Guerlain Terra Cotta 4 Seasons - Nude || Bronz Pudra



Günaydın! Umarım herkes güzel bir bayram geçirmiştir. Böyle ufak tefek aralar verdiğimde yazmayı çok özlüyorum ve yeni fikirlerle dönüyorum. Zira bu kez de öyle oldu, zaten yakında kafamdan geçenleri öğrenebileceksiniz. :) Gelelim günün konusuna. Temmuz ayında tatile giderken Sabiha Gökçen Havalimanı Duty Free'den denemeden aldığım bu bronz pudrayı birlikte inceleyelim mi?

Good morning there! Today's review will be on an airport purchase of mine, which I did a couple of months ago. Let's jump into the details of this bronzing powder by Guerlain...






Ben her zamanki gibi en açık rengi olan Nude'u aldım. Gördüğünüz gibi paketi oldukça şık ve ağır, ürün ise 4 farklı pudradan oluşuyor. Bunlar sırasıyla; açık pembe-bej, sütlü kahve, uçuk pembe, karamel tonlarda. Her biri ayrı ayrı ya da fırçayla harmanlanarak kullanılabiliyor. Kapağı açtığınız andan itibaren gelen o mis kokuyu söylemeden edemedim. Zaten benim için kesinlikle olmazsa olmaz bir ürün değil, ancak bu koku için elimden çıkarmayıp kullanıyorum. Bunun dışında pigmentasyonunun çok ama çok zayıf olduğunu söylemeliyim. 9 Euro'ya aldığım Sleek Contour Kit'imi hiçbir şeye değişmem. (Yazısı burada!) Bu ürünle kontür yapmak imkansız. Ürün pigmentsiz, fırçaya zar zor geliyor ve tozutuyor. Ben büyük bir fırçayla elmacık kemiklerim, şakaklarım, alnım ve burnuma uygulayarak güneşte birkaç saat geçirmişim izlenimini vermek için kullanıyorum. 

As always I went for the lightest shade; Nude. As you can see, the packaging looks so beautiful and heavy. I have to mention the gorgeous scent that comes through when I open up the powder. The product consists of 4 different powders. These are; pale pinky beige, light brown, soft pink and caramel tones. You can use them individually or swirl your brush and mix them all. To be honest, I can't really get the hype about this, since it's very poorly pigmented and can get dusty easily. The only reason I'm keeping and using this powder is the smell of it. I guess I'll never find something better than my Sleek Contour Kit, that feeds my needs in every way. (Click here to read my review.) Also, it's impossible to contour with this. Yes, it's that zero pigmented. I use a big brush to dust some on to my temples, forehead and cheeks for a bronzy glow.




Fiyatı gereksiz pahalı ve bittiğinde bir daha asla almayacağım. Siz bu ürünü denediniz mi? Pigmentasyon sorunu sadece Nude rengine mi has, yoksa her tonda aynı problem yaşanıyor mu? Sevgiler!
*** Bloğum 3. Bumerang Ödülleri için En Çalışkan Blog kategorisinde yarışıyor. Beni desteklemeniz için yapmanız gereken tek şey buraya tıklamak!

It's ridiculously over priced and not worth the hype. I will not repurchase again. Have you tried it yet? What shade are you wearing? Is the pigmentation thing just for the Nude shade or do you have the same problem, using another shade of this? x


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com

Görkem Karman

14 yorum:

  1. Ben de kime baksam Guerlain'in allık ve bronzer ürünleriyle aşk yaşıyorlar. Nude tonuna özgü bir sorun gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  2. o bana yolladığın guerlain harika birşey bu nasıl böyle olmuş anlamadım..bu arada oyumu da verdim bol şanslar :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh süper, o çok başka bir şey zaten ya, güle güle kullan :))

      Sil
    2. bahsettiğin ürün guerlain'in hangi ürünü?

      Sil
  3. benim tam da almayı düşündüğüm bir üründü, bu yazı biraz tereddüte düşürdü gerçi. yinede havalimanındaki fiyatı ne kadardı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok oldu tam hatırlamıyorum ama 45 Euro civarı olabilir

      Sil
  4. Nude zaten belli belirsiz bir renk. O yüzden bu sonuç normal geldi bana canım. Ben de kendime renk seçerken önce Nude çok sevimli geldiği için elim ona gitti ama uygulayınca gördüm ki neredeyse bir pudra kadar renksiz. Bendeki renge aşığım, neredeyse her gün kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bende bu serinin bir koyu rengi var gercekten hiç renk vermiyor sadece kokusu çok güzel ve ben de oyumu verdim,çok candansın :)

    YanıtlaSil
  6. Bende de bu serinin daha koyusu var aynen hiç renk vermiyor sadece güzel kokuyor. Bu arada ben de oyumu verdim,süpersiniz

    YanıtlaSil
  7. pigmentasyonları çok çok kötü.ben de alıp kullanamamış ve arkadaşıma hediye etmiştim.görkemciğim sana kesinlikle katılıyorum.asla tekrar alınacak bir seri değil.bu arada en sevdiğim ve en beğendiğim blogger sensin.doğallığını ve kalitenden taviz vermemeni çok seviyorum.çizgin çok güzel.böyle devam et.blog camiasında seni tek geçiyorum.

    YanıtlaSil
  8. görkemcim guerlainin sıkı takipçisiyim. fondöteninden bronzerına terracottalarına hepsi elimde mevcut. guerlain üst segment bir markadır sen de bunu bilirsin. ürünlerinin yapısı da inceciktir. o nedenle kolay da tüketemezsin çok uzun süreler kullanırsın senin ürününe has birşey değil bu. ama guerlain ince yapılı ürün yapmayı tercih eder. doğallıktan yanadır. seni öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Yıl 2016 ve bu yazınızı yeni okuyorum. Kozmetikte gözüm kapalı kullandigim ve hic bir urununde sorun yasamadigim tek marka guerlain. Bu pudranin 03 ve 02 si mevcut bende. O kadar guzel renk veriyorki. Bugüne kadar bronzerdan nefret eden ben i bile degistirdi.elinde note benefit nars veya ysl gibi bronzerlarda var fakat en dogal ve kalici goruntuyu guerlainde buldum. Baz markalar camur gibi duruyor yada toz toz gorunuyor yüzde. Aşık oldu resmen guerlain 4 seasons a. Bence 00 nude rengi acik geldi size. Yada beklediginiz rengi vermedi.

    YanıtlaSil