Makyaj Dünyasına Giriş // Makeup Starter Kit



Herkese merhaba! Bugün makyaja ilgisi olan ancak malzemesi olmayan ve nasıl giriş yapamayacağını bilenlerin işine yarayacağını düşündüğüm bir yazıyla karşınızdayım. Ben makyaj dünyasına hop diye dalanlardanım. 16 yaşındayken L'oreal'den ilk göz kalemimi, 18 yaşında da MAC Select Moisture Cover göz altı kapatıcımı almıştım, alış o alış. Bir sonraki alışverişim 20 yaşıma bastığım gün MAC ve Clinique'e giderek epey yüksek tutarla çıktığım alışverişimdi. O gün bir sürü pahalı şey alarak iyi bir başlangıç yaptığımı düşünsem de şimdi görüyorum ki hiç de sağlıklı bir giriş olmamış, esas almam gerekenleri almamışım. İşte bu yüzden bu yazı sizlere rehberlik etsin istedim.

Hi, again! Today's post will be a guide to those, who are falling in to makeup but still don't have a proper kit. When I first got my L'oreal eye pencil, I was around 16 and my first concealer; MAC Select Moisture Cover was bought, when I was 18. Then the things happened. I found myself getting out ot Clinique and MAC with a very high bill! That's when I thought 'Yes, I finally have some makeup!', but now I can see I completely did a shopping, filled with useless stuff. This is why I want to give you some ideas about what you really need for the first step!




Şirin ve kolay temizlenebilen bir makyaj çantası. Pahalı bir şey olmasına gerek yok, Watson's ve Gratis'lerdeki plastik çantalar epey iş görüyor. Fırça ise en önemli araç. İlk olarak fondoten ve kapatıcı uygulayabileceğiniz güzel ve kullanışlı bir fırça gerek. Benim önerim bu anlamda Real Techniques Expert Face Brush. Allık ve pudra için ise yine Real Techniques, Blush Brush. Farı biçimli dağıtmak ve gölgelendirmek için ise MAC 217 ve eyeliner ve ya kaş doldurma için kullanılan bir açılı fırça. Ben sizin için Sephora Angled Brush'ı seçtim.

A cute and washable makeup bag would be a good way to start and brushes are the most important. I would suggest Real Techniques Expert Face Brush for foundation and concealer, Real Techniques Blush Brush for powder and blush, MAC 217 to apply and blend the eyeshadows and a Sephora angled brush for eyeliner and brows.




Cilde zarar vermeyen, nefes almasını sağlayan ve zararsız içerikli bir fondoten en önemlisi. Doğal duruşlu ve meyve özlü Bourjois Healthy Mix'i seçtim sizin ve kendim için. Allık için ise bir şeftali, bir de pembe tonlu almakta fayda var. Şeftali için The Balm Frat Boy, pembe için ise The Balm Down Boy'u seçtim. Özellikle cildi karmaya ve ya yağlıya dönük olanların bir de pudra edinmesi gerekiyor. Benim önerim Rimmel London Stay Matte pudra.

Pick a foundation that let's your skin breathe and doesn't look like a mask. My favorite is Bourjois Healthy Mix foundation. Blush is the most fun. I'd recommend picking a peachy and also a pinky shade. The Balm Frat Boy for the peach, The Balm Down Boy for the pink. Powder is a must, if you have slightly oily or combination skin. An affordable, incredible option would be Rimmel London Stay Matte Powder.




Gelelim gözlere. Öncelikle çok iyi bir makyaj bazından kaçış yok. Hem makyajınız kalıcı olacak, hem de renkler kendini daha iyi belli edecek. Favorim; Urban Decay Primer Potion. Kalemlerden ise Rimmel London Black, Avon Super Shock ve MAC Teddy'i seçtim. Hepsi akmayan ve kolay sürülen kalemler. Kapatıcılardan ise Bourjois Healthy Mix, daha yoğun ve aydınlatıcı isteyenlere ise Maybelline Dream Lumi Touch tavsiye ediyorum ve Maybelline 24 Hour Color Tattoo krem far/bazları herkese tavsiye ediyorum. Başlangıçta kremlerle uğraşmak daha kolay olabilir.

Eyes. Start with a base. My favorite is Urban Decay Primer Potion. It'll make your eye makeup stay on all day and the colors will show better. Eye pencils; Rimmel London, Avon Super Shock and MAC Teddy. All of them are very easy to wear and long lasting. Bourjois Healthy Mix for lighter, Maybelline Dream Lumi Touch Concealer for heavier and brighter concealing. You should also try to get one of those Maybelline 24 Hour Color Tattoo cream shadows/bases. Working with the cream is always easier.




Makyaja başlar başlamaz MAC'ten palet yapmaya hiç gerek yok. Sizin için uygun fiyatlı ve kaliteli bir palet olan Sleek I-Divine'ı seçtim. Kendisini buradan 9 Euro'ya sipariş verebilirsiniz. Gün boyu kalacağından emin olduğum jel eyeliner MAC Fluidline ve Avon açılı fırçayla çok rahat sürülebilir. Kıvırıcıyı da yine MAC'ten seçtim. Maskara ise favorim olan Bourjois Volumizer.

You don't have to build a MAC Palette immediately. Go for a cheaper one. Sleek has the most amazing colors with good pigmentation. A waterproof eyeliner would be perfect. I picked MAC Fluidline with an Avon angled brush. Mascara is Bourjois Volumizer and lash curler is by MAC.




Son adım; dudaklar. L'oreal Rouge Caresse ve Caresse Lip Stain ve kaliteli, kalıcı bir rujla başlayabilirsiniz. En önemlisi yavaş yavaş biriktirin ve ihtiyacınız olmayan şeyi sırf paketi çekici diye almayın. Makyaj yaparken de sabırlı olun. Hiç birimiz ilk denememizde düzgün çekemedik eyelinerlarımızı, ya da ruju taşırmadan süremedik. Makyaj sabır işidir diyorum ve hepinizi sevgiyle kucaklıyorum!

Finish off with the lips. L'oreal Rouge Caresse and Lip Stains would be great to start with. Also, don't skip getting a higher quality lipstick. Don't forget! Makeup is all about patience. Love you all, xx.


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow

- Bu Hafta En Sevilenler #2 / This Week's Most Loved #2



Görkem Karman

77 yorum:

  1. çok yararlı bir yazı olmuş :) 20 yaşındayım :) Sanırım tek eksiğim güzel bir far bazı :) En yakın zamanda almayı ümit ediyorum :) SEVGİLER TEŞEKKÜRLER..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederiim:) far bazı olmazsa olmaz, ben de 2 sene önce kadar keşfettim:)

      Sil
  2. çok güzel bir post olmuş, çok makyaj yapmayan biriyim benim normalde kullandığım ürünler bu kadar nerdeyse tabi fondoten ve kapatıcıları saymazsak :))

    YanıtlaSil
  3. Görkem!

    Süper, süper, süper bir yazı olmuş!!! Harika, ellerine sağlık :)

    Yıllardır makyaj yapıyor olunca insan (benim makyaj serüvenim de seninkine çok benziyor) böyle bir yazının gerekliliğini unutabiliyor.

    Tek itirazım, fondötene olabilir :) Ben 30 yaşıma kadar özel günler dışında hiç fondöten kullanmadım, cilt bakımıyla destekledim. Cildin kendi ışıltısı 20-30 yaş arası o kadar yeterli ki -tabii ki özel durumları olanları hariç tutuyorum; ama yüzde gizlenecek bir kusur yoksa, renkli nemlendirici dahil tüm yüzü kapatacak bir ürün, günlük olarak ne kadar gerekli, bilmiyorum :) Ama özel günlerde fondöten tabii ki lazım :) Makyajı ne kadar değiştirdiğini, belli ettiğini hepimiz biliyoruz :)

    Çok çok güzel bir yazı olmuş, ellerine sağlık! Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederiim:) haklısın aslında, ben de geçen seneye kadar fondoten çok kullanmıyordum ama Bourjois'yla tanışana kadar:) Bir de malum yaş oldu 23:D:D Öpüyorum çok!

      Sil
  4. Görkem'cim çok güzel bir yazı olmuş.
    Bende Başak gibi 30 yaşına kadar fondöten pek kullanmayanlardanım ki yaş 30 oldu halen daha sık kullanmıyorum.
    Cildimde fazla kapatılacak kusur çok şükür olmadığı için tercihim renkli nemlendirici ve bb kremler oluyor.
    Ve tabi makyaja yeni başlayan genç kızlara bir tavsiyede benden mutlaka makyajınızı cildinizden arındırın asla makyajla uyumaya kalkmayın.
    Cildinize ne kadar iyi bakarsanız güzelliğinizi her daim muhafaza edersiniz.
    Cildi güzelce temizlemek, nemlendirmek hatta haftada bir peeling ve maske yapmak mutlaka gerekli ayrıca yaşınıza uygun göz kremi kullanmayıda ihmal etmeyin derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenilmesine çok sevindim, teşekkür ederiim:) kesinlikle haklısın, cildi temizlemek, en önemlisi tanımak ve bakımını yapmak çok çok önemli. ekleme için çok sağool:)

      Sil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş ne güzel tek tek açıklayarak anlatmışsın adımları, birçok genç kızı bilgilendirecektir ve tabi heveslendirecektir diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım öyle olmuştur, çok teşekkür ederiim:)

      Sil
  6. İşte bu benim için çok iyi oldu! Makyajda çok yeniyim hala eksiklerim var, her alışverişe gidişimde bir iki parça edinmeye çalışıyorum ama bazıları acemilikten yanlış oluyor malesef. Kadınlar günü de yaklaştı hazır ben de pusuya yattım indirimleri bekliyorum :) Uygun fırçaları da alırsam çok iyi olacak. Onları da muhtemelen bir kaç ay içinde siparişle ilgili yazınızı tekrar okuduktan sonra internetten alacağım. :) Teşekkürler bu güzel yazı için!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim asıl, bu güzel yorum için:)

      Sil
  7. Görkem harikasın! Ne güzel düşünmüşsün, gençlere kılavuz olmak çok güzel bir şey :)

    YanıtlaSil
  8. Makyaji bilenler icin cok ta ozel bir yazi olmayabilir ama benim gibi makyajla yeni yeni ilgilenen biri icin tam bir basyapit olmus. Nasil heveslendim anlatamam urunleri almak icin. "Gorkem Listesi" ile alisveris gunu ilan ediyorum bugunu :0)

    Sevgiler
    Aslihan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindiim, şimdiden güle güle kullan hepsini:)

      Sil
  9. sleek için verdiğin site güvenilirmidir acaba daha önce alışveriş yaptınmı oradan?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, kendisini oradan sipariş etmiştim zaten Real Techniques fırçalarımla beraber:)

      Sil
    2. Gorkem abla 9,50€ diyor nasıl alıcaz biz bunu yaa

      Sil
  10. ben de cok begendim gorkitom:) namkınca da hala rimmel stay matte pudra ve mac fludline eye linerım olmadığını fark ettim. Maybeline kapatıcıyı da bir suru kapatıcım olmasına ragmen denemem gerek sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maybelline'i sevebilirsin bak sen:) Tişikkür ederim İncirellaaa'm

      Sil
  11. Pek faydalı bir yazı olmuş ama bence fondöteni özel günlere bırakıp günlük makyajda bb krem daha iyi olur cildi daha az yormuş oluruz diye düşünüyorum :)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  12. bu yazıyı okumaya başlar başlamaz benim için yazıldığını anladım :D çokk faydalı oldu

    YanıtlaSil
  13. çok net bir yazı olmuş eline sağlık..makyaja yeni başlayan genç ciltlerin kat kat boyalar altında kalmasına gönlüm razı olmuyor..az ve kaliteli ürünle, hem ciltler korunsun hem güzelliklerine güzellik katsınlar..hoş bende böyle başlamıştım, şimdi çekmeceler dolaplar yetmiyor o ayrı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum, sonu belli zaten ama en azından sağlıklı bir biçimde başlasınlar:) sevgiler!

      Sil
  14. Essence gel eyelinerda çok iyi. Tavsiye ederim. Hiçbirşeyi tutmayan göz kapaklarım bu eyelinerda hiç dagılmadı sürdüğüm gibi uzun saatler duruyor şaşırtıcı bir durum benim için. :) Ayrıca The balm güzel bir tavsiye rujlarıda mat ve kalıcı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgi için teşekkürler, en kısa zamanda deneyeceğim! :)

      Sil
  15. süpperrrr bir yazı olmuş:)
    http://kozmetikhikayeleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. görkem çok güzel bi yazı olmuş gerçekten :)

    YanıtlaSil
  17. Make-up 101
    Introduction to make-up
    :))

    YanıtlaSil
  18. Keşke bizim ilk gençlik dönemimizde de bize yol gösteren yazı, kişi, örnek vs olsaydı.
    Yazın harika!

    YanıtlaSil
  19. merhaba clou10 sitesi güvenli midir? Birde bir şey satın aldığında not olarak ne düşüyorsun gümrükde sorun çıkmasın diye? şimdiden çok teşekkür :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet:) paketin üstüne 'artistic brushes' yazmalarını söylemen yeterli:)

      Sil
  20. yeni başlayanlar ve bir daha fırçaya para vermek istemeyenler için Real Techniques fırça mı yoksa sigma mı ?

    YanıtlaSil
  21. Blogunu keşfettiğimden beri kaç yaşında makyaj yapmaya başladığını merak ediyordum çünkü çok profesyonelleşmiş gibi bir izlenim veriyorsun karşındaki insana. Bu yazınla da merağımı gidermiş oldun ohh :))

    YanıtlaSil
  22. Real Techniques ve sleek paleti söylediğiniz siteden almak istiyorum ikisi 50 lira tutuyor yaklaşık.Ne kadar kargo öderim acaba?

    YanıtlaSil
  23. Stay matte sarı alt tonlu mu :)

    YanıtlaSil
  24. Hello, constаntly і useԁ
    to check weblog postѕ here early іn the daylight, aѕ i liκe to learn mοrе and more.


    Feеl free to surf to my web blog ... proactiv acne treatment

    YanıtlaSil
  25. Today, I wеnt to the beachfrοnt with mу kids.
    I founԁ a sea shеll and gave it to my 4 уeаг
    old daughter and sаid "You can hear the ocean if you put this to your ear." She рut the shell to
    her ear and ѕcгeameԁ. Thеre waѕ
    а hermit сrab іnѕiԁe and it
    pinсhеԁ her ear. She nevеr
    wants to gο back! LοL I know this is entiгely off topic but Ι haԁ to tell someone!



    Have a loоk аt mу ωebpagе :: click through the up coming website

    YanıtlaSil
  26. I like the νaluable infоrmatiοn you provide in your artiсles.
    І'll bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite sure I'll lеarn many new stuff rіght here!
    Good luсk for the neхt!

    Review my wеb site :: webcamchat

    YanıtlaSil
  27. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  28. Merhaba Görkem ben Figen , yazında kullandığın detaylı ve bir o kadar samimim anlatım için öncelikle teşekkür etmek isterim. Ardından da merak ettiğim bir soruyu cevaplamanı mümkünse rica edecektim. Yazında verdiğin İnternet sitesinden yaptığımız alışverişler güvenli bir şekilde Türkiye'ye hatta adresimize temin edilebiliyor mu ? Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  29. sleek I-divine storm mu amazonda anlayamadım hangi palet oldugunu

    YanıtlaSil
  30. bu yazı kesınlıkle benım için yazılmış olmalı süper ötesi :)

    YanıtlaSil
  31. Merhabaa ^^ Ben 15 yaşındayım ve makyaj malzemelerimi almaya daha 2-3gün önce başladım doğal içerikli ürünler olmasına ve yaşıma ağır kaçmayan farlar olmasına dikkat ediyorum :) bu yazıda benim çok işime yaradı çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  32. ben de çekilişe girmek istiyorum ne olursun beni alırmısın

    YanıtlaSil
  33. Sen bi harikasın Görkem ablacım videolarınıda izliyorum seni sürekli bloğundan ve youtube hesabından takip ediyorum en sevdiğim youtubersın bloğunda bi harika bana çok yardımcı oldun teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  34. meraba görkem abla 13 yaşındayım ve kapatıcı ihtiyacı duyuyorum hangisini kullanmalıyım ? :(

    YanıtlaSil
  35. ne kadar tatlısın ilk video'ndan beri takip ediyorum seni ama nasıl soylesem videoların kusursuz anlatım diksiyon hepsi çok güzel ama malesef bu seni birazdaha ciddi gösteriyor daha içten olmanı dilerim eğer yanlış anlamassan örnek vermek istiyorum denizinpaylaştıkları yani deniz abla gibi çoğunuzu takip ediyorum görkem ablacım ama favorim ikinizsiniz çok uzzattım farkındayım ama senden birşey isteyeceğim benim saçlarım kaşlarım ve kirpiklerim döküldü stresten olduğunu soylüyorlar bana yardımcı olabilirmisin belki takipçilerinden de benim gibi bu hastalığı yaşayan vardır ve bana yol gösterirler onlara sorabilirmisin ama eger uygun olmaz dersen anlayış gösteririm gerçekten sonuçta senden büyük bişey istiyorum .. sevgiler

    YanıtlaSil
  36. Ellerine sağlık valla ama bide fiyatları olsaydı daha iyi olurdu ve ben şu fırçalar ve mac malzemeleri nerden bulurum bilmiyorum bir yardım edersen iyi olur

    YanıtlaSil
  37. görkem abla seni çokk seviyorum ben biraz küçüğüm 14 yaşındayım ve makyaj yapmayı çookkk seviyorum senin sayende bana yüzümdeki sivilceleri ve çilleri nasıl kapatabileceğim hakkında bilgi verir misin?

    YanıtlaSil
  38. Sır senin vidioların için 1 hafta okula gitmedim ve yararı da cok iyi oldu blok y zılarınız super ve daha bircak sey her neyse sizi ciddi ciddi cok seviyorum Görkem ablacım :)n

    YanıtlaSil
  39. Gerçekten çook yararlı bir yazı ! :) Hazırlayan ellerine sağlık :) Bana da çok büyük yararı oldu,tekrardan teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  40. Görkem ablacığım yararlı olmuş çok işime yaradı. Teşekkürler :*

    YanıtlaSil
  41. Cok guzel bir yazi tesekkurler

    YanıtlaSil
  42. gerçekten çok faydalı oldu bu teşekkürler. ben de yeni başlayanlardanım türkiyeden alabileceğim bi far paleti önerin var mı? çok teşekkürle :)

    YanıtlaSil
  43. çok çokk iytisin sakın bırakma

    YanıtlaSil
  44. http://ciltvemakyajbakimim.blogspot.com.tr/ benim de bloguma bakarsanız sevinirim yeni açtım :)

    YanıtlaSil
  45. Görkem ablacım dah uygun fiyatlı yani watsons gratisten alabileceğimiz makyaj malzemeleri hakkında hangilerini önerirsin seni seviyorum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  46. Görkito abla çok güzel bir yazı olmuş 16 yaşındayım ve daha önce hiç makyaj yapmadım bu aralar bir heves gelsi ve bu yazının bana çok yararı dokunacak :)

    YanıtlaSil
  47. Görkito abla çok güzel bir yazı olmuş 16 yaşındayım ve daha önce hiç makyaj yapmadım bu aralar bir heves gelsi ve bu yazının bana çok yararı dokunacak :)

    YanıtlaSil
  48. Görkem abla sana özelden ulasabilecegim bir yer var mi varsa nerden ulasabilirim..

    YanıtlaSil
  49. Görkem abla sana özelden ulasabilecegim bir yer var mi varsa nerden ulasabilirim..

    YanıtlaSil
  50. Görkem Abla fondötensiz kolay makyaj nasıl yapılır adlı bir video çekerseniz çok sevinirim.buna ihtiyacım var.sadece benim değil bir çok arkadaşının.şimdiden çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  51. Merhabalar.benim cilt yapim karma ama kiru yerlerde var nasil bir fondoten kullanabikirim.lorealin infallible matte fondotenini kullandim.ve hic memenum degilim.cok kurttuyor cildimi altina nemlendirici surmeme ragmen yanitlarsaninz cok memnun olurum

    YanıtlaSil
  52. Görkem abla ben 13 yaşındayım sence hangi makyaj malzemelerini kullanmalıyım

    YanıtlaSil
  53. Super bir yazi olmus ben yeni okudum ama olsun

    YanıtlaSil
  54. Super bir yazi olmus ben yeni okudum ama olsun

    YanıtlaSil