Mom's Make Up Bag / Annemin Makyaj Çantası!



Herkese bu isli sisli, yağmurlu günden merhaba! Işık yetmez diye fotoğrafları çekmeyeyim dedim ama o kadar net çıktı ki, hatta biraz fazla ışıklı. :) Her neyse, gelelim konumuza. En çok talep annemin makyaj ve cilt bakım ürünlerine geldiği için yazıyı öne çektim ve bugüne hazır ettim! Önce cilt bakım ürünleriyle başlayacağım ancak ilk olarak annem hakkında kısa bir kaç bilgi vermek istiyorum. 1970 doğumlu, oldukça beyaz tenli ve cildi aşırı kuru ve hassas. Sinek ısırsa hastanelik olur, siz düşünün. Son bir kaç senedir aşırı kuruluğun getirdiği egzama ve rosea ( gül hastalığı) ile uğraşıyor. En yoğun nemlendirici ve kortizonlu ilaçlar bile cildini nemlendirmiyor, kızarıklıkları geçirmiyordu. Ta ki ben şu anda ismini hatırlamadığım bir blogdan bir kaç tavsiye alana kadar.

Hello everyone! Today I'm going to show you what's inside my mom's make up bag and what she uses for her skin care. She was born in 1970 and she has a pale, extremely dry skin, suffering from Eczema and Rosea. She's also allergic to anything. 




İlk olarak Sephora'dan 4 ay önce aldığı Rexaline gece serumu ve nemlendiriciden bahsetmek istiyorum. Cildin kaybettiği nemin %95ini geri vermeyi vaat eden Rexaline aynı zamanda kırışıklıkları da önlüyor. Annem çok memnun kaldı ama yine de egzama kuruluklarını yok etmedi. Daha sonra dermatoloğunun da tavsiyesiyle kortizonlu bir kreme geçti. Ancak kremi bırakır bırakmaz egzama ve roseaları daha beter bir hal aldı. Rexaline'leri kuru ve çok kuru ciltler rahatlıkla kullanabilir, memnun kalacaklarından adımız kadar eminiz, ancak egzama ve rosea çıkaracak kadar kuru ve hassas ciltlere çok bir etki etmeyecektir.

My mom purchased the Rexaline Hydrating Night Serum and the moisturizer a few months ago but it didn't make her super dry and problem skin. So we looked for another solution...




Ve işte mucizeler yaratan ürün; Bioderma Atoderm PO Zinc. Atopik ve aşırı hassas, kuruluktan çatlayan ciltler için asla emilmeyen, 24 saat nemlendiren, hatta hafif yağlandıran krem. Annem ilk defa cildinin iyileştiğini ve nemlendiğini söylüyor. Aynı zamanda fondoten için de kusursuz bir baz. Bu arada burada yazılanlar tamamen annemin ağzından, siz dermatologunuza danışmadan kullanmayın!

AND The magic cream; Biorderma Atoderm PO Zinc. For those with atopic and super sensitive skin. My mom is very happy with what this moisturizer does. Don't use before asking your doc!




Yine bu kırmızılıklardan ve lekelerden kurtulmak için kullandığı dermoskin Celeritt krem.

She used dermoskin Celeritt Cream to get rid of any discoloration on her skin.




Favori el kremi Flormar'dan. Favori ayak, topuk kremi ise Hobby'den.

Her favorite hand cream and the foot cream.




Ve makyaj çantası.

And the make up bag.




Fondotenler / Foundations

- MAC Mineralize SPF 15 (NW20)
- MAC Studio Sculpt SPF 15 (NW20)
- Bourjois Healthy Mix Serum (52)
- Bourjois Healthy Mix (52)




Allıklar / Blushers

- Shiseido Peach
- Sephora Blush Me Pink
- H&M Dazzling Peach




Gözler / Eyes

- MAC Scene Eyeshadow
- Alix Avien Dipliner
- Estée Lauder Double Wear Zero Smudge Mascara
- Sephora Eyeshadow Brush
- Sephora Eye Pencils






Ruj konusunda annem hep pembe şeftali karışımlarını tercih ediyor. Koleksiyonu epey küçük.

For the lips, she always goes for pinky peach tones.




Allık fırçası olarak Sephora'nın mineral pudra fırçasını kullanan annişim, kapatıcı olarak ise MAC Studio Sculpt NW20'yi tercih ediyor.

She uses the Sephora Mineral Powder Brush for blush and MAC Studio Sculpt Concealer in NW20 for under eye concealing.


Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow

- The Balm Allıklar / The Balm Blushers






Görkem Karman

38 yorum:

  1. tabi senin 40 tane rujun olunca anneciğinin 6 tane ruju sana az geliyor:)Mac Studio Sculp benim de favorim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen:) Ben ruja, allığa doyamıyorum. Annem pek sadedir, bunların içinden 1-2 tanesini anca kullanıyor:)

      Sil
  2. Annenin ruj tercihlerine bayıldım! Hepsinden istiyorum şu anda! :))
    Tam benim zevkim olmuş o konuda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem de senin gibi doğal tonları çok seviyor:)

      Sil
  3. Less is more :) bence az, öz ve kaliteli ürünler. Rujlar cok güzel. Bu arada birşeyi merak ettim. Bourjois serum başka birşey mi? Fondöten değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bourjois Healthy Mix Serum fondoten:) Bu arada less is more konusunda hem fikiriz:)

      Sil
  4. Çok zevkliydi annenin makyaj çantasını karıştırmak. :)
    Ten makyajı, göz makyajı ürünleri ve rujlarını çok sevdim. Sephora mineral pudra fırçası da pek güzel göründü gözüme.
    Göz makyajında kullandığı renklerle allık ve rujlarını hayal ettim de, oldukça uyumlu göründüklerini düşünüyorum.
    Cilt tipimiz hiç benzemediği için, cilt bakım ürünlerinden feyz alamadım ne yazık ki...
    Teşekkürler bu yazı için! Annene sevgiler ve selamlar! :)

    *Nars fondöten yazını da merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sephora Mineral Pudra fırçası çok çok başarılı bir likit fondoten fırçası da aynı zamanda:)
      Annemin de selamları var, öptüm! :)

      Sil
  5. Selam , annenle aynı cilt sorunlarını yaşıyorum ben de . Benim cildim de inanılmaz hassas (+ alerjik ) dermatit seboerik (egzama) ve rosacea başlıca cilt sorunlarım . Ben hep kortizonlu kremlere mesafeli durdum bir çok krem ve yöntem denedim ama cildimin sorunlarını alevlendirmeyen ve egzama ataklarına iyi gelen tek yöntem bioderma sensibio serisine geçmek oldu . Yüzümü sadece h2o ile siliyorum (yıkamıyorum ve bir kaç kere su çarpıyorum yüzüme , makyaj yapsam da yapmasam da bütün cilt temizlik rutinim bu ) sonrasında avene termal su sıkıp bir dakika bekliyorum sonra da sensibio light ile nemlendiriyorum fakat dışarı çıkıyorsam spfli bir krem tercih ediyorum ( yine bioderma ya da skincode ) Bu rutinle uzun süredir dermatit atakları yaşamıyorum ..eğer fırsatı olursa annene de denemesini öneririm .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumunu anneme okuttum, çok teşekkür ediyoruz ikimiz de :)

      Sil
    2. Umarım memnun kalır , benim son yıllardaki ataklarım çok şiddetli oluyordu bütün yanak bölgeme yayılıp kıpkırmızı , kabuk kabuk dökülen müthiş kaşınan bir durumdaydı , evden çıkmak ve insanların beni görmesini istemiyordum , o yüzden nerede duysam benzer şikayetler hemen yazmak-paylaşmak istiyorum belki diğer insanların da işine yarar diye .. Asıl anahtar bence temizlik aşamasında çok yıpratıcı ürünler kullanmamak ve sade içerikli , hassas ciltlere uygun bir krem kullanmak . Annenin cildi kuru olduğundan (benim kuru sayılmaz daha çok normal - karma diyebilirim ) sensibio rich ya da benzeri bir nemlendiriciye bakabilir ..

      Sil
  6. yarını iple çekiyorum :)

    YanıtlaSil
  7. merhabalar... annenizi bu bakımından dolayı ben tebrik ediyorum :) hepsi çok güzel :)

    bende egzama hakkında bildiğim bir şeyi aktarmak istedim. bende de atopik egzama var gözaltımda özellikle çok çıkıyor ilk gittiğim doktor kortizonlu krem vermişti dediğiniz gibi bırakınca geri çıkıyor kendileri şu an gittiğim doktora söyledim anlattım durumu sakın çok kullanma kortizonlu ilaçları dedi çünkü kortizon deriyi inceltiyormuş ve bu hiç hoş bir şey değil :) anneciğin gözaltı için hangi kremi kullanıyor acaba çünkü bende çokçok nemlendirici özellikli bir krem arıyorum bu aralar :)

    bende beklerim bloguma..

    http://jelibonunrenklidunyasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem de hiç memnun kalmadı o kortizonlulardan:( Annem göz altı için Darphin eye contour cream kullanıyor. An itibariyle bitik olduğu için fotoğraflamadım:)

      Sil
  8. Az ama öz. :)
    Hepsi güzel ürünler bence.
    Ama sanırım bu ürünler bana uymaz çünkü cildim karma/yağlı.
    Bana uygun olsaydı ve kendime bir şeyler bulabilsedim iyi olurdu eheh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke benim de cildim odun gibi kuru olmak yerine karma olsaydı da sizlere tavsiyeler verebilseydim:)

      Sil
    2. Odun falan hahah estafurullah. :)
      Karma ciltli ablalarımızdan bir şeyler kapmaya çalışıyoruz artık bizde. :)
      Ama senin blogunu da severek takip ediyorum tabi ki!
      Öpücükleer :)

      Sil
  9. Annenin makyaj cantasiyla benim anneminkini kiyasladimda, bizimki bir krem bir ruj birde goz kaleminden baska birsey kullanmiyor:) Buarada kaybolan sigma firca setimin yerine daha yenisini alamadigim icin sephoranin bu fircasi benim suandaki favori fondoten fircam:) Bende Nars fond. yazini merakla bekliyorum cnm. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha, böyle kalabalık durduğuna bakma, annemin makyaj yapmış hali bile yok gibi. Hiç sevmiyor bol allık, kalem filan. Sephora'nın bu fırçası likit fondoten için süper:)

      Sil
  10. Annenizin ne kadar bakımlı olduğu makyaj çantasından belli :)

    YanıtlaSil
  11. Anneciginin cilt sorunlari icin cok uzuldum, umarim bir an once iyilesir :)
    Bunun disinda okumasi cok eglenceli bir yazi olmus, hobby ayak kremi ve healthy mix benim de favorim.mac studio sculpt fondoteni cok merak ediyorum kuru ciltler icin sanirim ?
    Bana da beklerim buarada :) Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz:) Studio Sculpt kuru ciltler için orta kapatıcılık veren bir ürün. Ben de geçen sene kullanmıştım ancak kapatıcılığı fazla geldi. Sevgiler! :)

      Sil
  12. Merhabalar.. bu yazı benim için çok iyi oldu sağol.Benim annem de aynı dertlerden muzdarip ; Sensibio DS+ verdiler ve bana mısın demedi.Bunu denetmeyi düşünüyorum umarım işe yarar.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar, umarım annende de işe yarar! sevgiler:)

      Sil
  13. I loved this! I'm glad she found something suitable for her skin type. She was so sweet to let you share her stuff with us! Big hugs.

    YanıtlaSil
  14. Annenle yaşıt biri olarak daha mütevazi olmam gerektiğini düşünmekteyim. Ama rujlar gerçekten çokk güzelmiş.Tam benlik :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) daha az ve mz malzemeye sahip olan vardır elbette ama kimsenin annem kadar uçuk, silik makyaj yaptığını görmedim daha haha:)

      Sil
  15. Such beautiful lipsticks! Thank you for mentioning me in your last post :) x <3

    YanıtlaSil
  16. Merhaba, benim ihtiyacim olan biraz farkli, 20 yasindayim yani goz altimda kirisik yok ama gulmekten olan 1-2 ince cizgi var, mac kapatici kullaniyorum ama hep cizgilerin arasina giriyo, onlari buyutmesinden endiseleniyorum. Goz altina kapaticidan once surmem icin tavsiye ettigin bi goz alti kremi var mi? Ve cok alerjik-hassas gozlerim var tabi ona da uygun bir krem gerek,isim zor yani:) Tavsiyen nedir?
    Tesekkurler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 23 yaşındayım, senin sorunlarına ek olarak bir de göz altı morluklarım var. MAC Mineralized Charged Water Moisture Eye Cream kullanıyorum, çok memnunum. Onu tavsiye edebilirim sana:)

      Sil
  17. en basdaki bıodermayı alınacaklar listesine ekledim. Çünkü kim kuru cıltlere birşey tavsiye etse hemen denemeye gidiyorum. Birde bunu deneyelim cildim gerçekten kuru..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama o kuru ciltler için değil, atopic, egzamalı ciltler için:( fazla yağlandırır bu sefer başa çıkamazsın. Biotherm'in Aquasource For Dry Skin alırsan pişman olmazsın:)

      Sil
  18. öyle mi teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  19. Annenin renk secımlerı özellıkler dudak konusunda cok hoş. Ben dogal makyaj yabtıgım için hafif fondoten hafif rimel ve ve annenin kullandıgı acık renk rujlar; cok hosuma gttı :) Senide annenide burdan kokulu kokulu öpüyorum. :)

    YanıtlaSil