etmediğim nokta ise; bu yorumları yapanların, gözüm kapalı güvenebileceğim ya da cilt tipimin uyuştuğu kişiler olmaması. Blogunu rehber olarak gördüğüm (cilt uyumumuz ve objektif olması sebebiyle) kim varsa, bu maskeyi kullanıp, hatta bitirip hala sevip sevmediğine karar veremeyen, bu maskenin abartıldığını düşünen insanlar. Akıllı ben, bunu bile bile gidip aldım. Yani kendim ettim kendim buldum.

Lafı çok uzattığımın farkındayım ancak bu ürün üzerine biraz konuşmak, yani yazmak isterim. Pahalı bir ürün alırken insanda ister istemez o ürünü sevme isteği doğuyor. Hatta şu psikolojik durum oluşuyor, 'çok para verdim, kesin memnun kalacağım' ya da 'kalmalıyım'. Belki de bu yüzden bu pahalı ürünleri ilk denememizde kendimizi memnun kaldığımıza inandırmak istiyoruz ancak kullandıkça acı gerçekle yüzleşip o şişirilen ürünün aslında bizi tatmin etmediğini kabulleniyoruz. İşte bu yüzden bir ürünü aldığının ertesi günü incelemesini yazmayı doğru bulmuyorum. 'Sen neden şu anda tam da bunu yapıyorsun?' derseniz bu sadece bir 'ilk izlenim' yazısı. Şu an için memnun kalmadığım bu ürünü haftada 1 ya da 2 kez kullanmaya devam edip aylar sonra tekrar yorumlayacağım. Belki de etkisini gösterip siyah noktalarımı temizleyecek. Hakikaten çok uzattım yazıyı. Dönüyorum maskenin bendeki etkisine.

Cildimi temizlediğini hissettim diyebilirim. Uygulama yaptığım bölgeleri epey kurutmasına rağmen yumuşattığını da farkettim. Bahsettiğim öyle bir kuruluk ki, eski cildim olsa bunu kaldıramazdı. Bu yüzden cildi kuru olanlar uyguladıktan sonra bol nemlendirici uygulamalı. Ben de ne olur ne olmaz diyerek nem maskesi uyguladım.

Temizlediğini hissettim dedim ya, belki de gözeneklerimi açmasının sebebi de bu derinlemesine temizlik. Bir de bu ürün için 'ilk kullanımda gözeneklerimi küçülttü' diyenler var. Her cilt ve gözenek farklı, biliyorum ama emin misiniz? Bence porları gözle görülür bir şekilde genişletiyor. 

Yine gözeneklerimin açılması sebebiyle Glam Glow, derinlerdeki siyah noktalarımın yüzeye çıkmasını sağladı. Ben siyah noktalarımın en azından %30'unu temizler diye düşünürken, onları yalnızca daha kolay sıkılabilir hale getirdi. 

Sol yanağımdaki sevimsiz sivilceyi anında kuruttu. Bu anlamda sivilce kurutucusu gibi bölgesel uygulanabilir diye düşünüyorum.

Alerji ya da hassasiyet yapmadı. Bu riski almadan önce defalarca Sephora'dan tester istedim ama vermediler. Neyse ki yüzümü tarlaya çevirmedi.

T bölgemdeki yağı aldı. Bu yüzden yağ kontrolü sağlamakta güçlük çeken ciltlerin tüm yüzlerinde severek kullanabileceklerini düşünüyorum.

Özetlersek; 34 grama 175 Lira vermekle şimdilik hata ettiğimi düşünüyorum ancak dediğim gibi, bakarsınız birkaç kullanım sonra vaat ettiklerini gerçekleştirir ve cildimi tertemiz yapar. Yani umarım öyle olur. :) Bu arada içeriğinden bahsetmedim. Okuyanlar arasında muhakkak bu konuda titiz olanlar vardır. İçerdiği maddelerden bazıları; okaliptüs, yeşil çay, laktik asit, mandelik asit, parfüm… Bileşenler konusunda ilgili ve bilgili olanlar Glam Glow'un içeriğini beğenmiyor, sağlıklı bulmuyorlar. Bunu da belirterek yazıma son veriyorum. 

