Favori Yüz Fırçalarım / My Favorite Face Brushes!



Herkese merhaba! Bugünün yazısı en sevdiğim ve herkese tavsiye ettiğim yüz fırçalarımla ilgili. 5 favori fırça seçtim, hepsini tek tek tanıtacağım. Fırçaların 2 tanesi MAC, diğerleri ise Real Techniques. Haydi başlayalım!

Hello everyone! Today I'm going to be showing you my 5 top face brushes. I picked 2 MAC and 3 Real Techniques ones. Let's start!








MAC 187 Duo Fibre Brush


Şüphesiz ki en sevdiğim MAC fırçamdır. Bu fırçayı ilk olarak koyu renkli ve pigmentli allıklar için almıştım, ancak şu anda hem fondoten, hem pudra, krem allık, toz allık ve en çok da bronzer uygulamak için kullanıyorum. MAC 187 benim için her şey fırçası ve kesinlikle bir tane daha edineceğim. MAC'lerden 100TL'ye alabilirsiniz.

My all time favorite MAC brush, with no doubt. I use this for liquid foundation, powder, cream blush, powder blush and bronzer. I can't live without it, as it's my go to brush. I reach for it every single day. I'm going to purchase one more! 






Real Techniques Blush Brush


Aldığım günden beri oyuncak gibi elimden düşürmediğim fırçamın yazısını buradan okuyabilirsiniz. Yeryüzündeki en homojen allık/pudra fırçası. Bir tane daha istiyorum! Bu fırçayı 12 Euro'ya buradan alabilirsiniz. Online alışveriş ile ilgili yazımı okumak için ise buraya tıklayabilirsiniz.

I've been playing with this since the day I got it. You can click here to see my detailed review of this brush. Once again, this is the softest brush on earth and perfect for blush/powder. I want one more of this! You can order this brush online, for 12 Euros, right here, and you can read about cloud10beauty and online shopping, by clicking here.






MAC 109 Small Contour Brush


Aslen kontur fırçası olan bu fırça ilk aldığımda gözüme ufacık gelmişti. Kullandıkça açıldı ve şu anki şeklini aldı. Tek bir fırçayla her işi yapmak isteyenlerin fırçası MAC 109. Mineral pudra, likit fondoten, allık, bronzer, kontur, highlighter. Her şey için mükemmel. Keçi tüylü bu fırçayla ilgili önceki yazım için buraya. Fiyatı yaklaşık 90TL diye hatırlıyorum. Tavsiye ediyorum.

This is actually a small contour brush but since I never contour, I use this for multipurpose; powder, liquid/mineral foundation, bronzer, blush, highlighter. You can see my preview post about it, here.






Real Techniques Buffing Brush


Real Techniques Core Collection ile gelen bu fırça fondoten için vazgeçilmezim oldu! Set ve bu fırça hakkındaki yazımı okumak için buraya ve yine 25 Euro'ya seti sipariş etmek için buraya.

This buffing brush that comes in the Real Techniques Core Collection has quickly become my go to brush for foundation! You can read my full review right here and order this brush for 25 Euros, clicking here.






Real Techniques Expert Face Brush


Krem allık, kontur, likit fondoten konusunda tam bir expert. Bu fırçayı da yine aynı siteden 12 Euro'ya alabilirsiniz. Daha önce bir çekilişimde bir izleyicime hediye ettim. Daha sonraki çekilişlerimde de yer vermeyi düşünüyorum. Detaylı yazı için buraya.

Cream blush, contour, liquid foundation; this brush is the expert for them all. You can order it again on cloud10beauty, for 12 Euros. Read my review about this brush, here.


Instagram: gorkemkarman
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com
Twitter: urfacemycanvas8
Youtube: yourfaceismycanvas88


Yarın / Tomorrow

- Gözlerim Bunları Sevdi / What's On My Eyes? (FOTD&EOTD)



Görkem Karman

19 yorum:

  1. Off çok tatlı hepsi :) Benim de bi allık fırçasına ihtiyacım var hangisini alsam ki :)

    YanıtlaSil
  2. Mac'in 109 ve 187'si en merak ettiğim fırçalarından diyebilirim.
    Sigma'da muadilleri var ama RT ve İnglot'tan fırçalar alınca onlara sıra gelmedi.
    Bir de RT stippling brush'ı var bir de sigma f80 var fondöten sürmek için ee bi de expert face brush sipariş ettim sanki 187 tarzı bir fırça fazlalıkmış gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muadillerin tüy kalitesi epey farkediyor. Gerçekten MAC almakta fayda var:) 187 her eve lazım bence ya, hepsinin yeri ayrı :)

      Sil
  3. o RT fırçaların hepsini istiyorum kesinlikle..

    YanıtlaSil
  4. o RT ler den istiyorumda istiyorum :))

    YanıtlaSil
  5. Senin anlatımlarına dayanamayıp sanırım tüm Real Techniques fırça seti/fırçalardan sipariş vereceğim! Buffing ve expert face brush arasındaki farkı açıklayabilir misin kısaca?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buffing 3 farklı fırçayla birleşik bir sette, 25 euro ve sadece fondoten için müthiş bir fırça ama expert tekli satılıyor, 13 euro ve kontur, krem allık ve fondoten için kullanılabiliyor:)

      Sil
  6. Çekilişten kazandığım expert face brush harika bir iş çıkarıyor (: BB kremi dağıtmada, allık sürmede, hatta pudra uygulamada bile başarılı. Tek ürünle çok iş diye buna derim (:

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Görkem yine harika bir yazı olmuş. 187 ye ben de bayılıyorum senin anlatımlarından sonra Real Techniques siparişi verdim gelmesini bekliyorum. Bir de aklıma takılan bir şey sormak istiyorum. Kardeşinle çektiğin videoda makyaj malzemelerini koyduğun dolabı çok beğendim.Nerden aldığını paylaşabilir misin? Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkür ederim:) Ikea'dan aldım:)

      Sil
  8. Görkemciğim hepsi harikalar en çokta pembe olan :) ama yurt dışındaki sitelerden nasıl alışveriş yapılır kargo ne kadardır ingilizce ne yazılır anlatabilirsen çok güzel olur ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, online alışverişle ilgili yazım burada: http://gorkemkarman.blogspot.com/2013/02/guvenli-online-alsveris-safe-online.html?m=1
      :)

      Sil
  9. Gorki selam. Iki fırçaya ihtiyacım var. Biri likit Fondoten için digeri allık için. Allık için rt blush brush Fondoten için 187 yeterlimi??

    YanıtlaSil