Clinique Sonic System + Braun Face Karşılaştırması



*NOT: Çok uzun bir yazı oldu. Okumak istemezseniz, anlarım. Genel çıkarımlarım ve ürünler hakkındaki son kararım için son 3-4 paragrafa bakmanız yeterli olur diye düşünüyorum. 

Günaydın! Bugün sizlere, Clinique'in makyaj ve cilt temizleme cihazı hakkındaki deneyimlerimi anlatırken, daha önce yazısını şurada yazdığım Braun Face'le ilgili netleşen kararlarımı da paylaşıp iki cihazın karşılaştırmasını yapacağım. Biraz uzun bir yazı olabilir, o yüzden hemen başlayalım.

Öncelikle Clinique Sonic System'le tanıştırayım sizleri. Dermatologlar tarafından geliştirilen bu cihaz, günde toplam 2 kez kullanıldığında pürüzleri ortadan kaldırıp, daha küçük görünen gözeneklere kavuşmamızı vaat ediyor. T bölgesine uygulandığında ise, kir ve yağ dolayısıyla oluşan pürüzlere etki edip, cildi cilt bakım ürünlerine hazır hale getireceğini vurguluyor. 




Fırça, plastik bir koruma başlığıyla geliyor. Ürünün, çatlak, kızarıklık ve şiddetli akne bulunduran bölgelere uygulanmaması gerektiği yazıyor. Tıpkı Braun Face gibi göz çevresinden uzak tutulması gerekiyor. 





Kullanma kılavuzuna, üst kısımdaki yeşil tüylerin T bölgesine özel tasarlandığını yazmışlar. Açıkçası ben beyaz tüylerden bir farkını göremedim.

 Clinique Sonic System'in şarj edilebildiğini ve Braun'un kalem pille çalıştığını belirterek karşılaştırmaya da ufaktan başlayayım. Değinmem gereken o kadar çok nokta var ki, aldığım notlara bakınca bile dağılıyorum. Umarım bir şeyi atlamadan bu yazıyı bitirebilirim.

Ben tasarım olarak Clinique'i daha başarılı buldum diyebilirim. Öncelikle cihaz Braun'dan çok daha hafif, ayrıca daha sevimli. Braun büyük, elektronik bir diş fırçasını andırıyor. Clinique, tuşuna bastığınız anda çalışmaya başlıyor. Braun'da ise sağa sola itilebilen bir buton bulunuyor. 

Clinique Sonic'in şarj durumu hakkında uyarı veren bir ışık kısmı bulunuyor. Batarya düşük olduğunda ışık turunculaşıyor. Şarj olurken turuncu ışık yanıp sönüyor, batarya tamamen dolduğunda ise yeşile dönüyor. Braun ise kalem pille çalışıyor. Yaklaşık 10 kullanımdan sonra cihazın hareketleri yavaşlıyor. Clinique ise tamamen şarj olduğunda, 180 dakika, yani 3 saatlik kullanım sağlıyor. Ben kaç aydır kullanıyorum, şu ana kadar yalnızca 1 kez şarj ettim. Öyle söyleyeyim. 

Tuşuna bastığınızda titreşim yaymaya başlayan Clinique Sonic System, tam 30 saniye sonra çalışmayı kendiliğinden durduruyor. Zaten gün içinde 30 saniyeden toplamda 2 kez kullanılması öneriliyor. Yani 1 dakikayı geçmememiz gerekiyor. Bu arada evet, Clinique titreşimler yayıyor, Braun Face'in tüyleri ise dönüyor. Bu sebepten Clinique yüzü daha az yoruyor, neredeyse hiç tahriş etmiyor.

Clinique de tıpkı Braun Face gibi ıslak yüze uygulanıyor. Ben yıkadığım yüzüme temizleyicimi sürüp, aynı temizleyiciden biraz da fırçama döküp cihazı çalıştırıyorum. Yine Clarins'in temizleyicisini kullanıyorum. Detaylarını Braun incelememde yazmıştım.

Clinique, cihazı günde iki kez kullanmamızı öneriyor ancak ben günde bir kez uygulamayı bile fazla buldum. Sebeplerini yazının ilerleyen kısımlarında açıklayacağım.

Her uygulama sonrasında fırçanın durulanması gerekiyor. Ben de duruluyor, hatta kuruluyorum. Bunun dışında makyajınızı direkt cihazla temizlemeye başlarsanız, tüylerinde renk değişimi olabiliyor ancak bu, sabun ve suyla tamamen temizleniyor ve cihazın performansını etkilemiyor.

Tıpkı Braun Face'deki gibi, cihazın başlığının 3 ayda bir değiştirilmesi gerekiyor. Clinique Sonic'in başlığı Clinique satış noktalarından ve Clinique Online'dan temin edilebiliyor.




Şimdi geliyorum en önemli noktalara. Öncelikle Clinique Sonic'in tüylerinin çok daha yumuşak olduğundan başlayalım. Hem bu sebepten, hem de tüyler Braun'un aksine dönmeyip yalnızca titreşim yaydığı için ben Clinique'i hassas ciltlere daha uygun buluyorum. Aktif sivilceleri olanlar da Braun gibi dönen bir cihaz yerine titreşimli makinaları tercih etmeli diye düşünüyorum.

Bunun yanı sıra, Braun'un derinlemesine temizlik konusunda bir adım ileride olduğunu düşünüyorum. Bu, Clinique'in bu konuda başarısız olduğu anlamına gelmiyor. İki cihaz da makyajımı harika temizliyor. Makyajım olmasa bile gün içinde gözeneklerime dolan kiri, yağı tenimden dışarı atıyor ancak derinlemesine bir temizlik için bence Braun bir tık önde.

Batarya konusunda yukarıda da belirttiğim gibi Braun'u eksik buluyorum. Clinique'in şarjlı olması çok pratik.

Geliyorum bir diğer konuya. İki cihaz da yüzü kurutuyor. Ben nemlendiricili bir temizleyici kullanmama rağmen kullanım sonrası yüzüm aşırı geriliyor ama sanıyorum ki Braun temizleme konusunda epey derine indiği için biraz daha fazla kuruluk hissi veriyor.

Siyah ve beyaz nokta temizliğinde oldukça etkililer. Özellikle Braun Face. İnceleme yazısında da belirttiğim gibi, burnumda uzunca zamandır kaybolmayan, derin ötesi bir siyah noktamı yok etti. Clinique'i kullandığım süre boyunca da özellikle burun ve çenemde yeni siyah/beyaz nokta oluşumu gözlemlemedim.

Yine Braun'un inceleme yazısında (ya da ilgili Instagram paylaşımımda, tam olarak hatırlamıyorum), cihazı kullandıktan sonra gözeneklerimin bir iki gün boyunca daha açık olduğunu belirtmiştim. Cihaz derinlemesine temizlik sağladığı için gözenekleri açıyor elbet ama önemli olan uzun vadede doğurduğu sonuçlar. Onları da birazdan yazacağım. Clinique Sonic'te de aynı sorun var ancak Braun'daki gibi değil. Öyle ki; Braun Face'i kullandığım zaman gözeneklerim daha kızarık ve mağara gibi açık oluyor ancak Clinique'in tüyleri dönmediği için ve Braun kadar derine inmediği için tahrişten uzak, hafif bir açılma gözlemliyorum. Bir, en fazla iki güne bu durum geçiyor ancak dediğim gibi, önemli olan sürekli kullanımdaki etkiler.

İki cihaz da duşta kullanıma uygun diye geçiyor ancak ben Braun pille çalıştığı için buna pek güvenmiyorum. Pil kapağının arasından su sızabilir, cihaz bozulabilir diye riske atmıyorum fakat Clinique'in açılabilen bir pil haznesi ya da şarj kablosu için bir deliği vesaire olmadığı için duşta rahatlıkla kullanabiliyorum.

Bunun dışında Braun Face'i taşımanın ve kullanmanın biraz daha zor olduğunu düşünüyorum. Kılları döndüğü için alnımdan kaş ortasına inemiyorum. Sanki kaşlarımı, gözlerimi kıstırıp parçalayacakmış gibi geliyor. Clinique'in başlığı ise boyut olarak daha büyük olduğu için dar alanlara hiç giremiyor. 


Buradan sonrası önemli!



Birkaç genel çıkarım yapıp iki cihaz hakkındaki kesinleşen ve değişen görüşlerimi paylaşıp yazıyı bitiriyorum. Şu anda iki cihazı da uzun süre deneyimlemiş biri olarak ikisi arasında bir seçim yapmam gerekse, Clinique'i seçerdim. Nedenlerini yukarıda yazdım aslında; daha hafif, kullanımı daha kolay, duşta kullanıma uygun, hassas cilde daha uygun, gözeneklerimi Braun kadar açmıyor, daha az kurutuyor ve şarj edilebiliyor. 

Şimdi biraz şaşıracaksınız. Başta her iki cihazdan da memnun kalmış olsam da kullandıkça cildimdeki etkilerinin ne yönde olduğuna karar verebildim ve bu yazıdan sonra ikisini de eskisi gibi kullanmayacağım. Belki Clinique'i kullanırım. O da ayda, ya da 2 ayda bir. Neden mi?

Makyaj yapmadığım günlerde bile lavaboya akıttıkları turuncu suyla 'vay be, ben şu ana kadar makyaj temizlememişim' ve 'oh, arındım' şeklinde söylemlerde bulunduran bu cihazlar, uzun vadede bana pek iyi gelmedi. Başlarda derinlemesine temizlik cazip geldi tabi. Her gören cildimin ışıldamaya başladığını söylüyordu. Düşünsenize, en ufak bir pürüz kalmamış. Gözenekler açılmış, içinde biriken yağlar, siyah noktalar gitmiş, akmış. Peki sonra ne mi oldu? Kullanma talimatlarında belirtilenden çok çok da az sıklıkla kullanmış olsam da bu cihazlar yüzümü yordu. 

Başlarda sağlıklı ve ışıl ışıl duran cildim günler, haftalar, aylar geçtikçe donuklaşmaya, matlaşmaya başladı. Kullanımı 10 güne bire düşürdüm, yine de eski haline dönmedi tenim. Bu tarz cihazların kesinlikle deriyi incelttiğine, zayıflattığına ve kötü sandığımız o yağ tabakasının bizi dışardan gelen birçok etkene karşı koruduğunu ve bu kadar eksfoliasyonla o tabakayı yok ettiğimize inanmaya başladım. 

Bunun dışında evet, gözeneklerim gözle görülür bir biçimde açıldı. Bu, cilt bakım ürünlerimin gözeneklerimden daha rahat içeri sızıp daha etkili olmalarını sağlasa da, zaten büyük olan gözeneklerim mağara gibi oldu. Evden Benefit Porefessional'sız çıkamaz oldum. Neyse ki cihazı kullanmayı bıraktıktan bir süre sonra gözeneklerim eski haline geldi.

Burnumun etrafındaki kılcal damarlar daha da belirginleşti. Burnumun etrafına kapatıcı sürmeden makyajımı bitiremiyorum artık. Diyorum ya, bu cihazlar cildimi çok yordu. 




Şimdi şöyle bir özetlemem gerekirse; başa dönebilsem, firmalar iki cihazı da bana göndermemiş olsa, ben ikisini de almam. Canım illa bu kadar derin bir arındırma çekerse de tercihimi Clinique'ten yana kullanırım ama diyorum ya, ona bile gerek yok. Bu kadar derin temizlemeye gerek yok. Anladım bunu.

Bence çok fazla siyah nokta probleminiz yoksa, cildinizde peelingle gideremediğiniz pütürler yoksa bu cihazlara hiç bulaşmayın. Tabi bu benim fikrim, karar sizin.

Her iki ürün de firma gönderisiydi. Hem Clinique'e, hem de Braun'a bu ürünleri deneyimleme şansını bana sundukları için çok teşekkür ederim. İkisinin de tam fiyatlarını bilmiyorum. Güncel hallerini bilenler yorum olarak yazarsa çok sevinirim.

Sanıyorum ki söyleyeceklerim bu kadar. Atladığım bir nokta varsa yorum olarak sorabilirsiniz. Özellikle Instagram'dan daha çabuk dönüş yapabilirim. Biraz dağınık bir yazı olsa da en çok sorulan soruları yanıtladığımı düşünüyorum.

İşte böyle. Herkese mutlu haftasonları dilerim. Sevgiler. <3

*İki cihazın da çalışırkenki halini görmeniz için buraya minik bir klip yüklüyorum. :)





Görkem Karman

36 yorum:

  1. Almak icin yazinizi bekliyodum sabirsizlikla ama kafama takilan noktalara dikkat cekmissiniz siz de. Almaya cesaret edemicem bu yuzden. Glam glow supermud mask icin de boyle olmustu 🙈 Fikirlerinizi onemsiyorum ve size guveniyorum gercekten cunku acik yureklilikle cekinmeden yaziyosunuz herseyi. Kendi adima cok tesekkur ediyorum size. Sevgiler 😙😙💕💕

    YanıtlaSil
  2. İyi ki varsın iyi ki yazıyorsun firma gonderisi diye yok yere ovmedigin için bu kadar tarafsızca düşüncelerini açık açık bizlerle paylastigin için kalemine saglik.. İçimden geçirip kendime ifade edemediğim herşeyi yazında buldum sanırım benim icinde clarisonigi rafa kaldırma zamani :) ayrıca hic tanismadan görüşmeden ilk defa birini içten içe seviyorum İyiki varsın her bir yazı video vlog blog resim paylaşım bilgi icin teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Evet ellerine sağlık çok güzel bilgilendirici bir yazi olmuş.braun face i kullanıyorum ancak braun face in başlığı dönmüyor salinim hareketleri yapıyor kılavuzunda ve kutusunda yazıyor.paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Sonunda guvendigim biri "ay bunsuz yasayamam" disinda biseyler yazmis ve en onemlisi olan ilerdeki sonuclarina deginmis :) 12-13 senedir dirseklerimdeki incelmis derilerden ve burun kenari damar catlaklarindan artik yaka silkmis biri olarak diyebilirimki bunlar geri donusu olmayan ciddi problemler ve bu cihazlar konusundaki endiselerimde hakliymisim :) cok tesekkur ederim gorkito a dan z ye herseyi aciklamissin cok guzel bir yazi olmus. O zaman clarinsin turuncu peelingine devaaaam ;)

    YanıtlaSil
  5. Açıkcası bu tür cihazları araştırırken, karma-yağlı cilde sahip biri olarak "bunlarsız yaşayamam" triplerine girmiş idim. Hatta bu yazının sonuç kısmına ulaşmadan önce "clinique kaç taksit yapar acaba?" diye düşünüyordum ki; genelde göz ardı ettiğim sonrasında ne olur'u bu yazıyla beynime beynime yemiş oldum, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Bende ayni sekilde gözeneklerin büyüdügünü düsünüyorum. Braun face i bir hafta kullandim ve birakdim. Ama tüg alma konusunda gercekden basarali diye düsünüyorum. Sadece onun icin almisdim zaten. Ilk basda acaba tügleri kallinlastirdimi diyordum, fakat bir süre sonra daha inceldigini ve cooook uzun süre sonra cikdigini fark ettim. Fakat her yüze uygun degil. Kabarciklar yarata biliyor. O yüzden önce kücük bir kisima denemek lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bıyık bölgenizde mi kullandınız?

      Sil
  7. Aslinda en guzeli Loreal jellerin arkasindaki manuel plastik temizleyici aparat sanirim, hergun kullanilsa da cildi yormuyor.........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum bende mavi olanı kullanıyorum çok memnunum hem güzel temizliyor hem cildi kurutmuyor germiyor verdiği his harika :) yanı aparatın benzerini göz fırça temziliği içinde kullanıyorum :)

      Sil
  8. Clarisonic kullanıyorum ve cildi yorulan tek kişi benim sanıyordum. Bildiğiniz ciltte yaşlanma belirtileri gözlemledim. O kadar bakıma nasıl olur derken clarisonic'den olduğunu fark ettim. Hatta bir ara abartıp sabah konjac sponge akşam clarisonic ile temizliyordum. Cilt zaten kupkuru, niçin sabah yağlanmış gibi moda girip konjac ile temizleme gereği duyduğumu hiç sorgulamayalım, temizlemiş arınmış pürü pak cilt sevdası.... Fakat bu sevda alında çizgilenme, burun kenarlarından yüz düşmesi, dudak kenarında mimik çizgisinin belirginleşmesi gibi sorunları getirmiş oldu. Kupkuru bir cildi sürekli arındırırsanız ürettiği 1-2 gram yağı da elinden alırsanız, arkasından öyle bomba biçimde nemlendirmezseniz olacağı bu. Özetle bu tip cihazların bilhassa kuru ciltlere pek uygun olmadığını düşünüyorum. Artık sadece haftada 1, maske yapmadan önce güzelce temizlemek için kullanıyorum. Gözenek sorunum olmadı ama bendeki etkileri yaşa da bağlı olarak bunlardı. 30'dan sonra cilt yararlı olan herşeyi az ürettiği için siz gözenekle yırtmışsınız ben ucuz kurtulamadım diyelim.

    Herkese selamlar..

    YanıtlaSil
  9. Süper bi yazı olmuş
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. merhaba, öncelikle gerçek görüşlerini yazdığın, firmalardan gelen ürünler olmasına rağmen bu kadar objektif bir şekilde değerlendirdiğin için çok teşekkür ederim. braunface almayı düşündüğüm bir üründü. yorumların işime yarayacak. çok açıklayıcı bir yazı olmuş. aslında şu şarjlı diş fırçaları için de aynı şeyi düşünüyorum. onlarda dakikada bilmem kaç kere dönüp derinlemesine temizliyor ancak sanki dişlerimizin üstünde koruyucu cilalı bir tabaka varmış da, bu diş fırçaları derinlemesine temizlediği için o tabakayı söküp alıyor ve dişleri çok hassas bir hale getiriyor gibi geldi bana.. şarjlı diş fırçası ve yüz temizleme cihazı farklı kategoride ürünler olsa da bu açıdan bir benzerlik var gibi düşündüm. yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Sonunda yorumlarini aldim cok ta mutlu oldum

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Dibine kadar okudum aklımı okudun bir süre daha bulaşmıcam sanırım ^^

    YanıtlaSil
  14. Bende de netten aldığım sıradan bir face brush var. 20 tl ye almıştım. Başlıkları var 4 tane. 2 si sünger biri fırçalı digeri de uzerinde bilyeleri olan nemlendirici surunce cilde masaj yapilan bi başlık! Ben de arada kullanıyorum her zaman değil☝ kesinlikle böyle face fırçaları cildi yoruyor. Illa kullanmak gerekirse ayda 1 Ya da 2 defa peeling amaçlı kullanılanılabilinir! Illa cildim iyi temizlensin derseniz de bnm bir yöntemim daha var obda watsons ya da gratis den aldığım banyo eldiveni. Dove sabunla iyice köpürtüp cildimi ölü hücrelerden arındırıyorum.haftada 1 defa duşta kullanmak en guzeli😉👍sonra bollll nemlendirici😉

    YanıtlaSil
  15. Bende de netten aldığım sıradan bir face brush var. 20 tl ye almıştım. Başlıkları var 4 tane. 2 si sünger biri fırçalı digeri de uzerinde bilyeleri olan nemlendirici surunce cilde masaj yapilan bi başlık! Ben de arada kullanıyorum her zaman değil☝ kesinlikle böyle face fırçaları cildi yoruyor. Illa kullanmak gerekirse ayda 1 Ya da 2 defa peeling amaçlı kullanılanılabilinir! Illa cildim iyi temizlensin derseniz de bnm bir yöntemim daha var obda watsons ya da gratis den aldığım banyo eldiveni. Dove sabunla iyice köpürtüp cildimi ölü hücrelerden arındırıyorum.haftada 1 defa duşta kullanmak en guzeli😉👍sonra bollll nemlendirici😉

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar :) Öncelikle bütün sosyal ağlarda takipçinşz olduğumu söylemkten gurur duyuyorum :)) Benim size srmak istediğimbazı srular var fakat nasıl ulaşabileceğimi bilmiyorum. Umarım bu mesajı görür ve geri dönüş yaparsınz.Sevgilermle :)

    YanıtlaSil
  18. Sen destan yaz biz yine okuruz ki :))

    Ellerine sağlık Görkem, muhteşem bir yazı olmuş gerçekten. Uzun süredir bu tarz bi ürün almaya heveslenen beni bile mantıklı argümanlarla vazgeçirdin ya, çok teşekkürler.
    Blogunu ve bizleri hiç bırakma lütfen :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Harika bir yazı olmuş. Ellerine sağlık. Almayı planlarken vazgeçtim. Kılcal damar sorunumu daha da arttırsın hiç istemiyorum.

    Çok keyifle okudum. Samimi yorumlarını seviyorum :)

    YanıtlaSil
  20. Sizi beyenerek izliyorum.bu soruma cevap verirseniz cok sevinirim.mac bb krem kullaniyorum.sifetimin her yerinde guzel duruyo bi tek azimin kenarlarinda kuru gorsrniyor.butun kenarlarindada.napa bilirim.bir cok kremde ayni sey oluyo

    YanıtlaSil
  21. - Öncelikle Clinique Sonic System'le tanıştırayım sizleri. Dermatologlar tarafından geliştirilen bu cihaz, günde toplam 2 kez kullanıldığında ... cliniquesonic.blogspot.de

    YanıtlaSil
  22. Gorkemmm bu yazini simdi gordum ve yemi ederim benimde gozeneklerim genisledi yuzumde kilcal damar olmadigi halde kilcal damar olustu veeeee evet benmde cildim donuklasti... ben bu iki urunu de kullanmiyorum watsonslarda satilan minik yuz temizleme fircalarini kullaniyordum ama artik haftada bir kullanmaya basliycam sanirm cildimdeki problemin nedenini sayende buldum...

    YanıtlaSil
  23. Braun sitesinde yazan bilgi :Makyajı ve pürüzleri temizleyerek yüzünüzün büyüleyici duruluğunu ve parlaklığını nazikçe canlandırın. Yüzlerce mikro titreşimi sayesinde Braun Face temizleme fırçası, elle temizliğe oranla 6 kat daha etkilidir. Ölü deri hücrelerini peeling yaparak yok eder ve cildin yenilenmesine yardımcı olur. Clinique 399 tl Braun 150 tl civarı.Sitede yazdığı gibi dönme değil titreşim yapıyorsa alınabilir ve on günde bir (hassas cildiniz yoksa)kullanılabilir ve tüy alma başlığı artı bonus.Cildim hassas değil üstelik yağlı bu yüzden almauı düşünüyorum.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  24. 3 aydır Foreo Luna mini kullanıyorum. Benzer şekilde sonik teknoloji ile çalışıyor. Silikon yapısında. Artıları ise cildimi fırçaların yaptığı gibi yıpratmaması, başlık değiştirme derdi ve masrafı olmaması, daha hijyenik olması, daha kolay taşınabilmesi.

    YanıtlaSil
  25. Uzun zamandır braun face alsam mı diye düşünüyorum hala karar verememişken senin yazını okudum ve cildinin alerjik olduğunu bildiğim için herkeste aynı soruların çıkmayacağını da düşünüyorum hala çok kararsızım kısacası

    YanıtlaSil
  26. Herkese merhabalar
    Yaklaşık bir aydır Braun face i severek kullanıyorum cildim karma ve Süper hassas hatta alırken hasas cilt başlığını da ilave olarak alsam mı siye düşünmedim değil ancak şimdilik kendi normal başlığıyla herhangi bir sıkıntı yaşamadım tahriş etmedi kesinlikle ve dediğim gibi cildim süper hasas !! Ürünü kullanma sıklığım 2/3 günde bir bu sıcaklarda sık makyaj yapmadığım için yeterli oluyor. Yazıda ürünün çalışması ile ilgili ufak bir yanlış var başlık kesinlikle dönerek temizlemiyor titreşimli bir başlığı var. Zaten dönerek temizleseydi tercih etmezdim çünkü işte ozaman cildimi kesinlikle tahriş ederdi. Her ürün her ciltte aynı sonucu asla vermez buda bir gerçek. Ama ben Braun face den oldukça memnunum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  27. görkem muhteşemsin işini o kadar temiz tarafsız ve gerçek yapıyorsunki. instagram üzerinden bir çok yerli yabancı blogar takip ediyorum. kozmetik olunca can evimizden vuruluyoruz resmen. her söyleneni her tavsiye edileni koşa koşa alıyoruz. bazıları iyi geliyor bazıları kötü. son zaman da şunu farketim ki sen dahil bir belki iki kişi dışında çoğu reklam yapıyor. kesinlikle gerçek görüşlerini paylaşmıyor. yazını okuduktan sonra almayı vazgeçtim bu ürünü. tarafsız olduğun için ve bizlerle bunu paylaştığın için çok çok çok teşekkür ederim. lütfen yazmayı paylaşmayı bırakma. güvenilecek çok çok az blogar var.....

    YanıtlaSil
  28. Yorum tarafsız evet ben de beğendim. Clinique'in makinesi var,azalttım kullanmayı. Fakat sürekli fondöten kapatıcı uygulayıp öneriyorsunuz. Bunlar da cilde nefes aldırmayan,zararlı ürünler. Bunları destekleyip diğerini desteklememenizi anlayamadım. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  29. Merhaba görkem, oncellikle ellerine sağlık. Seni once snapchatten takip etmeye başladım ve sonunda bloguna bakma şansım oldu. Bende bu tarz bir urun kullanmayi dusunuyorum inanilmaz yagli bir cildim var. Bir sene kadar sivilce icin ilac kullandim, cok sorunlu bir cildim vardi ilac iyi geldi yaglanmasini azaltti. Ama ilaci kullanmayi bırakinca yine inanilmaz yağlanma ve siyah nokta sorunlari yaşadım halada yasiyorum. Hic bir cilt bakim urunu iyi gelmiyor artik bende bu tarz bir alet almayi dusunuyorum. Yazin beni oldukca aydinlatti ancak hala soru isaretlerim var. Yani asiri yaglanma problemime iyi gelir mi sizce?

    YanıtlaSil
  30. Görkem ablam bendede Clinique Sonic yüz temizleme aleti var ancak ben kendim almıştım. Yazılanları okumadigimdan dolayi 1 dk yi aşmiyacagini bilmiyordum.Çok yararlı oldu annemde denedi ve titreşimli olmasını sevdi ve 2-3 dakika kullandı Bilgilendirme amaçlı bu yazın için teşekkür ederim...💕

    YanıtlaSil
  31. Ben yazın Clarisonic Mia 2 almıştım. Birçok okuyucunun belirttiği gibi başta memnun kalsam da sorunlar baş göstermeye başladı. Öncelikle aşırı sivilcelenme. Cildi sonic cihazlarla temizlemenin cildin koruyucu kalkanı olan tabakaları yıprattığını ve cildin bağışıklığını azalttığını düşünüyorum. Daha sonra ortaya çıkan problemse ciltteki çizgilerin derinleşmesiydi. Özellikle yanak altındaki ve dudak kenarlarındaki çizgilerimde kesinlikle artış var. Size kesinlikle katılıyorum, ben de kendi cihazımı artık ancak ayda bir ya da iki ayda bir kullanacağım. Bu arada 31 yaşındayım ve cildim karma/yağlı. Özellikle normal/kuru ciltlere asla tavsiye etmem.

    YanıtlaSil
  32. Görkemcim emeğine sağlık.Ben Braun kullandım gerçekten cildimi düzgünleştirdi ancak 1 sene kullanabildim. Çünkü bozuldu. Su geçirmez olduğu söyleniyor ama su aldığı için bozulmuş. Benim de bir katkım olsun ;)

    YanıtlaSil