Aynı soruyu Instagram'da da sorup memnun kalanlardan çok kalmayanlar olduğunu görmüştüm ama yine de bir kez daha sorayım, aranızda Glam Glow'u deneyip memnun kalan var mı? Siyah noktalarınıza etki etti mi? Sevgiler! <3

*Ürün yalnızca Sephora'larda satılıyor.

Görkem Karman

28 yorum:

  1. boyle bir yazi hazirladigin ve tamamen objektif yaklastigin icin o kadar mutluyum ki anlatamam :D bende kimde okusam harika diye goruyordum ama yine de inanamiyordum nedense.. bir ara ciddi ciddi almayi dusundum ama gercekten pahali bir urun bence.. sayende kafamdan tamamen elendi gitti :)

    www.youtube.com/dilarakoseler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba görkem..yaklasik bir audit supermud I kullaniyorum.ilk denedigimde Eee deyip gectim.gitti paraciklar,cok kotu yatirim oldu diye. yine de 2. Denedim ve fark ettim ki kurudugunda belli olan gozenrklerin sayisinda bariz vir azalma var.3. Denedigimde daha da ciddi bir azalma fark ettim. oyle ki begenmekle kalmayip goz maskesi dahil tum maskelerini aldim. 1 ayda cilt yapiin degisti.bb kremsiz disari cikmayan ben artik kullanmiyorum.pup pul dokulen tenim bu mevsimde bile ben maskesiyle birlikte yumusacik oldu.ince kilcal damarlarimin bile gorunumunde bariz degisim var.umarim seninde fikirlerin degisecek.biraz daha Sandi fiyati.sebeboyle hak ediyor. siyah maskeden pek memnun degi/im ama supermud fiyatini hakediyor bence..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Görkem. Açıklayıcı ve yönlendirici bir yazı olmuş teşekkürler. Tester ını kullanma sansı bulmuştum ve sonuç olarak seninle aynı şeyleri düşünmuştüm. Senin kadar alerjik olmasa da cilt tiplerimiz benzer. Sanırım bu ürün sorunsuz ciltleri daha da sağlıklı görünüme ulaştırmayı vadeden bir ürün.

    YanıtlaSil
  4. Ben siyah noktalarıma Loccitane ürünleriyle çare buldum. Angelica serisi tonik ve shea peelingini denemeni tavsiye ederim. Siyah noktasız günler dileriim:)

    YanıtlaSil
  5. Bende durum aylar geçtikçe de değişmedi. Yani param gerçekten boşuna gitti. Blogda da söylemiştim bence gereksizmiş diye. Umarım sen zamanla seversin. Fazla fazla şişirilmiş bir ürün yine ;)

    YanıtlaSil
  6. Cok tesekkur ederım kendı adıma bu yazı ıcın.Glam glowu o kadar cok ıstıyodum senıde twıtterdan takıp ettıgımde alıcagını duymak hosuma gıttı acıkcası cunku en ıyı senden ınanırdım.Ve amazondan almayı dusunuyodum bu yazıyı okuyup amazonda 45 dolar cıvarında ve ordan almayı dusunuyodum ama onada guvenememıstım yınede cok tesekkurler belkıde uzun kullanımdan sonra belkı fıkrın degısır sabırsızlıkla beklıyorum

    YanıtlaSil
  7. Glam glow merak ettiğim bir üründü.O yüzden ilerleyen dönemde fikriniz değişir mi merak ediyorum.
    Ben siyah noktalar için Missha'nin 'black ghassoul peel-off' ürününü kullanıyorum. Herkes aynı sonucu alır mı bilmem ama, ben burnumdaki siyah noktalardan kurtuldum şimdilik.

    YanıtlaSil
  8. Ben temmuzdan beri kullanıyorum ve siyah noktalarıma hiçbir etki ettiğini görmedim. Zaten pahalısından makulüne hiçbir bu iddiayla gelen ürünün siyah noktayı tamamen yok edebileceğine inanmıyorum, o yüzden geçtim artık. Bu kadar "mükemmel" olduğu iddia edilince param varken almıştım.
    Benim tek sevdiğim yönü uygulama kolaylığı. Maskenin çok rahatça yıkanabildiğinden bahsetmemişsin mesela :) Ben Youthmud'la beraber kofre olanını almıştım, şu an bunun büyük boyunun dibini gördüm gibi. En fazla 2 maske daha çıkar içinden.
    Vichy'nin de bu tip ama 3ü 1 arada bir maskesi vardı onu kullanıyordum öncesinde, onu ciltten arındırmak gerçekten eziyetti. Sırf bunun uygulama kolaylığından dolayı tekrar alırım eğer alırsam. Yoksa Clarins Exfoliator 2 dakikada bu maskenin yaptığı işi sadece temizleyici olarak bile yerine getiriyor olabilir. Hem de o 101 liraydı galiba.
    Ben de Youthmud'dan bahsetmiştim blogumda ve "of hakkaten ne mükemmel şey" demediğimi belirtmiştim. Biz daha çok bu pazarlama yalanlarına kanıp merakla aldık bence :) Ama dediğim gibi tekrar alırsam 1)ambalajını çok beğendiğim, 2)ciltten çok kolayca çıkarıldığı için alırım. :)

    YanıtlaSil
  9. Bu maske benden de çok isteniyor yorumlanmak için, ben de çok merak ediyordum. Sephora'nın tester vermemesi çok acayipmiş gerçekten de. 1000 kullanım için de kesinlikle alay ediyorlar sanırım. Kulak çubuğu ile tek bir sivilce üzerine heralde 1000 kez uygulamakyan bahsediyorlar. O halde tüm ürünlerin içerisine bölgesel temizlik için de 100.000 kullanım diyip tüketicinin aklını karıştırsınlar. Şu laf beni acayip gıvık etse de hala merak ediyorum. Birkaç hafta sonraki yorumlarını çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  10. Ben de defalarca kez istememe rağmen tester alamayanlardanım. Denemeden o kadar parayı çöpe atma ihtimali karşısında defalarca kez elime alıp alıp bıraksam da içim el vermedi. Detaylı yazısını mutlaka merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Görkem bobbi brown indirimini duyunca aklıma ilk sen geldin :) http://www.boyner.com.tr/kategori/kozmetik-indirimdekiler-4000002.html?SortType=2

    YanıtlaSil
  12. Görkem ben hem bu maskeyi hem de Ren'in maskesini kullandım,kesinlikle Ren daha iyi sadece çok fazla bilinmediği için insan tereddüt ediyo,kesinlikle bi şans vermelisin :) Ren detox mask :)

    YanıtlaSil
  13. eline sağlık görkem, çok güzel yazı olmuş öncelikle.
    ilk kullanmıdan sonraki düşündüğüm her şeyi sen de düşünmüşsün ve buna çok sevindim :) aksi takdirde çok yalnız hissediyordum kendimi. ben yaklaşık 2 ay önce aldım super mud'ı ve o günden beri en kötü ihtimalle 10 günde 1 uyguluyorum. ama hala verdiğim paraya değdiğini düşünmüyorum. hatta bir ara şöyle düşündüm. çok çok fazla siyah noktam yok o yüzden mi beklediğim sonucu alamıyorum acaba diye. siyah nokta yanında beyaz noktalara (evet ben de minik yağ bezeleri diye düşünmüştüm bunu ki ben de var onlardan) da çare olur diye ummuştum ama istediğim, umduğum şey olmadı. o kadar para verdiğim için hala azimle kullanıyorum. bitirdiğimde ya da bir kaç ay daha kullandığımda fikirlerim değişir diye umuyorum sadece :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrb pinar ablaminda yüzünde yağ minik minik yag bezeleri çıktı burda tedavisini bulamadi kendisi almanyada ve orda ilac tedavisi gördü hicbirsey kalmadi yani senin yag bezeleri yüzeysel değil içsel bir durum ilaci ağızdan alman gerekiyor.

      Sil
  14. merhaba görkem.. yazını heyecanla bir çırpıda okuyuverdim okudukça da maskeyi almaktan vazgeçtim gibi oldu:) bir şey merak ettim bende glam glow un nem maskesini almak istiyorum fakat çok pahalı olduğu için tester alıp deneyip ona göre almak istiyorum. ama sen tester alamamışsın neden acaba ben testerlarının olduğunu duymuştum ama yanılıyor muyum ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet testerlari mevcut ama Sephora magazasindaki calisanlar burunlarindan kil aldirmadiklarindan biraz da uyuzluklarindan kaynaklaniyor calisanin tatliligina bagli aslinda tester alma olayi ben bugune kadar hic tester istemedim gayet de tatli calisanlarla karsilastim ama duydugum ve gordugum bi cok calisan bu sekilde malesef :/

      Sil
  15. enn merak ettiğim ve almak istediğim maske! ama memnun kalmamana üzüldüm,halbuki hayatımın maskesi olabileceğini düşünmüştüm.. =( umarım fikirlerin değişir.. bu yorumunu bile sabırsızlıkıla beklerken bi dahaki yorumunu beklemek çok zor olacak..

