Makyaj Çantamda Ne Var?





Günaydın! Bugün sizlere, bir yere giderken yanıma aldığım makyaj çantamı göstereceğim. Daha doğrusu, evde makyaj yapacak zamanım kalmayınca yanıma aldıklarımı. 

Öncelikle makyaj çantamdan başlayayım. Instagram'da denk geldiğim Muna Tasarım isimli hesaptan sipariş ettim. Onlar da zariflik edip yanına birkaç hediye koymuşlar hatta. Çanta gördüğünüz gibi çok tatlı ancak Instagram'da başka müşterilerin paylaştığı görsellere göre soluk buldum ben. Ya da en azından benim çantamdaki desenler baya soluk. Bir tek alt kısımdaki Görkem yazısı olması gereken keskinlikte. Belki benim şansıma böyle olmuştur, bilemiyorum şimdi ama yine de gerek sevimli olması, gerek tam çantaya atmalık boyutta olması sebebiyle keyifle kullanıyorum.




Baz ürünlerimden başlıyorum. Şu sıralar yeni bir makyaj bazı deniyorum. Smashbox Photo Finish Light Primer. Şimdilik hakkında yorum yapacak kadar oturmadı fikirlerim ama yapısı hafif diyebilirim. MAC Face & Body fondoteni zaten şurada uzun uzun anlatmıştım. İkinci tüpümdeyim. Yaza kalmaz bu da biter. Aslında şu sıralar deneyimlediğim yeni bir fondoten var ama boyutu sebebiyle çantaya atıp çıkamıyorum. O yüzden kurtarıcım Face&Body.

Dışarıda makyaj yapmam gerektiğinde, bu işi az ürünle kıvıramıyorum ama normalde yaptığım gibi tam teşekküllü bir makyaj da yapamıyorum. Mesela correctorı atlamışım. Çantaya direkt MAC Pro Longwear kapatıcımı atmışım. En sevdiğim kapatıcım. Şişe şişe bitirdim. Detaylı yazısı burada.

MUFE'nin HD pudrasını pek sevmedim ama küçük olduğu için ve bitirmeyi kafama koyduğum için çantamda tutuyorum. Göz çevremi kurutuyor, sanki tam sabitlemiyor. Yapısı çok ince, aşırı tozutuyor, kurutuyor. Yağlı T bölgesinde iyi iş çıkarıyor. Ben bunun yanında, rujlarımı matlaştırmak ve kalıcı kılmak için de kullanıyorum.




Göz makyajımda asla atlayamayacağım adım tabi ki baz. Lorac Behind The Scenes far bazını çok seviyorum. Daha önceki videolarımda da belirtmiştim; incecik bir yapısı var ve makyajı çok güzel sabit tutuyor. Göz kapağına ağırlık da yapmıyor ancak yalnızca Lorac Pro palet yanında hediye olarak veriliyor. Ben kendi paletimin yanında geleni bitireli çok oldu. Bu ikinci tüp de bir arkadaşımın hediyesiydi.

Far olarak şu sıralar Soap & Glory 'nin bu 4'lü far paletini (*) kullanıyorum. Bu paletin detayına girmeyeceğim çünkü önümüzdeki haftaiçi inceleme yazısını yayınlayacağım. Göz kalemi olarak son dönemin favorisi Essence Long Lasting serisi. Sadece 3,5 Lira, göz içinden akmıyor, hassasiyet yaratmıyor. Daha ne olsun? Belki AVON Supershock kadar siyah ve kremsi değil ama 3 kat geçtiğimde istediğim rengi elde edebiliyorum.

Maskara olarak da yazısını şurada yazdığım Revlon Photoready 3D Volume (*) var. Bunu çok çok sevmedim. Hacim verdiğini iddia eden ama yalnızca kirpikleri belirginleştiren günlük bir maskara bence. Gün içinde akmadığı ve dökülme yapmadığı için kullanmaya devam ediyorum. Yine yazısını şurada yazdığım Gosh'ın maskarasını çok daha fazla sevdim.




Allık olarak en masum pembeliği veren The Balm Down Boy favorim. Beyaz ten için kalıcı ve güzel bir pembe allık arıyorsanız, başka bir şeye bakmayın derim. Dudak nemlendiricisi olarak da Flormar'ın yeni Care 4 Lips serisinden Wild Fruits aromalı ürününü kullanıyorum. EOS Lip Balm'ın birebir aynısı. İsterseniz karşılaştırma yazısı da yazabilirim.

