Real Techniques Miracle Complexion Sponge || Yeni Makyaj Süngeri!

SCROLL DOWN FOR ENGLISH!


Günaydın! Yeni haftaya yepyeni bir ürünle başlamak istedim. Cloud 10 Beauty'nin tanıtım amaçlı yolladığı süngerlerden birini Instagram çekilişimle dün sahibine ulaştırdım. Bugün ise sünger ve nasıl kullanıldığı hakkında bir yazı yazacağım. İşte karşınızda Real Techniques Miracle Complexion Sponge, yani mucizevi yüz süngeri!

Good morning! I thought I would start the new week with a brand new product. Here it is; Real Techniques Miracle Complexion Sponge!






Real Techiques'in fırça konusunda ne kadar başarılı olduğunu hepimiz biliyoruz. Açıkçası makyaj süngerini piyasaya sürmesine de çok sevindim, çünkü Beauty Blender'ı kullandığımdan beri makyaj süngerinin verdiği o pürüzsüz bitişi hiçbir fırçamdan alamadım. Doğal duruşlu ten benim için çok çok önemli ve bu süngerin paketinde de yazdığı gibi 'Güzel bir görünüm kusursuz bir bazla başlar.'

I'm sure every single person on earth has heard the fame of Real Techniques brushes and that they're really good. I barely touch my MAC brushes, when I have my Real Techniques ones around, and I'm so happy for the launch of this makeup sponge, since I've experienced the flawless difference that a sponge makes... Just like it says on the packaging; 'Great looks start with a flawless base.'




Her zaman övgüyle söz ettiğim Beauty Blender (CLICK!) ve Real Techniques süngerim yanyana. Gördüğünüz gibi boyut olarak Beauty Blender'dan daha büyük, ve yumurta şeklinde olsa da üst kısmında açılı bir bölüm var. Beauty Blender ne yazık ki ülkemizde yok, ancak Real Techniques süngere cloud10beauty.com adresinden sorunsuzca ulaşabiliyoruz. Üstelik Beauty Blender'ın 3'te 1'i fiyatında.

My beloved Beauty Blender (CLICK!) and Real Techniques sponge together. As you can see, Real Techniques one has a bigger size and got a tapered surface on the top part. It's also more affordable than the Beauty Blender and easy to get your hands on, on cloud10beauty.com




Kullanıma hazır hale getirme süreci Beauty Blender ile aynı, ancak bir kez daha görsellerle destekleyerek hatırlatmak istedim. Sünger elinize ulaştığında anti bakteriyel sabunla yıkayıp kurumaya bırakmanız gerekiyor. Ben de öyle yaptım ve bu işlem için Protex sıvı sabun kullandım. Ertesi günü, yani bu fotoğrafları çekeceğim zaman da yukarıda gördüğünüz gibi musluk suyu kullandım. 

When you first get the sponge, I suggest you wash it with an anti bacterial soap, just like I did. Then, when you want to use it, use any water. Don't forget, all we need to do is to dampen the sponge.




Süngeri iyice ıslatıp, içinin tamamen su dolduğundan ve kuru hiçbir noktasının kalmadığından emin olduğunuzda suyunu iyice sıkmanız gerekiyor.

Once you do that, make sure each point of the sponge is wet and you squeeze it really well.




Sudan çıkartıp suyunu sıktığınız süngeri, bir havlu ya da selpağa sarıp tekrar sıkmanızı öneririm. Bu şekilde içinden hiç su gelmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Unutmayın, süngeri ıslak değil, nemliyken kullanmalıyız.

The next step is to roll your sponge in a towel and squeeze once more and again, make sure there's no water coming out. You want to use it damp, not wet.




Kullandığım suyun süngerin rengini aldığını görebilirsiniz. İlk 2-3 kullanımda bu şekilde olması normal. Sonradan renk vermemesi gerekiyor.

You can see that the sponge gave the water its color. Don't worry, it happens for the first 2 or 3 uses.




Baştaki haline göre oldukça şişko görünen sünger artık kullanıma hazır. Yukarıdaki fotoğrafta ne kadar enteresan ve farklı bir şekli olduğu daha net görülüyor. Peki ben hangi bölümü ne için kullanıyorum? Öncelikle tahmin ettiğiniz gibi, alttaki sivrilen bölgeyi, göz atlarıma kapatıcı ve aydınlatıcı sürmek için kullanıyorum. Orta kısımdaki şişko yerlerle yüzümdeki herhangi her bölgeye likit ve krem ürünleri uyguluyorum. En tepedeki açılı kısımla ise daha fazla kapatıcılık istediğim yerlere tampon tekniğiyle, yani pıt pıt yaparak ekstra ürün yediriyorum. Farklı şekli size korkutucu gelmesin, gerçekten işe yarıyor.

It looks much chubbier than its first size in the beginning and it's ready for applying makeup. You can clearly see its unique shape on the picture above. So, which side for what? I'll start from the bottom towards the top. The pointed size is perfect for applying your under eye concealer and highlighter. It's so easy to get it around your eye area. The fat part in the middle is great for applying any liquid or cream product on your face. I blend my foundation and cream blush with this part. The last side is the angled top. I use it on the areas where I need more coverage. It's flexible and unique shape gets easily around the nose, chin and even brow bone. I take some more foundation and dab it with the sponge to get a flawless result.




Bu kadar uygun fiyatlı ve kullanışlı bir sünger bulduğum için çok mutluyum. Herkese gözüm kapalı tavsiye ediyorum. Bu tarz bir süngerden aldığınız sonucu asla bir fırçayla alamazsınız. Sipariş vermek için BURAYA tıklayabilir, aşağıdaki linklerden bana ve Cloud 10 Beauty'e ulaşabilirsiniz. Süngerinizi her kullanımdan önce yıkamayı unutmayın. Kenarlarında kalan fondoten artıklarını beyaz sabunun tamamen temizlediğini de tabii. Herkese sevgiler!

I'm so glad to have an affordable and talented sponge like this. I highly recommend it! A great sponge, that gives you way better results than any brush you own. CLICK HERE to order it! *Don't forget to dampen your sponge each time before you use it! x


* PR Sample


Cloud 10 Beauty
- cloud10beauty.com
- instagram.com/cloud10beauty
-twitter.com/cloud10beauty
- youtube.com/cloud10beauty

Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com





Görkem Karman

19 yorum:

  1. Merhaba Görkemcim, cloud10'dan makyaj malzemesi (far,allik) siparis verdigimizde de takilmadan geliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben şu ana kadar hiç sorun yaşamadım. :)

      Sil
  2. bayramda ingiltereye gidecek arkadaşlarıma kesinlikle sipariş vereceğim..

    YanıtlaSil
  3. Yine harika bir yazi olmus gorkem.

    YanıtlaSil
  4. Bir süngeri ne kada süre kullanıyorsun? Ne kadar süre dayanıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 sene, yani parçalanana kadar gider gibime geliyor...

      Sil
    2. Baya uzunmuş teşekkürler :)

      Sil
  5. Eveet, BB alternatifi bulduğumuza sevindim! Yay for Real Techniques :))

    YanıtlaSil
  6. Real Techniques "mi beauty blender"mi ?

    YanıtlaSil
  7. merhabaa ben likit fondoten uygularken kullanabilecegim bir firca ariyorumm , tavsiyeleriniz nelerdir .. daha kapatici bir gorunum elde edbilmek icin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Real tecniques expert face brush'a bir göz at derim ;) Hem fiyatı da gayet uygun bence.

      Sil
  8. Antibakteriyel sıvı sabun, bebe şampuanı, bulaşık deterjanı kısacası her şeyi denememe rağmen fondoteni tam olarak süngerden çıkaramıyorum ve sabunuda süngerden adam akıllı akıtamıyorum. Süngeri her sıkışımda azda olsa köpük geliyor. Sabaha kadar yıkasam yinede gitmiyor. Çok fazla su harcamak zorunda kalıyorum. Sen böyle sorunlarla karşılaşıyor musun Görkem, bu konuda ne önerirsin?

    YanıtlaSil
  9. Antibakteriyel sıvı sabun, bebe şampuanı, bulaşık deterjanı kısacası her şeyi denememe rağmen fondoteni tam olarak süngerden çıkaramıyorum ve sabunuda adam akıllı akıtamıyorum. Süngeri her sıkışımda azda olsa köpük geliyor. Sabaha kadar yıkasam yinede gitmiyor. Çok fazla su harcamak zorunda kalıyorum. Sen böyle sorunlarla karşılaşıyor musun Görkem, bu konuda ne önerirsin?

    YanıtlaSil
  10. Görkem abla acaba 1 Temmuzda açıklanacak dedin bende katıldım yarışmaya seni twitter den takip ediyorum noldu sonuçlar ?

    YanıtlaSil
  11. görkem abla gerçekten çok güzel bir blog açmışsın seni tebrik ediyorum

    YanıtlaSil