NARS Radiant Creamy Concealer || Kapatıcı İncelemesi



Günaydın! Günün yazısı yine bir kapatıcı üstüne olacak, ancak sıradan bir kapatıcı değil, çok çok iyi bir kapatıcı. Gelin NARS Radiant Creamy Concealer'ı birlikte inceleyelim...




Öncelikle dış görünüşünü çok sevdiğimi belirtmeliyim. Klasik NARS kauçuğu, bu tüpün siyah kapağında da bizi selamlıyor. Her ne kadar çok çabuk kir tuttuğu için sevilmese de, aşırı titiz olan ben bu dokuya bayılıyorum. Bunun dışında tüpün ince uzun olması da çok şık duruyor.




Bendeki rengi Light 2, yani en açık serinin 2. tonu olan Vanilla. MAC'te NW15'e denk geliyor. Ne çok pembe, ne de çok bej. Mükemmel bir NC, NW dengesi mevcut. 




Ürün süngerli bir aplikatörle geliyor. Bu kimilerine hijyenik gelmese de, bu ürün sadece bana ait ve başkasında kullanmıyorum. Dolayısıyla temizliğinden %100 emin oluyorum. Yapısına geçmeden önce eklemek istediğim bir nokta daha var; o da bu ürünün, yazısını şurada yazdığım Collection 2000 kapatıcıyla neredeyse birebir olduğu...




Her ne kadar tüplü kapatıcılar likit formda olsa da, bu ürün tamamen krem yapıda. Krem kapatıcıları yedirmek daha zor olduğu için ben yüzük parmağımla göz kremi uygular gibi, tampon hareketlerle, ya da nemli bir makyaj süngeriyle uygulamayı tercih ediyorum. Bunun dışında çizgilere dolmuyor ve yeterli miktarda kullanıldığında pudralaşmıyor. Oldukça nemli bir bitişi olsa da yapı olarak göz altlarını kurutmaya meyilli. Cildim çok kuru olsa da ben bunu problem etmiyorum, çünkü göz altlarımı ve cildimi günde toplam 3 kez yoğun bir şekilde nemlendiriyorum ve MAC Pro Longwear kapatıcı bile göz çevremi kurutmuyor. Kısacası, bu kapatıcıyı ve MAC Pro Longwear'i kuruma problemi yaşamadan kullanmak istiyorsanız, çok güçlü bir göz çevresi kremine ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Gözaltımda seviyorum sevmesine ancak ben bu kapatıcıyı en çok, renkli nemlendiricimin ya da fondotenimin örtemediği lekeler, sivilce izleri ve kızarıklıkları örtmek için kullanıyorum. Tenin üzerinde eriyip resmen bütünleşiyor ve kabuk kabuk olmadan tüm pütürleri ve izleri örtüyor. 




Kapatıcılığı orta-yüksek derecede. MAC Pro Longwear'den bir tık aşağıda diyebilirim. Verdiği aydınlığı ve gün içinde tazeleme ihtiyacı hissettirmemesini çok seviyorum. Bu kapatıcıyı NARS ve Sephora'lardan 69 TL'ye alabilirsiniz. Sevgiler!



Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yorufaceismycanvas8@gmail.com



Görkem Karman

30 yorum:

  1. O zaman soru, yüzünde makyaj varken 3 kere nemlendirme işini nasıl yapıyorsun kuzum? Silip yeniden mi tazeliyorsun? Şimdi sorarken komik geldi ama, hani pratik bir yolu varsa bana de deyiver diyecektim :)

    Bir de ben karar verdim, nemlendiren, kapatan, çizgilere dolmayan, nefis görünen göz altı kapatıcısı benim için HR Magic Concealer'dır.

    Kendine uygun bir kapatıcı bulmana çok sevindim. Öperim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hihihoho, sabah uyanınca, akşam makyajımı silince ve uyumadan önce olmak üzere 3 kez nemlendiriyorum. Benim hayatımın kapatıcısı Pro Longwear, ama buna da hayran kaldım:) HR'yi ben de seviyorum ama kalıcılık ve örtücülükte benim ihtiyacım olan noktadan bi tık aşağıda. Yine de başımın tacı. :)

      Sil
    2. Hahaha, tamam anladım :))) Ben makyaj temizlemeden sonraki stepi yapmıyormuşum :) Oki then :) HR kapatıcılıkta bana yetiyor, o yüzden pek bi çok seviyorum sanırım :) Öperimmm!!!!

      Sil
  2. Pro Longwear candır ! Bu kapatıcıyı da çok merak ediyordum hatta alınacaklar listeme eklemiştim. Yazıyı okumak çok iyi geldi, emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Pro Longwear benim gözümün bebeği! :)

      Sil
  3. Prolongwear mi bu mu diye sorsam mac dersin anladığım kadarıyla??

