ADIM ADIM AKMAYAN GÖZ MAKYAJI!



Özellikle yaz sıcaklarında hepimizin ortak kabusu bu sanırım; akan göz makyajı. Kullandığımız ürünlerin içerikleri kalıcıklarını büyük oranda etkiliyor ancak akmayan göz makyajına giden yolda daha büyük bir etken var; pürüzsüz ve renklendirilmeye hazırlanmış göz bazı. Bu yazıda adım adım akmayan göz makyajını anlatacağım.


1- GÖZ MAKYAJI BAZLARI

Göz makyajınızı saatlerce sabit tutan hazırlık bazlarıdır. Benim tercihim yaklaşık iki senedir Urban Decay'in Eye Primer Potion'ı. Daha iyisini bulamıyorum ancak Türkiye'de satılmıyor, İtalya'ya gittikçe getiriyorum. Şimdi sizlere makyajınıza başlamadan sürebileceğiniz farklı fiyatlı makyaj bazlarını tanıtacağım.


URBAN DECAY EYESHADOW PRIMER POTION


MAC - PAINT POT IN PAINTERLY


NARS SMUDGE PROOF EYE BASE


BENEFIT - STAY, DON'T STRAY


TOO FACED - SHADOW INSURANCE


2- GÖZ KALEMİ VE EYE LINERLAR

Simsiyah olup da gözün iç kısmından akmayan kalem yok sanıyordum, ta ki MUFE'ın kalemiyle tanışana kadar. Kalem yerine eye liner tercih ediyorsanız da dünyanın en kalıcı linerı ödülünü alan Bobbi Brown Long Wear Gel Liner'ı tek geçerim. Göz bazınızı yaydıktan sonra hiç bir kalem ve far akmayacaktır ancak aşağıdakiler benim bireysel tercihlerim. İşte alternatifler!


MAKE UP FOR EVER - AQUA EYES EYE KOHL


BOBBI BROWN - LONG WEAR GEL EYELINER


CLINIQUE CREAM LINER


MAYBELLINE - EYE STUDIO


3- MASKARA

Sürdükten iki dakika sonra deli gibi akan rimellerden çok çeken biri olarak nihayet bulduğum kalıcı ürünleri listeliyorum. İlki bundan sonra asla değiştirmeyeceğim iki aşamalı Bourjois VOLUMIZER ( Boyner'lerde bulabilirsiniz.), diğeri Estee Lauder'ın gerçekten asla akmayan tek rimeli ZERO SMUDGE ( İsimden de belli :). Üçüncüsü ise sıcak yaz günlerinde alt kirpiklerimize sürmemiz için özel formülize edilmiş minik ufacık fırçalı Clinique Bottom Lash.


BOURJOIS - VOLUMIZER MASCARA


ESTEE LAUDER DOUBLE WEAR - ZERO SMUDGE


CLINIQUE - BOTTOM LASH MASCARA


4- PUDRA İLE SABİTLEME

Ve son adım olan sabitleme. Göz altınızı kapatıcınızla kapattıktan iki dakika sonra göze özel bir pudrayla  çünkü normal pudralar göz altına değdiğinde kapatıcınızı çatlatıyor ve cildi kurutuyor.) sabitlemeniz gerekiyor. MAC'in de böyle bir ürünü var ancak ben Benefit'i tercih ediyorum.


BENEFIT - POWDERFLAGE

Görkem Karman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder