Weekend Face #4 / Haftasonu Makyajı #4



Merhaba! Bugün sizlere haftasonu için uyguladığım makyajı göstereceğim. Bugün hastalığımın 5. günü ve daha yeni yeni kendime geliyorum. Burnumun kenarları silmekten kabuk kabuk, bu kötü görüntüyü ne kremle ne de başka bir şeyle düzeltemedim. Photoshop da kullanmak istemediğim için olduğu gibi bıraktım. Haydi makyaja geçelim.

Hello! Today I'm going to show you my make up for the weekend. I was pretty sick for 5 days so I still have that sick face, sorry for that:( Let's jump in to the make up now!




Cildimi temizleyip nemlendirdikten sonra Bourjois Healthy Mix 51 fondotenimi MAC Strobe Liquid Lotion ile karıştırarak Real Techniques Buffing Brush ile yüzüme uyguladım. NARS Laguna Bronzer'ım ve MAC 187 fırçamla yüzüme biraz renk vererek, kazağımla uyduğunu düşündüğüm The Balm Cabana Boy allığımı MAC 116 fırçamla yanaklarıma uyguladım.

After cleansing and moisturizing my face, I mixed my Bourjois Healthy Mix 51 Foundation with a pump of MAC Strobe Liquid Lotion and applied it on my face, using my Real Techniques Buffing Brush. I gave my face some color with my NARS Laguna Bronzer w/ MAC 187 Brush. On the apples of my cheeks, I went for a color that matches my outfit of the day; Cabana Boy by The Balm. I applied it with my MAC 116 blush brush.






Rimmel London Stay Matte Transparent pudram ve Real Techniques Blush Brush ile T bölgemi sabitledim, matlaştırdım. Gözlere geçersek; Urban Decay Primer Potion ile göz kapaklarım ve alt kirpik diplerimi makyaja hazırladım. Göz kapağımın katlanma yerine (crease) MAC 217 fırçamla, NARS Portobello far ikilisinin koyu rengiyle hafif bir gölge yaptım. Bu işlemle düşük olan göz kapaklarımı biraz da olsa kalkık gösterdim. Alt kirpik diplerime Real Techniques Accent Brush ile mürdüm kahve bir renk olan MAC Twinks'i uyguladım ve gözümün içine ve üst kirpik diplerime YSL Dessin Du Regard siyah göz kalemimi sürdüm. Kirpiklerimi MAC kirpik kıvırıcımla kıvırıp Bourjois Volumizer Mascara'yı üst kirpiklerime, Clinique Bottom Lash Mascara'yı ise alt kirpiklerime uyguladım. Korkunç göz altlarımı Bobbi Brown Creamy Corrector'ın Bisque rengiyle kapattım. Kaşlarımı da MAC Omega far ve Real Techniques Brow Brush ile doldurarak son adıma geçtim.

I powdered my T zone with my Rimmel London Stay Matte Transparent Powder w/ Real Techniques Blush Brush. I primed my eyelids with Urban Decay Primer Potion and defined my crease, creating a shadow with NARS Portobello duo and a MAC 217 brush. This way, I lifted my tired crease line a little. I put MAC Twinks, which is a plummy brown, very close to my lower lashline, using a Real Techniques Accent Brush. I lined my upper lashline and waterline, using my YSL Dessin Du Regard Noir eye pencil. Curled my lashes with MAC curlers and put Bourjois Volumizer on my top and Clinique Bottom Lash Mascara on my bottom lashes. Concealed under my eyes with my magical Bobbi Brown Creamy Corrector in Bisque. Filled in my eyebrows with Real Techniques Brow Brush and MAC Omega eyeshadow.




Ruj olarak ise çok sevdiğim MAC Plumful'u kullandım. Sanırım bu önümüzdeki hafta da kullanacağım bir makyaj olacak çünkü çok beğendim. Siz bu haftasonu neler kullandınız? Neler yaptınız? Sevgiler!

I went for my lovely lipstick by MAC; Plumful. I love this make up look and will be wearing it for the following week, too! What make up did you wear this weekend? Love!






