En Sevdiklerim / All Time Favorites!



Yeni makyaj dolabımı yerleştirirken en sevdiklerim yazısı yazmaya karar verdim. Bu yazıda adı geçen tüm ürünler hayat boyu favorimdir. Asla vazgeçemediklerimdir. Cildimin hortlak beyazı ve kuru, göz kapaklarımın hafif yağlı ve tenimin çok allerjik olduğunu hatırlatarak başlıyorum. Umarım beğenirsiniz!




Foundations: MUFE HD (115) & Bourjois Healthy Mix (53,51)

Likit fondotenlerde asla vazgeçemeyeceğim iki ürün Make Up For Ever HD ve Bourjois Health Mix. Bourjois'nın yüzümde makyaj yokmuş gibi durmasını ve kokusunu çok seviyorum. HD fondotenim ise beyaz tenime muhteşem şekilde uyan ve harika fotoğraf vermemi sağlayan fondotenim.






Foundation Brushes: Sephora 45 M.P Brush (For Bourjois foundation) & MAC 130 (For MUFE HD foundation)

Likit fondotenleri uygulamak için favori fırçam Sephora Mineral Pudra fırçası (No:45), özellikle Bourjois'nın fondotenini bununla sürünce yüzümde hiç bir şey yokmuş gibi durduğu halde harika bir kapatıcılık veriyor. Ancak Make Up For Ever ve diğer ince yapılı ancak uygulaması zor fondotenlerin MAC 130 fırçamla daha iyi sonuç verdiğine inanıyorum.




Mineral Foundations: Laura Mercier Mineral Powder (Porcelain) & MAC Mineralize Skinfinish Natural (Light)

Mineralli pudralardan ve fondotenlerden hep korkmuşumdur. Kuru olan cildimi daha kurutmalarını istemediğim için uzunca bir süre görmezden gelip direnmiştim, ancak şimdi iyi ki almışım diyorum. Likit kullanmak istemediğimde yapıştığım MAC MSF Natural'ımdan vazgeçemiyorum. Ya da cildim ne zaman bir şeye reaksiyon verse tedavi eden Laura Mercier'ime koşmaktan kendimi alamıyorum. Pudra formüllü olmaları sizi korkutmasın! Uygulamadan 5 dakika önce süreceğiniz nemlendiriciyle harikalar yaratıyorlar!




Concealers: MAC Studio Finish Concealer (NW 20, 25, NC 15) & Bobbi Brown Creamy Corrector (Bisque, Light Bisque)

Göz altlarımın inanılmaz bir şekilde mor olduğunu düşünürsek kapatıcı benim için en önemli adım. Gayet yoğun bir kapatıcılıkla muhteşem bir sonuç veren MAC Studio Finish bende harikalar yaratıyor! Doğal mor göz altlarım, yorgunluk ve stresle birleşince morluktan siyaha geçiş yapıyorlar ve o zaman hiç bir kapatıcı yetmiyor. İşte bu zamanlarda imdadıma Bobbi Brown Creamy Corrector yetişiyor! Kapatıcının altına sürdüğüm an ne siyahlık ne morluk kalıyor. Bu iki ürün benim hayat kurtarıcım!




Concealer Brush: MAC 224 

Göz altı kapatıcısını yaymak için en sevdiğim fırçam MAC 224. Aynı zamanda göz makyajında da kullanıyorum ancak kapatıcı da harikalar yaratıyor.




Eyelashes: MAC 33, MAC 7 and these gorgeous ones above that I got from Gratis!

Takma kirpik takmayı çok çok seviyorum. Fake durmasından herkes gibi ben de korkardım ancak doğal görünümlü kirpikleri zamanla keşfettim. En en sevdiğim MAC 7 numara ve yokmuş gibi duran ama yoğunluk katan MAC 33 numaralar (ikisinden de kalmadı, haftasonu doğru MAC'e!) ve yukarıda görmüş olduğunuz, Gratis'ten 9 TL'ye aldığım kirpikler! Tekli takma kirpik videomu izlemek için BURAYA tıklayabilirsiniz.




Eyelash Glue: DUO Adhesive (White)

Gözlerim aşırı hassas olduğu için aldığım kirpiklerin içinden çıkan yapıştırıcıları kullanamıyorum. Onun yerine DUO kullanıyorum. Siyah rengi de var ancak kurudu mu kurumadı mı anlayamıyorum o yüzden beyazı tercih ediyorum, zaten kuruyunca saydamlaşıyor.




Mascara: Bourjois Volumizer & Clinique Bottom Lash Mascara

Rimel de benim için çok çok önemli. Özellikle gözümü rahatsız etmemesi, gün içinde akmaması ve kolay çıkması. Üst kirpiklerim için 2 aşamalı olan Bourjois Volumizer'dan vazgeçemiyorum. İlk adımda kirpikleri ayırıyor ve ikinci adımda dolgun kirpiklere kavuşmanızı sağlıyor. Herhangi bir makyaj temizleyicisiyle de kolayca çıkıyor. Alt kirpiklerim içinse Clinique Bottom Lash Mascara rüya ürünüm. Tek tek ayırıp belirginleştiriyor ve ılık suyla kolayca çıkıyor.




Eyelash Curlers: MAC Full Lash Curlers.

Kirpiklerimi kıvırmadan olmaz! Düz kirpikleri hiç sevmiyorum. MAC'in kirpik kıvırıcısından da çok memnunum.




Blusher: MAC Warm Soul.

Bunu seçmek epey zor oldu ama en sevdiğim allığım MAC Warm Soul. En sevdiğim allıklarımla ilgili yazımı okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.




Powder: Rimmel Stay Matte Pressed Transparent Powder.

Kupkuru bir cilde sahip olduğum için pudra benim için korkutucu bir adım. Cildimi kurutmadan makyajımı sabitleyen pudralardan en sevdiğim Rimmel Stay Matte!




Bronzer: NARS Laguna.

Çok bir şey söylemeye gerek yok, muhteşem bir ürün, muhteşem bir paket. Detaylı bilgi ve fotoğraflar için BURAYA tıklayabilirsiniz.






Highlighter: MAC Cream Colour Base (Pearl.)

Aydınlatıcı olarak bir tek MAC'in Pearl'ü var ve benim ihtiyacımı karşılıyor.






Lipstick: D&G Nude (50)

Bu da allık kadar zor bir karardı benim için ama nihayet seçtim! En sevdiğim lipstick Dolce&Gabbana'dan Nude. Favori MAC Lipsticklerimi görmek için ise BURAYA tıklayabilirsiniz.




Lipgloss: MAC Cremesheen Glass (Boy Bait.)

Lipglossların arasından en çok sevdiğim uçuk pembe olan MAC Boy Bait. Her rujun üstünde harika durup uyum sağlıyor. Yapış yapış olmaması, en sevdiğim!




Eyeliner: MAC Fluidline (Blacktrack) & MAC 263 Angled Brush.

Eyeliner konusunda istediğim şey süper siyahlık ve kalıcılık. MAC Blacktrack size bunu sağlıyor. Bu jel eyelinerı uygulamak için favori fırçam ise MAC 263 açılı fırça.






Eye Pencils: Clinique Quickliner (Intense Black), Make Up For Ever Aqua Eyes (Black), MAC Teddy, MAC Chromagraphic (NC 15,NW20)

Göz kalemlerinden yalnızca bir tane seçemedim. 2 tane siyah favorim, bir kahverengi ve bir tane ten rengim var! Soldan sağa; Clinique Quickliner (Intense Black), Make Up For Ever Aqua Eyes (Black), MAC Teddy, MAC Chromagraphic (NC 15,NW20).




Eye Primer: Urban Decay Eye Primer Potion.

Make Up For Ever'dan sonra Türkiye'ye gelmesini istediğim tek marka Urban Decay! Bu göz makyajı bazına aşığım. Makyajım tüm gün akmıyor. İtalya'dan 5 paket alıp stockladığım güzel eye primerım.






Smokey Eye Brushes: MAC 239 & MAC 217

Göz makyajı için vazgeçilmez fırçalarım MAC 217 ve MAC 239.


Sizin en sevdiğiniz, vazgeçemediğiniz ürünler neler?



Görkem Karman

5 yorum:

  1. Çok yararlandığım bir yazı oldu. Blogunu bu kadar geç keşfettiğime üzüldüm. Tüm postlarını bir solukta okudum, notlar aldım, wishlistimde ufak değişiklikler yaptım bile. Ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) İkimizin de wishlistlerine en kısa zamanda kavuşması dileğiyle:)

      Sil
  2. Işık'a bende katılıyorum! Dün keşfettiğim blogundan bir türlü kopamıyorum ve bütün postlarını bir çırpıda okudum sayılır:) Ayrıca yazdığımız yorumlara cevap veriyor olmanda ayrı bir incelik..
    Bende MAC'in 266'sı var, 263'ten ne kadar farklı acaba öğrenebilir miyim? Bugün Blacktrack almayı planlıyorumda:) Merci!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! 263'ün tüyleri sentetik, 266 ise keçi tüyü. Jel eyelinear için 263 daha iyi:)

      Sil