The Balm Allıklar!



Buz gibi bir Pazartesi'nden herkese merhabalar! Bugün sizlere önyargının çok yanlış bir şey olduğunu, pardon, The Balm allıkların güzelliklerini göstereceğim. Daha önce bir çok drugstore ürünü yüzünden cildim mahvolup da 1 sene boyunca tedavi görmek durumunda da kalınca, drugstore ürünlere güvenim kalmadı. Bana hak verirsiniz eminim. Cildim toparlandığından beri de zaten nadir aldığım drugstore ürünleri tamamen hayatımdan çıkarttım. Bu demek değildir ki pahalı olan her şey iyi, zararsız olacak. Tabii ki değil ancak ben yine de über hassas cildim için büyük ve güvenilir markaları tercih ediyorum. Gerek kalıcılık, gerek kalite konusunda beni asla yanıltmayanlar; MAC, Nars... 

The Balm allıklar gerek paketlerinin şirinliği, gerekse ürünlerinin renkleriyle uzaktan uzaktan bağladı beni. Teşekkürler Göksel! Şarkı için buraya. :) Sevgili İnci'nin hediye ettiği Cabana Boy allık sayesinde The Balm dünyasına ben de giriş yaptım ve geçen hafta İnciciğimle birlikte Gratis'e dalıp Frat Boy ve Down Boy'u da edindim. Bir haftadır diğer allıklara elimi sürmedim ve şimdi sizlere objektif, bireysel görüşlerimi aktarıyorum.




Soldan sağa; mat bebek pembesi Down Boy, altın yansımalı gül kurusu Cabana Boy ve şeftali pembe Frat Boy. Down Boy'u biraz MAC Well Dressed'e benzettim ancak bu daha sıcak ve tamamen mat bir pembe ve Well Dressed'den daha pigmentli. Pembe allık aşığı biri olarak bunu edinmeden yapamadım. Cabana Boy ise sedefli bir gül kurusu renge sahip olarak allık koleksiyonumun en sıradışı parçası oluverdi. Çok çok güzel. Frat Boy ise bloglarda en sık okuduğum ve neymiş bakalım diyerek alıp sepete atıverdiğim bir renk oldu. Bazı bloglarda MAC Melba'ya benzetildiğini okudum ancak alakası yok. Melba tamamen mat ve derin bir şeftaliyken, Frat Boy içinde hafif şeftalilik olan bir pembe. Çok hoş bir renk, gerçekten her tene yakışan cinsten.

Gelelim The Balm allıkların ortak noktalarına. İlk olarak Benefit'i andıran ancak bin kat daha taşınabilir, zarif ve vintage olan karton kutuları. Benefit'ten bir farkı da ayna içermeleri. Bir şeye para verirken sadece rengine, dokusuna değil, paketine de bakıyorum. Eminim siz de aynı şeyi düşünüyorsunuz. The Balm bu konuda gerçekten olayı bitirmiş. Çok çok sevimli! İkinci ve en önemlilerden; süper pigmentasyon. Genelde uygun fiyatlı çoğu üründe bulamadığım ancak The Balm'da cömertce davranılmış pigmentasyon. Azıcık bir miktarı iki yanağa da yetiyor. Kalıcılığı tartışılmaz. Sabah sürüyorum, tazelemeden akşama kadar sabit. Bunun yanında paraben içermiyor ve tozutmuyor. Uygun fiyatı da cabası. Normalde Gratis'lerde 30TL'ye bulabileceğiniz bu allıklar an itibariyle indirimde ve 19TL. 




Yukarıdan aşağı; Frat Boy, Cabana Boy ve Down Boy. Hepsini çok sevdim ancak Down Boy tam bir Görkem rengi. Yeni aldığım Real Techniques Blush Brush ile harikalar yaratıyor. Bu arada NARS Laguna çekilişim hala devam ediyor. Buradan katılabilirsiniz. 500 takipçim olduğunda yapacağıma söz verdiğim bir diğer çekiliş de hazır, bekliyor. Umarım herkes benden bir şeyler kazanabilir çünkü ben bu blogu açtığımdan beri bir sürü güzel anı, dostluk ve bilgi kazandım. Herkese sevgiler ve güzel haftalar diliyorum! :)


Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow

- NARS Sheer Glow Foundation (Mont Blanc)




Görkem Karman

47 yorum:

  1. Üçünüde güzel günlerde kullan canım down boy benimde kesinlikle almak istediğim allıklardan.
    Açık beyaz tenlilerde eminim bu down boy çok hoş duruyordur.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Down Boy kesinlikle bir numara:)

      Sil
    2. Bende de the balmin tum hepsi var :) o kadar guzeller ki fircayi dokundurmam yetiyor. Su siralar down boycuyum bende her gun kullaniyorum daha bir azalma bile olmadi:)

      Sil
  2. downboy u bende çok merak ediyorum :)hepsini güzel günlerde kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle her birini, özellikle Down Boy'u tavsiye ediyorum:)

      Sil
  3. çok teşekkürler frat boy benlikmiş hemen gidip sepete atayım :))

    YanıtlaSil
  4. Frat ile Down Boy'u indirimde alacağım kii :))

    ★.★ www.naslii.com ★.★

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda Gratis'lerde 19TL, bence de al al al :)

      Sil
  5. Hot mama seviyorum ben.
    Onu yazmamışsın gerçi ama.Nars orgasm muadili. :)
    Ama ya yanaklarımdaki siyah nokta gibi noktacıkları bu yaptıysa diye kafam karışmadı değil şuan. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hot Mama çok turuncu durdu bende, o yüzden almadım:) Bir süre kullanmaya ara verip anlayabiliriz onu ancak:/

      Sil
    2. Aynen en iyisi öyle yapmak.
      Evet beyaz tenli olduğun için pembeler daha güzel durur. :)

      Sil
  6. Ben de de hot mama ve downboy var ikisini de çok severek kullanıyorum. Frat boy aklımdaydı bu yazıdan sonra en kısa zamanda onu da alıcam sanırım :) Bu arada ben de oldukça beyaz tenliyim ama hot mama gayet güzel duruyor ama beğenmediysen iyi yapmışssın tabi almamakla. Güle güle kullan hepsini, şimdiden alışmışsın zaten belli :) Balm allıklar sevilmeyecek gibi değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum ki, o ışıkta çok turuncu geldi gözüme, ben daha pembe allık kızıyım, o yüzden belki de:)

      Sil
  7. Bende de hot mama var biraz fazla ışıltılı sanki pek elim gitmiyor :/ Diğer allıkları da 98464 kez diğer bloglarda görmeme rağmen sen yazınca alasım geldi :)) Yüzünde yakın plan nasıl duruyor keşke onları da görseydik ;)

    Yeşim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet The Balm ürünleri bloglarda çok konuşuldu, ses getirdi. Ben de yazmadan edemedim:) Sıradaki FOTD yazılarında tek tek göstereceğim.

      Sil
    2. Artık benim de down boy allığım var, senden görmesem alamayacaktım sayende alasım geldi :) Umarım bana da yakışır :)

      Sil
  8. aynen downboy'a bayılıyorum en sevdiğim pembe allığım :) hot mama da oldukça hoş duruyor, nw20 tenim, çok yumuşak bi şeftali tonu. şimdi sen de yazınca gidip cabana boy'u alsam mı diyorum ama çok mor görünür mü emin olamadım.

    bi de banner çok sevimli olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cabana Boy hiç mor durmuyor, daha çok koyu gül kurusu gibi:) Banner da sade olsun istedim, çok sevindim beğenmene:)

      Sil
  9. frat boy bir de bronzerlar aydınlatıcılar falan aldım balmdan ama down boy sana çok yakışmış canım çekti benim de alasım geldii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiim, Down Boy'u edinmelisin bence de!

      Sil
  10. cabana boyu çok merak ettim bende nasıl durur acaba buğday tenlilere yakışır mı sence görkem ? :)gidip bakmakta fayda var :)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, bloğunuz harika.Geçen pazar bende the balm'ın jovi paletini aldım.hot mama allıkta alıcaktım fakat kalmamıştı.Yazınızı okuduktan sonra frat boy'a da bir bakacağım.Buğday tende hot mama mı yoksa frat boy mu kararsızım???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkür ederim:) Hot Mama çok ışıltılı ve beyaz tenime çok turuncu diye almadım ama Frat Boy ve Hot Mama'nın buğday tene çok yakışacağından eminim:)

      Sil
  12. Balm ürünleri güzel olmakla birlikte şöyle ilginç bir durumu da var. Biz de onca pahalı ürünün arasında, özellikle de indirim zamanlarında çok çok ucuz aldığımız bu ürünler, Amerika'da "high end" kategorisinde:)) (Bakınız: youtube kullanıcı adıyla; emilynoel83)
    Bu ne tezatlıktır ben anlamadım:))

    Serap B.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de anlamadım ama nolursa olsun bir Chanel, MAC, NARS kategorisine sokamıyorum kafamda:(

      Sil
  13. Real Techniques Blush Brush bende bunlardan almak istiyorum bunnla ilgili bir yazı yazarmısın nasıl aldın kargo nekadar tutu fln ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Real Techniques Blush Brush ile ilgili detaylı yazı Çarşamba sabahı 9:30'da blogda olacak. Sevgiler:)

      Sil
  14. bende beyaz tenliyim ve en çok frat boyu yakıştırıyorum kendime ondan sonra downboy favorim

    YanıtlaSil
  15. Katılıyorum. Üçünü de yeri geldiğinde kullanıyor olsam da Down Boy bence bu üçlünün en güzeli. :)

    YanıtlaSil
  16. Bence de Cabana Boy, tam bir Görkem rengi! :)
    Frat Boy da yıllardır aradığım allık. Her pembe gitmiyor bana; bunun içindeki şeftali tam kararında.
    Bu allığa (Frat Boy) sıklıkla şeftali ya da mercan dendiğini okuyorum. Ama ben de senin gibi düşünüyorum, Frat Boy, içinde şeftalilik olan bir pembe! :)
    Hepsini güle güle kullan. Hot Mama'yı ben de sende pek hayal edemedim. :/ Kendimde de yüzümde sevmiyorum ama garip bir şekilde fotoğraflarda çok iyi çıkıyor. Bence Hot Mama tam bir allık değil, hafif MSF tadında bir ürün. :)
    Öpüyorum! xxx
    ***Nars fondöteni heyecanla bekliyorum. Hatta bir de karşılaştırma yazısı yazsan süper olur. Bourjois ile kıyas götürür mü? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hot Mama olmadı bana, olmadı:/ Çok teşekkür ederim! Bourjois'yla karşılaştıramam ki, ayrı kulvalarda ikisi de:(

      Sil
  17. Iste benim bekledigim post..Ee yorumlar sahane. Ne yapilmali?? Hemen gidip alınmalı. .Blush brush i beğenmene sevindim. Ozelliklerle yeni alliklarinla rahat kullanmana..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blush Brush da The Balm allıklar da ha ri ka! :)

      Sil
  18. I LOVE your new header, friend! As well as all of these blushes!!! I'm dying to try them as well as their eyeshadows. Looking forward to seeing what you think of the nars foundation on tomorrow's post! xx

    YanıtlaSil
  19. Beğenmene sevindim,bence de The Balm uygun fiyata kaliteli ürün alınabilecek en iyi marka zaten diğer ülkelerde high end diye geçiyor,ben de severek kullanıyorum,güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok memnunum:) Çok teşekkür ederim!

      Sil
  20. the balm sakız cıkarıp ustune amblemini bassa gider alırım :D o derece çok sewdim ben bu marka ve ürünlerini :)))

    YanıtlaSil
  21. merhaba ben the balm dan şeftali tonlarında bir allık almak istiyorum fakat sizce mat mı yoksa ışıltılı tonu mu tercih etmeliyim?

    YanıtlaSil
  22. daha dün aldım Görkemcim sür çık tüm gün yüzünde kalsın gerçekten de çok güzel :)

    YanıtlaSil
  23. esmer tenliyim sizce bana en çok hangisi yakışır çok tereddütte kaldım

    YanıtlaSil