Sleek Oh So Special Palette! İlk İzlenimler / First Impressions!



Merhabalar! Dünkü yazıyı yazar yazmaz bir sürü okuyucum fırça siparişi vermiş, bir de üstüne üşenmemiş bana teşekkür maili atmış. Ne kadar sevindiğimi sizlere nasıl anlatsam bilemiyorum. İyi ki açmışım bu blogu! Eğer hala okumayan varsa, dünkü yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Gelelim son siparişimde pakete babam tarafından eklenen sürpriz Sleek far paletime. Toplamda 3 kez kullandığım için tam bir inceleme yazısı olmayacak. Onun yerine ilk izlenim yazısı olarak yazmaya karar verdim. 

Hellooo there! I'm so happy with all your feedbacks and your lovely e-mails and comments! They mean so much to me! Thank you all! Let's jump in to today's post; Sleek I-Divine Oh So Special Eyeshadow Palette. I'm sorry this is actually not a review post but a 'first impression' blog post, as I've only used this for a few times now.




Bu benim ilk Sleek ürünüm olduğu için epey heyecanlıydım. Cloud10beauty'den 9 Euro'ya sipariş ettiğim bu palet gerçekten de adı gibi 'sleek', yani zarif. Siyah, oldukça hafif, I-phone'dan biraz büyük boyutu ve NARS gibi kolayca kir tutan paketi ile ilk bakışta ortalamanın üstünde bir palet bu benim için. Gelelim içine.

This is my first Sleek product ever, so I was pretty excited to order. I purchased this palette on Cloud10beauty.com and it was only 9 Euros! The palette is very 'sleek' as its name tells. It's black, very light, almost I-phone sized packaging also has that NARS type of velvety texture, that can get dirty very easily.




Paletin kapağında oldukça iş gören bir ayna bulunuyor. Kötü yanı ise farların epeyce tozutması ve aynayı kirletmesi (ki ben buna dayanamıyorum) ve beni çıldırtması. Farların üstündeki şeffaf tape'de hem farların isimleri yazıyor, hem de aynayla temaslarını önlüyor. Paketin içinden çıkan çift taraflı aplikatör bence iş görmez. Onun yerine mini bir MAC 217 tarzı bir şey koysalar daha makbule geçerdi.

The palette includes a big mirror, which is a good thing. The bad side is; the eyeshadows dust easily and make the mirror dirty. There's also a tape that includes the names of each shadow. And a double sided brush/applicator that does nothing, in my opinion. A mini MAC 217 would be so much better with this palette.






Palet 7 mat, 5 ışıltılı far içeriyor. Toprak tonları ve füme, pembe şeftaliler ve mürdüm ışıltılıların müthiş kombini bu olsa gerek. Fiyata göre farlar epey pigmentli. Primer üzerine uygulandığında çok kalıcı ve dökülme yapmıyor. Ben daha silik renkler bekliyordum açıkçası, bu anlamda beni yanılttı. 9 Euro'ya alınabilecek en kaliteli far paleti diyebilirim. Olumsuz yanını sorarsanız da kesinlikle farların tozutması derim. Sizlere en beğendiğim 4 rengin elimin üzerindeki duruşunu bırakıyorum ve bir sonraki yazıda görüşmek üzere diyorum. 

The palette has 7 matte, 5 shimmery colors. The perfect combination of taupes and neutrals, peachy pinks and plummy shimmers. The shadows are very pigmented, when you think of the price. This is actually the best palette to buy, if your palette budget is 9 Euros. I just don't like the eyeshadows being easily dusty. I'm going to leave you with the swatches of my favorite eyeshadows and see you in my next post!






The Mail - Gateau - Celebrate - Ribbon


Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com





Görkem Karman

36 yorum:

  1. Tek başına Celebrate için bile alabilirim bu paleti! Muhteşem bir renk! Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! Palette en çok ilgimi çeken renk o oldu zaten:)

      Sil
  2. Ribbon allık gibi de kullanılır sanki:)

    YanıtlaSil
  3. Tozutması deyince cok sasırdım. Bendekiler hiç tozutmuyor hatta 1-2 Mac farın bundan daha cok tozuttugunu söyleyebilirim ama ben alalı 1.5 sene oluyor. Acaba kimyasal içeriklerimi farklı yoksa her palette ayrı bir yapımı var diye dusunmeye basladım :S

    http://makeupbybgm.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi? Benimki aşırı tozutuyor, palet bir anda battı, şaştım kaldım.

      Sil
  4. ay celebrate renge ben de bayıldım. mat farlarını basarılı buluyorum ben

    YanıtlaSil
  5. Çok güzelmiş güle güle kullan başka renkleri vardır herhalde paletin di mi_?
    www.locosmetico.blogpsot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, evet renk seçeneği epey bol:)

      Sil
  6. Celebrate nefismiş...Organza'da bayağı ilgimi çekti..fırça siparişleriyle alınır bence :)

    YanıtlaSil
  7. Bu paletten bir de original palet'ten var bende ve çok severek kullanıyorum.
    Fakat sende ki farlar düz gözüküyor bendeki farlar şekilli nasıl anlatayım üzerlerinde baskı izleri var.
    Ayrıca kullandığım iki palette de bende tozutma problemi yaşamadım seninkiler neden tozuruyor ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok aslında benimkilerde dokulu, üstleri sepet gibi:) Tozutma problemi bir bende mi var:(

      Sil
    2. ben alalı 1 seneyi geçti belki yeni üretimler böyledir.
      gerçi bir çok farda bu problem olabiliyor inglot ve mac'ten aldığım farlarda da oldu.

      Sil
  8. Celebrate nasıl harika bir renk öyle!! Tek satılsa kesin alırdım :D

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten çok güzel Sleek paletleri. Ben de kozmetik yasağından önce ebay den Bad girl paletini almıştım ama umduğumdan da koyu çıktı renklerin çoğu. Her ne kadar muhteşem olsalar da kullanamıyorum :( Bu palet de çok güzel,güle güle kullaan ! ;)

    YanıtlaSil
  10. celebrate bi harika resmen :)

    YanıtlaSil
  11. yorumlara geçmeden celebrate nasıl güzel bir renk diyodumki herkesle hemfikirmişim:))

    YanıtlaSil
  12. Celebrate, ribbon, pamber bayıldım bu renklere <3

    YanıtlaSil
  13. Çok güzeller!
    Güle güle kullan.
    En kısa zamanda ben de şu önerdiğin siteden alışveriş yapacağım. (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, kesinlikle memnun kalacağından eminim:)

      Sil
  14. renklere bayıldım sleek benim ürünlerini çoook merak ettiğim bi marka ama ulaşamıyorum giddigidiyordada pahalıya satılıyor
    Ribbon ve pamber ne tatlı renkler tam yazlık :)

    YanıtlaSil
  15. merhaba canım,blogumda güzel bir çekiliş/etkinlik var gelmek istersen sevinirim ve beklerim :)
    http://sevonugozunden.blogspot.co.uk/2013/02/cantani-gosterilk-cekilisetkinlik.html
    sevgilerle ♥♥♥

    YanıtlaSil
  16. görkem bu siteden alışverişimizi kargomuzu nasıl takip ediyoruz? kargo takibini bulamıyorum

    YanıtlaSil
  17. Merhaba,
    Sleek palete bayıldım.Fırçalarda çok güzel.Merak ettiğim kargo ücreti ne tuttu?

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. paleti çok beğendim ! twitter votkalimon sayesinde keşfettiğim blogunu dünden veri karıştırmaktayım :) tarzını çok beğendim.. ne kadar sürede eline geçti peki bu palet?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa! Çok teşekkür ederim:) 4 iş gününde gelmişti:)

      Sil
  20. Merhaba Görkemcim, bu siteden siparis verdigimizde gümrüge takilmadan geliyor mu? Biliyorsun yurtdisindan satin alma yasagi var sen nasil aliyorsun bu siteden?

    YanıtlaSil
  21. Ben de Storm paleti var. Muhtesem bir sey ve siddetle tavsiye ediyorum. Ben bu palet ve Storm arasinda kalmistim ama Storm'daki renkler bana daha guzel geldi ve daha cok tercih ettigim tonlar. Tozutma problemi olmadi. Ayrica Sleek'in Molten Metal far ikilisini de tavsiye ediyorum. Dün de Bad Girl paleti, Blush by 3(Pumpkin) ve bir adet ruj (Mystic) siparis ettim . Cok sabirsiziiim!!

    YanıtlaSil