MAC Pro Longwear Concealer



Herkese merhaba! Bugün sizlere, yazısını yazmak için can attığım MAC Pro Longwear kapatıcıyı tanıtacağım. Bendeki rengi NW20 ve bu ürünü yazısını şurada yazdığım MAC Prep + Prime kalemle kombinleyince ortaya çıkan sonucu çooooook sevdim. Nihayet hayatımın kapatıcı kombinini buldum. 

Hello everyone! Today I'll be reviewing the famous MAC Pro Longwear concealer. I have this in the shade NW20 and I reach the perfect result, perfectly covered under eye area, when I combine this concealer with my MAC Prep + Prime Pen, which I reviewed right here.




Ürün cam ve pompalı bir pakette 53TL'ye satılıyor. Bu kapatıcıyla ilgili sevmediğim, sevemediğim tek şey pompası. Gereksiz derecede fazla ürün paketten dışarı çıkıveriyor ve ziyan oluyor. Ürünü satın alır almaz minik bir kaba koyup orada muhafaza etmek bu konuyla ilgili tek çözüm sanırım. Gerçi kullandıkça yarım pompa basmaya alıştım ama o bile fazla geliyor. :) Ürün MAC Studio Finish'den daha iyi kapatıcılık veriyor ve çizgilere dolmuyor, gün içinde çatlamıyor. Tıpkı ismi gibi çok uzun süre tende kalıyor ve ben silene kadar kapatıcım yerli yerinde duruyor. Göz altını epey kurutuyor. Çok yoğun nem veren bir göz kremi olan MAC Mineralize Charged Water'ı (yazısı burada) kullanmama rağmen epey kuruluk yaşadım ve bu sebeple gün içinde göz altlarımı daha sık nemlendirmeye başladım. Likit, ancak çok yoğun bir yapıya sahip olduğu için fırçayla yaymayı sevemedim. Ben en mükemmel sonucu şurada yazısını yazdığım Beauty Blender'ı ıslatıp suyunu sıkarak kullandığımda ve kapatıcıyı yüzük parmağımla pıt pıt yaparak uyguladığımda aldım. Kim Kardashian başta olmak üzere bir çok ünlü ismin bu ürünü fondoten olarak kullandığını duymuştum. Gerçekten kusurları öyle kapatıyor ki, cildim kuru olmasa ben de bir şans verirdim. Tam istediğim gibi yoğun kapatıcılık veren, kalıp gibi durmayan, gün içinde sabit kalan ve çizgilere dolmayan bu kapatıcıyı çok sevdim. Bittikçe alacağım ürünler arasında yerini aldı bile. Benim bu kapatıcıyla tanışmama vesile olan canım takipçim Aynur'a çok teşekkür ederim. Bu ürünü internet üzerinden satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. Herkese sevgiler!

The concealer comes in a tube, made of glass and it contains a pump, which may sound very helpful BUT it drives me crazy. It pumps out too much product and I feel like wasting it. This pump is the only thing that I don't like about this concealer. Putting the concealer in a little jar and keeping it there might be the only solution. Anyways, this products gives way better and higher coverage than the MAC Studio Finish Concealer. It never sits on my fine lines or emphasize them. Doesn't break out my skin. Just like the name tells, it's super long lasting. I must say it is drying a little bit. Although I use a super moisturizing eye cream; MAC Mineralize Charged Water (which I reviewed here), I feel like it was still not enough, so I started moisturizing my under eye area more often during the day. The liquid but very dense formula doesn't like brushes so I get the best finish when I use my damp Beauty Blender (reviewed here) or using my ring finger with the dabbing motion. I've heard so many celebrities, including Kim Kardashian, use this as a foundation. It actually erases and conceals any imperfection so good that I would have given it a chance, if my skin hadn't been so dry. All in all, this is the perfect concealer for me. What is your favourite concealer?


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com







Görkem Karman

26 yorum:

  1. Senin yazdığın her ürünü gözüm kapalı alırım. o kadar güzel anlatıyorsun ki aklımda hiç soru işareti kalmıyor. Süpersin :))

    YanıtlaSil
  2. Almakta kararsız kaldığım bir üründü shisedo natural finish concealer ve pro longwear concealer arasındaydım.
    Bunuda bir deneyip ona göre ikisinden birini alayım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin tester iste, beğeneceğini düşünüyorum:)

      Sil
  3. Çok merak ettiğim bir kapatıcıydı. Yazı için çok teşekkürler:) Çizgilere dolmaması iyiymiş ama benim göz altlarım zaten çok kuru. Eğer göz altlarını kurutuyorsa almasam mı acaba bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir kremle pek de problem olmuyor aslında:)

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. No surprise! Since we have exactly the same taste in makeup! :)

      Sil
  6. I really want to try it now, LOL!
    My favorite at the moment is the Maybelline Fit Me! concealer. It's actually really really nice! Good coverage, not cakey... Cheap and cheerful!
    Happy Saturday Görkem!
    xx

    YanıtlaSil
  7. yıllar önce kullanıp memnun kalmıştım banada mua nw20 vermişti, rengi sorunlu gelmişti almamıştım ama nc20 sample denedim ve tam rengini buluncada o inanılmaz güzelliği tekrar hatırladım =) sende çok beğenmişsin, çok sevindim canım =) güzel günlerde kullan =)

    YanıtlaSil
  8. Güle güle kullan ben de çokk severim ama sakın başka bir kaba boşaltma ben bir kere sample kaplarından birine koymuştum bir seyahate giderken.İnanılmaz şekilde koyulaşmıştı bir gün içinde.Sanırım prolong wear olduğu için.Pompası biraz gıcık evet ama yine de o şekilde kullanmanı tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok boşaltmadım zaten böyle daha hijyenik diye:/

      Sil
  9. Harika güzel bir kapatıcııı :)

    YanıtlaSil
  10. Elimdeki "Mac ten alınacaklar" listesine bunu da eklicem galiba dayanamayıp..
    İmdaaattttt listem çooook kabardııııı
    :)))

    YanıtlaSil
  11. peki sence Mac mi yoksa bourjonıs health mix kapatıcısı mi???

    YanıtlaSil
  12. peki sence MAC Pro Longwear Concealer mı bourjonıs health mix mi yoksa MAC Cremesheen Glass? hangisini almamı önerirsin? göz altlarım oldukca mor

    YanıtlaSil
  13. merhabalar, yorumunuzu okuduktan sonra almaya karar verdim ancak bulunduğum şehirde mac yok, sitesinden alıcam ve renge karar veremedim. maybelline affitone kapatıcıda 2 numarayı, clinique even better fondötende ivory rengini kullanıyorum, hangi rengini tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, anlattıklarınıza göre nw20 renginin uyacağını düşünüyorum

      Sil
  14. Merhaba, Mac ürünüm hiç yok açıkçası almaya ne yalan söyliyim durumum müsait değil fakat sivilceye müsait bir yüzüm var. Hele stres bindi mi bitmek bilmiyor.. Fondotenlerle kapatamıyorum Max Factor Face Finity aldım çok etkili falan demişlerdi ama o da fos çıktı. Bu ürün gerçekten kapatıcı özelliği yüksek mi? Yani alsam sivilcelerimi sorunsuz kapar mı? Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  15. Pardon ben yanlış ürüne yorum yazmışım :)

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. cilde fondöten olarak uyguluyoruz diyelim ve bu cildi kurutuyor-şöyle söyleyeyim yüzüm için ilaç tedavisi gördüm özellikle bu dönemde cildim kuruyken t bölgemde yağlanma olmaya başladı.-
    bu kuruma sizce cildimde hasara yol açar mı?

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil