Garnier BB Cream / BB Cream Nedir?



Merhaba! Bugünkü yazı günlerdir yazmaya fırsat bulamadığım Garnier BB Cream hakkında. Yaklaşık bir hafta önce aldığım bu ürün şu anda oldukça popüler ve BB Kremin ne olduğunu herkes merak ediyor. Öncelikle bundan bahsedelim. Bu arada BB'nin açılımı Beauty Balm; Mucizevi Losyon olarak geçiyor.

BB Krem ilk olarak Asya'da ortaya çıkan ve satış patlaması yapan 5i hatta 6sı 7si bir arada kremlerdir. Esasen kaza ve ya estetik operasyon geçirenlere, yüzlerindeki izler, lekeler ve yaralar daha çabuk onarılsın diye verilen, kısa bir sürede en yıpranmış cildi bile bebek cildine dönüştüren kremlerdir. Ancak dediğim gibi bu yalnızca BB kremlerin ilk olarak üretildiği Asya'da bu şekilde. Ürünün bu şekilde patladığını gören sevgili Amerikalılar ve Avrupalılar da tabii ki boş durmayıp ucuz ve yüksek fiyatlı markaların BB kremlerini piyasaya sürdüler. Ancak içeriğini tutturamadılar. Maybelline, Garnier ve Bobbi Brown gibi markaların BB kremleri mevcut. Ben de nasılsa cildim çok kuru, yüzümde sivilce ve ya belirgin bir yara da yok, sıcakta da yoğun kapatıcılık çekilmiyor diyerek çok çok uygun bir fiyata (20TL filan olması lazım) Garnier BB kremi aldım.

İlk gün yüzümü yıkadıktan sonra direkt olarak cildime sürdüm. Bu şekilde beğenmedim çünkü zaten kuru olan cildimi daha da kuruttu ve kaşıntı yaptı. İkinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci gün ise günlük nemlendiricimin üstüne uyguladım ve bu şekilde memnun kaldım. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki fondotenle kesinlikle alakası yok. Renkli nemlendiriciden bile daha az kapatıcılık sağlıyor. Yani yüzünüzde çok fazla leke ve ya akne varsa bunu tavsiye etmiyorum. Sorunsuz bir cilde yalnızca birazcık nem ve fondoten kullanmadan homojen bir renk istiyorsanız BB kremler size göre.

Garnier BB kremin iki tonu var. Ben açık olanı aldım. İlk başta oldukça koyu duruyor ancak BB kremlerin özelliği bu. Yüzünüze değdiği an sabitlenmeden dağıtmalısınız. Tıpkı normal bir nemlendirici sürer gibi parmaklarla tüm yüze sürüldüğünde isterseniz en koyu rengini alın, teninizle uyum sağlıyor.

Paketi oldukça kullanışlı, rahatlıkla çantaya atılabilir. Kokusu ise bu ürünle ilgili en çok beğendiğim şey diyebilirim. Tamamen doğal bir içeriğe sahip olduğunu da söylemeliyim. Ancak dediğim gibi kapatıcılığı tahminimde %9 civarında, o yüzden yalnızca cilt tonunuzu dengeleyecek kadar renk verebilir.

Tüm parfümerilerde hatta büyük marketlerde bile bulabilirsiniz. Aranızda Garnier ve ya farklı markaların BB kremlerini deneyen var mı?











Görkem Karman

1 yorum: