E.L.F Small Stipple Brush || Fırça İncelemesi



Günaydın! Bugün sizlere, kuzenimin Amerika hediyelerinden biri olan ELF Small Stipple fırçamı tanıtacağım. İlk bakışta MAC 130'a benzediğini farketmişsinizdir. Gerçekten de dış görünüş anlamında benziyor ancak ben uygulamada bazı farklar sezdim...

Good morning! Today's review will be on my very first ELF brush, which was a gift from my cousin. As you can see, it looks very similar to the beloved MAC 130 brush. Well, they do both look alike but not in application...




Öncelikle fırçanın tüyleri çok sık değil. Daha doğrusu tüyler birbirine yapışmış, sanki krem bir ürünü yaymışım da tüyler küme halinde toplaşmış gibi. Bu sebeple fondoten, BB krem ve renkli nemlendirici gibi kapatıcılık veren ürünleri uygularken yüzümde fırça izleri bırakıyor. Sırf bu sebepten sevmedim bu fırçayı. 

The bristles are not very dense. They are thick and grouped. It leaves brush strokes on my face, which I hate. 






Gördüğünüz gibi MAC 130'un tüyleri daha ince, daha yoğun ve yumuşak. Bazı ürünler uygun fiyatlarına rağmen harika işler çıkarırken (bkz: Rimmel Wake Me Up Fondoten) bazı ürünler ise 'Ben dandiğim!' diye bağırıyor. İşte ilk e.l.f fırça yorumlarım bu şekilde. İlerleyen zamanlarda pudra ve göz fırçalarını da tanıtacağım. Siz bu markadan herhangi bir ürün denediniz mi?

As you can see, MAC 130 has thinner, denser and softer bristles. The e.l.f one is screaming 'I'm cheap!' I really didn't like it at all. In the following days I'll be sharing my personal thoughts on other brushes by this brand. What do you think?


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



Görkem Karman

28 yorum:

  1. Aldim keske almaz olaydim 150 tl verip 11 fircalik setini aldim diomya almaz olaydim verdigim paraya acidim hemde nasil fircalarini hic beyenmedim hic bir islevi yok far fircasi dior ama fari almior bile aldigima alacagima binpisman oldugum bi durum yanii

    YanıtlaSil
  2. Aldim keske almaz olaydim 150 tl verip 11 fircalik setini aldim diomya almaz olaydim verdigim paraya acidim hemde nasil fircalarini hic beyenmedim hic bir islevi yok far fircasi dior ama fari almior bile aldigima alacagima binpisman oldugum bi durum yanii

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Görkem abla:)) Öncelikle sana 4-5 gün önce bir mail atmıştım gmail den fakat cevap alamadım ilgilenirsen çok mutlu olurum:) ve birde MAC fırçalarının hepsini tanıtan yazı yazabilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maillerimi hala yanıtlayamadığım için çok utanıyorum! Haftasonu yanıtlayacağım söz!

      Sil
  4. Merhaba Görkem Abla:)) Öncelikle sana 4-5 gün önce gmail den mail göndermiştim fakat hala cevap alamadım ilgilenşrsen beni inan ki çok mutlu etmiş olursun:) ve bir MAC fırçalarının hepsini anlatan bir yazı yazabilir misin? :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Görkem Abla:)) Öncelikle sana 4-5 gün önce gmail den mail göndermiştim fakat hala cevap alamadım ilgilenşrsen beni inan ki çok mutlu etmiş olursun:) ve bir MAC fırçalarının hepsini anlatan bir yazı yazabilir misin? :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Görkem Abla:)) Öncelikle sana 4-5 gün önce gmail den mail göndermiştim fakat hala cevap alamadım ilgilenşrsen beni inan ki çok mutlu etmiş olursun:) ve bir MAC fırçalarının hepsini anlatan bir yazı yazabilir misin? :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Görkem Abla:)) Öncelikle sana 4-5 gün önce gmail den mail göndermiştim fakat hala cevap alamadım ilgilenşrsen beni inan ki çok mutlu etmiş olursun:) ve bir MAC fırçalarının hepsini anlatan bir yazı yazabilir misin? :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Görkem Abla:)) Öncelikle sana 4-5 gün önce bir mail göndermiştim fakat hala cevap alamadım ilgilenirsen inan ki beni çok mutlu etmiş olursun:)) ve birde MAC fırçalarının tamamı hakkında bir yazı yazabilir misin?

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Görkem Abla:)) Öncelikle sana 4-5 gün önce mail atmıştım fakat hala cevap alamadım ilgilenirsen inan kş beni çok mutlu etmiş olursun:)) ve bir MAC fırçalarının tamamı hakkında yazı yazabilir misin? :))

    YanıtlaSil
  10. Bende mac 130 fırçaya sahibim ve bence kapatıcı uygulamada süper bir fırça. Elf in üstü düz olan, sigma F80 tarzı bir fırçası var bende ama tabiki F80 in yanına yaklaşamaz. Elf fırçalarını çok büyük beklentiyle almamak lazım bence.

    YanıtlaSil
  11. bende elfin studio serisinden eyeshadow brush, normal seriden de fondöten ve kapatıcı fırçaları var. hepsinden çok memnunum. makyaj ürünlerinden de en sevdiğim kaş kiti sanırım. far ve ojelerini çok sevmedim

    YanıtlaSil
  12. Krem allık uygulanabilir belki belki...

    YanıtlaSil
  13. Ben de 130 var dupe olur mantığıyla almıştım ama hayal kırıklığı yaşadım açıkcası. Daha kullanmadım o konuda yorum yapamam ama 130 hem daha yumuşak hem de kılları daha homojen dağılmış durumda. oysa 130 u çok seviyorum ben :( bir de diğer beyaz saplı seriden blender fırcası , eyeshadow ve 214e benzer bir fırca aldım. blender fırcası acayip tüy döküyor hiç memnun kalmadım. eyeshadow ve diğer fırçayı sevdim şimdilik ama biraz pişmanım. Bunlara verdiğim paraya gider adam gibi tek bir fırça alırdım:D ama işte merak. hep övüyorlar diye merak ediyordum içimde kalmamış oldu :)

    YanıtlaSil
  14. bende bir dolu elf fırça siparişi verdim ama hala gelemediler yurtdışından :) Bu yorumları okuyunca boşa mı aldım acaba diye düşünmüyor değilim :)

    YanıtlaSil
  15. Gorkemcim mac in yanina koyunca ben kotuyum die bağırmış resmen :) Bu arada fırçalarla ilgili bilgi aktarimina bayiliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MAC'i yanına koymasam da 'ben paçozum' diye bağırıyor bu :) <3

      Sil
  16. Bende Elf'in Studio Brush Set'i var ve hepsinden cok memnunum. Ayrica Studio Stipple firca (normal boyutlu olani) ve iki tane Essential serisinden far fircasi siparis ettim, bakalim. Kendi sitelerinde yorum yapanlarin bazilari da tüylerinin yogun olmadigini belirtmisti...Bakalim, sabirsizlikla bekliyorum ben de:) Essential serisine bosuna para vermeyin derim. Makyaj urunleri genel olarak iyi. Su ana kadar allik, far, pudra, kapatici (palet de dahil), dudak kalemleri ve ojelerini denedim. Ojeleri haric hepsinden memnunum, yani o fiyata kaliteleri iyi, ancak bunu yurtdisinda yasayan biri olarak söyluyorum. TL olarak biraz abarti geldi... Ama almadan önce iyice arastirma yapip gercekten degen urunleri bulmak lazim!

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. çok vasat görünüyor :/ elf fırçalarını ve diğer ürünlerini başarılı bulmuyorum. bence bizim ülkemizde olsa idi kimse pek suratına bakmazdı. sırf bize satılmıyor diye bu merak istek falan :)

    YanıtlaSil