Güvenli Online Alışveriş / Safe Online Shopping!



Herkese merhaba! Bugünün yazısı aslında bana gelen çoğu sorunun cevabı olacak. Hepimizin bayıldığı Real Techniques fırçalar, gümrük, ülkemizdeki kozmetik yasağı ve bu konuyla ilgili her şey. Bu konu ile ilgili sormak istediğiniz başka sorular varsa yorum olarak bırakabilirsiniz, seve seve yardımcı olurum. Gelen bir çok mailde yurtdışından alışveriş yapmak istediğini ama gümrükte takılmasından ve ya kredi kartı numarası vermekten korktuğunu söyleyen bir çok insanla tanıştım, konuştum. Ben de başta tereddütlüydüm ama güvenilir bir siteden, güvenilir yollardan yapılan alışverişte yasak olan kozmetikleri bile sınırdan geçirebildim. :)

Hello everyone! Today's post is actually the answer of most of my followers' questions. How to shop safely online! Cosmetics delivery is a huge problem and actually a ban in Turkey, so I thought I would do a post how to order beauty goodies online and get them delivered safely. Let's jump in to it!


1) Öncelikle kredi kartıyla ödeme yapmaktan çekinen okuyucularıma hak veriyorum. Ben de özellikle babamın izin vermemesi sebebiyle kredi kartıyla sipariş veremeyenlerdenim, ancak yurtdışından getirtme olayına girince kapıda ödeme gibi bir imkanımız olmuyor ne yazık ki. Ben ne mi yapıyorum? Yüksek limitli kredi kartımı vermek yerine, bankamdan istediğim sanal kartımla alışveriş yapıyorum. Sanal kart, adı üstünde; sanal. Elle tutulan, gözle görülen bir kart yok ortada, ancak talep üstüne aynı bir kredi kartı gibi online bir kart açtırıp limiti siz belirliyorsunuz. İstediğinizde içinde hiç para bırakmayıp, isteyince keyfinize uyan miktar kadar para yüklüyorsunuz. Ben sipariş vereceğim tutar ve kargo masrafının toplamını TL'ye çevirerek kartıma yüklüyorum ve alışverişimi bu kartla yapıyorum.

1) If you're afraid to share your credit card number on online platforms, you can ask your bank to create you an online card, which is actually an online card account, where you can decide about your limit. If you want to order something, that costs around 30£, you can transfer 30£ to your online card and order your goodies online.


2) Siparişini vereceğiniz ürünle ilgili detaylı ön araştırma yapmalısınız. Özellikle kozmetik siparişi verecekseniz. Çoğu site, yanlış renk almışım, geri göndereyim, değiştirelim olayını kabul etmiyor. Dolayısıyla bir ürünü sipariş etmeden önce bloglardan ve google'dan iyice araştırmanızı tavsiye ederim.

2) A good, detailed research about the product that you want to order. No company accepts the saying 'I ordered the wrong color, can you change it?' I recommend you searching and looking for different swatches, especially if this is a make up order.


3) Güvenli bir siteden alışveriş yapın. Secure, yanı güvenli ödeme sistemi olmayan bir siteden kesinlikle sipariş vermeyin. Benim favorim, gözüm kapalı alışveriş yaptığım, sevgili İnci sayesinde keşfettiğim İrlanda sitesi; cloud10beauty. Daha önceki alışverişimde bu siteden aldığım Real Techniques fırçalarla ilgili yazımı buradan ve buradan okuyabilirsiniz. Cloud10beauty müşterileriyle oldukça ilgilenen ve sorulara cevap veren bir site. Bu anlamda da içimi çok rahat ettiriyorlar.

3) Order online on a safe website. I personally trust, my eyes closed; cloud10beauty, which is an Irish beauty site. I ordered my Real Techniques brushes on here before. You can read about my previous order details on here and here. Cloud10beauty is a really safe company and they answer each question and they help you with anything about your order. Thanks, once again! The rest of this post is for my Turkish followers, as I'll be talking about the cosmetics ban in our country!


4) Siparişinizde 75Euro'yu geçmeyin. 75'ten sonrası ve büyük paketlerin gümrüğe takılma olasılığı çok daha yüksek. Fırça siparişlerinde zaten bu sınırı geçmezsek problem çıkmıyor, ancak benim gibi dayanamayıp, riski göze alarak pakete kozmetik de eklemek isterseniz, işler değişiyor. Hiç bir kozmetik, krem, parfüm gümrük sınırlarımız içinden geçemiyor, ancak ben son siparişimdeki fırça setlerimin yanına bir de Sleek far paleti attım. Kendisinin yazısı ve ilk izlenimlerim de yarın blogda olacak bu arada. Sınırı aşmadan, korkmadan fırçalarınızın yanına kozmetik de ekleyebilirsiniz, ama nasıl?


