Benefit Majorette Krem Allık



Günaydın! Pazar gününün inceleme yazısı, Benefit'in en yeni allığı, hatta krem allığı Majorette üzerine olacak. Lafı hiç uzatmadan incelememe ambalajdan başlıyorum.

Bu paketlemeyi görünce aklına makaron gelen bir tek ben miyim? (Bu arada görünüşünü beğensem de makaronun tadını hiç sevmem.) Benefit yine ambalaj konusundaki zevkini konuşturmuş.




Kapağı açtığınızda karşınıza çok kullanışlı bir ayna ve allığın tozlanmasını önleme amaçlı plastik bir aparat çıkıyor. Bu arada paketi açtığınızda burnunuza mis gibi bir koku geliyor. Portakal kokusu gibi ama değil. Şeftali? Belki. Bu allık resmen yaz kokuyor. 




7 gramlık Majorette, hafif kubbe şeklinde. Üzerinde de kokusu gibi yazı anımsatan, iç açan bir Güneş figürü var. Rengi ise; mercanımsı şeftali olarak tanımlayabilirim. İçinde hiç ışıltı, sim vesaire de bulunmuyor.




Uygulaması gerçekten çok kolay çünkü dokusu yumuşacık. Fırçaya hiç gerek yok, parmaklarla uygulandığında yanaklara öyle güzel dağılıyor ki, ciltle bütünleşiyor resmen. Aynı zamanda şu ana kadar denediğim en ince yapılı krem allık. Bu yüzden aynı zamanda en doğal duruşlu olan da.

Krem formda olan bu allık kesinlikle yapış yapış değil. Uygulandığında yavaşça pudralaşıyor. Bu yüzden her cilt tipine uygun deniliyor ancak ben tüm bunlara rağmen kendisine pek ısınamadım.




Yukarıda saydığım özelliklerin hepsi iyi, hoş ancak kalıcılığı bence çok başarısız. Fondoten üstüne, altına, bazla, bazsız… Her türlü denedim ama uyguladıktan 1-2 saat sonra yüzümden uçuveriyor, ki yanaklarım yağlı değil. Ayrıca başta kremden pudraya dönüşse de, bir iki saat sonra parlamaya başlıyor.  Yanaklarım yağlı olmamasına rağmen bu ürünü adeta kusuyor. Bence bu da Majorette'in yağlı ciltlere hiç de uygun olmadığını gösteriyor. 

Dudaklara da kullanılabilir dendiği için onu da denedim ancak pudralı yapısı sebebiyle dudaklarımı kuruttu. Kısacası ben kendisini pek sevemedim. Bir de satış fiyatı 125 TL'ymiş. Benefit'in kutu allıklarına değse de Majorette için fazla yüksek bir fiyat olmuş bence. Özetle; firma göndermeseydi almazdım. 

Şimdi sırada Benefit Hervana var. Seneler önce alıp, sebepsiz yere satmıştım. Hem rengi, hem dokusu çok güzeldi. Sanırım tekrar satın alacağım. İşte böyle. Siz bu allığı denediniz mi? Sevgiler! <3


*Ürün Benefit Türkiye tarafından gönderilmiştir. Teşekkürler Benefit!


Görkem Karman

5 yorum:

  1. Bu yazi cok iyi oldu eline saglik!

    YanıtlaSil
  2. Duruşu çok güzelmiş ama yağlı karma ciltlere demek ki olmuyor :( Fiyatı ve söz ettiklerini düşünürsek, denemem bile :)

    YanıtlaSil
  3. Senin objektif yorumlarına bayılıyorum. Zevkle okuyorum hatta acaba Görkem bugün yazı girmiş mi diye özellikle açıp bakıyorum. Bu yazıyı da iyi ki okudum çünkü bir kaç blogda bu allığın çok methini duyduğum için almayı düşünüyordum ama benim gibi karmadan yağlıya dönük ciltlere uygun olmadığını öğrendim. Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. bende rengine ne can atmiştim yağli cildime hiç olmıcakmış demek hemen vazcaydım 😘

    YanıtlaSil
  5. Kalıcılık bence en önemli konu, hele 1-2 saat çok çok az. Ben "sabah makyaj yaptım mı en az 6-8 saat kalsın bütün gün dışarıdayım bir daha beni uğraştırmasın makyajla" mantığındayım, böyle bir ürüne 125 lira mı, yok daha neler dedim yorumlarına bakınca :))

    YanıtlaSil