En Sevdiğim MAC Rujlarım!



MAC'e aşık biri olarak rujlarından da vazgeçemiyorum. Kaç tane MAC rujum var bilmiyorum ama hala almaya devam ediyorum. Yapıları, kokuları, renkleri ve kalıcılıkları inanılmaz. Bugün sizlere aralarından en sevdiklerimi ve sık kullandıklarımı göstereceğim. Lipstick çekmecemde inanılmaz bir sirkülasyon olduğunu da söylemeliyim. Bitirip de yerine farklı bir şey aldığım ve ya tekrar satın aldığım çok ürün oldu.




Elime rastgele 3 tane lipstick aldım. İlk olarak Blankety, Russian Red ve Patisserie geldi elime. Blankety kendi dudağıma hiç yakıştıramadığım ve bende gri bir renge dönüşen bir ruj, ancak başkalarında kullandığımda efsane oluyor. :) Russian Red ise turuncu alt tonlu, dişlerinizi sarı göstermeyen mat bir kırmızı. Bir tane kırmızı rujum var, başka da almam gibi geliyor. Patisserie ise son 2 ayda en çok kullandığım dudak rengi rujum. Hafif sedefli olması da beni rahatsız etmiyor.


Blankety - Russian Red - Patisserie




Soldan sağa Blankety, Russian Red ve Patisserie.




İkinci 3lü ise Hue, Captive ve Honeylove. Hue en sevdiğim nude şeftalilerden biri. Koyu renk göz makyajlarına çok yakıştırıyorum. Captive ise açık vişne çürüğü. Kırmızı ve bordo kadar cesaret gerektirmeyen ve bence onlardan daha güzel ve iddialı duran bir renk. Çok seviyorum. Honeylove ise mat açık kahve. Bronz makyajlara çok yakıştırıyorum.


Hue - Captive - Honeylove




Soldan sağa Hue, Captive ve Honeylove.




Diğer 3 ruj ise tamamına bayıldığım renkler! Creme Cup, Pink Plaid ve Kinda Sexy. Creme Cup Cremesheen formüllü yani kremsi yapıda ve dudakları nemlendirme özelliğine sahip olan uçuk pembe. Pembe allıklarla, her türlü göz makyajıyla muhteşem duruyor. Pink Plaid ise içinde hafif bir morluk olan bir şeker pembesi. Mat yapıda olduğu için oldukça kalıcı. Bittikçe aldığım rujlardan biri olan Pink Plaid'i çok seviyorum. Kinda Sexy ise yine mat yapıdaki şeftali/açık kahve. Biter bitmez alacağım bir renk daha.


Creme Cup - Pink Plaid - Kinda Sexy




Soldan sağa Creme Cup, Pink Plaid ve Kinda Sexy.




İlk 2si ilk aldığım MAC rujlardan olan, sonuncusu ise geçen ay aldığım rujlardan olan Viva Glam II, Creme D'nude ve Modesty. Viva Glam II uçuk kahverengi, Creme D'nude ise çıplak dediğimiz soluk dudak renklerinden. Gerçekten çok koyu bir göz makyajı yaptığımda dudakları soluk bırakmak istediğimde kullanıyorum. Modesty ise dudak rengi/gül kurusu. Aldığım günden beri severek kullanıyorum. Çok doğal duruyor.


Viva Glam II - Creme D'nude - Modesty




Soldan sağa Viva Glam II, Creme D'nude ve Modesty.




Seçtiğim son 2 ruj ise yine pembelerden. Viva Glam Gaga, Lady Gaga'nın seçimi olan şeker mi şeker bir pembe. Snob ise saten, neredeyse mat bir sonuç veren lila-pembe.


Viva Glam GAGA - Snob




Viva Glam GAGA ve Snob. Snob'u daha çok sevdiğimi söylemeliyim.


Sizin favori MAC rujlarınız neler?




Görkem Karman

14 yorum:

  1. Açık pembe tonlarının bulunduğu üçlüyü çok beğendim, ben de MAC'te hep o tonlara bakıyorum :)

    Blogunu daha yeni gördüm, çok güzelmiş! Ben de iki dilde birden yazayım istiyordum ama baktım kendi dilimde bile çok uzun sürüyor yazması, o yüzden zaman ayıramadım İngilizceye :)
    Bol bol yazılarını görme dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de senin blogunu çok beğendim hemen takibe alıyorum:)

      Sil
  2. bu güzellikleri kıskanmamak elde değil:)sıra sıra dizilmişler.bursa da mac olmadığı için hayran hayran bakıyorum ,siparişle mac fırçlarımı tamamladım sayılır ama renkli kozmetik kısmına bir türlü cesaret edemiyorum, görmeden, dokunmadan, tenime yakışıp yakışmıycağını bilemiyorum:( ama tavsiyelerle bende allık ve ruj koleksiyonu oluşturmak istiyorum. gelelim sorularıma:)pembe alt tonlu nude bir ruj istiyorum acaba tavsiye edebileceğin bir renk varmı.yazılarında gördüğüm ve göz koyduğum ilk allık olarak warm soul u seçtim.nude rujla uyumlu olabilecek başka allık tavsiyelerinide bekliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence fondotende aşırı kalınlık ve kapatıcılık sevmiyorsan Mac'in fondotenlerine hiç bulaşma derim.(Face&Body hariç.) Pembe alt tonlu nudelara gelince Creme Cup ve Hue kesinlikle. Creme Cup çok çok uçuk bir pembe ama koyu göz makyajlarını kaldıracak cinsten, Patisserie ise daha bir dudak rengi ama benim nudelardan favorim Hue. Hem şeftali hem de pembe alt tonlu muhteşem bir nude. Allık olarak ise evet Warm Soul herkeste bulunmalı! Şeftali seversen Melba, çok uçuk pembe dersen Well Dressed, Pembe/Kahve dersen Mocha ve toprak tonları dersen kesinlikle Tenderling favorim:)

      Sil
  3. ilgin için çok teşekkür ederim .fondotende mac almayı düşünmüyorum zaten.MUFE HD denemek istiyorum firmayla görüştüm saolsunlar kargoyla gönderebileceklerini söylediler hala renk araştırması içindeyim denemeden almak çok zor.özürlerimi sunarak bir şey daha sormak istiyorum cildim kuru, normalde pudra kullanamıyorum ama makyajı sabitlemek için cildi kurutmayan , transparan bir pudra arıyorum sence daha önceki postlarında bahsettiğin chanel mi ,laura mercier mi yada farklı bir önerin varmı.çok oldum biliyorum:)bilgilendirme için çok teşekkürler.youtube videolarının devamını sabırsızlıkla bekliyorum:)buarada, sayende ilk siparişlerim belli oldu warm soul ve hue.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ben çok keyif alıyorum:) MUFE HD favori fondotenlerimden ancak cildin benim gibi kuruysa altına mutlaka çok iyi bir nemlendirici kullanman gerekiyor. Nars Sheer Glow,Chanel Vitalumiere de kuru cilt için inanılmaz ama benim favorim 59TL olan Bourjois Healthy Mix:) Pudraya gelince benim de çok kuru bir cildim var ama en kurutmayan Rimmel Stay Matte ve Estee Lauder Transparent pudra:)

      Sil
  4. günlük kullanım için aleo vera içeren Jane Iredale Likit Fondöten kullanıyorum.cildimin pul pul dökülmesini engelleyemediğim zamanlarda bile çok işe yarıyor.mufe ise daha özel günlerde kullanmak için istiyorum.nemlendirici olmadan makyaj yapmam mümkün değilki:)bourjois de merak ettim açıkçası .pudra önerilerinide ilk fırsatta deneyip bir tane edineceğim.bilgilerin ve yardımın için tekrar tekrar teşekkür ederim. çok faydalı oldular benim için .sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. selam, mat yapıda gül kurusu tonunda bi ruj önerebilir misin acaba? :) mac olması şart değil ama mac tercihim, tüm rujlarını alabilirim resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! İçinde hafif lilalık olan bir gül kurusu dersen Creme De La Femme, ya da Modesty:)

      Sil
  6. selam, Pink plaid mi ? Snob mu karar veremiyorum :( mac'ten başka pembe rujum yok, sen ilk hangisini alırdın ?

    YanıtlaSil
  7. Pink Plaid in başka markalarda muadili var mı ??

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. merhaba. pink plaid veya snob için önereceğiniz muadil bi ruj var mı ?

    YanıtlaSil
  10. Merhaba görkemciğim :) ben mac mocha ruju duydum çok da merak ediyorum sence nasıl ?

    YanıtlaSil