MAC Ruby Woo Ruj



Haftanın son yazısından günaydın! MAC'in en çok yazılan, çizilen, konuşulan, sürülen ruju Ruby Woo'yu bir de benim gözümden okuyun. :)

Kendisi şüphesiz MAC'in en meşhur kırmızı ruju. Beyaz tenli, esmer demeden herkese yakışıyor. Peki ben neden kendisiyle yeni tanıştım? 

Kırmızı zaten başlı başına iddialı bir renk. Bir de Ruby Woo, diğer kırmızılara göre biraz daha canlı, biraz daha neonumsu olunca bugüne kadar hep uzaktan sevdim kendisini ancak birkaç hafta önce koyu ruj aşkım depreşti ve daha fazla karşı koyamadım. Elimdeki Cherry dudak kalemiyle de çok güzel uydu. Şimdilerde garip bir özgüvenle, bakkala bile Ruby Woo'yla gidiyorum. 




Ruby Woo, mat değil, retro mat bitişli. Yani aklınızın almayacağı kadar kuru bir yapısı var. Bu yüzden dışardan bakılınca MonAmi pastel boyalara benziyor. O kadar kuru ki, anca 3. katta rengini tam veriyor. Tabi bunun çözümü var. Dudaklara ince yapılı bir dudak kremi uygulayıp, birkaç dakika sonra peçeteyle fazlasını almak ve ruju uygulamak. Böylece rujun matlığı bozulmadan sürümü kolaylaşıyor. Ben bu işlem için EOS Lip Balm ya da Nivea tarzında ince yapılı ve anlık nem veren ürünler tercih ediyorum. Sonrasında MAC Cherry dudak kalemiyle dudaklarımı çerçeveleyip, Ruby Woo'yu uyguluyorum.

Bu öyle bir renk ki, sadece fondoten ve maskara uygulanmış bir yüzü, Hollywood makyajına döndürüyor. Allığa ya da göz makyajına gerek bırakmıyor. Neden bu kadar övüldüğünü şimdi anlamakla beraber, sürümünün bu kadar zor olduğundan neden yeterince bahsedilmediğini de merak ediyorum. Gerçekten kazık gibi yahu!




Mavi alt tonlu çok canlı bir kırmızı olan bu rengi ben bile gün içinde kullanabiliyorsam, herkes rahatlıkla bir şans verebilir. Alt tonu sebebiyle dişlerimi olduğundan daha beyaz gösterdiğini de belirtmeden geçmeyeyim. Kalıcılığa gelince…

Geçenlerde Ayça ve Gözde'yle buluştuk. Yemek yedik, tatlı yedik, çay içtik, kahve içtik. Ben her zamanki gibi çok konuştum, güldüm, mimik yaptım. Altına baz ya da dudak kalemi kullanmamama rağmen, uyguladıktan tam 6 saat sonra dudaklarımda duruyordu. Sadece dış köşelerde hafif silinme vardı. Eminim altına dudak kalemi sürseydim o da olmazdı. Kısacası evet, çok kalıcı.

MAC rujların güncel fiyatının 55 Lira olmasıyla birlikte, bu ruja bu kadar para vermek istemeyenler olabilir. Bu yüzden kendisine ton ve yapı olarak en yakın gördüğüm muadilini de paylaşmak isterim. 2 numarasını şurada tanıttığım Golden Rose Velvet Matte serisinin 18 numarasına bir bakın derim. Ruby Woo'ya gerçekten benziyor ve fiyatı yalnızca 15 Lira. 

İşte böyle. Siz hala Ruby Woo'yla tanışmayanlardan mısınız? Mutlu haftasonları! <3



Görkem Karman

13 yorum:

  1. muadilinin velvet matte 18 olduguna emin misin ben uyguladığımda daha koyu bi kırmızı gibi gorundu ruby woodan

    YanıtlaSil
  2. Günaydın Görkicim 😍 benim de favori rujum sen sevince daha da bi sevdim, yalan yok 😌 uygun fiyatlı öneri olaral belki loreal pure red serisinden Blake's pure red de olabilir biraz daha pahalı ama mükemmel :)

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem olmus ♥♥♥

    YanıtlaSil
  4. blogumda çekiliş var buyrun=)

    http://memyself-makeup.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Nerdeyse 1 hafta önce aldım ve o günden beri bende sürekli Ruby Woo kullanır oldum. İnanılmaz güzel rengiyle kalbimi fethetti. :))

    YanıtlaSil
  6. Görkemmmmm Ruby Woo inadımı kırdı bu yazı resmen.
    Bu sene 2 tane ruj bitirmeden kesinlikle kendime yeni bir ruj almayacaktım ki evde kırmızı ruj bolluğundan bir şey yok. Ruby Woo elimin gidip gidip almadığım, yapısından ötürü kullanamam hem bir sürü kırmızım var dediğim ruj. Bak şimdi öğle arası Mac'e gitmemek için zor duruyorum. :)

    YanıtlaSil
  7. Görkem abla Sephora'nın ojelerini nasıl buluyorsun?ve önerdiğin bir oje markası var mı?Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  8. Muadil olarak gösterdiğin ruj hiç benzemiyor bence, Ruby Woo daha mat, biraz daha açık ve ton farkı var 18 numaradan.
    Ben tam anlamıyla Ruby Woo hayranıyım, bence eşi benzeri yok.
    Mac'ten her renk ruju değilde böyle kült ve modası geçmeyecek renkleri satın alıyorum ben. Mesela Ruby Woo, Diva gibi belki Kinda Sexy'yi de ekleyebiliriz bu listeye. :)

    YanıtlaSil
  9. Güle güle kullanın çok yakışmış :)

    YanıtlaSil
  10. Sonunda senin de yorumlarini aldik♡ :-)

    YanıtlaSil
  11. Zaten çok istiyordum. Kesin alacağım .

    YanıtlaSil
  12. Bayılıyorum yazılarına Görkem :D Bu benim de almak istediğim rujlardan.

    Bu arada kendi bloguma beklerim :) Ben de incelemeler yapıyorum :)

    YanıtlaSil
  13. Selam Görkem, yakından takip ettiğim blog yazarlarından birisin. Birçok yazını beğendiğim gibi bunuda beğendim ve çok açıklayıcı buldum. Ellerine sağlık. Mac ruby woo ruj'u ben çok severek kullanıyorum. Hatta hakkında bir yazım var. İncelemek istersen linkini bırakıyorum. Dilersen yorum bırakabilirsin. Sevgiler..

    Mac Ruby Woo Ruj

    YanıtlaSil