    YanıtlaSil
  16. Görkem çok merak ettiğim için bende sephoradan testerını aldım ve ilk uygulamada burnumun üzerindeki tüm siyah noktaları yok etti, gözeneklerimi i-na-nıl-maz şekilde genişletti ve sivilcelerde herhangi bi etkisini göremedim. Kiehls ın rare earth maskesini deneyip memnun kalırsam onu almayı düşünüyorum. Umarım glam glow siyah noktalarına iyi gelir

    YanıtlaSil
  17. tester vermemeleri çook ilginç olmuş ben ilk istediğimde hemen o küçük kutularının içine biraz koydular öle vermişlerdi. ayrı kücük tester yoktu satıs görevlisi bayan orada acık olan testterden bana verdi. denedim ama çok sevemedim oyüzden büyüğünü almadım

    YanıtlaSil
  18. İstanbul'a gittiğimde almayı düşünüyordum ama kararsızdım tabi ki birçok kişi. İyi ki yazmışsın çünkü ilk kullanımda betki ediyor diyenlerden etkilenmiştim. Bu yazıyla fikrim değişti cilt tipimiz uymamasına rağmen. Zira bir ihtimal uğruna harcayacak param yok şu sıra. Teşekkür ediyorum. :)

    YanıtlaSil
  19. Çok merak ettim takip edeceğim eğer yeni yorumunda işe yararsa almam lazım :)

    YanıtlaSil
  20. o siyah noktaların çaresi yok zaten :( Düzenli peeling deniyor ama tamamen hiç bir zaman geçmiyor. Gratislerde satılan cettua burun bantları çok iyi çıkarıyor. Ama geçmiyor maalesef!

    YanıtlaSil
  21. sothys ürünlerini denemeni tavsiye ederim. özellikle gammage exfoliatian ürünü çok iyi.

    YanıtlaSil
  22. bende kullanacağım yorumlara biraz daha bakimm :) www.medyavadi.com

    YanıtlaSil
  23. Arkadaşlar bende olsam bu tür şeyler dikkatimi çeker yalan yok ama şu da bir gerçekki sebze meyve vs dogal ürünlerle yapilan maskeler ve gülsuyu daha faydalı ve beklentiyi karşılıyor cok uygun fiyata. bir iki gün değilde birkaç ay hatta bir seneye yakın devamlı maskesini yapınca işe yarıyor. En önemlisi cildi devamlı temiz tutmak gerekiyor �� Size en buyuk tavsiyem hakiki gülsuyu ����

    YanıtlaSil
  24. Arkadaşlar bende olsam bu tür şeyler dikkatimi çeker yalan yok ama şu da bir gerçekki sebze meyve vs dogal ürünlerle yapilan maskeler ve gülsuyu daha faydalı ve beklentiyi karşılıyor cok uygun fiyata. bir iki gün değilde birkaç ay hatta bir seneye yakın devamlı maskesini yapınca işe yarıyor. En önemlisi cildi devamlı temiz tutmak gerekiyor �� Size en buyuk tavsiyem hakiki gülsuyu ����

    YanıtlaSil
  25. Ben de merak edip almak istiyordum, iyiki yazınızı okumuşum,vazgeçtim almaktan :)

    YanıtlaSil
  26. Merhabalar ürünün ufak boyunu aldim az evvel denedim. Akneli ve bol siyah noktali bir cildim var. Neutrogena visibly clear sos cleanserını sabah aksam sadece burun bolgeme uygulamaya basladigimdan bu yana ilk kez epey yol katetmistim.Bu maskede bu katedilen yolu taçlandirdi diyebilirim��. Ben ileride daha da memnun kalacagimi dusunuyorum Alerjik ve problemli bir cildim olmasina rağmen herhangi bir reaksiyona yol açmadı☺. Gercekten her urun her bünyede farkli etki ediyor .sevgiler;)

    YanıtlaSil