MAC 138 Tapered Face Brush || Sivri Uçlu Yüz Fırçası

SCROLL DOWN FOR ENGLISH!


Günaydın! Günün yazısı yeni favori fırçalarımdan biri olan MAC 138 üzerine olacak! Bu fırça uzunca bir zaman benim başucumda asılı olan dilek listemdeydi. Kasım ayı bizi kavuşturdu. İsmi üzerinde; tepeye doğru sivrilen, mum gibi bir şekli var ve bu şekli kontür yapmayı çok kolaylaştırıyor.

Good morning! Today I'll be reviewing my new favorite brush: MAC 138, which had been on my wish list for a while. November's put us together. *hearts* As the name tells, it's tapered and the shape makes contouring super easy!




Sahip olduğum tüm MAC fırçalar arasında en yumuşak tüylü olan kesinlikle bu. Bu kadar yumuşak olması, yüzümü tahriş etmemesi, yıkanırken tüy dökmemesi ve kolay kuruması sevdiğim özelliklerinden. Negatif yönleri ise şeklinin bozulmaya çok müsait olması. Bunu önlemek için yazısını şurada yazdığım Brush Guard (fırça koruyucu fileler) kullanarak kurutuyorum.

This is the softest one out of all the MAC brushes I own. It's so so soft and the bristles don't irritate my skin. It never sheds while washing and it dries quite fast. Cons: It's prone to lose its shape. That's why I use brush guards when I let it dry!




Peki ben bu fırçayı ne için ve nasıl kullanıyorum? Yüzüm çok zayıf olduğu için kontür yapmıyorum. Bronzerları genelde geniş fırçalarla, yüzüme renk vermek için şakaklarım ve elmacık kemiklerime uyguluyorum. Aynı işlemi bu fırçayla denediğimde ise başarısız oldum, çünkü şekli dolayısıyla sivri ucu otomatik olarak yüzün doğal kontür çizgisine oturdu. Ben de bronzer uygulamak için MAC 187 fırçamdan şaşmamaya karar verip bu fırçayı pudra ve allık için kullanmaya başladım. Ürünleri kalıp gibi olmadan, homojen şekilde dağıtarak uygulamasına bayıldım. Bu ürünü 134 TL'ye maccosmetics.com.tr 'den satın alabileceğiniz gibi, Sigma muadili F25 fırçayı buradan inceleyebilir, fikrimce biçim olarak çok benzeyen Real Techniques Blush Brush yazımı da buradan okuyabilirsiniz. Güzel hafta sonları!

Since I'm skinny and having a tiny face, I never contour. I only use bronzer to dust some color onto my face with a big fluffy brush. When I tried to do the same with this brush, I failed! Its tapered shape effortlessly sits into the natural contours of my face. So I skipped this part and started using it for powder and blusher. I love how seemlesly it applies everything. What do you think? x


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com
Youtube: yourfaceismycanvas88




Görkem Karman

21 yorum:

  1. ahh Gorkemcim ne yaptin yine :) mac in kapisinda cigerci kedisi gibi durup donup donup durucam haftalarca...bakalm sonra ne olur :D kismet ;)

    YanıtlaSil
  2. ben hiç MAC fırça kullanmadım açıkcası fiyatlarından dolayı.Ama çok duyuyorum ve okuyorum.Artık bir tane almanın vakti geldi sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazılarını kesinlikle edinmelisin; MAC 217, 187 gibi :)

      Sil
  3. Hastasıyım bu fırçanın yaklaşık 5-6 yıldır kullanmama rağmen tek bir kıl dökmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 2 kez yıkadım, bir tane bile tel düşmedi. çok mutluyum. :)

      Sil
  4. Makyaj yapmayı nasıl ürünler kullanmam gerektiğini nelere dikkat etmem gerektiğini yani güzellik ile olan her şeyi sizden öğrendim heleki benim gibi daha yeni makyaja başlamış ve bir şey bilmeyenler için harikasınız :))

    YanıtlaSil
  5. Ah Görkem, 2 Aralık'ta feeluniquedan cesaretimi bir toplayıp real techniques fırçalarından sipariş vermiştim, gelmedi hala, ümidimi kesmeliyim sanırım artık dimi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 Aralık mı? Endişelenmek için erken! :)
      Cuma'ya kadar gelmezse PTT'yi arayın. Bu arada gümrüğe takılsa size ulaşıp haber verilirdi.

      Sil
    2. Aa yersiz endişelendim o zaman, çok teşekkür ederim ya, içim rahatladı :)

      Sil
  6. 'şekli dolayısıyla sivri ucu otomatik olarak yüzün doğal kontür çizgisine oturdu' dedin ya biz tombik suratları bitirdin şu anda ^^ para biriktirmek lazım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hihihi, senin kazandığın Ecotools fırça varken buna gerek yok :))

      Sil
  7. Merhaba. :) Görünüşe bakılırsa o mu bu mu şu mu sorularımla bir hayli başını şişiricem önümüzdeki zamanlarda. :) Sence kontür yapmak için RT core Colectiondaki kontür fırçası mı yoksa bu mu? Acemiyim bu konuda, otomatik olarak kontür çizgisine oturuyor dedin ya, hoşuma gitti. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha estafurullah :)
      Kontür için aslında ikisi de çok iyi. Real Techniques'inki boyut olarak daha minik ve tüyleri sentetik. Daha keskin kontür için kesinlikle RT. :)

      Sil
  8. Mac 187'den sonra aldığım 2. Mac fırçam buydu Görkem. Daha o zamanlar senin blogunu keşfedememiş bir bilgi yoksunuyken, orada çalışan arkadaş pudra uygulaması için bu fırçayı vermişti bana. Ucunun şekli itibariyle kendi kendime kontürleme işi için kullanmaya başlamıştım hatta ilk zamanlarda. Şimdi de hem pudra hem de kontürde severek kullanıyorum. Fırça koruyucum olmamasına rağmen şekli de bozulmadı aslında, uzun süredir kullanmama rağmen. Şimdi senin sitende okuyunca fırçamı bir kez daha sevdim;) . Bilgilendirme için çok teşekkürler Görkem.
    Sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil
  9. Mac :( çok güzelsin ama niye pahalısın :) gerçi verdiğin parayı hakediyorlar ama insanın genede 2 kez düşündürüyor.

    YanıtlaSil
  10. görkem artık yüz kontürleme göstersen bizim için,yuzun zayıf oldugu için yapmıyorsunamabize göstermenin yolunubulursun eminim ki :)

    YanıtlaSil
  11. görkem artık yüz kontürleme göstersen bizim için,yuzun zayıf oldugu için yapmıyorsunamabize göstermenin yolunubulursun eminim ki :)

    YanıtlaSil
  12. Güle güle sağlıcakla kullan canım :) senden bir ricam olucak macten allık fırçası önerir misin ?

    YanıtlaSil
  13. Bu fırçayla marry lou uygulayabilir miiyim?

    YanıtlaSil