VICHY Aqualia Thermal || Nemlendirici İncelemesi





Günaydın! Bugün sizlere, yaz ortasından beri kullandığım bir nemlendiriciyi tanıtacağım. Açıkçası Vichy ürünlerine çok hakim değilim. Bu kremin kuru ciltler için iyi olduğunu duyan arkadaşım Aynur'un hediye etmesiyle markayla tanışmış oldum. 

Kremin ambalajı oldukça pratik ve gösterişsiz. Kokusu çiçeksi ve çok hoş. Yapısıysa favorim diyebilirim. Yüzde ağırlık yapmadan çok iyi nem veren bir ürün kendisi. Kuru ve çok kuru cildi olan ve uygun fiyatlı bir nemlendirici arayışında olanların çok seveceğini düşünüyorum.

Gelelim kafamı kurcalayan ve sizden yardım isteyeceğim kısma. Ben bu ürünü yaz boyunca kullandım ve çok ama çok sevdim. Daha sonra tam boyunu almak için büyük eczanelerden birine girdiğimde eczacı bayan 'Vichy uzun vadede yüzde tüylenme yapıyor, sana başka bir krem bakalım.' dedi ve kendi çevremde yaptığım ufak anket sayesinde bu fikre sahip birkaç kişi daha buldum. 

Şimdi güneş ışığında baktığımda yüzümde ve şakaklarımda sarı tüylenmeler başladığını gördüm. Bu kadar memnun kaldığım bir kremin böyle bir etkisinin olma ihtimali beni üzdü. Aranızda bu ürünü deneyip benzer bir sorunla karşılaşan oldu mu?

*Bu kremin bir de koyu mavi kapaklı olanı var, o daha da kuru ciltler için. Annem kendine yanlışlıkla onu almış ve yapısının yoğunluğu ve rahatsız edici kokusu sebebiyle kullanamıyor. Vichy ürünlerine online dermo kozmetik sitelerinden ve büyük eczanelerden ulaşabilirsiniz.


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



Görkem Karman

31 yorum:

  1. Böyle bir şey oluyor mu diye hiç dikkat etmemiştim açıkçası ama ben de birkaç aydır arada bunu kullanıyorum yine bu boyda elimde olduğu için, son zamanlarda yüzümün boynuma yaklaştığı, alt bölgelerde yer yer önceden olmadığı kadar tüylenme olduğunu fark etmiştim. Ara ara bunu yapıyorsa, ve gerçekten bu ürün yapıyorsa, sayende bilinçlenmiş oldum ben de.

    Ayrıca ben karma ciltliyim ve bence bu ürün uyguladıktan sonraki en fazla 2-3 saat cildi nemli tutuyor. Kokusu gerçekten güzel ama benim büyük boyunu almayı düşündüğüm bir ürün değil açıkçası. :/

    YanıtlaSil
  2. vichy çok eskiden ciltbakım serisini kullanmıştım.nemlendiricileri hakkında bilgim yok ama nuxe ürünleri çook çok güzel. (bana göre) yoğun nemlendirici özelliği olan bir kremini deneyebilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Bendede var bu aynı korkudan dolayı kullanamıyorum ztn tüylerle başım dertte hiç riske edemedim

    YanıtlaSil
  4. Ben kullanmistim begenmistimtimde blogda da yazmisim ama tuylenme gibi bir durumu kimseden duymadim benim zaten sakak bolgemde hali hazirda hafif tuylerim var ama kullandigim sure icerisinde onlarda da bir artis vs. gozlemlemedim,eger boyle bir durum varsa kotu tabii, bu kadar iyi bir urun eger hormonlari tetikleyici bir kimyasal iceriyorsa fena.

    YanıtlaSil
  5. Kremi bilmiyorum fakat genelde karsilastigim soyle birsey var. Bir urunu belli bir miktarda satmayi kafalarina koydularsa, alternatiflerine bahane bulup yonlendirme yapabiliyorlar zaman zaman..Benim surekli gittigim eczane mesela bir ara paso Nuxe satmaya calisiyodu bana. Ne sorsam Nuxe den bir alternatifini bulup getiriyordu, diger urunun bir kusuru oluyordu mutlaka gozunde..Donem donem degisiyordu israrla onerdikleri.. Ben genel birsey soyluyorum tabiiki cildin tepki verdiyse dermatologunla gorusmende fayda var

    YanıtlaSil
  6. ben de yeni başladım bunu kullanmaya, hiç dikkat etmemiştim...

