L'OREAL Lumi Magique Foundation || Fondoten İncelemesi



Günaydın! Bugün sizlere meşhur Lumi Magique fondoteni tanıtacağım. Blogger arkadaşlarım çoktan bu ürünü tanıttı, anlattı. Bu yüzden yazısını yazmamaya karar versem de son anda fikrimi değiştirdim. Bir de benim gözümden görün istedim. :) Yazısını şurada yazdığım YSL Touche Eclat fondotenime resmen aşık olduğumu söylemiştim, ancak Lumi Magique ile aralarında çok da bir fark olmadığını görünce, YSL kadar iyi, ama daha düşük fiyatlı ürün arayanlarla bunu paylaşmak istedim.

Good morning! Today I'll be reviewing Lumi Magique Foundation by L'oreal. A couple of weeks ago, I reviewed my YSL Touche Eclat foundation, right here. When I tried Lumi Magique, I realized that it was very similar to YSL, so I wanted to let you know!




Instagram'a koyduğum bu fotoğrafta da bu fondotenle fırçaya olan hayranlığımı dile getirmiştim. Bu fondoteni en çok Real Techniques Buffing Brush ve Beauty Blender ile uygulamayı seviyorum. Buffing Brush'a ulaşamayanlar Sephora'nın 45 numaralı fırçasıyla, Beauty Blender'a ulaşamayanlar ise Eklips marka sünger ile benzer sonuçlar elde edebilirler. Gelelim fondotenin özelliğine. Tıpkı YSL gibi kuru ve çok kuru ciltler için bir hazine. Altına nemlendirici bile uygulamadığım zamanlarda yüzümü ışıl ışıl gösteriyor. Öyle ki, kimi zaman T bölgemi pudrayla sabitlemem bile gerekiyor. Cildi benim kadar kuru biri bunu söylüyorsa yağlanmaya meyilli ciltlerin uzak durması gerekir. Ne olursa olsun nemli ve canlı görünümü istiyorum diyenler ise altına matlaştırıcı bir baz uygulayarak gün içindeki yağlanmayı biraz da olsa engelleyebilir ve bu ürünü kullanabilirler. 

This photo is taken from my Instagram page. I shared it last week and told my followers that Real Techniques Buffing Brush is my favorite brush to apply it with. I also love using my Beauty Blender for a flawless finish. I have to mention that this foundation is for those with dry and super dry skin. Normal skin types would love it for the dewy finish, as well. If you're prone to oily and acne, stay away from it.




Yüzümdeki hali bu şekilde. Şuradaki gelin makyajı videomda T bölgeme ve göz altlarıma pudra geçmeme rağmen o ışıl ışıl görünümden bir şey kaybetmedi. 

This is how it looks on my face. I captured this photo right after filming my Bridal Makeup Tutorial, which you can watch by clicking here. Even though I powdered my T zone and under eye area, it still looks luminous and dewy.




Yaz mevsiminde olduğumuzdan kendi rengimden 1,5 ton kadar koyu rengi olan Rose Porcelain'i aldım ve an itibariyle bana tam oluyor. Kışın beyazlığıma geri döndüğümde ise YSL fondotenime dönüş yapmayı düşünüyorum. Son olarak Gratis'ten indirimli fiyatıyla 30 TL'ye almıştım. Aranızda bu fondotene bir şans veren var mı?

I purchased the shade Rose Porcelain, which is actually 1,5 shades or so darker than my own color. It's the perfect match for summer. I'm planning to go back to my YSL foundation in winter time! x


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com




Görkem Karman

14 yorum:

  1. Günaydıııın:)
    Gülümsediğin poz ile neşe oldun sabah sabah. Modun ve enerjin hiç düşmesin. Öpüyorum kocamaaan:)

    YanıtlaSil
  2. ben bu fondoten de galiba 3 şişemi kullanıyorum karma cildim olmasına ragmen verdiği nemli görünüme bayılıyorum. Ben altına benefit the porefessional kullanıyorum üzerine hafif pudra da geçince gayet iyi idare ediyorum.. kesinlikle taviye edilecek ürünlerden :)

    YanıtlaSil
  3. Gercekten cok guzel gulumsuyorsun:) ben sessiz takipcilerdenim ama her sabah ilk isim blogunda yeni yazi var mi diye bakmak.yeni yazilari gorunce gunum aydinlaniyor desem gercekten abartmis olmam:) hep boyle sicak ve samimi kal olur mu?:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, blogunu yeni keşfettim ve çok sevdim, hemen takibe aldım :) Bana da beklerim, sevgiler...

    http://lunaparkqueen.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Ben de severek kullanıyorum bu fondöteni :)

    YanıtlaSil
  6. bu makyaj sana cok yakısmısssss :) gulmekte ayrı yakısıyor zaten. seviyorum seniiiiiiiiiii :)

    YanıtlaSil
  7. görüntüsüne bayıldım.. fotograflarda kullanmak için iyi bir fondöten olduğunu söylemiştin bende böyle bir fondöten arıyorum canım ama benim cildim kuru değil.. karma.. buna göre bir fondöten önerin var mı özellikle fotograflarda iyi olabilecek :)
    sana çok yakışmış gerçekten ışıl ışıl bir cildin var :)

    YanıtlaSil
  8. Sen de bloğun da ayrı ayrı bağımlılıksınız. Gülmekte pek bir yakışmış. :)

    YanıtlaSil
  9. bu eklips süngerler çok fondöten emiyor içine çekiyor deniliyor doğru mu yoksa kullanmasını mı bilmiyorlar

    YanıtlaSil
  10. Mrb görkemcim;) bende bu fondotenden satın almak istiyorum netten sipariş vericem ama renklerle ilgili bilgim yok ben açık tenliyim genelde ivory denen açık tonları alıyorum çok beyaz tenliyim zaten sence bana lorealde hangi ton uyar bilgi verirsen sevinirim. Teşekkürler öptüm.

    YanıtlaSil
  11. Mrb görkemcim;) bende bu fondotenden satın almak istiyorum netten sipariş vericem ama renklerle ilgili bilgim yok ben açık tenliyim genelde ivory denen açık tonları alıyorum çok beyaz tenliyim zaten sence bana lorealde hangi ton uyar bilgi verirsen sevinirim. Teşekkürler öptüm.

    YanıtlaSil
  12. Yaklaşık ıkı hafta once aldım bu fondotenı..daha once MAC bady and face ile Guerlaın ın Guerlain 'Parure de Lumiere fondotenlerını kullandım halada kullanıyorum.Gunluk olarak mac ozel gunlerde guerlaın kullanıyorum..Neyse reklamda gordum hemen aldım lorealın bu fondotenını hatta cok ucuza aldım 25 lıraya watsons tan aldım..ama ben begenmedım ya..yanı yuzumde fondoten oldugu cok bellı sankı tenımle butunlesmedı...benım cıldıme uymadı heralde nordalde kuru cıldım vardır kremlerımı surup (tonık serum nemlendırıcı) bu fondotenı uyguluyorum belkı ondan bole oluodur..cıldımle butunlesmıo ben begenmedım almm bırdaha asla..hatta arkadasıma vercektım ama onun cıldı yaglı oldugu ıcın olmaz dedık :))

    YanıtlaSil
  13. çoook severek kullandığım bir üründür bende bu üçlü seriden bahsedicem yakın zamanda. blogda çok yeniyim. Bende bloguma beklerim. :) esyspage.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  14. Görkem abla flaşlı fotoğraflarda hayalet gibi çıkarmı? :) :*

    YanıtlaSil