Urban Decay Naked 3 || Far Paleti İncelemesi





Günaydın! Yeni haftaya daha fazla geciktirmek istemediğim bir yazıyla başlamak istedim. Urban Decay'in ne Naked 1, ne de Naked 2 paleti beni zerre heyecanlandırmamıştı. Youtube furyasından gaza gelip bundan 2 sene önce Roma'dan Naked 1'i alıp fazla ışıltılı bulduğum için blogdan bir takipçime hediye etmiştim. 

Naked 2 ise ülkemize kısa süreliğine gelip, Sephora raflarına selam verip kaçmıştı. Bloglardan gördüğüm kadarıyla tonları ve ışıltıları bana hitap etmediği için gidip bakmamıştım bile. Gelelim kısa bir süre önce piyasaya sürülen Naked 3'e…

Yabancı bloglar bu paleti ilk duyurduğunda, 'yok, olmamış' 'üzgünüm, seni almayacağım' gibi gereksiz önyargılı ve itici davranışlar sergilemiştim ancak sevdiğim ve görüşlerine güvendiğim, zevkimin çok uyuştuğu birkaç blogger (Lily Pebbles, Vivianna Does Makeup…) bu paletin detaylarına inince düşündüğüm kadar pembe olmadığını gördüm ve geçen hafta gerçekleştirdiğim Roma seyahatimde kendime bir tane kaptım. 

Yazıya başlamadan önce, hala bilmeyenler varsa Youtube kanalımdaki çekilişimde Naked 1,2 ve 3 paletlerini hediye ettiğimi hatırlatıp Naked 3'e dönüyorum. Çekiliş burada.










Paletin içinden çıkan tam 4 tane Urban Decay Primer Potion (Original, Eden, Sin ve Anti-Aging.) deneme boyu olmasına rağmen tüpler epey dolu. Her biri için 15-20 kullanımlık doldurulmuş diyebilirim. Daha önce 2 sene kadar Original Primer Potion (göz makyajı bazı) kullanmış, çok memnun kalmış ancak değişiklik istediğim için farklı ürünler yönelmiştim. Urban Decay'in bu jesti sayesinde Primer Potion hevesim geri dönecek gibi duruyor.




Ambalajı teneke bir kalem kutusunu andırsa da benim çok hoşuma gitti. Tamamen kapanması ve dayanıklı olmasına da kocaman bir artı!




Paletin içinden çıkan çift taraflı fırçayı hiç kullanışlı bulmamama rağmen tüm far fırçalarım kirliyken iş göreceğini düşünüyorum. Sentetik, sık tüylü bu fırçanın bir tarafı MAC 239 gibi, diğer tarafı da Real Techniques Domed Shadow Brush'ı andırıyor.








Renklerin güzelliğine diyecek pek bir şey bulamıyorum aslında. Belki herkese hitap etmeyebilir, başta fazla pembe görünebilir ancak elinize alıp incelediğinizde fikrinizi değiştireceğinizden eminim. 

Farlar konusunda genel birkaç cümle kurmam gerekirse de; bir tanesi hariç hepsinin çok pigmentli olduğunu, klasik Urban Decay farlardaki tozutma ve dökülmenin bu palette de mevcut olduğunu ve diğer Naked paletlere göre ışıltının gözle görülür şekilde azaldığını söyleyebilirim. 




İlk 6 renkten başlayalım. Strange pembe-şeftali alt tonlu, saten bitişli, çok açık bir renk. Kaş altı aydınlatması için ideal. Dust, asla kullanmayacağım, aşırı tozutan, az renk veren, metalik ve fazlaca simli bir pembe. Burnout; metalik ama kararında ışıltılı, şeftali pembe bir renk. Tüm göz kapağında hoş duruyor. Limit ise paletteki mat renklerden biri. Bu uçuk gül rengini göz kapağının katlanma yerine çok yakıştırıyorum. Buzz ise yine metalik ve gümüş simleri olan pembe bir ton. Trick ise pembe-bakır diye tanımlayabileceğim metalik bir renk.




Diğer 6 renk ise benim favorilerimi içeriyor. Nooner ile başlayalım. Tamamen mat ve orta kararda kahvemsi bir pembe. Bu paletle yaptığım her makyajda benimle. Liar ise en sevdiğim farım oldu bile. Işıltılı bir leylak rengi olan bu far bariz simler içermediği için günlük kullanımda bana sık sık eşlik ediyor. Factory ise yine en sevdiklerimden. Satenimsi ve pembe alt tonlu bir sütlü kahve. Mugshot da elimin gitmeye başladığı soğuk bir kahverengiyken, Darkside leylak-gri ve pek tercih etmeyeceğim bir renk. Paletin en koyu rengi olan Blackheart ise içinde mor/kızıl ışıltıları olan bir siyah.










Renkleri sırasıyla soldan sağa 3'lü gruplar halinde elimde göstermeye çalıştım. Özetlemem gerekirse de içindeki toz pembeler, gül kuruları ve romantik tonlarıyla tam benlik bir palet. Bence günlük kullanıma uygun ve benim için ideal gelin makyajı paleti. Eğer bir gün bitirebilirsem hiç düşünmeden tekrar alırım. Siz ne düşünüyorsunuz?


*Paleti Roma, Via Del Corso Sephora'dan 45 Euro'ya almıştım.


Youtube: yourfaceismycanvas88
Twitter: urfacemycanvas8



Görkem Karman

47 yorum:

  1. Renkler muhteşem! Bu paletle yapacağın makyajları sabırsızlıkla bekliyorum :)
    Sana çok yakışacak!

    YanıtlaSil
  2. evet ilk gördüğümde zaten alırım demiştim ilk yurt dışı seyahatine gidecek arkadaşıma ısmarlayacağım ya da ben gidersem mutlaka alacağım..

    YanıtlaSil
  3. ojenizin rengine bayıldım markası ve numarası ne acaba:)

    YanıtlaSil
  4. Güle güle kullan :) bende seninle aynı fikirdeyim Naked ve Naked2'i beni bu palet kadar heyecanlandırmamıştı.Tam senlik renkleri var ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiim, beğenmeyen taş kesilir vallahi :D

      Sil
  5. Palet olarak bakinca bana da cok pembe tonlu geliyordu ama bununla yapilan makyajlari genelde cok begeniyorum! Gule gule kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu baştaki iki renk hariç çok fazla pembe değil aslında, dediğin gibi bu paletten çıkan makyajlar <3

      Sil
  6. Kısa zamanda Naked 3 tutorial gelsin o zaman Youtube'a =) Bu arada aklım hala Naked 2'de. 3'ün kabı garip bir şekilde itiyor beni ve hala aşırı pembe barındırmadığı konusunda tatmin olamadım :/ Bunun renkleri senin saç/göz/ten rengine çok yakışır bence, güle güle güzel günlerde kullan =)
    Bir de unutmadan ekleyeyim blogunun yıl dönümü kutlu olsun, nice sabah 9.30'lara =)

    YanıtlaSil
  7. Ben 2 ye hayranim. Ama 3 te fena degilmis. Guzel gunler de kullanmaniz dilegiyle.
    blogunuzun yil.donumunu ben de kutluyoruk.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Cok pembe gibi geldi ilk basta :) o yüzden on yargiliydim ama senden duyunca kararim biraz degisti ;) denenebilir :) turkiyeye de gelir umarım

    YanıtlaSil
  9. Urban Decay ürünlerini düzenli satmadıkları için Türkiye deki Sephora yı kınıyorum. Zaten kozmetik yasağı çıkardılar, ürünleri yurt dışından getirtemiyoruz; burada da satmıyorlar. Eeee? Nasıl edineceğiz biz bunarı.

    YanıtlaSil
  10. bu paletler cok simli geldigi ve her rengini kullanamayacagımı dusundugum icin, naked basics paletini kullanıyorum. ama simdi 2 ve 3 . paletlerde gözüme güzel gelmeye basladı. Ozellikle metal kutu olması cok daha kullanıslı ve sık olmus.

    YanıtlaSil
  11. Dediğin gibi doğal, duru gelin makyajı için idea bir palet :)) İlk ikisi ilgimi çekmese buna bayıldım... Sabırsızlıkla bekleyeceğim yapacağın makyajları :))
    Sevgiyle kal! ve Nice yıllara diliyorum çünkü her sabah senin yazılarını okumaktan büyük keyif alıyorum :))

    YanıtlaSil
  12. Daha once herhangi bir naked paletim olmadı çünkü diğer paletteki renkler bana pek hitap etmiyor açıkçası. Ama bu palete bayıldım. Tam da benim makyajımda sıksık kullandığım tonlar var. Özellikle liar, factory ve Blackheart harika.

    YanıtlaSil
  13. yine süper iştah açıcı bir yazı olmuş :) umarım bu palet hakkını verebilecek ve kıymetini bilebilecek birine gider :)

    YanıtlaSil
  14. Öyle güzel, kitap gibi anlatmışsın ki almamaya yeminliydim:)) Ama öyle güzel ve ayrıntılı anlatmışsın ki, siparişimi verdim bile:)
    Uzaktan bakarak karar vermek çok zor! Ancak senin gibi açık açık anlatan olmadığı için beklemeyi seçmiştim. Bugün bu paleti senin yazında tekrar okuyp inceledim. Vermiş olduğun bilgilere hep güvenmişimdir zaten:))
    Yeni ve güzel bir paletim daha olacak sayende(*.*)

    YanıtlaSil
  15. renklere bayıldım harika palete baktıkça makyaj yapasım geliyor:)

    YanıtlaSil
  16. Bende Naked 3 renklerine bayıldım..:))
    Belki yazdın ama aradan kaçırmış olabilirim naked 1 dışında, diğer 2 paletin yani naked 2 ve naked 3 ün çok tozutma yaptığını okuyorum seninde deneyimin bu yönde mi Görkem?

    YanıtlaSil
  17. Hiçbir Naked palet için 'bu benim olmalı muhteşem' demedim açıkcası ta ki bu palete kadar doğal tonlarda makyaj yapmayı çok seviyorum ve özellikle pembe ve kahverenginin her tonu bende olsa yinede doymam sanırım:) Çok güzel bir tanıtım olmuş emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  18. Daha önceki naked paletler bana çok hitap etmemişti nedense ama naked 3 palet tam benlik fakat ülkemize gelip gelmeyeceği bile belli değil. Aslında artık hazır palet şeklinde satılan ürünleri pek fazla almamaya çalışıyorum. Elimde çeşitli markalara ait onlarca far paleti var ve hepsinde sevdiğim kullandığım birer ikişer renk var 2 far için kocaman 15 li bir palet saklamak mantıklı gelmiyor. Bunun için tüm far paletlerimdeki sevdiğim renkelerin mac de benzerlerini bulup hepsini bir araya toplamaya çalışıyorum. Elimdeki diğer paletleride mac de muadil renkleri aldıkça elimden çıkarmayı düşünüyorum. Her ne kadar daha pahallı olsa da bana göre değer. Mac farlara hakim olduğunu hepimiz biliyoruz artık senden naked 3 paletdeki renklerin mac deki benzerleri ile ilgili bir video yada post yapmanı istiyorum. Yaparsan beni çok mutlu edersin :) Ayrıca postlarını ve videolarını cok başarılı buluyorum. Benimde henüz yeni yazmaya başladığım bir blogum var umarım birgün bende bu kadar başarılı yazılar yazabilirim.

    YanıtlaSil
  19. Görkem hangi kamerayı kullanıyorsun modeli ile beraber yazabilir misin rica etsem ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canon EOS 60D & 18-135 mm ve 50 mm 1.8 lens ile birlikle. :)

      Sil
  20. bu kesinlikle favorim! renkler tam benlik!

    YanıtlaSil
  21. Harika..umarim benim olur bu guzellik..

    YanıtlaSil
  22. Görkem selam, öncelikle bu paletler yapacağın makyajın videosu için sabırsızlanıyorum. :)
    Sana soracağım soru Almanyada kozmetik alışverişi ile ilgili, daha önce gitmiştin diye biliyorum o yüzden sormak istedim. Almanyada Kiko ve marketlerde satılan kozmetikler dışında uygun fiyata alabileceğimiz kozmetik ürünleri biliyor musun? Euro çok arttı ama MAC fiyatları nasıl orada bir de? Şu anda Türkiyede olanları buradan almak daha uyguna gelir diye tahmin ediyorum.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. Tekrar UD primer potion kullanmak istersen arkadaşımda halen var senin için temin ederim.

    YanıtlaSil
  24. Keske benimde bu paletim olsa renkleri muhtesem.s

    YanıtlaSil
  25. Çok ama çok güzel üç palette harika bayıldıımm

    YanıtlaSil
  26. Naked 3 nerden ne kadara satın alabilirim acaba? Sephora'lar da mı bulabilirim?

    YanıtlaSil
  27. evet bende instagramda bir siteden aldım kargomun gelmesini bekliyorum biraz paraya kıymak gerekiyor türkiyeden alınca inş. hemn kavuşurum:)

    YanıtlaSil
  28. ben instagramda superkadın adlı bir sayfadan 195 tlye aldım çok ilgili satıcıları var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bugün iletisime geçtim almayi düşünüyorum memnun kaldınız mi ? Yarın ona göre havale yapim superkadin a

      Sil
  29. çok beğendim. seni bir aydır takip ediyorum cidden çok güzel makyaj yapıyorsun. göz rengim senin gibi koyu kahve siyah gibi duruyor. ve çok parlak bazen gözlerimin dolduğunu sanıyorlar. bu paleti çok sevdim.internetten sipariş vermek için baktım ama fiyatı biraz pahalı geldi bana. öğrencilik malum. önerebileceğin daha uygun fiyatlarda paletlerin var mı?

    YanıtlaSil
  30. Harika bir far Palet zaten naked markasının her şeyi süper

    YanıtlaSil
  31. biraz alakasız olabilir ama tırnaklarınıza bayıldım. evde kendiniz mi manikürünüzü yapıyorsunuz yoksa kuaförde mi yaptırıyorsuz? evde yapıyorsanız ne tür bi uygulama gerektiriyor? kuafördeyse şayet kuaföre ne tür demem gerekiyor ? :)

    YanıtlaSil
  32. Görkemcim bende naked3far paleti almak istiyorum ama nerden alabilirim bilemiyorum bana yardımcı olur musun.Aşık ettin naked i bana :)

    YanıtlaSil
  33. evet bende almak istiyorum ne şekilde alabiliriz ??

    YanıtlaSil
  34. thanks a lot for the review....where can I find Urban Decay products in Istanbul..in which mall and which store sell it....i wish you can answer me because i need it and I'm new in Turkey?

    YanıtlaSil
  35. Bu far paletinin fiyatı ne kadar acaba?

    YanıtlaSil
  36. Ben de bu far paletin almayı çok istiyorum,renklerine bayıldım fakat sarı alt tonluyum ve duyduğum kadarıyla sarı alt tonlulara pembe alt tonlu renkler hiç yakışmıyor.Sence yakışır mı?Yani alsam memnun kalır mıyım?Üniversiteye başlıyorum ve yaşım itibariyle hiç far paletim olmadı.Bı Yüzden ben de lorac Pro ve bunu almak istiyorum.Sence bir sorun olur mu veya sıcak alt tonlulara önerebileceğin ve pembe tonları bulunduran bir far paketi önerir misin? teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  37. Gorkem urban decay naked 3 mu too faced chocolate bar mii

    YanıtlaSil
  38. Merhaba Görkem :) bu paletin sephora'nın sitesinde görünce ne kadar mutlu oldum anlatamam, ama fiyatını hiç bir yerden öğrenemedim. Sen biliyorsan çok sevineceğim. Sevgiler..

    YanıtlaSil