CLINIQUE SPF 30 Face Cream // Yüz Kremi



Herkese merhabalar! Bugün sizlere yaklaşık 1 ay önce Boyner indiriminden aldığım Clinique SPF 30'u tanıtacağım. Güneş ışınlarından en azından yüzümü koruyayım diyerek bir krem almaya karar verdim. İlk olarak dermatoloğum Emine Hanım'a danıştım. Daha önce etil alkollü çil tedavisi gördüğüm için kesinlikle makyajın altına SPF kullanmamı önerdi. SPF'in en fazla 30 olmasına dikkat etmemi söyledi. 30 üstü koruma faktörü diye bir şey olmadığını, varsa da çok nadir olduğunu ve 30 üstü yazanların çoğunun bol kimyasal dolu olduğunu söyleyince bu kremi kapıverdim. 




Temizlenmiş yüze nohut büyüklüğünde yayılarak sürülüyor ve emene kadar beklemek gerekiyor. Üzerine makyaj yapılabiliyor ve terleseniz bile makyaj ya da krem kusma yapmıyor. Daha önce söyledim mi bilmiyorum ama Sağlık Bakanlığı onaylı bir solaryum buldum. Babamın ve doktorumun onayından geçtikten sonra girmeye başladım. Henüz bir kez girdim ve solaryum sırasında verilen SPF'li kreme rağmen yüzüme bunu sürüp gidiyorum. Bahsettiğim solaryum hakkında talep olursa yazı yazmayı planlıyorum. Normaldekinden biraz daha geç renk kırılıyor ancak bu fazla filtreli olduğu için. Normalde beyaz tene aşığımdır ve halimden memnunumdur, ancak yazın Güneş'e maruz kaldığımda bayılıyorum ve cildimde patlamalar, yaralar çıkıyor. Geçen sene rengim hafif kırıldıktan sonra böyle bir durum yaşamadım. Bu sebeple bu sene de devam edeceğim.




Dönelim kreme. Her SPF'li krem gibi hafif beyazlaştırıyor ama emildikten sonra bu görünüm kayboluyor. İyi ki almışım dediğim ürünlerden biridir. Sakın SPF'siz dışarı çıkmayın! Sevgiler!


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



Görkem Karman

12 yorum:

  1. peki görkem bunu sürdürten sonra nemlendirici kullanıyor musun?eğer kullanıyorsan hem güneş kremi hem nemlendirici hem de bb/fondoten ağır olmuyo mu?ben karma ciltliyim,makyaj altına rahatça kullanabilceğim bi güneş kremi arıyorum,başka bir krem önerin varsa da seve seve dinlerim=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renkli nemlendiricimde SPF 30 var diye bunu sürmüyorum alta:) ama fondotenle ağırlık yapmıyor, karma cilde uygun:)

      Sil
  2. Güneş kremi ararken bu yazı iyi oldu görkem. Solaryum yazını da bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam haftaya detaylı bir şekilde blogda olacak öyleyse:)

      Sil
  3. ben de beyaz tenli oldugumdan solaryum hakkındaki yazını merakla bekliyorum. toplamda ne kadar bir süre gitmek gerekiyor? beyaz tenli olmak yazın gercekten cok problemli olabiliyor.. ayrıca clinique in genel olarak ürünlerinden cok memnunum. karma cilde sahip biri olarak diger nemlendiriciler yüzümü yağlandırıp rahatsız ederken, clinique' inkinde boyle bir problem yasamıyorum. bu ürünü de mutlaka deneyecegim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda detaylı yazılarını yazacağım. Benim girdiğim makinanın akne ve leke tedavi edici etkisi var ve biraz geç etki ediyor. :)

      Sil
  4. bebeğim ellerine sağlık bende kullanmıştım karma ciltlerdede sıkıntı yaratmıor:)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba bu üründen haberim vardı ama almadım :/ 30 faktör bana yetmiyor maalesef en az 50 faktör kullanıyorum bana da beklerim blogun çok güzel uzun zamandır takipteyim:) çok taze bir bloggerım:)
    oreosevenkiz.blogspot.com
    sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  6. Solaryım cok dikkatimi çekti Görkicim yaz bence onunla ilgili yazı çünkü bende beyaz tenliyim ve senin kadar olmasada bende de sorunlar meydana geliyor . Öptüüm cok :)

    YanıtlaSil
  7. Bende Hamilton kullanıyorum 2 senedir. o spf70 :) Bitince bunu deneyebilirim:)

    YanıtlaSil
  8. Solaryumla ilgili yazıyı yaz lütfen :) Çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Çil tedavisinden memnun kaldin mi acaba bende cok istiyorum ama karar veremiyorum bilgilendirebilirmisin beni

    YanıtlaSil