NARS Sheer Glow Foundation / Fondoten İncelemesi







Merhaba, merhaba, merhaba! Favori fondotenim Bourjois Healthy Mix serisinin kaldırılacağını duyar duymaz odun kadar kuru ve kireç kadar beyaz cildime uygun yeni fondoten arayışına geçtim. NARS Sheer Glow'da kararımı kıldım ve serinin ikinci açık rengi olan Mont Blanc rengini aldım. Bu arada en açığı Siberia ülkemizde bulunmuyor ne yazık ki. Gelelim ürüne ve benim Sheer Glow ile tanışmama. Ürün 30ML ve Türkiye fiyatıyla 95TL. Söz konusu fondoten olunca benim için 100TL'ye kadar problem yok, ancak rakam bu sınırın üstüne çıkarsa, gerçekten o parayı hakediyor mu diye gidip gelir denerim, öyle karar veririm.

Hello, hello, hello! Since the day I heard my favorite foundation, Bourjois Healthy Mix range is being discontinued, I've found myself looking for a new perfect foundation for my super duper dry and pale skin. I decided on the lovely NARS Sheer Glow and I got it in the second lightest shade; Mont Blanc. The lightest shade is Siberia, but since we don't have that shade in Turkey, I got Mont Blanc.




Ürün cam ve epey ağır bir şişede geliyor. Tepedeki siyah kapak klasik NARS allıkları gibi kauçuk/kadifemsi yapıda ve yine çabucak kir tutuyor ama bende böyle bir problem yok çünkü makyaj malzemelerimi her gün ıslak mendillerle temizliyorum. NARS'ın ürün kalitesinden önce ambalaj şıklığına ayrı bir hayranlık duyduğumu da söylemeliyim. 

The product comes in a glass packaging, which is pretty heavy and not travel friendly. The black tip above the glass is made of the classic velvety NARS blush packaging, so it might get dirty easily but I never have such a problem, as I clean my make up goodies every day with wet tissues. (#obsession) I'm seriously in love with NARS' packaging.






Siyah kapağı çıkardığınızda, ürün akmasın diyerek düşünülmüş siyah çevirmeli farklı bir başlık geliyor karşınıza. Evet, üründe pompa yok. Eğer isterseniz NARS mağazalarından alabiliyorsunuz, ancak ben bir sürü yabancı blogda bu ürünün pompasız daha rahat kullanıldığını okudum ve bu yüzden almadım. Ürün yukarıdaki haldeyken elime alıp 4-5 saniye çalkalıyorum. Daha sonra kapağı çevirerek açıyorum.

When you remove the black top tip, there's another one. Yes, this stuff comes with no pump. If you wanti you can order it on NARS' website but I prefer it without the pump. Much easier. I shake it well before I pop some on the back of my hand.




Benim tercihim çok çok az miktarda alıp, parmaklarımla yüzüme bırakmak. Daha sonra Real Techniques Expert Face fırça ile yüzüme yaymak. Bu ürünü kullanırken kılları sık fırçalar kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Sephora'nın Mineral Pudra 45 fırçası ile denediğimde kabuk kabuk oldu.

My personal way of applying this stuff is getting only a pea sized amount on to my finger and putting it on my forehead, cheeks, chin and nose. Then taking my Real Techniques Expert Face Brush and buffing it on to my skin. I believe this foundation gives you the best finish, when applied with brushes that have very dense bristles.




Yukarıdaki fotoğraf ürünü ilk kullandığım gün çekildi. İlk sürüşümde her zamanki gibi cildimi temizleyip nemlendirdikten sonra uyguladım, ancak çok kabuk kabuk durdu ve kuruttu gibi oldu. Çok üzüldüm, ancak farkettim ki o gün cildimin her zamankinden kuru olduğu bir gündü. Meğersem bu yüzden olmuş. Bir diğer hatam da fazla ürün kullanmam oldu. Bu fondoten adı gibi 'Sheer', yani ince yapılı değil. Orta kapatıcılık veren ama yüzde hissedilmeyen bir fondoten. Çok az bir miktar alıp yüze yaymak doğal sonuca ulaşmaktaki en önemli adım. Tam benim sevdiğim gibi.

This picture above was taken when I applied it for the first time. I did my usual foundation routine; cleansing my skin and then moisturizing. Still, there was something wrong. The foundation emphasized my mimic lines and looked very dry, patchy and caked on. I realized my skin was drier than usual that day and I caked on too much product, that's why it looked like a mask. It's not really 'Sheer' as the name tells. It's a medium coverage foundation with a light formula. I love it!




Ve doğru sürüldüğü zamanki görüntüsü. Tam istediğim gibi. Bu arada yanaklarımdaki kızarıklık ve gözlerimdeki şişlik mayonez alerjimden. Dün yine biraz fazla kaçırdım, bugün japon balığı gibi geziyorum. Toparlarsak; tam istediğim gibi, nem veren, kuru cilde, beyaz tene uygun, orta kapatıcılıkta, doğal görünümlü ve bereketli bir fondoten buldum. Mutluyum, aldığım günden beri her gün kullanıyorum. Bu ürünü yağlı ve ya yağlanmaya meyilli ciltlilere tavsiye etmiyorum çünkü çok kuru cildimi bile gün içinde T bölgesinde parlama yapmaya itecek bir ürün. Hep T bölgemin parıldamasını hayal etmiştim, teşekkürler NARS. ( Şu an akıl hastası olduğumu düşünüyorsunuz, evet!) Bu arada NARS Laguna çekilişim hala devam ediyor. Katılım için buraya!

It looks like this, when it's applied right. Just like I want. By the way, the redness on my cheeks and the puffiness on my eyes are because of my allergy to mayonnaise. Anyways, to sum it up; this is a dream product with the lovely glow, moisturizing lightweight formula, with a medium coverage at the same time. I don't recommend this to those who have oily skin as it might cause acne. Thanks NARS! *PS: My NARS Laguna giveaway is still on, click here to enter.


Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com


Sıradaki Yazılar / Coming Up

- Real Techniques Blush Brush / Allık fırçası
- MAC Strobe Liquid
- Akmayan Göz Makyajı / Smudge-proof Eye Make Up




Görkem Karman

52 yorum:

  1. Healty mix neden kaldırılıyormuş, halbuki sevdiğim nadir fondötenlerdendi:( Yerine ne kullansan şimdi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedenini bilmiyorum ama son 2,5 aydır Bourjois Healthy Mix'lerin ülkemize gönderimi durmuş:( Ben Sheer Glow'u sevdim, bir dene istersen?

      Sil
  2. Benim kuruya dönük karma cildime bu fondöten olur mu acep?
    Healthy mix'i de kaldırsınlar tabi memnun kaldığımız ne varsa gitsin zaten neyi sevsem satıştan kaldırılır.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer kuru kısmı ağır basıyorsa olur bence. Öyle Chanel Vitalumiere gibi cılk yağlandıran bir ürün değil çünkü. Bence Sephora'dan testerını alıp bi dene:)

      Sil
  3. Helathy Mix'e şaşırdım, herkesin bu kadar beğendiği bir ürünü niye kaldırıyorlarmış ki?

    Bu arada, ilk foto değil; evet, ama ikinci fotoda fondöten gerçekten harika durmuş. Ve bir de, geçmiş olsun çok :( Umarım toparlamışsındır şimdi...

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma, hiç bilmiyorum:( Alıştım alerjilerimle yaşamaya ama bile bile yedim o mayonezi çocuk gibi. Öpüyorum çok:)

      Sil
  4. Healthy mix'in bana uygun rengine kavuşamadan gitmesin piyasadaaan:) buarada fondöteni beğenmene sevindim en azından Bourjois kalkarsa cidden yerine kullanabileceğin bir ürün bulman önemli, cildinle uyum sağlamış gibi gözüküyor gayet:)

    Buarada yine güldürdün beni, akıl hastası değilsin en azından yalnız değilsin çünkü ben de sendenim kuru ciltten müzdaripler anlar sanırım şu halimizi bir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Healthy Mix kalkarsa zorlanmam hiç. Bence sen de seversin bu ürünü:) Öpücükler!

      Sil
  5. Geçmiş olsun ama alerji bile güzelliğini bozamamış. Su gibi duru bir güzelliğin var.. Herkes gibi Bourjois fondötene çok üzüldüm. İngiltere'deki yeğenime yazıp istesem iyi olacak sanırım :))

    Nars Eskişehir'de olmasa da benim de sevdiğim bir marka, fondöten seçimlerine güveniyorum benim de cildim çok kuru çünkü.. Rengi ve cildinde duruşu çok güzelmiş gerçekten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Bence de Bourjois'yı stoklamak gerek. Cildiniz kuruysa, iyi bir nemlendirici ve ya aydınlatıcıyla beraber bu fondoteni sevmemenizin imkanı yok :)

      Sil
  6. Ben yakından kanlı canlı durşunu görmüş biri olarak beğendim. Ama şimdilik kendim bu fondötene bulaşmıyorum. Bir iki şişe azalırsa bakarız:) Testerlara bakarak uygun renk bulmaya calışacağım sadece şimdilik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir foundation expert olarak sen beğendiysen tamamdır:) Sen artık dur!

      Sil
  7. aaa oley bir mayonez allerjisi olan insan daha buldum çok mutluyum :D

    YanıtlaSil
  8. Nars Siberia var sanırım, ben yanlış hatırlamıyorsam MarmaraPark AVM Sephora'da görmüştüm 2 gün önce...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nee!?! Bana Türkiye'ye gelmediğini hatta tester rafında bile light1 diye bir yer olmadığını (bizzat gördüm) söylemişlerdi:(

      Sil
    2. ben de gittim 31'inde bana da yok dediler ve baktık ama bulamadık :S getirmediklerini söyledi artı olarak ordaki bayan ;S bende mont blanc çok pembe durdu ama kalıcılığı mükemmeldi , umarım gobi de çok sarı durmaz bir de ona bakmak istiyorum:S ama sample isterken sorun çıkarsa artık birilerine fıçayı çekicm bu sefer :) sen baktın mı görkem gobi'ye yüzünde ;)

      Sil
    3. Mont Blanc biraz sarımtıraj gibi duruyor ama yüzüme yayınca hoş duruyor bence, Siberia daha iyi olurdu ama artık çok geç:) Gobi'ye bakmadım.

      Sil
  9. Umuyorum ki akmayan göz makyajı postu bundan sonraki ilk post olur :))
    Merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım 2-3 gün içinde yayınlayacağım:)

      Sil
  10. Ozaman ben hiç bulaşmıyorum bu ürüne karma cildimde böyle ürünler kusma yapıyor direk:/ Birde buradan üreticilere sesleniyorum artık su fondotenleri dokmeli yapmayın arkadas, tepeye bi pompa koymak çok mu zor:) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok, yağlanmaya meyilli yerlere zarar verebilir:) ben bunu pompasız da sevdim:)

      Sil
  11. bu fondötene çok özeniyorum niyeyse ama ben de karma ciltliyim, parlama özenmeyin sayın kuru ciltliler! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama dediğim gibi bir testerını alıp denemek lazım. Karma cilde uygun Clinique Superbanced fondoteten bana uymuştu mesela:)

      Sil
  12. Görkem, ilk fotoda (burun çevrendeki kuruluklar dışında) daha çok sevdim duruşunu. Ben ürünü, kendi cilt yapıma uyarlayarak hayal ediyorum da, ondan tabii... :)
    Ben çok sevdim, şişesinde bile çok güzel duruyor. Yüzünde ayrı güzel. Bu ara sayenizde (hem İnci hem sen) ben de fondöten canavarı oldum! :D
    İyi günlerde kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk fotodaki hali berbattı bende:( kabuk kabuk! Çok güzelmiş hakikaten, çoook sevdim:)

      Sil
  13. Noooooo!!!! The Healthy Mix line is being discontinued?! WHY?! I don't understand why companies get rid of products everyone likes :( Hopefully there's a new range coming out. But ah, I love my healthy mix foundation :(

    Oh the other hand, I am so happy you got this! I know it was on your 2013 wishlist :) The Pixiwoo sisters use this all the time and I've been wanting to try it too. What do you think of the staying power?

    Thanks for the tips on how to apply this best! xx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I don't know why! This makes me so sad, too! This is a great product. This is the best foundation, when it comes to staying power. I apply it in the morning, at around 9am, it looks like I just applied it at around 5pm, lovely!

      Sil
    2. That is GREAT to know! thank you love!

      Sil
  14. bourjois healthy mix kullandığım tek fondötendi, şanssız mıyım neyim :/ şimdi hem cildime uygun hem de sarı durmayan yeni fondöten arayışlarına girmem gerekecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Healthy Mix'i seviyorsan NARS Sheer Glow'a bayılırsın, bence bir testerını al:)

      Sil
    2. kuru-karma bi cildim var, yalnızca alın bölgem yağlı. sheer glow bende parlama yapar mı sence?

      Sil
    3. yanaklarda yapmayacağından eminim ama yağlanan alın bölgene pudra gerekebilir, onun dışında uyacağını düşünüyorum:)

      Sil
    4. bi deneyeyim o zaman, teşekkürler :)

      Sil
  15. Cildin harika gözüküyor bayıldım..Benimde yağlıya dönük karma bi cildim var daha önce Mac Prolongwear kullanmıştım memnundum aslında ama daha hafif fondoten arayışındayım aklımda lancome teint idole silky ve mac matchmaster var..Senin önerebileceğin bir fondoten var mo Görkemciğim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkür ederim:) MAC Matchmaster yağlı ve çok yağlı ciltler için yüksek kapatıcılıkta ağır bir fondoten. Karma cilde uygun Clinique Superbalanced ve Laura Mercier Silkcreme'i biliyorum ben sadece. Umarım yardımcı olmuştur:)

      Sil
  16. Merhaba, blogunuzla bugün tanıştım ve artık sıkı bir takipçisi olacağıma eminim :) güzel bir iş çıkarmışsınız doğrusu. Sormak istediğim şey Nars ürünlerini nerede bulabilirim İstanbul'da? Ankara'da yaşıyorum ve zannediyorum ki burada yok. Bir kere Londra'da yaşayan kuzenimden Nars'ın renkli nemlendiricisini sipariş vermiştim ve çok memnun kaldım. Bitecek diye korktuğumdan azar azar kullanıyorum :( bir de yurtdışındaki internet sitelerinden kozmetik ürünleri Türkiye'ye gönderilmiyor hala sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar! Ben Şaşkınbakkal, Bağdat Caddesi'ndeki NARS'ın kendi mağazasından ve Sephora'lardan alıyorum Nars ürünlerini.

      Sil
  17. Siberia Sephoralarda yok ancak Nars'ın kendi mağazasında satılıyor. İstanbul'da oturuyorsan Nişantaşı Citys'te bu tonu denediğimi hatırlıyorum. Yalnız Mont Blanc ile aralarındaki far baya büyük, bu ton sana uyduysa hiç kasma bence ama sen bilirsin tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok rahatsız edici durmadığı için şimdilik Siberia'ya bakmıyorum ama bu bitince onu alırım:)

      Sil
  18. Geçen ay healthy mix indirimde 35 liraydı ama elimde yarım olarak bir 51 bir de 53 numara olduğundan nasıl olsa bir daha indirime girer yedeklemeye gerek yok birkaç ay sonra alırım diye düşünmüştüm :( üstelik concealera da bayılıyorum ve bugün birkaç yer gezdim indirimsiz de olsa alayım diye hiçbir yerde yok hep 56 numara falan gördüm birkaç tane :( of çok mutsuzum :(

    YanıtlaSil
  19. güzel haberi bugün ankamall watsonstaki bayandan aldım. healthy mix yenilenerek gelecekmiş. inşallah güzel olur, benim mottoma aykırı olsa da "if it ain't broken, don't fix it" :D

    YanıtlaSil
  20. I wаnted tο thank you fοr thіs
    νery gοod reaԁ!! Ι certаinly loνed every bit of іt.

    I hаve yоu sаved as a fаvοrite
    to check out new stuff you ρost…

    Here іs my homepage; garden centers south jersey
    Also see my site :: garden center coupons

    YanıtlaSil
  21. sheer glow ile sheer matte iki ayrı ürün değil mi? aralarındaki fark çok mu bariz,ben netten baktım sheer glowu çok beğendim karma bi cildim var ama ynede almak istyrm çok mu hata olur bide çok açık tenliyim aama swatchlara baktm light 2 light 3 ten daha koyu gbi sanki pembe gbi duruyor laght 3 daha açık duruyor sipariş versem bi sorun olurmu light 3 alsam çok açık tenliyim ama sarı alttonu daha çok severim .nette shher glow ile matte arasındaki farkı bulamadım yardmcı olurmsn bana

    YanıtlaSil
  22. ya bide neden en açık tonlar hiç ülkemize girmiyor ordan bakınca hepimiz esmer mi duruyoruz bu ne saçmalıktr ya,online alışveriş yok,çoğu ürün ülkemzde yok olanlar pahalı bide üstüne bi çok ürünün en açık tonları yada rujlardada öyle en sevdğim renkler TR de olmuyor,loreal caresse nin infinite fuşya rengi vardı Allahm o ne renkti öyle öldüm bittim resmen ama neymş o renk TR de yokmş töbeee yaa insanı fitil ediolar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba 2 gun once maccozmetikten mineral moisture nc 20 aldım ama cevermeden sarı alt tonu oldugunu duydum..ben nötr altınlu ve kuru ciltliyim ..fondoten den beklentim rengimi eşitlesin ve canlı göstersin..sence ne yapmalıyım iade edip nars sheer alsam mi ufff:(

      Sil
  23. Bu arada fondoten hala gelmedi deneyemedim yani..çok da heveslenmistim sarı alt tonlu olmasa hayatımın fondoteni olabilirdi

    YanıtlaSil
  24. Bu arada fondotenin yüzünde duruşunu bayıldım hangi renk bu ..ne çok soru sordum

    YanıtlaSil
  25. Merhaba Nars sheer glow ile mac face and body arasında kaldım siz hangisini önerirsiniz cilt yapımız sizinle aynı hangisi daha begeniyorsunuz yardimci olur musunuz

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Nars sheer glow ile mac face and body arasında kaldım siz hangisini önerirsiniz cilt yapımız sizinle aynı hangisi daha begeniyorsunuz yardimci olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben de ikisi arasında kaldım bu aralar siz hangisine karar verdiniz?

      Sil
  27. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil