Lancome Miracle Cushion



Günaydın! Bugün sizlerle, Lancome'un son ten ürünü Miracle Cushion'la ilgili deneyimlerimi paylaşacağım. Yazıya başlamadan önce, bu markanın ten ürünleriyle hiç anlaşamadığımı belirtmeliyim. Denediğim fondotenlerinin hepsi yüzümde oksitlenip, gün içinde koyulaşıyor, içerdikleri parfüm ya da alkol sebebiyle yüzümde garip kabarcıklar çıkıyor. Bu sebepten bir daha Lancome'un fondotenlerine para vermemeye yeminliyim. Zaten bu ürünü de Boyner deneyip yorumlamam için gönderdi, göndermeselerdi yine bu markadan bir ürün almayacaktım.

Ürün elime ulaştığında ilk yaptığım şey kutusunu açıp koklamak oldu. Eğer bu da buram buram parfüm koksaydı yüzüme sürmeyecektim ancak likit ürünleriyle karşılaştırıldığında Miracle Cushion'ın belirgin bir kokusu yok diyebilirim.




Ürünün ambalajına ve özelliklerine geçmeden önce, tenimin rengine uygun ürün gönderdikleri için Boyner'e çok teşekkür etmek istiyorum. Çoğu firma gerçekten yorumlamam için değil de, stoklarında ne kaldıysa gelişi güzel gönderiyor çünkü. 

Dönüyorum pakete. Üzerinde yazdığı gibi, bendeki 1 numarası. Yine paketin üzerinde yazana göre, verdiği kapatıcılık 4 üzerinden 2. Kısmen doğru.




Bu ürün hem kompakt bir fondoten, hem de sünger içine emilmiş bir bb krem. Yoğun nemlendirme ve arttırılabilir kapatıcılık, vaat ettikleri arasında. Unutmadan, SPF (Güneş'ten Koruma Faktörü) 23 içeriyor.




Öncelikle ambalajının dışardan bakılınca çok hoş ve hafif olduğunu ancak fazlaca parmak izi tuttuğunu belirtmeliyim. 




Gördüğünüz sünger aparat, içinde fondoteni barındırıyor. Sol kısımdaki pedle ürüne bastırıp, yüzünüze yaymanız gerekiyor. Ben ilk önce bir fırçayla yaymayı denedim. Fondoten yüzüme oturmadı, çizik çizik kaldı çünkü yapısı çok ama çok ıslak.

Kendi aparatıyla denediğimde ilkine nazaran daha başarılı bir sonuç elde ettim ancak fondotenin yapısını hiç sevmedim. Az önce de belirttiğim gibi, fazla ıslak bir yapısı var. Bunun yanı sıra, kapatıcılık vermesi için kat kat uygulamanız gerekiyor. Pek pratik bir ürün değil. 

Altına bazla ve bazsız denedim. Hiçbir şekilde yüzümde kalıcı olmadı. Zaten uyguladığım anda duruşu içime sinmedi. Burnumu pütür pütür gösterdi, hem de ultra ıslak yapısına rağmen. Mimik çizgilerime doldu, uygulandıktan birkaç saat sonra sonra tüm yüzümde kusma yaptı. Parça parça oldu ve fondotenin yüzümden uçmayan kısmı inanılmaz parlama yaptı. Bunu, aşırı ıslak bitişli olmasına bağlıyorum. 

'Daha ne olabilir?' diyeceksiniz, onu da söyleyeyim. Benim yağlı olmayan cildimde bile sivilce yaptı. Tüm bunların hepsi, 5 günlük kullanım sonrasında bu ürünü bir daha kullanmama kararı almama yetti.




Son olarak, pudrayla sabitlense bile uygulandıktan birkaç saat sonra kıpırdamaya başlayan bir ürün olduğunu da söyleyeyim ve Lancome'dan ürün satın almama kararımı sürdüreyim. Yalnızca cildi aşırı kuru olan ve çizgilenme sorunu olmayanlar sevebilir diye düşünüyorum. Cildiniz bu saydığım özelliklere sahipse bile denemeden almayın derim.

