Memnun Kalmadığım Ürünler #4



NOT: Yazı boyunca göreceğiniz kırmızı (*) ile işaretlenmiş ürünler firma gönderisidir.


Günaydın! Bugün sizlere, son zamanlarda memnun kalmadığım ürünlerden bahsedeceğim. Hiç vakit kaybetmeden ten ürünlerinden başlıyorum.




The Body Shop Drops Of Youth Uyku Maskesi'yle (*) ilgili görüşlerimi şuradaki yazımda paylaşmıştım. Özetle; yüzümde bıraktığı o yapış yapış his ve uyguladığım günün ertesi sabahı yüzümde çıkarttığı sivilceler sebebiyle kendisini sevemedim. 

Clinique Clarifying Lotion 2 numaralı (kuru karma cilt için) toniği (*) ise yüzümü resmen mahvetti. Detaylı yazısı burada. Zaten votka gibi kokuyordu. Yüzüme sürdüğüm an suratım cayır cayır yandı. 

Bir de fotoğraflamayı unuttuğum Lancome Miracle Cushion fondoten (*) var ki, evlere şenlik. Yazısını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.




John Frieda'yı çok sık duyuyorum, görüyorum. Hazır saçlarım anlamsız bir şekilde daha da hacimsizleşmeye başlamışken, hacim verici şampuanına bir şans vereyim dedim. Saçlarımı bu şampuanla yıkadıktan sonra saçlarım cidden inanılmaz bir şekilde hacim kazandı ancak bu hacim yalnızca 2-3 saat sürdü. Sonrasında saçlarım eskisinden daha sönük oldu. Bir de üstüne, sanki birkaç saat önce yıkamamışım gibi yağlandı, kafama yapıştı. Ortalıkta Mennan gibi gezdim. Sevmedim seni. 6 kez kullandım ve tüpün yarısı boşaldı. Bir de 20 küsür lira vermiştim, yazık oldu. 




Memnun kalmadığım iki eyeliner. İlki, birkaç sene önce ülkemizden çekilen Inglot markasına ait 77 numaralı siyah jel eyeliner. Instagram'da Medusa_Sheka isimli kullanıcı sipariş üzerine Inglot ürünleri getiriyor. Ben de yabancı vloggerlarda gördüğüm bu jel eyelinerı sipariş etmek için kendisiyle konuşmak istedim ancak kendisi tüm ısrarlarıma rağmen bana bu ürünü hediye etmek istedi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyor, eyelinera dönüyorum.

Inglot AMC 77 (*), hayatımda gördüğüm, kullandığım en siyah ve en kolay sürümlü eyeliner. Resmen kömür karası ve dokusu yumuşacık. Fırçayı, yüzeyine değdirdiğim an içine çekiveriyor. Çok pigmentli ve resmen göz kapağında kayıveriyor. Bir siyah eyelinerda aranan neredeyse tüm özelliklere sahipken, benim en hassas olduğum konuda sınıfta kalıyor. Gözümün içinden, dışından, köşesinden, her yerinden deli gibi akıyor. Hem de öyle böyle bir akma değil. Bunu ilk sürdüğümde arkadaşım Gözde'yle buluşmak için dışarı çıkmıştım. Uyguladıktan 5 dakika sonra sokakta gelen geçenin yüzüme baktığını farkettim. Başta anlam veremedim ama Gözde'yle buluştuğumda 'senin göz makyajın hiç akmaz, ne oldu böyle sana?' lafını duyunca anladım. İşin enteresan yanı, bu kadar akmaya rağmen bu eyelinerı gözlerden silmek bir ölüm. Her türlü makyaj temizleyicisiyle silsem de mutlaka %40'ı kalıyor. 3 gün boyunca üstüste banyoda simsiyah su akıyor.




Diğer eyeliner ise Revlon Colorstay Jel Eyeliner (*). Bildiğiniz gibi Revlon artık Watsons'larda. Bu ürün de, firmanın tanışma hediyelerinden biriydi. Sürümü ve dokusu neredeyse Inglot'nunki kadar yumuşak olan bu ürünle ilgili sevdiğim birkaç nokta oldu. İlki, üst kısmından bir fırça çıkması. Diğeri ise gözümün dış kısmından akmaması. Sevmediğim kısım ise tek katta istediğim rengi verememesi. İstediğim opak siyahlığa ulaşması için 2-3 kez uygulama yapmam gerekiyor. Gözün dış kısmında bu işlem sorun olmuyor ancak içinde, eyelinerı üstüste 3 kat geçince gözüm resmen kusuyor. Sevmedim.




Golden Rose Sexy Black Maskara. Gösterişli paketi, uygun fiyatı ve fırçasının şekliyle beni çeken bu ürünü toplamda 5-6 kez kullanabildim. Sebebi; yapısının fazla ıslak olması ve akma yapması. 




Son ürünüm de Flormar'ın Şubat başında, Sevgililer Günü için gönderdiği ojelerden biri. Bu seri CC (Correct & Conceal) olarak geçiyor. Yukarıdaki görseldeki ürün ise serinin Nail Primer'ı (*), yani tırnak bazı.  Neredeyse 2 aydır, her oje sürdüğümde mutlaka baz olarak bunu kullanıyorum. Ürünü tanımaya çalışıyorum. Memnun kalmadım değil de, ne işe yaradığını anlamadım desem? Tırnaklarımda ne renk, ne de dayanıklılık anlamında bir değişiklik olmadı. Bence Flormar 319'un ışıltılı hali. Sıradan bir base coat (oje altı bazı) gibi. 

İşte böyle. Sizin son dönemde deneyip, memnun kalmadığınız ürünler hangileri? Sevgiler!



Görkem Karman

7 yorum:

  1. Mennan gibi mi gezdin, sesli güldüm :))

    YanıtlaSil
  2. O sampuandan bende memnun kalmadım ama bu markanın diğer serileri güzel ve benm devamli sampuanm

    YanıtlaSil
  3. john frieda nın bu sampuanından ben memnunum, ama sac alısmasın diye genelde 2 sampuan alıp zaman zaman dönüsümlü kullanırım. Birde bu serinin hacim veren spreyi var, ilk aldıgımda hic sevmemistim ama simdi bittikce alıyorum, sac diplerine az bir miktarda sıkıyorsun, sacı biraz sertleştiriyor ve gayet güzel bir dolgunluk veriyor.

    YanıtlaSil
  4. John Frieda nin brilliant brunette serisi disinda bende hic bir ürünü sevemedim, volume banada iyi gelmemisti maalesef :)

    YanıtlaSil
  5. John Freida'nin o serisi de indirimdeydi, iyi ki almamisim. Benim de yeteri kadar hacimsizler, iyice sonsun istemem. Tesekkurler :)

    oreolumilkshake.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. keske senin bu sayfani 6-7 ay once kesfetmis olsaydim(((bende inglot eyeliner aldim cok fazla akiyo fiyatida biraz pahali bu yuzden kiyamadigimdan bazla birlikte kullanayim dedim yine akiyo.kisaca tam bir hayal kirikligi...

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil