Nude Lipsticks... || Nude Rujlar (Çıplak Dudak)



Günaydın, günaydın, günaydın! Üstüste gelen aksilikler, Vınn'ımın bozulması, Turkcell'in kafasına göre 250 TL'LİK fatura kesmesi ve yazlığa hala bağlanmayan internetim sebebiyle yine ufak bir ara yaşadık. Önümüzdeki haftadan itibaren yerleşik düzene geçeceğim için sık sık video yükleyeceğim ve en ufak bir aksaklık yaşamadan günlük blog rutinimize dönebileceğiz. Sabrınız için teşekkür ediyor, epeydir beklenen bir yazıyla dönüyorum. Nude ruj, nude ruj dedikleri, nedir bu çıplak dudak meselesi? Benim çok sevdiğim bir olaydır kendileri. Koyu göz makyajlarını mükemmel bir şekilde dengeleyen, herkese yakışacak doğal tonlarla dudakları adeta çıplak bırakmaktır. Bugün sizlere, koleksiyonumdaki çıplak dudak rengi rujları gösteceğim. Bu yazıyı yazmadan 6-7 gün önce edindiğim Chanel rujum da bu kategoride olmasına rağmen fotoğraflayamadım. En kısa zamanda ayrı bir yazıyla tanıtacağım kendisini.

Good morning there! I'm back with a nude lipstick post. I'm sure all of you already know what nude lipsticks are and what they do. They complete dramatic smokey eyes and leave a perfect nude touch on the lips. Today I'm going to show you the nude pieces of my collection. Here we go.






MAC MYTH 

MAC Myth, yazısını daha önce şurada yazdığım, mat yapıda ve epey soluk bir ruj. Beyaz ten ve buğday tene gittiği gibi, farklı renklerle karıştırılarak da kullanılabiliyor.

MAC Myth, which I already reviewed right here, is a very matte and pale lipstick. It works on pale and medium skin tones and can also be mixed with other shades.


MAC HUE

MAC Hue ise Glaze, yani ıslak yapıda, çok da kalıcı olmayan ancak fazlasıyla nemlendiren ve kolay sürülen uçuk bir şeftali, pembe karışımı. Senelerdir bıkmadan, usanmadan kullanıyorum. Yazısını şurada yazmıştım.

MAC Hue has a glaze finish, so it has a very moisturizing effect and it's not very long lasting on the lips. I would describe the color as a nude peachy pink. Click here to read my review about Hue.


MAC PEACH BLOSSOM

MAC Peach Blossom, aldığım günden beri en sevdiklerim arasında. Cremesheen, yani kremsi yapıda, ancak daha çok Glaze, yani ıslak bitişli seriden gibi. Uçuk pembe, şeftali tonunun kendinden dudak parlatıcısı efekti de çok hoşuma gidiyor. Tam bir dudak rengi. Yazısı burada.

MAC Peach Blossom has been in my favorites list, since the day I got it. It has Cremesheen finish, but I'd rather categorize it in the Glaze section. It's almost like a lip gloss. The color is a true pinky peach. Reviewed here.






MAC ANGEL

MAC Angel, herkesin bildiği gibi Kim Kardashian'ın favorisi. MAC'in Frost kategorisinde. Ne çok mat, ne çok kremsi. Uygulaması çok harika bir uçuk pembe.

MAC Angel is a true soft pink with a frost formula. It's also Kim Kardashian's favorite.


MAC CREME CUP

MAC Creme Cup, benim en en en sevdiğim rujlarımdan biri. Kremsi formüllü, epey uçuk bir bebek pembesi. Koyu göz makyajlarını, uçuk pembe allık ve bu rujla kombinlemeye bayılıyorum!

MAC Creme Cup is one of my all time favorite lipsticks. It's cremesheen formula makes it very easy to wear. I love wearing this with my dark smokey eyes and with a pale pink blush!


MAC PATISSERIE

MAC Patisserie, bu yazıdaki diğer tüm rujlardan koyu olsa da tam bir dudak rengi. İçinde hafif kahverengilik var.

MAC Patisserie is the darkest lipstick among the others on this post, but still, it's a perfect browny pink lip color.






DOLCE & GABBANA NUDE

Bu rujun hikayesini ve detaylı yazısını okumak isteyenler buraya tıklayabilirler. Tüm soluk rujlarım bir yana, bu bir yana...

You can read the whole story with my personal review on this lipstick by clicking here. It's a diamond for me.


YSL ROUGE VOLUPTE 01 - NUDE BEIGE

Fotoğraflarda 02 yazıyor, farkındayım. Dalgınlığımı affedin. Gerçek numarası 01 olan bu rujun detaylı yazısı burada. Aşırı kremsi, ve benim için ideal soluk pembe.

The number 02 on the pictures above is totally wrong, forgive my busy head! This is number 01, Nude Beige by YSL. It's a perfect pale pink with an extra moisturizing formula. Read my review here.






P2 SUNSET BOULEVARD

Ne yazık ki ülkemizde olmayan bu markanın özellikle bu rujuna bayılıyorum! MAC Creme Cup'a fazlasıyla benziyor sanki!

I love this lipstick so much! It looks like Creme Cup.


CLINIQUE CHUBBY STICK - HEAPING HAZELNUT

Clinique'in şişko kalem rujlarının bu rengi harika. İçindeki kahvelik beni başta biraz korkutmuştu, ancak doğal duruşunu gördükten sonra koyu kahve göz makyajlarımın vazgeçilmezi oldu. Yazısı burada.

At first, the browny shade scared me a lot, but I love wearing it with my brown smokey eyes now, because it looks so natural! Reviewed here.


Sizin favori soluk rujlarınız hangileri?

What are your favorite nude lipsticks?


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com






Görkem Karman

27 yorum:

  1. Great post!

    I love Mac Myth too and the YSL.

    Jodie x
    www.retrococktail.co.uk

    YanıtlaSil
  2. İşte Instagram'da fotusunu gordugumden beri beklediğim yazı...Nude rujlar benim ilgi alanıma giriyor. Elimde birkaç tane var ama şöyle elle tutulabilecek kalitede yok :((Tabi bana hediye ettiğin Peach Blossom haricinde..Onu da bitmesin diye kullanamıyorum kıyıp da..En yakın zamanda bir tane edinmeliyim. Patisserie sanki benim için daha uygun olacak gibi..Öperim. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben aslında sana Patisserie'yi alacaktım ama kalmamıştı :(

      Sil
    2. Peach Blossom da harika ama..Kendim alsam bu kadar yakıştıramazdım,böyle doğru bir seçim yapamazdim..♡♥♡♥

      Sil
  3. Keşke dudakta da gösterseydin nude rujları anlamak zor oluyor. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ahh beklediğim yazı buydu işte, teşekkür ederim Görkem'im! aradığı nude'u bulamayan bana ilaç gibi geldiii, ayrıca ben sana her rengi yakıştırsam da nudelar ayrı bir güzel duruyor, öperim:)

    YanıtlaSil
  5. soluk cildime uyacak, beni ölü gibi göstermeyecek nude ruju hala bulamadım..MAC Patisserie denemediğim bir renkti, aradığım renk olabilir mi acaba :))

    YanıtlaSil
  6. Yazılarını çok özlemiştim ya çok mutlu oldum sabah görünce! Nude rujların çok güzel, bir tane MAC'ten almayı düşünüyorum ama sana sorayım dedim. Kızıl saça hangisini önerirsin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özlemişim :) Patisserie, Creme Cup ve Hue bence...

      Sil
  7. P2 SUNSET BOULEVARD almanyadan tulay ablamın hediyesi olarak bana gelmişti kimsede adını duymadığım için biraz tereddütle yaklaşmıştım senin kullandıgını görmek mutlu etti beni bende bide henüz nasıl kullanacğımı bilemediğim pudrası var cok acık renkli ama dokusu güzel denersen yorumlarını bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
  8. Rimmel London'ın Kate serisindeki 07 numaralı ruju

    YanıtlaSil
  9. Mükemmel bir post olmuş Görkem!! Patisserie'yi gözüme çok kestiriyorum, sanırım yakında alacağım ^_^ Benim favori soluk rujum Estee Lauder 01 Crystal Baby!

    YanıtlaSil
  10. heaping hazelnut ve mac patisserie favorim oldu bu grupta diğerleri çok pembiş bana göre..

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir yazı olmuş Görkem'im. MAC'e ne zaman Myth almak için gitsem elimizde kalmadı diyorlar. Bir gün benim olacak inşallah :)

    YanıtlaSil
  12. Oriflame Nude Suede de şahane ;)

    YanıtlaSil
  13. Creme cup, Angel ve Myth alınacaklar listeme eklendiler. Creme cup'a aşık oldum sanırımmm nasıl tatlı bir nude o öyle. Ayrıca Rimmel London Stay Matte pudrayı bir çok yerde okumuştum ama senin blogunda da gördükten sonra güvendim, satın alıp kullanmaya başladım. Çok memnunumm tavsiye için teşekkürlerr :* :)

    YanıtlaSil
  14. selam,
    clinique intense serisinde Curviest Caramel hem ortalama fiyat hem de bir çok ten rengine uygun... tavsiye ederim fakat daha da uygun olsun ve renk seçeneği daha çok olsun derseniz tabi ki maybelline... her cilt rengine ve tonuna yakışacak çok da uygun fiyatlı (hele de indirimlerde) dudağı kurutmayan (en kötü cilt yapısına göre altına bi kat lip balm gerekebilir) çok başarılı bir marka...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Bu yazıyı çok sevdim! Bir ruj, oje, allık gibi renk tonu benzer ama farklı seçeneklerin olması, almadan önce birçok blog karıştırmamı gerektiriyor. Ama senin gibi güvenilir bir kaynaktan bu seçeneklerin değerlendirmelerini okumak çok iyi oldu, arada yap böyle olur mu?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Hepsine bayıldım ama Hue,Myth ve Creme cup en çok almak istediklerim <3

    YanıtlaSil
  17. Peace pattiserie harika renkteler,güle güle kullan bu güzel bebekleri !

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Görkem. Çok alakasız olacak ama Nars ve Laura Mercier renkli nemlendiriciler arasından karma bir 20 yaş cildi için hangisini önerirsin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NARS'ı tek geçerim, Laura Mercier'in yağsız olduğunu iddia eden ama yapış yapış ve tuhaf kokulu bir yapısı var...

      Sil
  19. Creme cup, myth, hue ve Ysl nude beiege çok güzel. Böyle soft renklere bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  20. Angel and Creme Cup are two of my favorites x

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Görkem,

    Cok tesekkürler bu harika yazi icin :)

    YanıtlaSil