Sıradaki Yazılar / Coming Up 

- Bobbi Brown Creamy Corrector
- Real Techniques Core Collection


Instagram: gorkemkarman
youtube: yourfaceismycanvas88
yourfaceismycanvas8@gmail.com
Vine: GorkemKarman
Twitter: urfacemycanvas8


Bu arada dünkü vlogumu izlemeyen var mı? :)






Görkem Karman

26 yorum:

  1. Merhabalar,çok geçmişler olsun öncelikle,bu havalar herkesi hasta ediyor maalesef,bu aralar sende görmekten olsa gerek pembelere çok taktım, The Balm'ın Fratboy ve Downboy'a yapıştım, tabi bunlara uygun ruj lazım diye Mac Please me ve Flormar dan bir ruj aldım,Please me yi her sürdüğümde rujun çok güzel duruyor iltifatları aldım,Mac den göz makyaj fırçası almak istiyorum,bana kesinlikle al diyeceklerin neler?İnsan almaya başlayınca alınması gereken ne çok şey çıkıyor,şaşırıp kalıyorum.Hiç bir zaman tamam oldu tüm ihtiyaçlarımı aldım diyemiyor insan,hep birşeyler çıkıyor.
    Bende mac in 239 u var,ama farı güzel süremiyorum o fırçayla,önerilerini beklerim.Görüşmek üzere,Başak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! Çok çok teşekkür ederim, etrafımdaki herkes hastayken benim de şifayı kapmam kaçınılmazdı:) MAC Please Me ve Pink Plaid benim de favorilerimden. MAC 239 daha pigmentleri ve yoğun formüllü farları yine yoğun şekilde uygulamak için ideal. Hem far sürüp hem blending yapmak isterseniz size 217'yi öneriyorum. Bende 5 tane var, doyamıyorum, dolayısıyla kesinlikle al diyeceğim fırça bu :) 224 de blending de harikalar yaratır, ayrıca concealer fırçası olarak da kullanılır. Sevgiler!

      Sil
  2. Görkemcik, makyajın çok güzel olmuş, çok sade ve çok da şık. Bu arada gözlerine bayılıyorum, er baktığımda 'böcük gözlü' diye geçiyorum içimden:)) çok güzel bir cildin var bu arada

    YanıtlaSil
  3. Kardeşine bayıldımm, çok tatlı maşallah) Buarada bugünki makyajına da bayıldım sana çok yakışıyor bu tonlar, öperim! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim, ben de seni öperim çok çok! :)

      Sil
  4. Ruja bayıldım!.
    Rimmel London Stay Matte pudra benim de favorim. (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruju tavsiye ediyorum:) Rimmel London bu fiyata bu performansla en pahalı pudraları bile silip attı:)

      Sil
  5. çok geçmiş olsun dikkat et kendine tekrarlayabiliyor çünkü ben 2 haftadır kurtulmaya çalışmıştım hastalıktan. kardeşin çok tatlı ve güzel maşallah ablasına çekmiş:))
    bu arada makyajına bayıldım sana bu tonları çok yakıştırıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:( Ben de tam iyileştim diye çıkıp dolaştığım için daha ağır geri döndü zaten. Çok teşekkür ediyorum tekrar, sevgiler!:)

      Sil
  6. Canım kullandığın pudradan memnun musun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, makyaj sabitlemek ve ya yağlı ciltleri matlaştırmak için tavsiye ediyorum:)

      Sil
  7. Öncelikle çok çok geçmiş olsun Görkem, bir an önce kurtulursun umarım;)
    Yine nefis bir makyaj olmuş, sadecik çok sevdim:)

    YanıtlaSil
  8. ben haftasonu yazı yoktur diye bakmamıştım,tesadüfen bi baktım ki yazı varmış :)
    makyaj yine sade ve güzel,sana böylesi çok yakışıyo :)
    fırçaları önce yaz da çatlıyım ben iyice :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, fırça yazıları bir kaç güne yayında:)

      Sil
  9. Görkemcim bende makyajı sabitlemek için bir pudra arıyorum, bu senin kullandığın transparan tabir edilen pudra mı, eğer öyleyse numarası kaç?

    YanıtlaSil
  10. Hahahahaaa, çocukcağıza sözlü yapmış ya, çok güldüm :))))

    Görkem, ailece şekersiniz siz demek ki! Kocaman öpüyorum :)))))

    YanıtlaSil
  11. Görkem, merhaba. Belki ilgisiz olacak ama, makyaj malzemelerini koyduğun çekmeceli dolabı nerden buldun? Benim de böyle bir şeye ihtiyacım var.

    YanıtlaSil
  12. Ahahha kardesin cok seker. O yasta annemin rujlarini ust uste surerdim ben de kendime benzettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Ben de aynı şekilde gizli gizli kırmızı rujları sürüp dolanırdım:)

      Sil
  13. Görkemcim, bu kadar çok malzeme ile bu kadar natürel makyaj yapabildiğin için tebrik ederim, biz olsak sür babam sür palyoçaya döneriz. :) benim sorum saç renginle ilgili olabilir mi? tam olarak tonun adını yada numarasını biliyor musun tatlım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok teşekkür ederim:) saçlarım dipten 5-6 parmak doğal rengi, uçlarında yeşil&bal rengi boya kalıntıları var. Doğal rengini soruyorsanız da küllü açık kumral:)

      Sil