LOREAL Lumi MAGIQUE Base (VS MAC Strobe Liquid)



Herkese merhaba! Bugün sizlere, İnci'nin hediyesi L'oreal Lumi Magique Pure Light Primer'ı tanıtacağım. Yazının sonlarına doğru da ikizi kadar benzer bir ürün olan MAC Strobe Liquid Lotion ile karşılaştırmasını yapacağım. 

Hello everyone! Today I'm going to introduce you an illuminating base; L'oreal Lumi Magique Pure Light Primer. I will also be comparing it to my beloved MAC Strobe Liquid Lotion.




Makyajın altına sürülebilen, aynı zamanda fondotene de karıştırılabilen bu ışıltılı ama simsiz makyaj bazının paketinin incecik ve şık olması çok hoşuma gitti. Bunun dışında pompalı olması ve tam istediğim miktarda ürün almamı sağlaması da çok güzel. Ürünün kendine has, enteresan bir kokusu var fakat kesinlikle rahatsız etmiyor. Fiyat aralığının 30-40 TL arası olması gerek.

This illuminating base can be used under or on top of makeup and also can be mixed within your foundation. It doesn't have shimmer, just a slight sheen. I like the sleek, handy packaging and the fact that it comes with a pump. It has a strange scent, that's not disturbing at all.




Yayılınca (her ne kadar fotoğraflarda belli olmasa da) çok hoş bir aydınlık veriyor. Şimdi gelelim MAC Strobe Liquid'le karşılaştırmasına...

It looks really naturally light when blended in. I'm so sorry the camera doesn't pick. Let's compare it to the MAC Strobe Liquid Lotion now...




Daha önce şurada yazmış olduğum yazıda MAC Strobe Liquid Lotion'ı tanıtmıştm. Kendisini gerçekten çok seviyorum. Bu iki ürünü de birbirine çok benzetiyorum ama yine de ufak tefek farklılıkları var tabii. İlk olarak koku. MAC'in daha tropikal bir kokusu var. Gramajı daha fazla ve paketi daha büyükçe. L'oreal daha akıcı ve daha gümüş ışıltılı. MAC ise gümüşün yanı sıra pembe yansımalar içeriyor.

I wrote my personal review of MAC Strobe Liquid Lotion right here. I really love it and think that these 2 products are really similar. MAC one has a tropical scent, which I love more. You pay more money and get more product with MAC. L'oreal one has a silvery sheen, whereas the MAC one has pinkish silver.




Ben her iki ürünü de fondotenimden önce, nemlendiricimden sonra yüzüme herhangi bir fondoten fırçasıyla uyguluyorum. MAC Strobe Liquid'i bir tık daha fazla sevdiğimi de söylemeliyim. Eğer bütçenize uygun bir likit aydınlatıcı / baz arıyorsanız L'oreal tam size göre. Aranızda bu iki ürünü deneyen var mı?

I like using both of these under my foundation with any foundation brush. If you want a cheaper dupe of MAC Strobe Liquid Lotion, you should go for the L'oreal one! Have you tried these products? x




Instagram: gorkemkarman

Yarın / Tomorrow

- NARS Outlaw Blush




Görkem Karman

9 yorum:

  1. Canım yapısı nasıl su bazlı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. loreal bana da yeni geldi deniyorum bende strobe lotion a benzettim ama ben sample kullanmistim benim cildim karma strobe bana cok uymadi loreali biraz daha deneyeyim perisscope.blogspot.com da ayrintili yazacagim sevgili gorkem

      Sil
  2. lorealin bu bazını alışveriş listeme ekledim görünümü doğal ve hoş gözüküyor

    YanıtlaSil
  3. lorealii kısa bir süre önce blog da tantmıştım severek kullanıyorum kendisini:)
    ama mac i de merak ediyorum açıkcası:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Yaşasıınn! Bu yazıya ben istek yapmıştım:) Gramajı düşünerek l'oreal'den vazgeçmiştim. Strobe'un kıvamı da daha çok hoşuma gitmişti. Senden de onayı aldıktan sonra haftasonu koşa koşa Mac'e gidip alırım artık:)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,ben bısey danısmak istıyorum.yuzum ıcın bıbaz almak ıstıyorum.ama gozeneklerıde (aşırı değil bu arada) kapatmak istiyorum.mac prep+prime ulliminateyi önerirmisin?.ya da baska onerebileceğin memnun kaldığın marka baz var mı?çok kararsızım yardımcı olursan çok sevinirim.teşekürler şimdiden :)

    YanıtlaSil
  6. L'oréal'in aydınlatıcısına bakıp bakıp vazgeçiyorum çünkü bana hiç aydınlık gelmedi. :/ Essence'in aydınlatıcı bazı bile daha aydınlık bana kalırsa. Aynen dediğin gibi kokusu da enteresan.

    Ps: Sevgili Görkem, lütfen bloguna arama butonu koy. Güzel yazılarının arasından bir şey aramak istiyorum ama olmuyor,yapamıyorum,üzülüyorum... ((:

    YanıtlaSil
  7. Ben yeni almıştım bi kaç kere kullandım ve bugunde kullanmak için elime aldıgımda her zamanki gibi deil de su gibi çıktı sıcaktan bozulmuş olabilir mi acaba diye buzdolabında soğuttum biraz çalkalayıp ama yinede sanki içinde su varmış gibi sizde de böyle bir problem oldu mu yapısını çok beğenmiştim oysa :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır canım yapısı itibariyle icinde su bulunduğu için ara sira oyle olabilir boyle bir sorun yaşarsan kullanmdan once urunu sallamani tavsiye ederim

      Sil