MAC ve MAC Online'dan Neler Alınmalı? // MAC MUST HAVES!



Herkese merhaba! Bugün, aslında uzunca bir zamandır yazmam gereken bir yazıyı yazıyorum. MAC'ten neler alınmalı, MAC online'dan ne sipariş verilmeli. Şüphesiz ki ben bilir kişi değilim ancak MAC'te geçirdiğim 4 ay ve son 3 senedir olan ilgim, çok azıcık da bir bilgimle bu soruyu cevaplamamı isteyen takipçilerim oldu. Ben de bugün kendimce MAC'in olmazsa olmazlarını göstereceğim. Hemen başlayalım.

1) MAC Constructivist Paint Pot (YAZISI BURADA)

Kolay dumanlı gözler ve harika kahverengi göz makyajları yapmak için tasarlanmış krem far/baz. İçinde hafif bordoluk olan bir kahve ve ışıltılı. Paint Pot'lardan en sevdiğim bu!


2) MAC Mineralize Charged Water Eye Cream (YAZISI BURADA)

Şu ana kadar kullandığım en iyi göz kremi. Bu benim ikinci kutum. Bittikçe almaya devam edeceğim.


3) MAC Fluidline Blacktrack & Dipdown

Yazısını neden yazmamışım acaba?!? Clinique ve Bobbi Brown'dan sonra tanışıp bayıldığım jel eyelinerlar. Gözün içinden bile gün içinde akmıyor, temizlemesi ise çok kolay.




Bir sürü MAC fırçam olmasına rağmen, Real Techniques fırçalarla ve Beauty Blender'la tanıştıktan sonra benim için hiçbir MAC fırça olmazsa olmaz değil. Ancak aralarında 3 tanesi var ki, onlar olmadan yapamıyorum. 


1) MAC 187 Duo Fibre Brush

Siyah keçi tüyleri üzerinde beyaz sentetik tüylü bu fırçalar yok gibi makyaj görünümü vermek için tasarlanmış. Ben bu fırçayı likit fondoten, pudra ama en çok bronzer ve zor allıklar için kullanıyorum. Hiç düşünmeden bir tane daha alırım.


2) MAC 217 

Bir tanesini arkadaşıma, bir tanesini de anneme hediye etmemle birlikte elimde 3 tane kaldı. MAC'te çalıştığım dönemde bolca edindiğim, gelmiş geçmiş en iyi far/karıştırma fırçası. Söylenecek başka söz yok!


3) MAC 263 (YAZISI BURADA)

Eyeliner sürmeyi beceremeyen insanı bile eyeliner'a alıştıran sentetik açılı fırça.




1) MAC Pro Longwear Concealer (YAZISI BURADA)

MAC Studio Finish'i yıllarca kullandıktan sonra, göz altı morluklarımı tamamen kapatıp ağır durmayacak, ben silinceye kadar çıkmayan bir kapatıcı daha bulduğum için çok mutluyum. Yazısını mutlaka okuyun, bir tane mutlaka edinin.


2) MAC Prep + Prime Highlighter Pen (YAZISI BURADA)

Bitmeden stoklayacağım bir ürün. Göz altlarını ve yüzü aydınlatmada üstüne yok. Makyajımı bunsuz tamamlayamıyorum.


3) MAC Cremeblend Something Special (YAZISI BURADA)

İlk krem allığımdı ve şu anda en sevdiğim krem allığım. Şeftali mercan renkte. Her tene uygun. Dudaklara da kullanılabiliyor.


4) MAC Pink Swoon Blush (YAZISI BURADA)

Çok değil, bir 10 gün oldu tanışalı ama vazgeçemeyeceğim pembe allıklar arasında. Yazısı okunmalı, beyaz tenliler hemen almalı!




1) MAC Fix + (YAZISI BURADA)

Yaz bu ürün olmadan geçmez, kış hiç geçmez. Sabitleyici, ferahlatıcı sprey.


2) MAC Strobe Liquid Lotion (YAZISI BURADA)

Fondoteni inceltmek, yüze kaliteli ışıltı sağlamak için mükemmel baz.


3) MAC Farlar

15'li olmasa bile 4'lü bir MAC paleti mutlaka edinin. Başlangıç için far tavsiyeleri; Patina, Charcoal Brown, Sable, Mulch, Twinks, All That Glitters, Bronze.


