MAC Far Paletimin Yeni Üyeleri! || MAC Antiqued, Deep Damson, Samoa Silk.





Günaydın! Güncellenmiş MAC far paletlerimi tanıttığım yazımdaki (yazı için tıklayın!) ilk paragrafı hatırlıyor musunuz? Paletimde 4 adet boşluk olduğunu ve bu boşlukları Samoa Silk, Texture, Antiqued ve Deep Damson'la doldurmak istediğimi belirtmiştim. İşte o yazıyı takip eden haftada Texture hariç tüm istediklerime kavuştum. Texture'ı almadım, çünkü içindeki ışıltılar beni düşündürdü ve Twitter'da sizlerden far tavsiyesi istediğimde çoğunluk Blanc Type deyince, o da aklıma yazıldı. Şimdi sizlere bu 3 yeni farı, aldığım günkü hikayeleriyle birlikte anlatacağım. 




O yazı yayınlandıktan hemen sonraki gün favori MAC'im olan Palladium şubesine gittim ve Antiqued'i alıp çıktım. Bu arada kadro neredeyse tamamen değişmiş, çok üzüldüm. Fara dönersek; uzunca zamandır aklımdaydı ve tam benim rengim olduğu için iyi ki almışım diyorum. Tonu; bakır yansımalı sıcacık bir bronz olarak tanımlayabilirim. İçindeki ışıltılar ve pigmentasyon tam kıvamında. Tam olarak Swiss Chocolate'ın ışıltılı hali. (Swiss Chocolate bu yazının başındaki fotoğrafta, Antiqued ve Deep Damson'ın ortasında kalan renk.)




Ta-taam! Bu fara iyi bakın, çünkü tutkuyla istendi, paletimdeki yerini büyük bir mutlulukla aldı. Deep Damson, yaklaşık 2 aydır aklımda olan, Youtube videolarında çok nadir de olsa gördüğüm, yine tam benlik bir renk. Tamamen mat ve göründüğü kadar korkutucu bir pigmentasyonu yok. Eskiden kullandığım bir far olan Sketch'e biraz benzetiyorum, ancak Sketch daha mor, Deep Damson ise daha bordo ağırlıklı. Kendisi ne yazık ki yalnızca MAC Pro'larda bulunan Pro bir far. Bu farı, benim ne istediğimi, ne hissettiğimi çok iyi bilen ve kıymet veren bir arkadaşım benim için İstiklal Caddesi'ndeki MAC Pro'dan satın aldı. İlk kullanımımda göz çevremi ve içini simsiyah bir çerçeveyle koyulttum ve bu rengi alt kirpik dibim ve göz kapağımın dış köşelerine dağıttım. O gün, annemin 2 farklı arkadaşı da gözlerimdeki bu bordoyu nerede bulabileceklerini sordu. Mutlu son. :)




Geçen hafta annemle Kadıköy'e indiğim günlerden birinde kendimi Bahariye MAC'te buluverdim. Kapıdan girdiğimde kocaman yeşil gözleriyle Berat Bey karşımdaydı. 'Görkem Karman?' dediğinde çok şaşırdım. Meğersem blogumu ve Youtube videolarımı en başından beri takip ediyormuş. Güler yüzü ve sempatik tavırlarının dışında bir de ilgili ve bilgili olunca yeni favori MAC'im Bahariye oluverdi. Fikrini almak için Texture mı yoksa Samoa Silk mi dediğimde hiç düşünmeden Samoa Silk dedi. Gözlerimin küçük olmadığını ve Samoa Silk gibi şeftalimsi renklerin çok daha yakışacağını (katlanma bölgesine dağıtıldığında) söyleyince hiç direnmeden kendimi kasada buldum. İyi ki de buldum. Samoa Silk, kemik rengi ve şeftalinin en güzel karışımı. Sürümü kolay, yapısı kremsi ve mat. Her ne kadar tüm göz kapağında kullananlar çoğunlukta olsa da bana biraz yaşlı rengi gibi geldi ama bilirsiniz fikirler değişir, değişir. :)


Şimdi paletlerimde kalan son boşluğa Blanc Type mı yoksa Texture mı gelmeli, bunu düşünmekteyim. Fikirlerinizi yorum olarak bırakmayı unutmayın. Herkese güzel haftasonları! 


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



Görkem Karman

28 yorum:

  1. Merhaba Görkem, çok güzel farlar seçmişsin bayıldım!:)Antiqued benimde en sevdiğim farlarımdan biridir.Ben texture diyorum ama sana bir far daha önereceğim,brown down bir bak derim..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! Brown Down'u birkaç kez elime alıp incelemiştim, tekrar bir alıcı gözüyle bakayım. :)

      Sil
  2. Böyle yazılar yazarak dibi delik cüzdanımla beni kederlere boğuyorsun Görkem! :P Hepsi birbirinden güzel özellikle Deep Damson'a bayıldım ♡ Güle güle, hep mutlu günlerde kullaan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan ki an itibariyle benim cüzdanım da ağlıyor. :) Çok teşekkür ederim Mügecim!

      Sil
  3. Ben oyumu Blank type tan yana kullanıyorum:) Koyu renk bir far almayı düşünürsen de Shadowy Lady benim son gunlerdeki favorim bi bak derim ;)

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle Blanch type. Denedigim en pigmentli mac farlarından biri. Aydınlatma için mukemmellll

    YanıtlaSil
  5. Deep damson benik rengim :) Gule gule kullan canim cok guzel renkler :)

    YanıtlaSil
  6. DEEp damson harika bir renk kesinlikle alacağım

    YanıtlaSil
  7. Hepsi cok guzel farlar Görkem gule gule kullan samoa silk benim de favorim blanch type bana biraz kirecvari geliyor texture favorilerimden

    YanıtlaSil
  8. blanc type kesinlikle! rengi çok hoş ve aydınlık duruyor. :)

    YanıtlaSil
  9. görkem bu arada gratis indiriminden haberin vardır inşallah :)

    YanıtlaSil
  10. Bence Nylon da güzel bir seçim. Blanc Type adı üstünde, fazla "beyaz" ve makyajda o tonlar kullanması zor oluyor. Bana nedense hep basit bir renk olarak geldi. Bu aralar benim de güzel bir MAC palet yapasım var. Ela göze ne önerirsin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nylon'u uzunca bir süre kullandım ve göz pınarı için çok abartı bulduğumdan satmıştım...
      Bence Sable, All That Glitters, Antiqued ve Charcoal Brown güzel bir başlangıç olabilir.

      Sil
    2. Öyleyse düşünmeden Blanc Type'ı al. Teşekkürler :)

      Sil
  11. Samoa Silk ' e Bayıldım çok güzelll <3

    YanıtlaSil
  12. Hepsini güle güle kullan Görkemcim!
    Deep Damson çok güzelmiş! Bayıldım. Onuna bir makyaj videosu çekebilir misin? :)

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Görkem,

    Öncelikle hakkımda belirtmiş olduğunuz paraf için teşekkür ederim,mağazadan memmun olarak ayrılmanız ve farın renginden memmun kalmanız beni oldukça memmun etti.Zorlu Avm'e açılan İstanbuldaki 25. MAC mağazası ile mağazdaki Retaıl Artıstlar değişime uğradı bu sebeple Şaşkın Bakkaldan,Palladiuma,Capacity'e kadar bir değişim yaşandı...Bu bilginin ardından Samoa Silk tüm göz kapağından Crase kullanımına kadar göz şekli,rengi ve istenilen makyaj konseptine kadar kullanıma uygun bir renk tekrar güzel günlerde kullanın...Seçim sorusuna mağazada birlikte karar vermek ve keyifli bir makyaj sohbeti yapmak üzere sizi Bahariye Mac'e bekliyorum...

    Sevgilerimle...

    Berat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, nasıl sevindim bu yazıyı da okumanıza anlatamam. :) Bayram sonrası uğrayacağım, liste kabardı, danışmam gerek. :) Sevgiler!

      Sil
  14. O halde bayram sonrası görüşmek üzere diyelim:)Hoşçakalın...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Aldığın renkler harika özellikle Samoa Silk'e bayıldım...Ben de geçenlerdeki gratis indiriminden çok güzel bir far paleti aldım,The Balm'ın Meet Matte Nude senin de bu far paletindeki yakın renklere sahip olduğunu düşünüyorum.

    Bunların dışında senin gibi kocaman siyah gözleri olan bana (tabi ki de senden daha esmer (= ) ne önerebileceğin Mac 4lü far var mı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözlerim açık kahverengi ama siyah gözler için bence Smut, Club, Haux :)

      Sil
  16. Blanc Type bitişi fazlaca unlu gelmişti bana..Yerine önerim Brule ;))

    YanıtlaSil
  17. yeniden repromote olmasını dileyerek bir başka öneri Sorcery..inanılmaz bir renk!!

    YanıtlaSil
  18. sevgili görkem, texture ışıltılı değil, ya da ben mi göremedim:) ayrıca kahverengi göz makyajında harika bir geçiş rengi.. bence senin tarzın tam anlamıyla

    YanıtlaSil