Siz bu ürünü denediniz mi? Sevgiler!


*Ürün, Boyner tarafından gönderilmiştir. Teşekkürler!



Görkem Karman

24 yorum:

  1. Süngeri görünce bana da pek hijyenik gelmemişti bu fondöten, hatta oldukça gereksiz bir ürün olduğunu düşünüyorum. Objektif yorumlarınız da düşüncem de yanılmadığımı gösterdi :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. seni bu objektif yorumların için okuyorum, hep böyle devam, başarılar :)
    Bu arada fiyat/performans/gramaj kıyaslaması yapılınca oldukça vasat bir ürün...
    Onun yerine pekala drugstore BB leri bile kullanılabilir.

    YanıtlaSil
  3. Görkemcim Cilinique markasının face brushını ne zaman yorumlayacaksın merakla bekliyorum sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Yorumunu beklemekle ne doğru etmişim . Ayıp olur bir daha ürün göndermezler vs kaygısıyla övmeden objektif ve detaylı (kutusuna kadar) yorum yapmana bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
  5. objektif yorumlarınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Lancome'un bencede sadece rimelleri çok başarılı. Dediğin gibi çok hijyeniz ve kullanışlı bir ürüne benzemiyor. Birde merak etim aslında keşke sevip, kullansaymışsın da bu ürün kaç gün gidiyormuş öğrenseydik. Bana bir ay dayanmaz gibi geldi hem o sünger emmiştir hem aplikatör emiyor.

    modabenvekozmetik.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Merhabalar:)

      Ben suanda Guney Kore'de yasamaktayim. Cushion urunlerini gercekten denemek isteyenlerin Lancome markasiyla baslamamalari gerektigini dusunuyorum. Sonucta bu urunu ilk cikaran Lancome degil Guney Kore'nin en buyuk kozmetik firmalarindan biri olan Amore Pacific'in Laneige ve IOPE gibi markalaridir:) Ben Guney Kore'de yasadigim icin bu urunlerin farkli olanlarini denedim. Oncelikle soyleyebilecegim sey hijyenik oldugugur. Sonucta urunu uygulamak icin icinde gelen aplikatoru sadece siz kullaniyorsunuz. Baskasiyla ortaklasa kullanmadiginiz surece hijyen konusunda bir sorun olmuyor yani:) Aplikator tabiki bir sure sonra kotu olmaya baslayacaktir. Bu durumda yenisini kullanmak sorunu ortadan kaldiriyor. Bana bir ay dayanmaz demissiniz. Ben Laneige ve IOPE markalarinin cushion urunlerini kullaniyorum. Hergun kullanmadigimi ve Koreliler gibi gunde 3-4 kez makyaj tazeleme yapmadigimi goz onunde bulundurursak 3-4 ay rahat kullaniliyor. Lancome cushionlarinin biraz daha kucuk oldugunu duydum o ayri bir konu tabi:)

      Sil
  7. almayı düşünüyordum yazıyı okuduktan sonra asla almam!

    YanıtlaSil
  8. Görkem abla ben beyaz tenliyim bana uygun fiyatlı bronzer önerir misin?Ve highlight/contour videosu çeker misin?Sevgiler.
    ciddiolamiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  9. Gercekten objektif oldugun icin seviyorum seni galiba :) tabi baska bir sürü sebebide var am abu en önemli sebeblerden birisi :) on numarasin, böyle devammm ;)

    YanıtlaSil
  10. objektif olduğunuz için tebrik ederim.
    http://www.avantajkodu.com/

    YanıtlaSil
  11. Lancome un maskaralari gercekten cok guzel♡♡
    ten urunu haric baska tip urunlerine sans verebilirsin belki ? Yazi cok guzel olmus emegine saglik

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Teint Miracle'ı denemiş miydin? Çoğu fondötene meeh diyen ben bunu bayağı beğendim :)

    YanıtlaSil
  14. Senin en çok bu neyse o yorumlarına bayılıyorum görkem, bu arada sırf senin yüzünden yarın bıyner istinyeye gidicem sanırım burberry farları almaya ❤️❤️

    YanıtlaSil
  15. Ben Kore marka cushionlar kullandım ve kesinlikle çok başarılı buldum. İçindeki fondoteninden kaynaklıdır belki, benim kullandığım ürün 14 saate kadar yüzümde oturuyor :D fırçayla makyajı pek beceremeyip 1 saat vakit kaybettiğimden hemen süngerle uygulamak çok kolayıma geliyor :) hijyen konusunda katılıyorum ama zaten ürün normal tüp bb lerin / fondotenlerin yarısı kadar olduğu için çabuk bitiyor . koreli bir marka bunun olan VDL bunun hijyenik versiyonunu da yaptı denedi, ama sünger kadar pratik olmadığından , sevilse de çok satmadı :D Cushion'lara bayıldığım ve denediğim günden beri bb / cc almayıp cushion refilli aldığımdan çok şey yazdım ~~ daha ayrıntılı blog yazımı çok çok çok severek kullandığım bir iope cushion'um var :) http://meishenmeweishenme.blogspot.com/2015/01/korede-bb-devri-bitti-artk-cushion.html linkten okuyabilirsiniz ^^

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Görkem!
    Ben hep MAC 187 tarzı fiber fırçalarla uyguladım, bir dene derim.. en azından hafif makyaj yapacağın zaman bu yöntemle değerlendirebilirsin..
    ben de blogumda yorumlarım ve uygulamasını yaptım. okumak isteyenler için: http://lifewithhk.blogspot.com.tr/2015/03/lancome-miracle-cushion-fondoten.html

    YanıtlaSil
  17. Ben Lancome ürünlerini düzenli oalrak hiç kullanmadım genel olarak iyi makyaj malzemesi ve kötü makyaj malzemesi ayrımı da yapamam ancak Lancome allık denemeye gittiğimde önce Miracle Cushion uyguladılar ve ilkdefa bir üründen bu derece etkilendim ve yüksek meblalar ödemeyi göze aldım. Sanki yüzümü aydınlattı, renkleri eşitledi, kapatıcılık olayı benim için ödemli değildi zaten. Ancak yorumların beni şüpheye düşürdü, bugünlerde almayı düşnüüyordum oysaki. Ben makyaj anlamında iyi bir göz olmadığım için de kendi fikirlerimin doğruluğundan emin değilim.

    YanıtlaSil
  18. Ürünü almayı düşünüyordum. Tesadüfen denk geldiğim bu yazı aydınlatıcı oldu.tarafsızlık için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Ürünü almayı düşünüyordum. Tesadüfen denk geldiğim bu yazı aydınlatıcı oldu.tarafsızlık için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. Ben de denedim ürünü ama ben bu kadar sahane bir fondöten kullanmamıştım, herkes için her urun uygun olmuyor maalesef...cilt yapısı çok onemli...bahsettiğiniz hiçbir olumsuz şeyi de gormedim urunde...bunun dışında çok kalıcı bir ürün

    YanıtlaSil
  21. Ben de denedim ürünü ama ben bu kadar sahane bir fondöten kullanmamıştım, herkes için her urun uygun olmuyor maalesef...cilt yapısı çok onemli...bahsettiğiniz hiçbir olumsuz şeyi de gormedim urunde...bunun dışında çok kalıcı bir ürün

    YanıtlaSil
  22. bence herkes kendi cilt tipine göre değerlendirmeli. bende bir cok kez kötülenen yada beğenilen ürünleri neden aldım yada keşke daha önce alsaymışım gibi pişmanlıkla deneyimledim. lancome cushion da bu ürünlerden biri. Oysa benim aradıgım şey buymuş. yüzümde bi canlılık bir doğallık evt kat kat sürmezseniz kapatıcı özelliği yok ama kat kat uyguladıgınızda bile suratınızda pullanma yapmıyor. benim için en önemli özellik bu bir fondoten yada bb kremde olması gereken. söylemek istediğim şey her cilt kendine has ve hiçbir ürün başkalarının deneyimleriyle sizde aynı etkiyi yaratmayacaktır..

    YanıtlaSil