Face Of The Day



Face Of The Day yani günün makyajı dedim ama bu makyajı aslında dün kullandım. Beğenildiği için de yazmaya karar verdim. Fondoten olarak Bourjois Healthy Mix fondoteni Sephora mineral pudra fırçasıyla sürdüm, göz altlarımı da MAC Studio Finish kapatıcıyla MAC 224 fırça kullanarak kapattım.

Named it FOTD but I wore this look yesterday actually, I had such nice comments that I needed it to show you with this post! I used Bourjois Healthy Mix Foundation as always with Sephora Mineral Powder Brush. Concealed around my eyes with MAC Studio Finish Concealer, using the fabulous 224 brush by MAC.




MAC 116 fırçayla Warm Soul allığı yanaklarıma uyguladım. Gözlerimi makyaja hazırlamak ve tüm gece sabit durmasını sağlamak için Urban Decay göz bazını kullandım ve dudaklara geçerek Dolce&Gabbana Nude ruju sürdüm.

Applied Warm Soul blusher with the MAC 116 brush and primed my eyes with Urban Decay Eye Primer Potion to make my eyeshadow last really long. Moved on to the lips using Dolce&Gabbana Nude lipstick, which I LOVE.




Kaşlarımın arasındaki boşlukları MAC Charcoal Brown far ve Sephora açılı fırça ile doldurdum. Bu ara kaşlarımı kendi renginden koyu kullanmayı seviyorum.

Filled in my brows with MAC Charcoal Brown using a Sephora angled brush. At the moment I'm enjoying dark brows, way darker than my natural ones!




Mac 239 fırçayla Copperplate farı göz kapağıma ve alt kirpik diplerime uyguladım. Copperplate içinde hafif kahverengilik bulunan mat bir gri.

Using a MAC 239 brush, I put Copperplate all over my lid and very close to the lower lash line. Copperplate is a matte grey with a touch of brown in it.




Zaten yoğun olan göz makyajını eyeliner kullanarak gözlerimi daha da kapatmak istemedim ve bunun yerine eyeliner için kullandığım açılı fırçayla, siyah mat bir far olan Carbon'ı kullanarak gözlerimi çerçeveledim.

I didn't want to make the look denser using an eyeliner so I want to make a softer smoother look, using an angled brush and a matte black eyeshadow; Carbon, I lined top and bottom lash line.




Göz kapaklarıma sürdüğüm gri farın cildimle buluşan yerini MAC 217 fırçayla dağıttım.

I blended out the edge, where the eye shadow meets my skin with a MAC 217 brush.




Kirpiklerimi MAC kıvırıcıyla kıvırdım, gözümün içine Make Up For Ever'ın siyah kalemini çektim ve Estee Lauder Zero Smudge rimelini sürerek makyajımı bitirdim.

Curled my eyelashes and lined my waterline with MUFE Aqua Eyes Black Eye Kohl, then put on my favorite mascara; Estee Lauder Zero Smudge Mascara.




Ve bundan sonra yaptığım makyajların fotoğraflarını görmek istediğiniz için dün makyajım bittikten hemen sonra Instagram ile çektiğim fotoğrafı eklemeye karar verdim. Umarım beğenmişsinizdir!

As you have requested to see the finished make up, I Instagrammed myself and here it is! Hope you enjoyed!

Instagram: gorkemkarman



Görkem Karman

10 yorum:

  1. nice nice ! :) thx for the photo:) xoxo

    YanıtlaSil
  2. Çok beğendim her zamanki gibi. Ben Instagram delisiyim:) Takibe aldım seni pearlistanbul:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederiim evet followladım ben de :)

      Sil
  3. tam makyajlardan sonra fotoğraf görsek ne guzel olurdu dıye dusunurken fotografın cıktı karsıma :D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bundan sonra face of the day postlarına ekliyorum bebişim :D

      Sil
  4. çok Tatlı ya :)

    resimlerin kalitesi çok iyi blogda en beğendiğim şeylerden biride resim kalitesi ve anlatımlar senin resimde çok tatlı olmuş ama malzemelerdeki gibi kaliteli olsa daha güzel olabilir sanki
    Benimki Bir düşünce sadece yanlış anlaşılmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum, son halini aceleyle fotoğrafladığım için telefonla oldu, zamanım olduğu zamanki postlarda yapmaya çalışacağım. Tavsiyeler benim için çok önemli, tekrar teşekkürler :)

      Sil
  5. görkem gecen fotd postunda,makyajın fotosunu istedigimi yazmıstım.bunda gorunce acayıp sevindim:) supersin.
    obur turlu filmin en heyecanlı yerinde kalıyor gibi,hevesımız kursagımızda kalıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kim olduğunu bilmiyorum ama çok teşekkür ederim, evet bundan sonra bitmiş halini de fotoğraflandırıyorum:)

      Sil