Bitenler #3



Günaydın! Fotoğraflarını 10 gün önce çektiğim bu yazıyı yazana kadar farklı ürünler de bitirdim. Mesela Pro Longwear kapatıcı ve Tresor parfüm gibi. Onları da bir sonraki yazıya saklamak durumunda kaldım. :)

Lafı hiç uzatmadan boş kutulara geçmek istiyorum. İlk iki ürünüm kuru şampuan. Elidor'da 2. şişemi bitirdim ve bir daha satın almayacağım. Saça hacim veriyor ama temizlik hissi adına en ufak bir katkısı olmuyor. Bir de saç diplerimi sertleştirdiği için bir daha alınmayacak. Batiste'in orjinal olan yeşil kutusunda ise sanıyorum ki 5 ya da 6. şişemdeyim. Saçların ikinci gününü çok başarılı bir şekilde kurtarıyor. Ağırlık yapmıyor ve yağı emiyor. En sevdiğim. Kuru şampuan konusunda macera aramıyorum artık.




Yazısını şurada yazdığım Clinique Smart Serum'la devam edeyim. Bu serumun pek de akıllı olmadığını söylemiştim. Firma göndermeseydi onca para bayılıp alacağım bir ürün de değildi. Zira Clinique markasına ait ürünleri pek bir şişirme buluyorum. Alt kirpik maskarası hariç elbette. Dönelim bu 'akıllı serum'a. Her gün nemlendiricimden önce kullandım ve bitirdim. Günlük cilt bakımı rutinimde bir serumun eksikliğini hissetmeye başladım. Ne de olsa aylarca her gün bunu kullandım. Yine de satın almayacağım çünkü yağ kontrolü ve cildimi yatıştırması dışında pek bir faydasını görmedim. Bir de fiyatını hakettiğini düşünmüyorum.

MUFE HD Primer 0 no ise deneme boyu bir üründü. Sephora'da yılbaşına özel satışa çıkan MUFE setten çıkmıştı. Ben böyle bir primer kullanmadım. Fondotenimi, allığımı, bronzerımı saatlerce yüzüme yapışık tuttu. Mis kokusu ve kolay sürümünden bahsetmiyorum bile. Gel gelelim ki bu baz serisi de raflardan kaldırıldı. Yerine, MUFE'nin yeni makyaj bazı serisi geldi. Yine de bir yerlerde görürseniz HD Primer serisinden renksiz olan 0 numara baza bir şans verin derim.

Tabi ki MAC Fix +. Her bitenler yazımda bir tane oluyor sanırım. Çok seviyorum. Makyajımdaki pudramsı görünümü alıyor, ferahlatıyor. Bu da bitti, gittim büyük boyunu aldım.




Son 3 ürünümün ilki bir parfüm. Geçen yaz başında bir seyahatimde almıştım. Mis gibi çiçek kokan (bana sorsanız tüm hafif parfümler çiçek kokar, alt nota filan bilmiyorum ben) bir beyaz ten kokusu. Bitirdim ve bir daha satın almayacağım. 

Too Faced Shadow Insurance far bazını ise dibine kadar bitirdim. Tek bir damla bile çıkmaz içinden. Göz kapaklarıma ağırlık yapmadan makyajımı sabit tutmamı sağlayan bir faz bazıydı. Marka ülkemizden çekildi, ben de eski far bazıma döndüm. Daimi favorim olan Lorac Behind The Scenes'den bahsediyorum. Elimdeki son tüpü kullanıyorum, bu da ülkemizde olmadığından bitince ne yaparım bilemedim. Sanırım yine NARS alırım.

Son olarak da yine kaçıncı kutusunda olduğumu unuttuğum Bobbi Brown Corrector Bisque. Maviye çalan göz altı morluklarımı bu somon/pembe siliciyle kapatıyorum. Üzerine de her zamanki açık renk kapatıcımı sürüyorum ve güle güle morluklar. Bu ürünü kullanmasam narkotik beni yaka paça götürür. Öyle bir kurtarıcı. <3

İşte böyle. Siz son zamanlarda neler bitirdiniz? Çok mutlu bir hafta olsun! 



Görkem Karman

11 yorum:

  1. ne kadar çok ürün bitirmişsin tebrikler

    çekilişime katılmayı unutmayın!

    http://memyself-makeup.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Ben en sen flormarin kırmızı ojesini ve glissin saç yagini bitirdim.

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel bir yazi olmus emegine saglik 😄😘Ersag sac bakim yagi bir harikaa 3.sisedeyim,sephora morron brown goz kalemi,benri aseton,arko gliserinli el kremi ve benri kare pamuklar artik gratis bile olmayan sehirde oldugum icin son stoklarim tukendi😢sevgiler beybisiii😘👯

    YanıtlaSil
  4. Cok guzel bir yazi olmus emegine saglik 😄😘Ersag sac bakim yagi bir harikaa 3.sisedeyim,sephora morron brown goz kalemi,benri aseton,arko gliserinli el kremi ve benri kare pamuklar artik gratis bile olmayan sehirde oldugum icin son stoklarim tukendi😢sevgiler beybisiii😘👯

    YanıtlaSil
  5. Görkem hanim , Bb bana çok uzak ve gidip te almam pek mümkün olmuyor. Internetden de almaya cesaret edemiyorum uygun rengi bilmedigim icin. Mac'te kapatici olarak NW20 rengini kullaniyorum. Yeterli olur mu emin degilim . Bunun yerine Erase Paste 'de önerirmisiniz ? Birde tabi ki Mac Prolongwear ile ağir olur mu ikisi? :/

    YanıtlaSil
  6. Too faced'in olduğu gibi olan ambalajları, yani tüp şeklinde olanları ben ortasından kesiyorum. Bayağı bir ürün çıkıyor içinden.

    YanıtlaSil
  7. Fix+'ın büyük boyunu almamak için çok direnmiştin ama sıkça bitirmeye başlayınca dayanamadın herhalde :-)

    YanıtlaSil
  8. bence kuru şampuan konusunda birde rossmanda satılan isana markayı denemelisin. ben de batiste xxl volume kullandıktan sonra macera aramam diyordum ama isana aynı etkiyi veriyor. üstelik indirimsiz fiyatı 6.99 !

    YanıtlaSil
  9. Görkemcim, tüpleri bitirdikten sonra kes, neredeyse 1 haftalık ürün çıkıyor.

    YanıtlaSil
  10. The balm in far bazi cok iyi zaten biliyorsundur

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil