Akmayan Makyaj / Smudge-Proof Make Up!



Herkese merhabalar! Bugün sizlere akmayan makyajı anlatacağım. Ne gözlerdeki simsiyah, ne de yanaklardaki pembeler uçmuyor, akmıyor. Bütün gün kalemim akmış mı, maskaram dökülmüş mü, allığım uçmuş mu demek istemiyorsanız bu yazıyı okuyun! Bu arada Bourjois yerine NARS Sheer Glow'umu kullandım. Yanlış fotoğraf için özür diliyorum ve hemen anlatıma geçiyorum.

Hello everyone! Today I'm going to show you my smudge proof make up solution. With this look, everything will stay put all day. Mascara will not smudge, your waterline will stay black all day and your blush will not need reapplying. I'm just so sorry that I put the wrong foundation, as I actually went for my NARS Sheer Glow!


Yüzümü yıkayıp Embryolisse ile nemlendirdim, göz altlarıma ise favori göz kremim MAC Mineralize Charged Water kullandım. Yaklaşık 5 dakika sonra MAC Fix Plus'ı yüzümden 20 cm uzakta tutarak sıktım. Kurumasına izin vermeden MAC Strobe Liquid Lotion'ı elmacık kemiklerimin üstüne, çeneme ve şakaklarıma uyguladım ve beklemeden NARS Sheer Glow fondotenimi uyguladım. Tüm bu işlemlerde fırça kullanmadım, hepsini parmaklarımla yaydım.

I washed my face and moisturized with my Embryolisse and MAC Mineralize Charged Water Eye Cream. Then sprayed some Fix + and right after that, applied some MAC Strobe Liquid Lotion on the top of my cheekbones, my chin and my temples. I went for my trusty NARS Sheer Glow Foundation. I did all of these with my fingers, without using brushes.




Göz makyajımın tüm gün sabit kalması için en önemli adım yağlı göz kapaklarıma en iyi gelen Urban Decay Primer Potion'ı parmaklarımla tüm göz kapağıma ve alt kirpik diplerime uyguladım.

I wanted my eye make up to stay put all day, so I went for my oily eye lids's best friend; Urban Decay Primer Potion. I put it all over my lid and very close to my lower lash line.




Gelelim fara. Bu adımda istediğiniz, güvendiğiniz, kalıcılığınızdan emin olduğunuz her farı kullanabilirsiniz. Ben yine MAC'i seçtim.

Eyeshadow. You can pick any of them. I picked my MAC palette.




Göz kapağımın tamamına MAC Brule uyguladım ve göz kapağımın katlanma (crease) yerine Omega kullandım. Omega'yı aynı zamanda kaşlarımı doldurmak için de kullandım. 

I put MAC Brule all over the lid and defined my crease line with Omega. I also used Omega for my brows.




Bu adım çok önemli. Göz makyajında siyah kullanıp da tüm gün sabit kalmasını istiyorsanız, kalem ya da akıcı eyelinerlar yerine mat ve katı yapıdaki farları tercih etmelisiniz ve kremsi yapıdakilerden kaçınmalısınız. Tamamen siyahın akma, dökülme riski her zaman daha çoktur. Bu yüzden ben çok koyu bir gri olan Typographic ile simsiyah Carbon'u karıştırıp açılı bir fırça ile üst kirpik diplerime eyeliner gibi ince bir çizgi halinde kullandım ve serçe parmağımla görünümünü yumuşattım.

This step is very important. If you want to go with black on your eyes and want to make it last all day, you should go for matte, not creamy and pigmented eyeshadows. I mixed Typographic, which is a super dark grey and Carbon, which is a super matte black. I applied it on my top lash line as an eyeliner and blended in with my little finger. 




Alt kirpik diplerime gözümün içine süreceğim siyah linerı yumuşatmak adına iki mat kahveyi karıştırarak yaydım. Bu etapta mürdümlere, siyahlara da gidebilirsiniz ancak ben gölgeli daha yumuşak görüntüleri sevdiğim için kahveleri seçtim.

I blended a mixture of 2 matte brown eyeshadows very close to my bottom lash line to soften the black liner in my waterline. You can go for plums, blacks and other colors with this step but I love the smokey soft effect, so I went with the browns.




Gözümün içinde sabit duran ve ilk sürüldüğü gibi kalan MAC Fluidline Blacktrack'ten vazgeçemiyorum. Ağlasam da saatlerce uyusam da akmıyor. Gözün içinden hiç akmayan kalem yok ama bazıları gerçekten 3-4 saat akmadan duruyor. O kalemleri merak ediyorsanız bir aşağıdaki fotoğrafta!

MAC Fluidline in Blacktrack is the only liner that stays on my waterline, no matter what I do. Even if I cry or sleep for hours, it stays as black as I first applied it. No black pencil stays in the waterline forever but there are some that stays put for a good 3-4 hours. If you want to know the pencils, scroll down!




1) Yves Saint Laurent Dessin Du Regard (55TL)
2) Rimmel London Exaggerate (13TL)
3) Make Up For Ever (Türkiye fiyatını bilmiyorum ama tahminimce 33 filandır.)




Kirpiklerimi MAC kıvırıcımla kıvırıp tüm gün hiç akmayacağından ve kirpiklerimi tek tek ayıracağından emin olduğum Bourjois Volumizer maskaramı üst kirpiklerime uyguladım.

I curled my lashes with my MAC curlers and put my trusty Bourjois Volumizer Mascara, that I'm 100% sure that it won't smudge throughout the day, on my top lashes.




Alt kirpiklerime ise ılık su haricinde hiç bir şeyle çıkmayan, akmayan Clinique Bottom Lash Mascara'yı uyguladım. Göz altlarımı da MAC Studio Finish kapatıcımla kapattım.

I put Clinique Bottom Lash Mascara on my bottom lashes. This mascara never comes off, unless you take it off with warm water. I, then concealed under my eyes with my MAC Studio Finish Concealer.




Yüzüme NARS Laguna ile biraz renk verdikten sonra NARS Mata Hari allığımı uyguladım. Dudaklarım için ise MAC Pink Plaid tercih ettim. Mat rujlar diğerlerine göre daha kalıcı oluyor.

I gave myself some color with my NARS Laguna Bronzer and applied my NARS Mata Hari blush on the apples of my cheeks. I went for MAC Pink Plaid on my lips. Matte lipsticks always last longer than other formulas.








En son ise tekrar MAC Fix + sıkarak makyajımı sabitledim ve akşam ben silene kadar rujum hariç hiç bir şeyi tazelemedim. Umarım siz de uygular ve bana fikirlerinizi söylersiniz! Herkese sevgiler!

I sprayed some more MAC Fix + on my face and put everything in place. My make up didn't smudge or disappear until I remove it. I hope you try this and get back to me with your personal opinions! xx


Gelecek Yazılar / Coming Up

- 500 Takipçi Çekilişi / 500 GFC Giveaway
- Yurtdışı Online Alışveriş Hakkında / About Online Shopping
- Sleek Far Paleti İlk İzlenim / Sleek Eyeshadow Palette First Impressions
- MAC Blog Satışı / Blog Sale


Fotoğraflarım için Instagram: gorkemkarman
Her türlü soru ve ya makyaj sohbeti için yourfaceismycanvas8@gmail.com



Görkem Karman

35 yorum:

  1. Cok guzel olmus! Tam benlik <3

    YanıtlaSil
  2. Adım adım anlatım da çok iyi olmuş, bu tür makyaj da sana çook yakışıyor Görkem! Teşekkürler :)

    Bu arada, evet, akmayan göz kalemi diye bir şey yok!!! Farla "kalem-miş gibi" uygulamasına elimi alıştırmam lazım :)

    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiim :) Far çok çok kalıcı oluyor, dene derim:)

      Sil
  3. Sanki makyajsız halinde buymuş gibi duran bu makyajını çok çok beğendim:) Sade ama bir sürü inceliği olan..

    Her adımı ayrıntılı anlattığın bu postu ayrıca sevdim:)

    YanıtlaSil
  4. Makyajın çok hoş olmuş işte ben böyle makyajlara bayılıyorum ve kendimde genelde bu tarz makyaj yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de bu tarzı beğeniyorum hem kendimde, hem başkalarında:)

      Sil
  5. Çok güzel olmuş!

    Ben o içe o kadar çekilen kalemlerin durabileceğine kesinlikle inanmayanlardanım ama bir gün birileri içe en yoğun şekilde çekilen kalemin aynen kalmasını sağlayan bir şeyler icad edecek, inanıyorum! :))

    YanıtlaSil
  6. Süper olmuş ;)
    www.locosmetico.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. çok hoş olmuş makyajın.

    YanıtlaSil
  8. waterline a çekilen koyu renk kalemden nefret eden ben, bu makyajı sana çok çok yakıştırdım :)

    YanıtlaSil
  9. Canım çok doğal ve hoş duruyorsun, ancak karma/yağlı ciltlerde makyajdan önce bu kadar nemlendirme uygulamamak lazım:/ Yoksa fondoten kusma yapıyor. Senin cildin kuru olduğu için hepsini yalamış yutmuş :) Makyaj postu yaptığına göre iyileşmiş olduğunu anlıyorum ve çok sevindim:)Öpüldün..

    http://makeupbybgm.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Begümcüm! Benim aşırı kuru olduğu için bu nemlendirme az bile, direkt zeytinyağı filan sürmem lazım:) Bugün de dişçiye gittim ama şu an gayet iyiyim, görüşebiliriz:) Öpüyorum çok!

      Sil
  10. O kadar güzel bir yüzün var ki.. Makyaj nefis duruyor.. Birşey sorma istiyorum Görkem. Bourjois Healty Mix fondöteni ve serum olanı İstanbul'da hangi mağazalar satıyor? Oğluma sipariş etmiştim o kadar aramasına rağmen bulamadı bir türlü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Utandım, çok teşekkür ederim:) Boyner'lerde Bourjois ürünlerini bulabilirsiniz:)

      Sil
    2. görkem birde cevahir watsonda bourjois ürünleri var:)

      Sil
  11. Akmayan bir maskara varmış demek!Bunu da öğrenmiş oldum:)
    Makyajınız çok yakışmış ayrıca:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bourjois Volumizer'ı tek geçerim bu konuda:)

      Sil
    2. make up for ever smoky lash extra black'i tavsiye ederim ben de :) geçen gün saçma salak bişeye 2 saat ağladım, gözümün altında hiçbir siyahlık yoktu :p

      Sil
    3. Teşekkür ederim kızlar, tavsiyeleri değerlendirmeye çalışacağım:)

      Sil
  12. Karma ve yağlı cilt tipine sahip olanlar bunların dışında bir de pudra ile makyajı sabitlemeye kesinlikle ihtiyaç duyacaklar,benim gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, benim aşırı kuru olduğu için bol nemlendirip sabitlemem yetti:)

      Sil
  13. Makyajı çok beğendim,pozları da tabi. :)
    Gelecek yazıları merakla bekliyoruum.

    YanıtlaSil
  14. This was a fantastic post! I have never tried Blacktrack Fluidline on my waterline... I've always been a little hesitant because Mac has never states whether it's safe to use it there or not, and my eyes are very sensitive. Maybe I'll give it a shot. I know that I haven't heard any problems, so.

    And I love all the eyeshadows you used!

    Great tips! thanks for sharing friend :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Well, they never say it's safe but I have the most sensitive skin ever and it didn't harm my eyes! You should try it, it literally stays put all day! <3

      Sil
  15. gerçekten çok güzel olmuş. okurken allahım ne çok ürün kullanıyor diye düşündüm ama sonuçta şaşırdım çünkü görünüm çok sade, nası bu kadar ürün kullanıp bu kadar sade ve hoş makyaj yapabiliyorsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim:)

      Sil
  16. gorkem blog satışını tam olarak hangi gün yapcaksın ona göre pusuya yatıp beklicem de=)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Blog satışı kaçırmışım ama umarım şans benimle olur :))
    darkgreenleyl@hotmail.com

    YanıtlaSil
  18. o ud far bazı battal boy mu ya :))

    YanıtlaSil
  19. yaa bnde büyüyünce siz gibi olmak istiyorum :D

    YanıtlaSil