4) MAC Coffee Eye Pencil

Mat, acı kahve bir göz kalemi. Kahverengi göze çok ama çok yakıştırıyorum.




Rujlar için ayrı ayrı yazı yazmamıştım ama buraya tıklayarak Favori MAC Rujlarım adlı videomu izleyebilirsiniz. Benim tavsiyelerim bunlar. Onun dışında herhangi bir sorunuz varsa seve seve cevaplarım. Bazı kendi bilmezler yüzünden anonim yorumlara kapattım blogumu, ancak bana aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Herkese sevgiler! Beni takip ettiğiniz için çok teşekkürler!


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Facebook: Your Face, My Canvas
Youtube: yourfaceismycanvas88
Bloglovin: gorkemkarman
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



Görkem Karman

18 yorum:

  1. Harika bir post olmus canımm emeğine sağlıkk! Ben de crock alıcam en kısa surede muhteşem konturleme saglıyor goz kapagında:)

    opuyorum cok, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bu tarz bir yazi aramis ama bulamamistim, senin yazman cok guzel oldu:) blogunun sessiz takipcilerindenim seni cok basarili ve sempatik buluyorum:) tavsiyelerini dikkate alip bugunden itiraben para biriktirmeye basladim ilk Mac alisverisim icin:) yazi icin tekrar tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Şu yazdıkların içerisinde en çok peach blossom lipstick'i almak için deli oluyorum.:)

    YanıtlaSil
  4. Görkemcim, bir aylık maaşımızı MAC'e yatırttın resmen:)) Ellerine sağlık, süper bir tavsiye rehberi olmuş:)

    YanıtlaSil
  5. Harika bir post hazırlamışsın ellerine sağlık :) Rujlardaki renk zevkimiz de aynı:) tonları çok sevdim :) Bu arada benim de bloguma gelirsen sevinirim :) http://sekerengi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. ne zamandır böyle bir yazı bekliyordum sende çok iyi olmuş :)♥

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir yazı olmuş keyifle okudum benimde 3-4 aydan beri gözüme kestirdiğim bir allık Pink Swoon blogunda yazısı görünce ve bu listeye de girince almak farz oldu. Sizin gibi Mac mağazalarına yakın oturanları çok kıskanıyorum ben İstanbul'un Avrupa yakasının bir ucunda oturduğumdan senede 3-4 defa gitme imkanı bulabiliyorum :( Bu arada Mac Lightscapade kesinlikle bu listeye girmeyi hak eden bir ürün Mary luo da elimde var fakat Lightscapade doğal inci ışıltılarıyla ondan kat kat daha üstün :)

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş, tam merak ettiğim şeydi, pahalı olduğundan doğru ürünleri almak gerek sonuçta :)

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle gerekliydi böyle bir yazı, süper olmuş. :) macro lensin var mı? ilk fotografı hangi lensle çektin merak ettim de :)

    YanıtlaSil
  10. Görkem resmen aklımı okumuşsun;) bu ara Mac'in internet sitesinden ne alsam diye düşünüp duruyordum, hatta senin yazılarında okuduğum ürünlerden kendime bir liste yapmaya bile başlamıştım. Bu yazı kesinlikle bana yol gösterici olacak. Teşekkürler..
    Sevgiler:)
    aslı

    YanıtlaSil
  11. Görkem resmen aklımı okumuşsun;) bu ara Mac'in internet sitesinden ne alsam diye düşünüp duruyordum, hatta senin yazılarında okuduğum ürünlerden kendime bir liste yapmaya bile başlamıştım. Bu yazı kesinlikle bana yol gösterici olacak. Teşekkürler..
    Sevgiler:)
    aslı

    YanıtlaSil
  12. ücretsiz kargo kampanyası varken ben de düşünüuodum bişeyler almayı çok iyi oldu bu post canım teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. asıl sormak istediğimi sormadan sonlandırmışım yorumu :))
    göz kalemi akma yapıyor mu

    YanıtlaSil
  14. Muhteşemmm bir post olmuş görkeeem:D ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Yanıtlar
    1. blog ve videolarınız cok güzel yeni keşfettim başarılar :)

      Sil
  16. :D aldım aldımmm :D tavsiyelerine uydum ve bir adet paintpot bir de MAC 217 aldım :D sıra diğerlerinde. teşekkürler GÖRKEM :)

    YanıtlaSil
  17. Güzel yazı olmuş görkem ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil