Hourglass Ambient Lighting Powder || Aydınlık Pudra



Günaydın! Günün yazısı, İngiliz bloggerların övgü dolu sözlerine kayıtsız kalamayıp Liberty'den kendime bir tane kaptığım Hourglass Ambient Lighting pudram üzerine olacak. Aldığım günden beri her gün kullandığım için artık size tanıtabilirim diye düşündüğüm bu pudranın sade ancak derin ve şık bir paketi var.




Paketin üstünde yazdığı gibi, yumuşak bej rengi bu pudra cildi matlaştırmadan, pudralaştırmadan kusursuzlaştırıyor. 




Arkadaşıma sarı ve aydınlık olan Diffused Light rengini alırken, kendime içinde pembe barındıran Dim Light rengini aldım. Tüm yüzüme uyguladığımda beni hasta gibi gösterdiğine karar verdim. Sanırım içindeki pembelik pakette durduğu kadar masum ve sessiz değil. Bu sebeple yüzümün yalnızca belli bölgelerine uygulamaya başladım. 




İsminin ve fiyatının hakkını veren bu pudra gerçekten de cildi kurutmadan ışıltılı bir matlık veriyor. O nasıl oluyor dediğinizi duyar gibiyim, bu sebeple bu cümleyi biraz daha açmak istiyorum. Diğer pudralar gibi kireç kadar mat bir görünüm vermiyor. İçinde sim ya da ışıltı olmamasına rağmen 'ışık' barındırıyor. Bu da diğer pudraların yapamadığını yapıp yüzünüzü aydınlatarak makyajınızı sabitliyor.




Dokusu kadife gibi, yumuşacık ve ince. Çok yoğun bir pudra olmaması da yüzde çöreklenmemesinin başlıca sebebi. Doğru fırçayla mükemmel sonuçlar elde edilebilir.




İçindeki pembe/somonluğu elimden geldiğince yansıtmaya çalıştım ancak ışık sebebiyle bu kadar fotoğraflayabildim. Tüm yüzüme uyguladığımda aşırı pembe/turuncu olduğu için hafif uygulama yapan bir fırçayla alnıma, burnuma ve çeneme uygulamaya karar verdim. Daha yoğun bir fırçayla ise (MAC 109, MAC 138 gibi.) bronzer gibi kullandığımda da çok hoş bir renk elde ettim.




Yüzüme uygulama yaparkenki favori fırçam Real Techniques Duo Fiber Face Brush...




Fotoğraftaki makyajımda YSL Youth Liberator fondotenimin üzerine Hourglass pudramı yalnızca burun, çene ve alnıma uyguladım. Çok yağlı ciltler hariç her tene uyacak bu pudra, kullanma biçimimden dolayı bana uzun seneler gider diye düşünüyorum. Geri dönme şansım olsa bir açığını alırdım ama yine de severek kullanıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com








Görkem Karman

18 yorum:

  1. çok hoş görünüyorsun Görkemcim :)
    acıkcası fiyatını ben soracaktım bir arkadasım gidecek de aldırmak için bir ögreneyim dedim :)
    iyi günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
  2. Bence çok hoş durmuş hafif tatlı bi pembelik vermiş , güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  3. Çok sade ve aydınlık bir görünüm vermiş, ben de beğendim!

    Sen ilk IG'de paylaştığında nasıl beğendiysem, geçen rüyamda gidip bu pudrayı alıyordum. Aslında pudra da değil, şampanya-pembe arası allık alıyordum Hourglass'dan :))) Yemek yerine kozmetiğe aş eriyor olmam da patetik bir durum sanki :))) Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim beğenmene:) Ben de öyle rüyalar görüyorum ve o ürünler Türkiye'de varsa sonu kötü bitiyor!
      Öpücük!

      Sil
    2. İşte olmadığı iyi oldu sanırım bu noktada :)) Yalnız, o allık paletini aldın ve beni bitirdin! Türkiye'de de var. Gerçi sabah melül melül anlatınca Ahmet dayanamayıp yılbaşı hediyesi almaya karar verdi, hihihi :)

      Sil
  4. Gercekten basarili bir urun istahimi yariyil tatili seyahatime sakliyorum ama bu goruntuye yakin bir durumu nars nico allik ile elde ediyorum bende, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nars Nico'nun yazısı var mı? Merak ettim :)

      Sil
    2. Nars Nico nunyazısı blogda var Görkem'ciğim yazmıştım.Sevgiler ve güleee güleeeee kullan

      Sil
  5. çok tatlı bi rengi var yüzünde de çok hoş durmuş sende çok tatlısın ama yaaa ;)) maşallah canm.. sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. pudranın yüzünde ki duruşuna bayıldım..keşke Türkiye de olsa da bizde alabilsek..bu ürünü internet üzerinden alabileceğimiz site var mı bildiğin güvenilir..birde şunu fark ettim ki son zamanlarda yüzünde ki o eski donukluk ve kuruluk gitmiş yerine daha aydınlık ve yumuşak bir görüntü gelmiş..ayrıca farklı bir güzellik de gelmiş yüzüne..bunu neye borçlusun acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)
      Missha Near Skin serisi cildimi çok kurudan karmaya çevirdi, ondan olabilir :)

      Sil
  7. yüzünde cok iyi durmus t bölgende pudra yok gibi duruyor ;-)

    YanıtlaSil
  8. Gule gule kullan. bende de mood light rengi var. cok acik ten rengim oldugu icin allik olarak ve sakaklarima hafif renk vermesi icin kullaniyorum. Ambient lighting powder larin bazilari cok simli ama mood light nerdeyse mat. cildime cok dogal bi canlilik verdigi icin gunluk makyajimin vaz gecilmezi oldu. x

    YanıtlaSil
  9. bir suru review bakmama ragmen ben bu urunlerın ıslevlerını hala anlayamadııııııım :'(
    çunku hıcbı fark gorunmuyor, urun ne yapıyor bellı degil ! :s

    YanıtlaSil