5) Sipariş sepetinizi doldurduktan ve onay verdikten sonra, site yetkililerine hemen bir mail atıyorsunuz ve bu mailde paketinizin üstüne 'Artistic Brushes' yazılmasını ve fırçalar haricindeki hiç bir şeyin kutunun üstüne yazılmamasını rica ediyorsunuz. Bu şekilde içinde sırf fırça var diye düşünülerek ürünleriniz gümrükten kolayca geçiyor. Tabii ki çok da abartmamak gerek. İki fırça setinin yanına eklenen ufak bir allık ve ya 9Euroluk bir Sleek far paletinin bir zararı yok, ufak masum kaçamaklar bunlar. Dediğim gibi, güvenilir bir siteden, sanal kartla, 75 Euro'yu geçmeden verilen ve paketin üstünde içindeki kozmetik içerikten bahsedilmeden verilen her paket sorunsuz bir şekilde size ulaşacaktır.


6) Umarım bu yazı sizlere biraz da olsa yardımcı olmuştur. Belki hepimizin bildiği şeyler ama bana o kadar çok mail geliyor ki bu konuyla ilgili, ufak bir yazıyla kafalardaki soru işaretlerini silmek istedim. Herkes Real Techniques ve Sigma fırçalardan ister, sipariş vermekten korkmayın. Adım adım uygularsanız sorun çıkmasına imkan yok. :) Yine de yok bu online alışveriş bana göre değil derseniz, sizleri Real Techniques Expert Face Brush çekilişime buradan alayım. Herkese sevgiler, sıkı giyinin, önünüzü kapatın, çünkü ben yapmadım ve yatak döşek yatıyorum! Herkese güzel günler!


Bu arada bu yazıyla yola çıkıp sipariş vermeye cesaret edenler, kafasına soru takılanlar, her türlü eleştiri yapmak isteyenler, bana yourfaceismycanvas8@gmail.com adresinden ulaşabilirler. Öpücükler!


Instagram: gorkemkarman
yourfaceismycanvas8@gmail.com


Yarın / Tomorrow

- Sleek Oh So Special Palette Review, First Impressions / İlk İzlenimler!




Görkem Karman

54 yorum:

  1. Ne kadar güzel açıklamışsın öyle eline sağlık ! Ayrıca çok geçmiş olsun, en kısa zamanda iyileşmen dileğiyle :) sanırım bu gidişle ben de dayanamayıp sipariş vereceğim şu Real Techniques fırçalardan :))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsın canım:) bi de yılda 5 sipariş limiti olmasaydı ne iyi olur du değil mi? Bahsettiğin siteye de mutlaka bakacağım. Bu yıl ebayden 4 sipariş verdim bile bakalım yılın sonunu nasıl getireceğim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa 5 sipariş limiti diye birşey mi var? benimki 5 i geçti ama hepsi geldi.

      Sil
    2. Merhaba, benim o 5 sipariş limitinden haberim yok ama doğru olduğunu düşünmüyorum, tamamen korkutmaca bunlar:)

      Sil
  3. Bu arada geçmiş olsun demeyi unutmuşum yaaa:(

    YanıtlaSil
  4. Sleek reviewunu da okuduktan sonra ilk isim siparis vermek olacak! Umarim stokta yakalayabilirim fircalarimi... Dun siparisin ucundan dondum:)

    YanıtlaSil
  5. Harika bir yazı olmuş ellerine sağlık, bende bu siteden alışveriş yapmak istiyordum cesaret verdin :) Ufak bir kaçamak yapıyım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok memnun kalacağınızdan eminim:)

      Sil
  6. çok güzel açıklamışsın canım. bende gümrük konusuna takılıyorum ama gaza getirdin beni:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, kesinlikle gaza gelip alın derim:)

      Sil
  7. görkem çok sevindim siparişlerinin eline ulaştığına:) bende denemek istiyorum umarım başarılı olurum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, tabii ki başarılı olursunuz, çok çok basit:)

      Sil
  8. Geçmiş olsun çok, ben sadece far paleti ve allık aldım bir cesaretle ve geldi üstelik üzerinde cosmetics yazıyordu çok şaşkınım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! demek ki cosmetics yazsa bile gelebiliyor. İnsanların gözünü öyle bir korkuttular ki... İnadına sipariş veriyorum ben de!

      Sil
  9. geçmiş olsun görkem, ben hala bekliyorum siparişimi yalnız fırça yazdırmayı unuttum ben aldıktan sonra. Merakla bekliyorum postacıyı, umarım gelir haha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Onur'cum:)
      içinde sadece fırça varsa, üzerine make up brushes yazıyorlar, benim ilk siparişim öyleydi ve sorun çıkmadı:)

      Sil
  10. benim bu siteden 100 € yu gecen siparişim de oldu ve sorun yasamadım. Yılda 5 limitli sipariş hakkında da hiç bir bilgim yok bu siteden ne zaman sipariş versem ulaşıyor. İnsanları o kadar korkuttular ki artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen, saçma salak bir yasakla gözümüzü korkuttular. 4-5 palet, satış yapacakmış gibi 20 tane fondoten almazsak hepsi her türlü gelir.

      Sil
  11. o fırçalara bayıldım yorumlarını bekliyorum.. geçmiş olsun bu arada umarım kısa sürede iyileşirsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en kısa zamanda yazacağım, geldikleri günden beri sindire sindire, inceleye inceleye kullanıyorum:)

      Sil
  12. Ben yurtiçinden bile sipariş vermeye korkuyorum. kredi kartı vs. için değil de kargoda kaybolma korkusundan. bir kolyem Bursa'ya geleceği yerde İstanbul'da dolanmıştı 10 gün mesela. kargo şirketleri gerçekten çok problemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burası paketi ülkeye girdikten sonra PTT'ye bırakıyor, ben henüz hiç sorun yaşamadım ama sizinki can sıkıcıymış, geçmiş olsun:(

      Sil
  13. Selam canım
    bende sigma fırça sipariş etmeyi düşünüyorum.. Sigmanın kendi sitesine girdim mail attım döndüler =) Bu arada kendi sitesinde fiyatları daha düşük! Ben anlayamadım bu olayı..
    http://www.sigmabeauty.com/default.asp bu adresten sipariş etmeyi düşünüyorum.. Mail gönderdim ben türkiyedeyim dedim hemen cevap yazmışlar siteden sipariş verebilirsiniz başka sorunuz olursa bildirin demişler :) Ne dersin buaradan vereyim mi sipariş?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      sigma'nın sitesinden alırsanız ürünler Amerika'dan geldiği için çook uzun zaman alıyor ulaşması. yine amerika'dan gelmesi sebebiyle fiyatlar farklı:)

      Sil
    2. hmmm anladımmm :) peki normalde 75 euro diyolar gümrük sınırı, ben 120 euro luk almak istiyorum sorun oluyor mu? Çünkü almak istediğim fırça seti 120 euro parça parça alamıyorum :(

      Sil
    3. bana bir haftada usa dan geldi. cloud sitesinde kargo parası fix. bu sitede ürün ekledikçekargo parası artıyor. kargo almadıkları dönemde karlı oluyor.

      Sil
  14. Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ve çok cesaretlendirici bir yazı merak ettiğim şey ise kaç günde geldiği :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar! ilk siparişim 9, ikinci siparişim yanılmıyorsam 5 günde geldi:)

      Sil
  15. Ahhhhh ne güzel şeysiniz siz öyle yaaa ben de almayı düşünüyorum bi süredir ama önce bb kremler listemde=) ondan sonra araya sleeklerden de karıştırarak bi alışveriş yapmak şart oldu bu postundan sonra=)) çoook güzeller güle güle kullan. Ayrıca geçmiş olsun ıhlamur zencefil havlucanı kaynatıp istersen bal katmadan o şekilde istersen biraz ılıdıktan sonra bal katarak tüket. beni tek ayaga kaldıran şey bu oluyor. Balı yüksek ısıdaki karışıma katma ama toksin etkisi açıga çıkıyor. İstersen daha detaylı anlatırım ama bazı kişiler bunlara pek inanmadıgı için senin inanıp inamadıgını bilemedim=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Her şeyi denedim geçmiyor hastalığım ne yazık ki:(

      Sil
  16. Yılda 5 sipariş olayına gümrükte dikkat etmiyor olabilirler ama sorumlu kargo/gümrük teslim firmaları bu konuyu sorgulamadan ürünleri yola çıkarmıyor. Örneğin benim son amazon alışverişim i-parcel ile gönderildi ve i-parcel paketi yurt dışına çıakrmadan önce bana ulaşıp Kimlik numaramı istedi, 5 sınırımı geçmediğimi onayladıktan sonra paketi yola çıkardılar. Ama annelerimiz babalarımız bugünler için var , onların adına alıveririrz:)

    YanıtlaSil
  17. ben de inci sayesinde sigma f80 kullanıyorum. f60 tan daha iyi. üstelik usa dan kendi sitesinden aldım. belli dönemlerde kargo parası da almıyor.

    YanıtlaSil
  18. Geçmiş olsun Görkem, daha iyisindir umarım...

    YanıtlaSil
  19. ben bu konuda şanslı değilim sanırım bu yasak çıktığı zamanlarda deneme amaçlı elf.co.ukden dudak kalemi sipariş etmiştim gelmedi:/

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel bir yazı olmuş, hemen alışveriş yaptığın siteyi inceliyorum. Bu arada çok çok geçmiş olsun Görkemcim :)

    YanıtlaSil
  21. sigma beauty den fırça siparişi verdim şimd :)
    İnşallah sorunsuz ve kısa sürede elimde olur

    YanıtlaSil
  22. Görkem fırça siparişi veriyorum şuan kaç gun ıcınde elımızde oluyor bu cıcıler acaba :) ?

    YanıtlaSil
  23. 18'i akşamı sipariş verdim, bu sabah elime ulaştı. 4 günde gelince ben bile şaşırdım. bu kadar hızlı beklemiyordum. bazen yurtiçinde siparişlerim bu kadar hızlı gelmiyor :) ben iki tane sigma fırça aldım. gelecek siparişe senin gibi riske girip sleek face contour kit almayı düşünüyorum. önerilerin için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  24. Görkem site yetkililerine mesajı nasıl atıyorsun? belki ilerledikçe alışverişte çıkacak karşıma ama en başından sormak istedim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu yorumu şimdi görüyorum, altlarda kaldığı için çok geç farketmişim:( cloud10beauty'de contact us kısmına tıklayınca otomatik bir mail açılıyor :)

      Sil
    2. olsun, yine de teşekkür ederim :)

      Sil
  25. Görkem çok bilgilendirici bir yazı olmuş gerçekten bu konuda endişe ve sıkıntı yaşayanlara..peki cloud10beauty ne kadar kargo ücreti alıyor? ve kargo ücreti ürün miktarına göre değişiyor mu?

    YanıtlaSil
  26. gümrük probleminden dolayı çekiniyordum ben de , yazın benim için çok faydalı oldu. En kısa sürede ben de yapmak istiyorum :) tekrardan çoook geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil
  27. Teşekkür ederiz güzel kalpli kız :)

    YanıtlaSil
  28. 6 ay once bir websafya actim ingiltere’de (Ingilizim zaten ama Turkce biliyorum :) )ve ordan ev icin aksesuarlari satiyorum her yere. Turk musterilerim var ve yorum aldim bir kac tane musteriden, cok memnun kaldilar… hic gumruk problem olmamis ve yedi gun icinde paketler musterilerin elinde kaldi. Tabiki herkesin farkli tecrube varki ama benim gordum a kadar Ingiltere’den alisveris almak problemsiz ve keyifli oluyor. http://www.hoshhome.co.uk :)

    YanıtlaSil
  29. Cloud10beauty den gecen ctesi alışveriş yaptım
    Bugun elime geçti.real technques fırça siparişi vermiştim.
    Siparişin yanında 3tane deneme ürünü seçmenizi istiyorlar:))
    Siparişin yanına herhangi bir not düşmedim
    Ben çok memnum kaldım tesekkürler

    YanıtlaSil
  30. yüz kremlerini de boyutları küçük olarak ve para sınırını aşmamak şartıyla fırçaların yanında ülkeye sokabiliyor muyuz acaba?

    YanıtlaSil
  31. Merhaba,
    İnternette de cok arastirdim bir bilgi bulamad, ben amerikada yasayan bir arkadasima urunleri ship etsem ( benefit turkiyeye yollamiyor ne yazikki) arkadasim amerikadan kargoya verse ve tutari 75€ alti olsa,kozmetik urunu oldugundan dolayi yine gumrukte kalabilir mi? Simdiden tesekkur ederim:)

    YanıtlaSil