MAC Select Cover-Up || Kapatıcı İncelemesi






Günaydın! Haftanın ilk yazısı, hakkında karar vermem için biraz beklediğim MAC Select Cover Up kapatıcı üzerine olacak. Videolarımda kullandım, günlük hayatta kullandım ve tüm bu süreç boyunca minik minik notlar aldım. Zaten blogumdaki tüm yazıları bu şekilde yazıyorum. Gelelim ürüne...

Good morning! Today I'm welcoming the new week with a concealer review. MAC Select Cover Up.




Kapatıcı en sevdiğim form olan tüpte geliyor. 10 ML olması da harika, uzun süre gideceğini düşünüyorum. Bu arada bendeki rengi her zamanki gibi NW20. Yüzüm NW15 olmasına rağmen göz altlarımı NW20 örtüyor. 

The product comes in a tube, which is my favorite form when it comes to concealer. It's also 10 ML, which is great and I think it will last me really long. I'm in the shade  NW20 in MAC concealers but normally my skin is NW15.




Akıcılığını yazısını şurada yazdığım Helena Rubinstein kapatıcıma benzetiyorum ancak ne yazık ki Helena Rubinstein gibi nemlendirici değil, aksine biraz kurutma etkisi var. Bunun dışında örtücülüğü, ince yapısına rağmen 10 üzerinden 7. Pudrayla sabitlemediğim zamanlar da bile sabit kalması da cabası.

I find the consistency very similar to my Helena Rubinstein Magic Concealer, which I reviewed here. They're both very runny, liquid products but this one is a bit more drying. It also covers well, 10/7. I sometimes don't even set it with powder and it still lasts on me.




Ufacık bir miktarı iki göz altıma, burun çevreme ve yanaklarımdaki kızarıklıkları kapatmaya yetiyor da artıyor bile. Kullandığım en pigmentli kapatıcılardan biri. Paketin arkasında 'corrector' yazsa da corrector olarak kullanamayacağım kadar kuru. Zaten bildiğiniz gibi benim hayatımın correctorı ,yazısını şurada yazdığım Bobbi Brown ürünüdür. Özetle; sivilceleri, göz altlarını ve kızarıklıkları orta derecede örten, ince yapılı ve kalıcı bir ürün arıyorsanız bu kapatıcıyı seveceksiniz. Sevgiler!

It's very pigmented. The tiniest amount of it will cover my under eye area, redness on my chin and around my nose. Even though it says 'corrector' on the back, I find it too dry for a corrector. As you all probably know, my favorite corrector is by Bobbi Brown (CLICK!). To sum it up; if you're looking for a concealer, that covers really good, feels very light and stays put, this is the one for you. x


Instagram: gorkemkarman
Twitter: urfacemycanvas8
Gmail: yourfaceismycanvas8@gmail.com



Görkem Karman

19 yorum:

  1. merhabalar...studio finish ile kıyaslayabilir misinz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Studio Finish kompakt yapıda olduğu için çok daha kuru, sürümü zor ve daha bariz duruyor. Studio Finish'ten biraz daha az kapatıcılığı var ama sürümü daha kolay ve daha uzun süre göz çevresinde sabit kalıyor. :)

      Sil
  2. Elimdeki kapatıcıları bitirdikten sonraki ilk tercihim bu olucak zira çok merak ediyorumm..Anlatımına da bayıldığımı belirtmeden geçemeyeceğim Görkemcim..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Concealer almak istiyorum ama karar veremedim. Gozaltlarim genetik olarak siyah. Bu ürünü mü, prolongwear mi yoksa nars mi tavsiye eder siniz? Kuru gözaltlarım. Bütün tavsiyeleriniz çok iyi çıkıyor, süpersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Bobbi Brown Creamy Corrector (kendi teninizden en az 2 ton koyu almalısınız ve parmaklarla yaymalısınız.) üzerine MAC Pro Longwear kapatıcının kendi renginizdeki tonu. Bu ikilinin kapatamayacağı şey yok. :)

      Sil
  4. Biraz off-topic olacak Görkemcim ama belirtmeden geçemeyeceğim. O kadar makyaj blogu takip ediyorum ama senin blogundaki lezzet hiçbirinde yok (Onlar da çipetpet ama lezzetli çipetpet değil:)). Daha çok makyaj uygulaması görmek istiyorum senden. Şöyle kuyruklu eyeliner çek, vamp bi makyaj yap da gözümüz gönlümüz açılsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gururum nasıl okşandı, anlatamam. :) Çok çok teşekkür ederim!

      Sil
  5. Prolongwear'dan daha hafif mi bu acaba? Benim goz altlarim cok sorunlu degil o yuzden agir bisey almak istemiyorum, karar veremedim

    YanıtlaSil
  6. merhabalar..Bu ürünle ilgili yazınız çok aydınlatıcıydı ama bende bu ara studio finishi takibe alanlardanım,bu yüzden bir sorum olucaktı size..Yüzüm genel olarak problemli değil ,gün içerisinde bb krem işimi görüyor ,ama bazen tek tük sivilceler çıkıyor ve izleri kalıyor.Bu yüzden sadece o bölgeleri kapatacak bir kapatıcı arıyorum.Yaşadığım yerde mac mağazası yok,deneme imkanım yok açıkcası,tenim sizinki gibi beyaz tenliyim ,buyüzden sormak istedim sizce yüzümde uygulama yapmak için nw 20 koyumu kalır yoksa idare eder mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim cildim pembe ağırlıklı olduğu için yüzümde de gözümde de NW kullanıyorum, eğer sarı fondotenler size daha uyumluysa (görmeden en rahat böyle açıklayabilirim) yüksek ihtimalle NC'sinizdir.

      Sil
  7. Seni severek takip ediyorum.emin adimlarla ilerliyorsun.bu da bize sana ne kadar guvenmemizi sagliyor.videolarini daha siklikta cekmeni rica ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar teşekkür etsem az ama yine de teşekkürler! :)

      Sil
  8. Benim kızarıklık sorunum var ve çok iyi bir kapatıcı istiyorum önerebileceğiniz ne var acaba?

    YanıtlaSil
  9. Selam sevgili Görkem, bu kapatıcıdan mutlaka benim de almam lazım, ancak yağlı cildimde tutunarak beni gün boyu idare eder mi ki? gidip denettirmeliyim, sevgiler, Başak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba!
      Aslında anti-cernes olduğu için yağlı ciltte duracağını düşünüyorum :)

      Sil
  10. Sivilce izlerini hafif cukurluklari ortmem icin ne onerirsiniz????ACILLL

    YanıtlaSil
  11. Merhaba öncelikle çok tatlısınız maşallah, göz altlarım için corrector arıyorum ilk defa kullanacağım ilk aklına gelen tavsiye edebileceğin hangisi olurdu ?

    YanıtlaSil