    YanıtlaSil
  7. İçerisinde E vitamini var mı yok mu bilmiyorum ama E vitamini en iyi nemlendirme sağlayan şeylerden biri ve maalesef tüylenme yapıyor.

    YanıtlaSil
  8. Aynı şey Nivea Aqua serisi için de söyleniyor. La Roche Posay Hydreane Rich'ten vazgeçmemek iyidir mi desek ne desek...

    YanıtlaSil
  9. böyle birsey olacagini hic sanmiyorum. Vichy oldukca popüler, basarili ve tecrübeli bir marka. Almanyada bütün Eczanelerde, her kozmetik magazalarda yillardir satiliyor, böyle birsey hic kulagima gelmedi ki almanlar bu konuda cok titiz. Zarar verebilecek ürün piyasada asla satisa cikartmazlar, satilan ürünler sürekli kontrol altinda ve cogu hatta sertifikali. Bence bir efsane, veya daha önce bir arkadasin söyledigi gibi baska marka satmak icin bahane.

    Aslinda Vichy'e direk Mail atmak gerek, bakalim onlar ne diyecek

    YanıtlaSil
  10. Tüylenme benim de korkum çünkü ben de niveanın bir kremini kullandıktan sonra olmuştu.Bu üründe öyle bir şey gözlemlemedim ben.Ama daha temiz içerikli ürünlere bakabilirsin.Avene, La Roche ... gibi

    YanıtlaSil
  11. Dün Vichy'nin idelia nemlendiricisini aldım. Cildim Kuru karma ve geçen hafta aldığım Avene krem daha da kurutunca vichyi denemek istedim. Nemlendirmesi yeterli geldi. Tüylendirme gibi bir problem yaratabileceğini bilmiyordum. 1 gün gecikmeli duydum tüh, bakalım olacak mı.

    YanıtlaSil
  12. Dün Vichy'nin idelia nemlendiricisini aldım. Cildim Kuru karma ve geçen hafta aldığım Avene krem daha da kurutunca vichyi denemek istedim. Nemlendirmesi yeterli geldi. Tüylendirme gibi bir problem yaratabileceğini bilmiyordum. 1 gün gecikmeli duydum tüh, bakalım olacak mı.

    YanıtlaSil
  13. Ben de bütün yaz bu nemlendiriciyi kullandım tüylenme gibi bir problem yaşamadım sadece kokusu rahatsız edici gelmişti bana.

    YanıtlaSil
  14. Tuylenme ihtimali varsa kullanmaya hic gerek yok piyasada o kadar cok nemlendirici var ki hic risk almaya gerek yok

    YanıtlaSil
  15. içime kurt düşürdün bak şimdi :) ben de yaklaşık bir yıldır kullanıyorum...nemlendirmesi iyi geldi bana ama yetersiz yine de kremde eksik bir şeyler var sanki biraz da yağlandırdı cildimi..benim aynı zamanda devam eden lazer tedavim olduğu için gittiğim merkezdeki bana işlemi uygulayan kıza sordum vıchy krem tüylenme yapıyormuş doğrumu kullanmamda sakınca var mı diye o da hayır vıchy kesinlikle tüylenme yapmaz dedi..tabi yine de ben en yakın zamanda dermatoloğuma sormayı düşünüyorum..peki görkemcim önerebileceğin başka bir nemlendirici markası var mı?

    YanıtlaSil
  16. içime kurt düşürdün bak şimdi :) ben de yaklaşık bir yıldır kullanıyorum...nemlendirmesi iyi geldi bana ama yetersiz yine de kremde eksik bir şeyler var sanki biraz da yağlandırdı cildimi..benim aynı zamanda devam eden lazer tedavim olduğu için gittiğim merkezdeki bana işlemi uygulayan kıza sordum vıchy krem tüylenme yapıyormuş doğrumu kullanmamda sakınca var mı diye o da hayır vıchy kesinlikle tüylenme yapmaz dedi..tabi yine de ben en yakın zamanda dermatoloğuma sormayı düşünüyorum..peki görkemcim önerebileceğin başka bir nemlendirici markası var mı?

    YanıtlaSil
  17. Ben yaklaşık 2 senedir kullanıyorum tatlim tupte olanını ilk kez duydum tüylenme olayini. Bende herhangi bir şey olmadı

    YanıtlaSil
  18. dermalogica kullanmani tavsiye ederim bir dene istersen www.dermalogica.com.tr/urunler_ctg_kuruluk_ve_nemsizlik.aspx burda tum urunleri mevcut kuru ciltler icin belki farkli bir urun iyi gelir bir sure.iceriginde e vitamini bulunduran tum urunler ciltte tuglenmeye neden olur.gecmis egitimlerimden biliyorum.garnier in yeni cikan nem takviyesi urunleride basarili bence fiyat acisindan cok uygun.umarim uygun bir urun bulursun. sahsen ben vichy serum 10 kullaniyorum goz ve yuz icin cok memnun kaldim ince cizgiler ve aydinlanma da.

    YanıtlaSil
  19. :) bence biraz psikolojik olmuş.ve tecrübelerime dayanarak bunun bir "şehir efsanesi" olduğunu söyleyebilirim.

    YanıtlaSil
  20. Çok uzun süredir bu markanın göz çevresi ve yüz için nemlendiricisini kullanıyorum. Cildim karma yağlı bu arada. Yaz boyu güneş kremi kullandığım için gündüz nemlendirme yapmadım sadece gece kremini aldım yine aynı markanın. Tam ismi paket yanımda olmadığı için yazamıyorum ama tahammül edilemeyecek bir kokusu var bir daha bu ürünü almam. 3 seneyi aşkındır kullanıyorum memnun kaldım şu an tek sorun bu üründeki koku. tüylenme problemim de hiç olmadı. ama ürünler cilde göre farklı reaskiyonlar da verebilirler neticede. Bir de bir doktor olarak tüylenme şikayei ile ortaya çıkabilecek diğer durumlar da sorgulanmalı derim.

    YanıtlaSil
  21. ben de bunun mavisini kullanmıştım bende tüylenme falan yapmadı ama bu benim tüylerimin normalde cılız ve seyrek olmasından kaynaklanıyor olabilir.bilemedim şimdi...

    YanıtlaSil
  22. Biodermanın mavi serisi kuru ciltler için nemlendiricisini deneyebilirsin.. Benimde cildim çok kuru geçen aydan beri kullanıyorum çok güzel bi ürün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Missha ve Oilatum'dan çok ama çok memnunum. Bunu da denemek istemiştim ama hüsran oldu...

      Sil
  23. Merhaba Görkem Abla:)) Öncelikle sana 4-5 gün önce mail atmıştım fakat hala cevap alamadım ilgilenirsen inan ki beni çok mutlu etmiş olursun:)) ve bir MAC fırçalarının tamamı hakkında yazı yazabilir misin? :))

    YanıtlaSil
  24. Ben Almanyada Eczanede calisiyorum ve bizde Vichy en cok satilan Marka. La Roche Posay Vichy ve Loreal Roger Gallet hepsi kardes Firma. Killanma yapdigini ilk kez duyuyorum gercekden. Yarin iceriklerini arasdirmam lazim merak ettim gercekden

    YanıtlaSil
  25. Bende vichy nin kıllanma yapacağını sanmıyorum. Eczacı sana alternatif olarak ne önerdi peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birşey önermesine izin vermeden bu durumu kurcaladım. O zaman bir şey almadan çık ama Vichy alma dedi :/

      Sil
  26. ya tüylenme deyince sormak istedim .bioderma nın leke serisi yapıyo mu peki arkadaşlar?

    YanıtlaSil
  27. Ben de bunu kullandım daha önce ama bende herhangi bir tüylenme yapmadı canım :) Ama kremi hem nemsiz cildime yetmediğinden, hem de yoğun kokusundan dolayı sevmemiştim :S Darphin Hydrarich kremden sonra hiçbirini sevmemeye başladım :)) Kremlerin bittikten sonra değişiklik istersen bir bak derim ;)

    YanıtlaSil
  28. Yazının başların ah tam istediğim gibi bir nemlendirici derken tüylenme sorununu okudum hemen vazgeçtim :( Yalnız ben bu sorunu nivea'nın nemlendiricisinde yaşayan arkadaşlarımı da duydum. Hangisine güvenip alacağım hala kararsızım :(

    YanıtlaSil