    YanıtlaSil
  4. :-)) ben de soracaktım ki gün içinde mi nemlendiriyorsun diye Başak sormuş ben de makyaj silindikten sonra yoğun bir nem maskesi kullanırım hep. ben de benefit fake up ve oh la lift ile yola devam ediyorum şimdilik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benefit Fake Up hep aklımda aslında Erase Paste ile birlikte.. :)

      Sil
  5. Nars'ın ambalajlarını ben de çok seviyorum,ıslak mendille bir güzel silip kurumaya bırakınca çok da sorun olmuyor.(Başak burcuyum zırt pırt makyaj malzemelerimi temizliyorum evet :))Bunu denemedim ama Mac Pro Longwear muhteşem!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de her kullanımdan sonra siliyorum, her gün de toz alıyorum :))

      Sil
    2. Merhabaa sadece sana sormak için blogger açtım bunu bil öncelikle :)) t bölgem yağlı ve gözeneklerim açık cilt tonumda açık renk arada sırada sivilcelerim çıkıyo… bana hem çok doğal duran hemde iyi kapatan fondoten ve pudra önerir misin :)) cildimin mat kalmasınıda istiyorum teşekkür ederim şimdiden

      Sil
    3. Pudra MAC Studio Fix, fondoten de Smashbox Studio Skin ve Make Up For Ever HD :)

      Sil
  6. tam da kapatıcı arayışındayken bu günlerde bunu almayı düşünürken yazını gördüm! bende de mac prolongwear var fakat genelde açık havada kullanmayı uygun buluyorum onu spf yüzünden. sanırım nars alacağım!

    YanıtlaSil
  7. Görkem abla 17 yaşındayım pro longwear almak istiyorum ama yaşımdan dolayı göz kremi kullanmıyorum sence bir sorun olur mu?Birde başka ne önerebilirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pro Longwear birazcık ağır kaçabilir. Bobbi Brown Creamy Concealer'ı dene derim :)

      Sil
  8. Bu aralar herkes met ediyor sanırım bende bundan alacağım :)

    smyrnarybeauty.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. ben en son shisedio aldım, bir dahaki sefere narsın kapatıcılarına bakacağım :) blog satışı ne zaman görkemcim :)

    YanıtlaSil
  10. blogunu cokk geç kesfetmişim saatlerdir çıkamıyorum!! harikasın görkem bayıldım sana, içtenliğine.. peki bir sorum olucak, göz kapaklarım yağlı ve şu ana kadar çizgilere dolmayan bir kapatıcı bulamadım :( bunu tavsiye eder misin, yoksa prolongweari mı? weya da başka bir marka?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hoşgeldin! :)
      Göz kapaklarında tüm kapatıcılar çizgilenir ve kapakları daha da yağlandırır. Benim tavsiyem göz kapaklarına The Balm Put A Lid On It far bazı kullanman. Bu bazı Gratis'lerde bulabilirsin. Göz altları için de MAC Pro Longwear! NARS'ın bu ürünü de orta kapatıcılıkta güzel bir ürün gerçi :)

      Sil
  11. Senin göz altlarında muhteşem durmuş. Üzerine pudra uyguladın mı canım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, o kadar güzel bir nemli duruşu var ki kıyamadım :)

      Sil
  12. Yine yazdığın ürünle alakasız bir soru olacak ama gözündeki pembemsi far rengi nedir?

    YanıtlaSil
  13. Ben normalde yine mac'ten mineralize concealer kullanıyorum ama gözaltı çizgilerime bazı bazı dolmasını engelleyemedim. Tavsiyelerini dinleyip bu sefer pro longwear i deneyeceğim. çizgilerime dolmamasını umuyorum :)) İnstangramdan ön gösterim yaptığın mac far paleti ile ilgili postunu da heyecanla bekliyorum. sonbahar renklerinin bu kadar yakıştığı birinden sonbahar renklerine dair tavsiyeler almak süper olacak. Bu arada bu posttaki son fotodaki gözlerindeki ışıltılı gül kurusu gibi nitelendirebileceğim farın ismini öğrenebilir miyim? Müthiş duruyor.

    YanıtlaSil
  14. merhaba!
    ben de alalı 2 hafta oldu ve bayılıyorum çok güzel aydınlık veriyor ve kapatıyor ama kırışıklıklara dolmuyor diyor herkes maalesef en büyük sorunlarımdan olan bu devam ediyor. göz altlarım çok kuru ama sürmeden çok iyi nemlendirsem de ı ıh maalesef göz altı kırışıklıklarıma doluyor :(

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Görkem abla, ben 15 yaşındayım ve yüzüm kızarık, göz altlarım biraz mor ve yüzüm yağlı. Yaşım daha küçük olduğundan concealer kullanma taraftarı değilim ama sabah kalktığımda göz altlarımın morluğu beni gerçekten çok rahatsız ediyor. Mac prolongwear almalı mıyım, yoksa daha hafif bir şey mi?

    YanıtlaSil
  16. meraba ben 17 yasındayım gozaltlarımda mor damarlar gozukuyor onları kapatmak istiyorum prolongwear çok ağır kaçar mı? iyi kapatır mı ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil