Krem Farların Savaşı // Battle Of Cream Eyeshadows



Herkese yeniden merhaba! Bugünkü konumuz krem farlar. Biraz aşağıda linkini paylaşacağım videoda detaylı açıklamayı ve karşılaştırmayı yapmıştım ancak biraz daha detay katmak adına yazısını da yazmak istedim. MAC, Maybelline ve Make Up For Ever olmak üzere 3 farklı markadan 3 farklı renkte krem var seçtim ve işte özellikleri, fiyatları...

Hello, again! Today we're going to compare 3 different cream eyeshadows from 3 different brands; MAC, Maybelline and Make Up For Ever... Let's see them with more details!




MAC PAINTPOT -CONSTRUCTIVIST

İlk olarak, şurada yazısını yazdığım MAC Paintpot'un Constructivist rengi ile başlayalım. Bildiğiniz gibi painpotlar oldukça sevilen krem farlar/bazlar. Özellikle Painterly epey revaçta. Ben daha önce bir kutu Painterly kullanıp, sıkılıp arkadaşıma hediye etmiştim. Paintpot serüvenim 14 Şubat'ta kendime hediye ettiğim Constructivistle devam etti. Renk hakkında detaya girmeyeceğim, çünkü burada bahsetmiştim. Yapısı; kremsi, kapak açık bırakılırsa çok çabuk kuruyor, çok pigmentli ve kalıcı. Cam kavanozla gelmesi çok şık. Fiyatı 57 TL. Kesinlikle başka renklerini de alacağım. An itibariyle gözüm ve aklım Bare Study'de. :)

Let's start with MAC's Paintpot in the color Constructivist, which I reviewed right here. As you all know, paintpots are very famous cream eyeshadows/bases. Painterly is the most popular one. However it disappointed me years ago, as I expected more of a primer to prevent my lids from getting oily. So, I gave it away to a friend. My paintpot adventure went on, when I bought this reddish brown, shimmery shade; Constructivist on Valentine's Day, as a self gift. I love the creamy texture and the little luxurious jar. Be careful since it can dry quickly, if you leave the jar opened. Very pigmented and long lasting. I'd repurchase. I got my eyes on Bare Study now! :)


MAYBELLINE COLOR TATTOO - PINK GOLD

Ülkemizde olmayan bu rengini Amsterdam'dan satın aldım ve hatta bir tanesini de şuradaki çekilişime koydum. Color Tattoo'lerin yapıları MAC'e göre daha kaygan, daha kremsi. Pigmentasyonları neredeyse aynı. İçlerindeki gözle görülebilir ışıltı günlük makyajda sedeften hoşlanmayanları rahatsız edebilir. Aynı paintpotlar gibi cam kavanozda geliyor ve fiyatları indirimsiz 22 TL civarı. Paketin vaat ettiği gibi 24 saat değil, 5 saat bile sabit kalmadılar bende. Altına Urban Decay primerımı sürmezsem hemen topaklanmaya başlıyor. Bir daha alır mıyım? Belki sadece bu rengi, o da renk için. Kalıcıklarına ve yapılarına ölüp bitmedim çünkü. :(

I got 2 of these and put one in my giveaway, which you can enter by clicking here. Color Tattoos are more on the creamy side, easier to apply. They're pigmented, as well. They do contain obvious shimmer, which you can notice with bare eyes. If you don't like shimmery stuff for day time, you might not like it. They come in glassy jars, too. They do not stay put for 24 hours, not even 5 hours on my oily lids. I have to use a primer underneath. I wouldn't repurchase. Well, maybe only this shade, just because of the color.


MAKE UP FOR EVER AQUA CREAM - # 17

Geçen haftalarda aldığım mükemmel şey. Kremsi ne kelime,su gibi kayıyor. Aşırı pigmentli, suya dayanıklı, süper kalıcı. Yanağa ve dudağa da uygulanabiliyor. Çabuk sabitleniyor. Videoda bununla ilgili komik bir anımı da anlattım. :) Fiyatı 54 TL. Her rengini istiyorum. Tek eksisi plastik kabı. MAC gibi şık bir cam kavanozcukta gelse süper olurdu. :)

I got this last week and absolutely fell in love with it! It's beyond 'creamy'. The texture is almost silk. The most pigmented one and also,waterproof. Super longlasting and can be applied on to cheeks and lips, as well. I love every other shade of these! If only it came within a jar, just like paintpots...




VIDEOMU İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


_________________________________________________________________________________


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow 

- This Week's Most Loved #4 / Bu Hafta En Sevilenler #4




Görkem Karman

19 yorum:

  1. ama ucunun de rengı muhteşem yaa MUFE 17 ye ben de bı bakıcam harıkaymıs!

    mufe ın urunlerı cok gusel ya cok ıslevlı ben de krem allığı var ıster ruj ıster allık olarak kullan :))

    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. Annem haftasonu hovardalık yapıp kendine iyi bir fondöten ve allık almak için benimle alışverişe çıkıyor :) Acaba Sephora'ya götürsem de araya kendim için de bir MUFEcik karıştırsam mı diye düşünmedim değil :)))

    Renkle müthiş! Yalnız, benim göz kapaklarım yağlı olmasına rağmen Tattoo far bende bazsız da iyi performans veriyor, şaşırdım...

    Öptüm!

    YanıtlaSil
  3. Mufe'nin rengi süpermiş tam benim rengim:)
    Benimde aklım paint pot'larda tek başına kullanmak için almak istiyorum belki mufe alabilirim çünkü ten rengi ışıltısız birşey istiyorum.:)

    YanıtlaSil
  4. pink gold cok guzelmis gule gule kullan

    YanıtlaSil
  5. Mufenin rengine bittim bittim!

    YanıtlaSil
  6. MUFE gerçekten çok iyi ya her ürününü istiyorum ^_^

    YanıtlaSil
  7. Maybelline'in rengi çok güzelll:)

    YanıtlaSil
  8. Seçtiğin renkler çok güzel. Bende maybellinenin kalıcılığından memnun kalmamıştım. Sıyah rengini jel liner gibi kullanıp bitirdim bende kurtuldum böylece :)painterlyden sıkılınılır mı ya ben kullanmaya kıyamıyrm o kadar guzel bir pembeki... ama demekki sen çok kullanmışsın MUFE ben suruyrm bı türlü crease bölgesini yayamıyrm kafayı yıcem yardıım eeet :)

    YanıtlaSil
  9. painterly fazla ürün kullanıldığında berbat duruyor bende, ama göz kapağını nötrleyen daha iyi bi baz da bulamadım :) aqua cream'in rengi tek kelimeyle muhteşem zaten mürdüm tonlarını çok seviyorum, kalem ve maskarada bile kullanıyorum bunu direkt alırım heralde :)

    YanıtlaSil
  10. Mufe olanın rengi ne kadar güzelmiş ♥

    YanıtlaSil
  11. Hi Gorkem!

    I love cream eyeshadows, they are so easy to apply and blend when you are on the go!
    Painterly is my holy grail base... It suits my skintone perfectly, I can't be without it!
    Color Tattoos were my biggest discovery of 2012 I think... I love them, I have 5 and use them a lot.
    I've never tried the MUFE ones but I've heard that they were originally designed for swimming shows. I've heard a lot of good things about them. They seem to be really long lasting!

    Thanks for this comparison! Have a nice day! xx

    YanıtlaSil
  12. maybelline şu renkleri getirmedi gitti bize:(
    harika bir anlatım olmuş
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  13. mufe çok çok çok güzelmiş bayıldım tam aradığım gibi :) maybelline de çok güzel keşke bu rengi burda olsa :( color tattoo ların birkaç rengini kullanıyorum ve resmen tapıyorum hepsine :D

    YanıtlaSil
  14. Ben far olarak krem farları daha çok seviyor ve kullanıyorum. Constructivist ve Mufe #17 çok güzel renklermiş, gidip denemeyi düşünüyorum. :) Videonuzun yüklenmesini bekleyemeden uyumam gerekmişti ama sabah neredeyse ilk iş olarak onu izledim :P İzlemeden staja gitmek istemedim çünkü bu sefer akşama kadar beklemem gerekecekti. Güzel bir anlatım olmuş yine, ve çok ikna edici :P Diğer yazı ve fotoğraflarınızı dört gözle bekliyorum! :)

    YanıtlaSil
  15. mufe rengi süpermiş.:) bir de ürünleri böyle videoyla anlatman süper oluyor çok daha anlaşılır,insanın hemen gidip alası geliyor:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. görkem sen paint potlardan painterly'yi neden sevmemiştin,ben onu alıcaktım da damarlarımı kapatsın diye? ayrıca mufe çok güzel görünüyo :)

    YanıtlaSil
  17. ''Constructivistle,''pink gold'un rengine bayıldım bittim!
    Güle güle kullan sevgiler❤

    YanıtlaSil
  18. Thanks for reviewing the Color Tattoos! I thought they would last longer. I'm so glad you got the Aqua creams! Something that bothers me about them is the packaging as well. The plastic lid goes up high, which means it really hard to apply the product with your fingers if you have long nails.

    YanıtlaSil
  19. aldım mufe krem farı :)

    YanıtlaSil