Weekend Cake #1 // Verev - Dama Pasta



Herkese merhaba! Bugün, bundan sonra her Cumartesi sabahı yayında olacak yeni bir yazı dizisine başlıyoruz. Weekend Cake. Blogu biraz da olsa kalıplaşmış kozmetik adından sıyırmak ve bu bahaneyle pişirip yemek adına hoş olur diye düşündüm. Hamarat bir anneyle büyümenin sonucu olarak mutfağa çok düşkünüm. Özellikle tatlı konusunda aşırı hassas ve meraklıyım. Çok zayıf olmama bakmayın, bol bol yapar yerim. Gelelim yazımıza. İlk olarak çok çok basit ve belki de bir çoğunuzun bildiği çabuk bir pastayla başlamak istedim. Verev / Dama pasta benim 12 yaşında annemden öğrendiğim ilk pasta. Minimum malzeme ve zamanla yapılacak bu tatlı için okumaya devam edin. :)




Malzemeler yukarıda gördüklerinizden ibaret; Süt, 1 paket kakaolu puding, bir paket Burçak Bisküvi ve 1 paket kakaolu kare bisküvi. YAPILIŞI: 3,5 su bardağı süt ile pudingi kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dakika sonra bir kaç dakika ılınmasını bekliyoruz. Daha sonra bir adet Burçak ve Kakaolu bisküvinin arasına bir yemek kaşığı puding dökerek iki bisküviyi yapıştırıyoruz. Daha sonra da bir Burçak, bir Kakaolu bisküviyi yanyana diziyoruz. Aralara bol puding sürerek tabii.






Dizilmiş halinin bu şekilde olması gerekiyor. İki paket bisküvinin tamamı bitene kadar dizmeye devam ediyoruz.





Kalan pudingle bisküvilerin üstünü kaplıyoruz.





Üzerine tercihe göre, hindistan cevizi, ezilmiş fındık ve ceviz içi serpebilirsiniz. Ben sadece hindistan cevizi tercih ettim.





Ve gelelim pastaya adını veren kısma. Dilimlerken düz değil de çapraz kesmeniz gerekiyor pastayı. Yamuk kesildiğinde ortaya çıkan görüntü yukarıda ve aşağıda. :)







Hem çok kolay, hem de çok lezzetli. Umarım siz de dener, tadar ve hatta bana Twitter ve ya Instagram yoluyla pastanızın fotoğrafını yollarsınız. Herkese iyi haftasonları. :)









Görkem Karman

24 yorum:

  1. ellerine sağlık harika gönüyor denenesi :D

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım, bende bunu bir aralar kakolu ve sade petibör ile yapardım.
    Açıkcası bisküvili her tatlıya bayılıyorum bizim evinde vazgeçilmezi mozaik pastadır.:)

    YanıtlaSil
  3. yurtta kalıyorum ve bir fırınım olmadığı için kek yapmak gibi bir lüksüm yok diye düşünürken bu tatlı tarifin ne kadar iyi oldu :)
    ellerine sağlık, haftaya hafta sonu ben de yapıcam :)

    YanıtlaSil
  4. Postun sonuna gelene kadar nasıl olacak diye düşündüm düşündüm, çapraz kesimmiş. Ellerine sağlık sabah sabah nasıl iştahım açıldı şu an, akşama deneyeyim ben bunu ya. Aklımda kalacağına senin tarifin olarak midemde kalsın:)

    YanıtlaSil
  5. Nom nom nom ^^ Ama şu aralar kendimi tutuyorum yemicem ama sana afiyet olsun :D

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyor, hemen bugün deniyorum! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunu merakla bekliyorum:)

      Sil
    2. tadı nefis, hele bekleyince daha da güzel oldu. erkek arkadaşım 3 dilim birden yedi, yetmemiş, ben gittikten sonra da yemiş ama çapraz yerine düz kesmiş :)) eve gelen arkadaşıma da ikram ettim, hemen tarifini istedi :))

      Sil
  7. Bende çok severim bu pastayı,hatta geçen gün canım istemişti. :)
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Owww leziz görünüyor :) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. bu yazı dizisini baslar baslamaz cok sevdim:) sadece kekle kalmasın,yaptıgın begendıgın herseyın tarifini paylasırsan cok guzel olur Görkem:) ellerine saglık.
    zevkle okudum.

    YanıtlaSil
  10. Ben çok severim bunuuu :) Akşam akşam canım istedi.Tamam sen yiyip kilo almıyorsunda bizden ne istiyorsun:)Bu yeni yazı dizisi bana yarayacak (!) :)

    YanıtlaSil
  11. bu aksam yapıyorummm:) bakalım nasıl olucak.

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık Görkem! :)
    Ben de sık sık yaparım bu pastadan ama iki çeşit bisküvi kullanmazdım bundan sonra aynen böyle denicem. :)

    YanıtlaSil
  13. Canım nasıl çekti anlatamam bide tam tatlı isteyeceğim bir dönemdeyim bu resim benim için fena oldu görkem,naptın sen böyle!(:Afiyet bal şekercik depoları olsun inşallah sizlere.
    Ve ve ve En kısa ve geniş bir zamanımda kendim ve annem için bu tatlıcığı yapıp resmini çekip yollayacağım sana,SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  14. Harika hemen denemem lazım müthiş olmuş <3

    YanıtlaSil
  15. mükemmel yerli malıda yapıcım herkes beğenecek saol

    YanıtlaSil