MAC Paint Pot - Soft Ochre



Günaydın! Bugün sizlere, MAC'in sarımsı renkteki paint potu Soft Ochre'yi tanıtacağım. Bilmeyenler için MAC Paint Pot'lar; minik cam kavanozlarda satılan, çabuk kurumaya meyilli, krem far/far bazları. Benim en sevdiğim rengi şüphesiz, kızıl kahve olan Constructivist. Constructivist'i tek başına far olarak kullanıyorum. Soft Ochre'yi ise tek bir sebep için satın aldım.

Good morning! Today I'll be reviewing MAC Soft Ochre Paint Pot, which is basically a yellow toned cream shadow in a little jar. My favorite paint pot is absolutely Constructivist, which is a brown cream with burgundy shimmer through it. I use it as an eyeshadow on its own, but I use Soft Ochre for another purpose.




Göz kapaklarım, kaşlarımın altına kadar oldukça damarlı ve far sürmesem bile bu görüntüyü kapatmayı tercih ediyorum. İşte ben Soft Ochre'yi tam da bu işlem için aldım. Kapatma işlemini kapatıcıyla yapınca, yağlı olan göz kapakları daha çok yağlanıyor. Bu sebeple, damarlı ve kızarık görüntüyü kapatmak adına, sarı alt tonlu olan bu baza yöneliyorum. Parmaklarımla göz kapaklarıma yayıyorum. Bazen tek başına bırakıyorum, bazen yalnızca maskarayla tamamlarken, dışarı çıkarken kalemimi de üzerine uyguluyorum. 

I have oily and vainy eye lids. Sometimes I don't want to wear eyeshadow, but still want to conceal the lids. With this step, I don't use concealer, as it makes my oily lids even oilier. That's when I reach for Soft Ochre. I use my fingers to blend it on my eyes. Sometimes I wear it on its own, sometimes I add some mascara and eye kohl.




Yapısı oldukça kremsi ama uygulandığında pudraya dönüşüyor. Bu ürün her ne kadar bir 'baz' olsa da, benim yağlı göz kapaklarımda 3-4 saatten fazla durmuyor. Favori göz bazım The Balm Put A Lid On It'den vazgeçemiyorum, ancak günlük kullanımda bu ürüne de bayılıyorum. Sizin favori paint potunuz hangisi?

It's very creamy but turns into powder, when applied. Even though this product is an 'eyeshadow base', I still prefer my Put A Lid On It base by The Balm (similar to UDPP) to make my eye lids smooth and dry. I like Soft Ochre for an every day look. What's your favorite paint pot?


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com






Görkem Karman

16 yorum:

  1. Kesinlikle benim de en beğendiğim sevdiğim rengi Constructivist rengi çok güzel ve videoda yaptığın makyajını da çok sevmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oley, Constructivist'i benden başka seven de varmış! :)

      Sil
  2. Benimki Antique Diamond her ne kadar alamasamda her mağazaya gittiğimde swatchlıyorum ve makyaj yaptıracağım zamanlarda onu kullanıyorum. Sanırım rengi yaz aylarına çok uygun olduğu için alacağım bu ay :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba bişey soracağım.Bu ürünü bende aldım fakat yüzümde sivilcemsi birşeyleer çıktı kullanınca.Sizdede öyle birşey oldumu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göze sürülen paint pot yüze sivilce yapmaz ki aslında. Belki başka bir sebebi vardır?

      Sil
  4. Alsam mı bilemiyordum çünkü bende Painterly var ve baz/renk eşitleme olarak iyi iş çıkarıyor. Bir de Baking Beauties'den Let's Skate'e sahibim, çok şeker minik ışıltılı bir pembe, hatta elimdeki tek soluk pembe ama çok seviyorum. :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Let's Skate'i hep görüyorum ama direniyorum :)

      Sil
  5. Guzel fikirmis :) Gule gule kullan Gorkemcim.

    YanıtlaSil
  6. Maybelline Color Tattoo'ları andırıyor. Onları inceleme fırsatın olmuş muydu Görkem? Yapı olarak ne gibi bir farkları var biliyor musun? :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Color Tattoo'lerden daha kalın, kapatıcı yapıda ve daha pigmentli. Daha da kuru :)

      Sil
  7. Painterly ve Groundwork ;)

    YanıtlaSil
  8. Benim favori paint potum painterly idi ama urban decay primer potion kullanmaya başladıktan sonra diğerlerine elim gitmez oldu:)

    YanıtlaSil
  9. Benim favorim bu biliyorsun önceden konuşmuştuk.Cok severim Soft Ochre'yi.Tek başına far olarak kullanmayı da seviyorum altına bir bazla. İki tane bitirdim.Şu an elimde yok ama yine olsa zevkle kullanırım.Şimdilik almamayı tercih ediyorum.Biraz elimdeki prologwear paintpotu kullansam iyi olacak sanırım..:))

    YanıtlaSil
  10. Benim de baz kullanma sebebim sadece o damarlar. :/ Elimde sadece painterly var ama onu da hiç sevmedim. Bir daha gözümde denemeden almam. :) Aşırı donuk bir görüntü veriyor bana, üzerine farsız kullanamıyorum. Ama UDPP aşırı seviyorum. Kaşıma kadar sürüyorum. Kapatıcı gibi değil, kapatmıyor da zaten. Ama o damar yumağı görüntüsünü alıp götürüyor. Ve göz kapağımın canlı rengi bana kalıyor. ;) Far kullansam da kullanmasam da kullanıyorum. Keşke hiç bitmeyecek olsa. :)

    YanıtlaSil