Ruj yerine dudak kalemi bana daha cazip geliyor. Hem dudaklarımı istediğim gibi şekillendirebiliyorum, hem de rujdan çok daha kalıcı oluyor. İki favorim şu sıralar çantamda. İlki Essence'in Cute Pink dudak kalemi. Daha önce Essence'in dudak kalemleri hakkında bir yazı yayınlamıştım. Piyasadaki en başarılı kalemler bence Essence'e ait. Hem 2 küsür Lira, hem yumuşacık, hem de kurutmuyor. Üstelik kalıcı. Satin Mauve rengini de bittikçe alıyorum. Hala denemediyseniz Essence'in kalemlerine bir şans verin derim.

Son dudak ürünü de yine bitmek üzere olanlardan. Rimmel London Eastend Snob asansörlü dudak kalemi. O kadar doğal, o kadar hoş bir pembe ki. Tüm dudağa sürüp çıkmalık.




Bunlar da allık ve dudak kalemlerinin renkleri.




Son 3 ürünü de gösterip yazıyı bitiriyorum. Öncelikle kirpik kıvırıcımdan başlıyorum. Şu övüle övüle bir hal olan Shu Uemura kıvırıcıdan bahsediyorum. Bir arkadaşım sayesinde yurtdışından edinebildiğim bu ürünü ben aman aman sevmedim. Daha önce uzun yıllar kullandığım MAC kıvırıcıdan tek farkı, yayı daha geniş olduğundan mıdır nedir, en uçtaki kirpiklerimi bile kıvırması. 'Sen başka ne bekliyordun?' derseniz, yabancı guruların 'Shu Uemura, the best curlers ever.' 'My all time favorite lash curlers.' gibi iddialı söylemleri sebebiyle, verdiği kıvrıklığın biraz daha kalıcı olacağını filan sanmıştım galiba.

Kaş konusunda da son zamanlarda favorim olan bir ürünüm var. Soap & Glory Archery (*) kaş kalemi. Bunun detaylı yazı kısa bir süre sonra gelecek ama bana kalem kullanma alışkanlığını kazandıran harika bir şey bu. 

Son olarak da olmazsa olmazım MAC Brow Set'in şeffaf rengi. Bu küçük maskarayla kaşlarım tüm gün sabit duruyor. 

İşte böyle. Sizin makyaj çantanızda neler var? Sevgiler!


-Yazı boyunca (*) ile işaretlenen ürünler firma gönderisidir.




Görkem Karman

14 yorum:

  1. Bende genelde downboy u yanımda taşıyorum. öyle naturel bir pembesi var ki bayılıyorum. Çok güzel bir yazı, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Gozaltlarim aşırı mor seninkinden bile çok öyle diyeyim Sence benefit erase paste mi almaliyim yoksa mac pro long wear mi ?

    YanıtlaSil
  3. Mac face& body fondoteni kapatıcılık olarak the balm shelter'a benzeten çok oluyo. Sence de öyle mi?

    YanıtlaSil
  4. essence nin kalemi bende de var çok büyük ümitlerle almıştım ama gün içinde sayesinde pandaya dönüyorum :( şu ana kadar hangi kalemi denediysem akma yaptı,eyelinerları söylemiyorum bile.

    YanıtlaSil
  5. Eos ve flormar 4care lips karsılasmasi istiyorum

    YanıtlaSil
  6. Eos ve flormar 4care lips karsılasmasi istiyorum

    YanıtlaSil
  7. umarm flormar ve eos karşılaştırması yaparsın

    YanıtlaSil
  8. Karsilastirma isteriz valla:)

    YanıtlaSil
  9. Evet Essence dudak kalemleri yumusacik ama kesinlikle kalici degiller malesef...

    YanıtlaSil
  10. karşılaştırma isteriz elbette . ve essence kalem ile avonun kinide :)

    YanıtlaSil
  11. eos karşılaştırması iyi olur

    YanıtlaSil
  12. Eos karşılaştırması yaparsan çok güzel olur görkem abla😊

    YanıtlaSil
  13. Bu çantamda ne var tarzı yazılara bayılıyorum. Kişinin gerçekten ne kullandığını çok açık belli ediyo :)

    YanıtlaSil